Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kajtucha mam taką znajomą co wierzy w każdy możliwy przesąd.. I to jej zdanie na ten temat :laugh:

Wiola ja siary nie miałam ani w pierwszej ciąży ani teraz... Siara pojawiła się po porodzie, nie miałam żadnych problemów z karmieniem łasucha i ufam, że teraz znowu tak będzie 😉

• Mamusia
Ja też mam jedną taka koleżankę która mi ostatnio kupiła czerwoną gumkę do włosów bo twierdzi że mnie ktoś ociotował bo czegoś mi zazdrości. A to tylko dlatego że ostatnio umyłam włosy bez odżywki i strasznie mi się plątały, po czym wywnioskowała że jak mam "kudły" i "kołtuny" to znaczy że jestem ociotowana. Dla świętego spokoju noszę tą gumkę... Ach, zawsze można się pośmiać... Ale szczerze rozbawiłas mnie prawie do łez i bardzo Ci za to dziękuję bo dziś miałam zły dzień a teraz już uśmiech mi wrócił :-)

• Mamusia
dzien dobry...

wlasnie zorbilam sniadanie i ide budzic d...

srednio spalam, skurcze mecza..

a co do siary to ja tez nie mam jej duzo i mam nadzieje ze nie ebdzie problemu z karmieniem...

ja dziecko mam tak nisko ze jak bylam na gg to lekarz szukal glowki bo byla juz tak nisko... hihi

ide sie kapac i jade do rodzicow.. zajrze ale wieczorem...

jak sie bedzie cos dziac to bede pisac..

milego dzionka mamusie...

buziaki

Dzień dobry grubaski i mamusie 🙂

Ja już nie śpię od 6 rano ale jest plus mam posprzątany pokój i prawie pranie zrobione 😉 Jak wstaniecie to już będę po praniu :laugh:
No i jeszcze troszkę kuchnię sprzątnąć i mogę iść rodzić :laugh:
Żartuję :P :P
PannoNikt to że nie masz zgagi to się ciesz ale nie wierz że dziecko będzie łyse :laugh:
Ja z Kamilem miałam okropną zgagę i ledwo meszek miał na głowie także Twoje dziecko nie musi być łyse :P

Wiolka skarbie trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę i czekam na eska a nie na wiadomość na brzuszku 😉

Dziewczynki miłego dnia Wam życzę 🙂 😘 😘 😘

• Mamusia
Witam

Wiolu trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę i mam nadzieję że Agnieszka dostanie eska z wiadomością że masz przy sobie Majeczkę.

Agnieszko1601 podobno jak kobieta tak intensywnie sprząta to nie długo będzie rodzić. Może coś w tym jest 🙃

Witaj GosiuG 🙂
Może jest w tym trochę prawdy 😉
Nie będę ukrywać że mam dziś duży przypływ energii i muszę to jakoś wykorzystać :P
Jak by mężuś był w domu to inaczej moją energię bym spożytkowała a tak sprzątanie mi zostało :laugh: :laugh: :laugh:

• Mamusia
Witajcie dziewczynki 🙂

Jacie a u mnie nocka jak marzenie 🤪 nawet na siku nie wstawałam 🙂 aż nie moge uwierzyć 😁

Wiola czekamy na wieści od Agnieszki że masz rozwarcie i zostajesz rodzić 🙂 Trzymam mocno za Was kciuki 🙂

No a ja cóż biore się za kolejne prasowanie :P i trzeba kolejne pralki puszczać 🤪

• Mamusia
dzień dobry mamuśki 🙂

moja nocka-masakryczna-najgorsza chyba od początku ciąży, wstawałam chyba z 5 razy na siku i po pare kropelek tylko poleciało 🥴 do tego zgaga i bolące nogi 😠
jeszcze nic nie jadłam bo nadal mnie naciąga na wymioty-nie wiem dlaczego 🤨 wczoraj zjadłam zupe jarzynową i sie zaczęło...
ale mam ochote na jajko na miękko :P

A ja Wam się pochwalę łożem dla mojego Bartka :P [img size=374]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/______eczko_001.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Dzien dobry Dziewczynki,

Powoli, ale się już wysypujecie. Czekam z niecierpliwością 🙂

Anja25 wymioty i nudności wracają przed porodem, ja też tak miałam na kilka dni przed 🙂 Ale te siku to chyba tak nie do końca, bo woda przed porodem się zbiera i już się tak często nie lata, stąd opuchlizna praktycznie całego ciała.

A te zabobony... zgagę miałam może z trzy razy w ciąży, a popatrzcie jaka moja Natalia włochata 😁

My dzisiaj bylismy na kontroli w przychodni, położna nas pochwaliła, Nati za jedzenie, mnie za karmienie 🙂
Dobiłysmy dzisiaj do wagi 2640gr i 49,5cm. To sukces, bo do 2 tyg. po porodzie maluch traci regularnie na wadze.

Mój włochacz śpi, więc lecę ogarnąć po śniadaniu 🙂
Trzymajcie się cieplutko :*

• Mamusia
O AgnieszkaK jakie śliczne łóżeczko i już ubrane a ja się jeszcze zmagam z jego brakiem 😞

Anja ale Ty dowcipna jesteś :laugh: Dorunia ty też już nie kracz.Jedno i koniec kariery.A łóżeczko sprzedam i zarobie 😉 :laugh:

Nie no wiecie co ja wyciaągam i wyciągam te ciuszki i za niedługo to mi tej komody braknie.Cholera za dużo tego 😠