Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Wiola trzymam kciuki!!!
Agnieszka każdy lekarz i szpital powie Ci co innego, stąd te rozbieżności 😉 Ja przeczytałam mnóstwo artykułów na temat paciorkowca, i nie jest on wskazaniem do cc. Tzn. jeden lekarz zgodzi się i wykona a drugi nie.
Najważniejsze w tym wszystkim to wiedzieć czy się ma te pasudztwo czy nie, bo to daje nam już duży procent bezpieczeństwa, że z dzidzią ok.

Emmax gdzie Ty jesteś jak Cię nie ma!

A Fredeczka, no cóż... jej sprawa...

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczyny!!

Nooo wkoncu udalo mi sie wejsc na brzuszka!! ( kilka razy probowalam ale sie nie dalo)

nadal nie mam neta bo remont trwa. Pozatym zabraklo farb i musimy jeszcze raz kupic - kolejne 100zl :/

Moja malutka siedzi w brszuszku i niech siedzi jeszcze najdluzej jak sie da to moze troche urosnie 🙂 chociaz raczej nie duzo ale zobaczymy...

Pozatym coz... w szkole nauczycielom sie nie podoba ze nie przyjezdzam ale szczerze? moga mnie nie klasyfikowac , ja tam i tak wiem,ze w razie czego zdam egzaminy jakby cos im nie pasowalo i utre im nosa 😁

jutro przychodzi do mnie polozna i mam wieczorem wizyte u lekarza.

Kolezanka z klasy dzisiaj urodzila 🙂 miala miec synka ale corcie urodzila :P

U mnie tez moze byc niespodzianka w postaci jajeczek 😉

tydz temu bylam w poznaniu w pracowni wad plodu, bo jak mnie wypisali ze szpitala to dostalam skierowanie no i niestety stwierdzono hypotrofie plodu i jest ot od mojej tarczycy i u malenstwa tez maja diagnozowac tarczyce po urodzeniu.

Ja ostatnio cale nocki przesypiam, wogole na siusiu nie wstaje 🙂

pozdrawiam goraco 😁

A bo byłaś na NK i nagle znikłaś i się nie odezwałaś więc my myślałyśmy że nas unikasz 😞

Ale super że do nas zaglądnęłaś 🤪

Mam nadzieje ze teraz częściej do nas zaglądniesz 🙂

• Mamusia
a u mnie hmm.... denerwuje sie, bo z tym becikowym itd tyle latania itd. Aha, jesli zlozycie wniosek o rodzinne i zostanie wam przyznane, to otrzymacie tez ten 1tys dodatkowy. I niektore gminy przyznaja jeszcze 1 tys dodatkowy becikowego ale to musicie poszukac na necie cos o tym.

Wstawię Tobie fotki naszych grudniowych bobasów tylko Skórki jeszcze nie mam 🙂
To jest nasza 1 dzidzia Martyer 🙂 [img size=499]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Natalka_Martyer.jpeg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
No właśnie, moja gmina na szczęście przyznaje tylko mało kto o tym wie bo się z tym nie obwieszcza... Ale ja wiem i napewno od niej wyciągnę :-) co by na chrzciny było :-) poza tym jestem wściekła że wprowadzili ta ustawę jako obowiązująca kobiety które urodza po 1 listopada a nie te które zajdą w ciążę po 1.11 bo w takim razie jesteśmy pokrzywdzone bo kto wiedział że tak będzie... Ja np długo myślałam że mam bóle jak na okres i czekałam aż dostanę. Staraliśmy się wcześniej z mężem 3 miesiące i w końcu jak stwierdziliśmy że nic na siłę i widocznie nie teraz, to ja instynktownie nie wiedząc dlaczego pogłaskałam się po brzuchu, stwierdziłam że trzeba lecieć po test... Test zrobiłam w 8 tyg a do lekarza dostałam się dopiero po 2 tyg na przełomie 10/11 ale moja gin powiedziała że mi naciągnie wpis w kartotece do tego zaświadczenia więc liczę na to że państwowe becikowe też dostanę...

• Mamusia
hej brzuszki i mamuśki!

AgnieszkoK ale Ty pracowita od rana 🙂 Łóżeczko i pościel prześliczne tylko brakuje jeszcze słodko śpiącego Bartusia 🙂

Marta to super, że Natalka tak ładnie je i rośnie 🙂

Aniu to się załatwiłaś nieźle. Pij dużo i może odpuść sobie te jajka :laugh:

Ami to dobrze, że dochodzisz do siebie 🙂 Zazdroszczę Ci, że masz to już za sobą.

Kasie wszystkiego najlepszego z okazji imienin 😘

Mittko dobrze, że w końcu załatwiłaś sprawę z łóżeczkiem 😉 Jak wrócisz to pochwal się nowym nabytkiem 😉

Wiola trzymam kciuki!!!

Ja mam jutro wizytę i mam nadzieję, że coś mi się tam skraca i rozwiera :laugh:

No i pierwszy grudniowy chłopak Antoś DagiM :laugh: [img size=499]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Anto___DagiM.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />