Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

wróciłam kupiłam dla małej kombinezon, normalnie cały czas myślę o Akompf, tak mi jej szkoda 😞 ale wierzę, że wszystko będzie dobrze.

zapisałam [podane nr telefonów więc mogę tez odciążać Agę jakby co i podaje swój 728 957 581, muszę męża przeszkolić w obsłudze brzuszka, więc jakby co to będzie mógł pisać na bieżąco wieści na brzuszku:laugh:

Wiolka mi też jakaś wredota kiedyś zabrała oklaska, więc dam ci zupełnie nowego:P

Witajcie dziewczynki.

Teraz każdy dzień przynosi nowe sensacje.

Martwię się przede wszystkim o Akompf i Fredeczkę 😞 Cholerka ☺️

I cieszę się, że mamy kolejną dziecinkę na świecie 🙂

A ja po wizycie w klinice.
Sprawy mają się tak... Dzidzia mała nadal, ale dzięki Bogu serduszko pięknie bije. W następny poniedziałek kolejne nadzorujące usg.
Z wyników wychodzi, że w 40 tygodniu dziecko osiągnie dojrzałość jakby było w 38 🤨
Po usg miała konsultację z lekarzem. Skończyło się na tym, że będzie CESARKA 🤨
Na brak powikłań przy porodzie naturalnym mam 60%(jeśli chodzi o mnie), ale nie jest to jakiś super wynik. Za to, że z dzidzią po naturalnym będzie ok, nikt nie daje mi pewności 😞

Wstępnie mam zaplanowaną cesarkę na 4 grudnia... ale jeśli w ciągu tygodnia nic nie urośnie, biorą mnie na stół wcześniej.

Jestem trochę tym wszystkim przybita, bo znowu omija mnie szansa naturalnego porodu, ale zdrowie dziecka najważniejsze, zwłaszcza, że przy planowanym cc antybiotyk będzie podany na czas.

• Mamusia
Dziękuję za oklaski, teraz mam więcej niz miałam zanim ktos zaczął zabierać, spokój laski hehe 😘 😘 😘

PannoNikt 2 tyg. różnicy w rozwoju to chyba nie jest tak źle 🙂no i chyba lepiej,że będziesz miała cc, przynajmniej pewne, że nic się maleństwu nie stanie podczas porodu sn no i Tobie również. Masz buziaka na pocieszenie 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
PannoNikt szkoda, że nie możesz rodzić SN, ale masz rację i dziewczynki też, że zdrowie dzieciątka najważniejsze. Jeśli CC ma dać pewność, że z Tobą i dzieckiem będzie wszystko dobrze to niech tak będzie 🙂 Wasze zdrowie najbardziej się liczy.

Jak ja byłam w szpitalu to mój mąż się logował na brzuszek żeby Was trochę podczytać i mi przekazać więc też wyglądało na to że jestem, a to nie byłam ja :P

Dziewczyny szukam fajnych piosenek świątecznych bo chcę nagrać płytkę, jakieś propozycje???

Dzięki dziewczyny...
Jak na razie siedzę i myślę nad tym wszystkim i głowa mnie boli. Musi być dobrze...

Wiola a ode mnie powinnaś kopniaka w tyłek dostać!! Ślicznie wyglądasz z brzusiem a Ty narzekasz, że czujesz się duża 😠