Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Aga te Twoje skurcze to coś nie tak że masz je tak często i są takie bolesne 🥴 No nie wiem jestem drugi raz w ciąży ale nie wiem co mogłabym Tobie na te skurcze poradzić jedynie do szpitala mogłabyś pojechać 🤨

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Anja to chociaż masz go zaraz jak zadzwonisz a ja jak będzie mój w domu to super ale jak będzie w trasie i mnie złapie to niestety będę musiała czekać nawet do 3 dni na niego także może na wyjście ze szpitala się załapie ale nie jest tak źle jeszcze jest teściowa szwagierka mój ojciec no i brat :laugh: :laugh: :laugh:

• Mamusia
Dzien dobry dziewczynki!

Mężu Akompf czekamy na dalesze wieści, pozdrów ją gorąco od nas i powiedz,że trzymamy bardzo mocno kciuki. Cieszę się, że wieści już lepsze i że Agnieszka może oglądać Brzydulę heh :P

Moja nocka była super w porownaniu z wczorajszą ale za to od samego rana mam mdłości i słabo mi jak cholipka 🤢

Ja nie wiem co wy tak panikujecie, żeby nie zostać samym, ja od soboty będę sama z psinką, teściowa się zaoferowała, że się do mnie przeprowadzi ale chyba bym tego nie wytrzymała, poza tym uważam, że nie ma takiej potrzeby. Jak zacznę rodzić w nocy (a czuję, że będzie tak na bank) to za telefon i teściu jest za 5 min. Przecież poród nie trwa 15 min., nie ma co panikować, że się nie zdąrzy do szpitala. Ja mam około 50km i luz blues.

ja samym dojazdem to też nie panikuję, tylko tym , że będę sama w domku, ale jakby co to zadzwonię po pogotowie 🤪

Wiolka to może się zbliża poród w najbliższych godzinach?życzę ci tego, bo dawno się dzieciaczek u grudniówek nie urodził:laugh:

• Mamusia
oj Wiolu bardzo chętnie bym Cię odwiedziła może kiedyś pojedziemy do Dubrownika to na pewno dam Ci znać ale jeszcze nie w tym roku może w przyszłym bo chciała bym pojechać na Chorwację bo jest piękna. W niedzielę byłam u znajomej i oglądałam zdjęcia morze przepiękne i te boskie widoki jak marzenie:laugh: Mury w Dubrowniku po prostu przepięknie aż Ci zazdroszczę takich widoków:laugh: :laugh: :laugh:

Oj Wiola żebyś czasami się nie przeliczyła :P
Mam znajomą która ma synka 5 letniego a poród z nim to miała szybszy niż prędkość światła :laugh:
Otóż wstała rano przed 8 aby męża do pracy odprawić tzn dać mu buziaka na do widzenia i żadnych bóli nic nie miała a za 5 minut odeszły jej wody i sama w domu bez nikogo w przeciągu 2-3 minut urodziła synka i zaraz potem zdążyła dojść do telefonu zadzwoniła po karetkę i po męża 😉
Na szczęście moja mieścinka jest mała i karetka szybko dotarła do jej domu bo tak mogłaby się wykrwawić a poza tym połączona była jeszcze pępowiną z maluszkiem więc dziecku też groziło niebezpieczeństwo 😉

Także trzeba uważać :P

• Mamusia
czesc grudniowki 🙂 akompf czekamy na Ciebie z Basienka ale jeszcze tak ze tydzien chociarz niech siedzi w brzusiu jak najdłuzej 🙂Dagi Fredeczko Ami pozdrawiam i sle buziaki...Wiolcia to co dzis nam zrobisz niespodzianke????bo powoli znizasz sie w kolejce hi hi pozdrowiam reszte dziewczynek

• Mamusia
Emmax chyba nie chciałabym dzisiaj rodzic bo taka słaba jestem, że ledwo stoje 🤨 🤢

Gosia Ty to masz zdecydowanie bliżej do mnie niz reszta dziewczyn więc trzymam za słowo 😆

Wogóle fajnie by było gdybyscie sie tak zgrały i gdyby paczka grudnówek do mnie zawitała z dzieciaczkami, chałupke by się wynajeło i byłoby wesoło 🤪 🤪 🤪