Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

HEJ MAMUŚKI 🙂

NOCKA NAWET NAWET SPOKOJNA POMIMO MOICH OBAW CHOĆ PRZED DRUGĄ W NOCY STRASZNIE MU SIĘ ULAŁO I TO NIE MLEKIEM A TAKĄ FLEGMĄ I OD RAZU LEPIEJ ODDYCHAŁ 🙂

AKOMPF I TOBIE NAPISZE ŻE TO ZDJĘCIE Z PRZED PONAD 6 LAT TAKŻE JESTEM W TEJ CHWILI TROSZKĘ WIĘKSZA :laugh: :laugh: :laugh:

I SIĘ NAPISAŁAM :laugh: MAŁY PŁACZE :P :P :P

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
czesc laski!

Sorki, że naskoczyłam wczoraj na was ale chyba niedługo będę przechodzić załamanie nerwowe 🤢 🤢 🤢

Co do badania pokarmu to nie wiem który lekarz miałby mi dać skierowanie na takie badanie i gdzie by to miało być wykonywane, czy ktoś to wogóle robi????? Wątpię......

Kurna ja wiedziałam, że Majka je mało, od początku nie jadła dużo ale jak mówicie, że wasze dzieci tyle wcinają to już nie wiem co tej mojej jest 🤢 🤢 🤢

Dicofloru tu niet!!!!!!!!!!!!! Chyba wróce do Polski bo juz mnie to zaczyna wkurwiać 😠

Fredeczka Maja miała badanie USG brzuszka na święta jak byłyśmy w szpitalu i wszystko było ok.

No i na koniec postanowiłam wprowadzić jedną butlę sztucznego dziennie, już nawet nie ze względu na te pierdzielone zielone kupy tylko po to, żeby mała trochę przytyła. Zobaczymy jak zareaguje, wczoraj dałam jej pierwszy raz i troche suę krzywiła, chyba jej nie smakuje. Wybrzydza jak mały smakosz hah. Ja pier......

• Mamusia
hehe a jakie Wiolka dajesz mleko?

To ja juz nie wiem,dlaczego tak slabo przybiera Twoja Maja... tzn napewno dlatego ,ze malo je, moze masz malo tlusty pokarm i nie karmisz zbyt czesto w nocy no a tak to nie wiem... Wiki przeciez taka mala sie urodzila a wpierdziela jak glupia... poszukaj pomocy u lekarzy, chociaz wiadomo,ze karmienie cycem jest najlepsze to jesli cos jest nie tak to lepiej chyba,zebys odpuscila,jesli tak Ci lekarze powiedzia ( najlepiej idz do kilku bo sama wiesz jak jest, jeden to drugi tamto a tak to zobaczysz czy mowia to samo )

WIOLU NIE DENERWUJĘ SIĘ BO MAŁA ODCZUWA TWOJE ZDENERWOWANIE I TO TEŻ MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ ŻE NIE CHCE PIĆ SZTUCZNEGO MLECZKA 😉 MUSISZ BYĆ CIERPLIWA A POWINNO WSZYSTKO BYĆ OK 😉
JA JESTEM PEWNA ŻE JESTEŚ DOBRĄ MATKA DLA MAJECZKI I DASZ RADĘ Z TYM WSZYSTKIM 🙂 🙂 🙂 😘 😘 😘

• Mamusia
Daje jej mleko początkowe HIPPa bo miałam do wyboru albo to albo NANa a NAN podobno nie jest najlepszy.

Co do lekarzy to normalnie nie skomentuje....żaden lekarz nie powie Ci, że masz dac dziecku sztuczne mleko 😮 poza tym mam do wszystkich lekrzy ponad 50km wiec ciezko tak mi po nich "polatac" 🤢

AgaK dzieki 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Witajcie!

Nocka standardowo , pobudki o 2 i o 5, teraz śpi mój mały pancernik. Basia jak była na Nanie to jadła po 150ml co dwie godz, od kiedy pije bebilon pepti, to w dzień je od 90 do 150ml co dwie i pół, trzy do czerech godzin, a w nocy różnie od 90 do 180 ml zależy jaki ma dzień. Wiolka moja lekarka mówiła,że zielone kupy mogą być jak matka bierze jakiś preparat żelazem, albo pije ona lub dziecko herbatkę z koperku, rumianku albo jeszcze jakąś ale już nie pamiętam.

Basia zrobiła się ostatnio bardzo wygadana, leżymy sobie często na łóżku i dyskutujemy o polityce 🤪 ja zachowują się Wasze dzieci jak leżą na brzuszku? obracają się? trzymają wysoko główkę? podnoszą na rączkach? Bo Basia wysoko głowy nie podniesie i długo jej nie utrzyma, po minucie leżenia na brzuchu drze się jakby ją ze skóry obdzierano

• Mamusia
http://www.gotujmy.pl/losos-pieczony-w-folii,przepisy,49990.html jak ja widze "bez dodatku tluszczu" a pozniej w skladnikach oliwa to az mnie trzesie hehe . no ale dzisiaj no obiad taka rybka, tyle ze bez oliwy. chociaz tak mysle,ze przeciez ten losos przyklei sie do folii... no nie wiem, cos wymysle, ewentualnie mala lyzeczka oleju go skropie

• Mamusia
Ami moja Wiki jak lezy na brzuszku to potrafi tak godzine lezec, glowke podnosi wysoko, trzyma dlugo i obraca (zawsze obserwuje co inni robia 🙂 ) , na raczkach sie podnosi czasami i fika z brzuszka na plecki ale to tylko czasami ( chyba jeszcze nieswiadomie to robi) . A moze sproboj,zeby lezala na brzuszku na golasa?

• Mamusia
Ami nie piję żadnych herbatek a o żelazie wiem i też nie biorę 🥴 a podczas leżenia na brzuszku Majka wysoko podnosi główkę ale długo jej się nie chce leżeć, z jakieś 10 min i zaczyna marudzić :laugh:

Fredeczka lepiej zastosuj jednak oliwę z oliwek bo to bardzo zdrowy tłuszcz, który nie powoduje tycia także spokojnie możesz sobie jej dodawać do potraw nawet w czasie diety 🙂

hej mamuski 🙂 dziekiuje co do tych bankow - chyba sie zdecyduje na mbank ...
nocka koszmarna po tych szczepinkach ale teraz sobie slodko spi chyba ze zmeczenia padl ...
moj maluszek nie lubi lezec na brzuszku gora 2 min i zaczyna plakac ... glowke podnosi tylko na chwilke i to niziutko ale zauwazylam ze chce juz sie dzwigac ... za to lubi lezec na mojej klatce iersiowej wtedy nawet do 5 min trzyma glowke wysoko

• Mamusia
Dziękuję za wskazówki będziemy eksperymentować. Ogólnie Basia preferuje jedynie pozycję na pleckach, aż jej się łebek przypłaszczył, albo siedzenie na kolanach rodziców, wtedy jest sztywna jak kołek i szczęśliwa. No ale nie jest to na pewno najlepsze dla jej kręgosłupa.

JA ZAUWAŻYŁAM U SWOJEGO MAŁEGO ŻE JAK MU DOBRZE NA MOJEJ KLATCE PIERSIOWEJ TO KŁADĘ GO NA BRZUSZEK I BYWA TAK ŻE POLEŻY OKOŁO 5 DO 10 MINUT U ZASYPIA NA BRZUSZKU A TAK TO POLEŻY Z 2 MINUTKI ZARAZ PŁACZE :laugh: :laugh:

TERAZ ŚPI MÓJ MAŁY ŁOBUZ A JA ZMYKAM DO KUCHNI BO ZLEW PEŁNY OD WCZORAJ :P :laugh: :laugh: :laugh:

• Mamusia
cześc dziewczynki 🙂

u nas nocka super! tylko jedna pobudka na jedzenie o 4 i spanie do 9, oby tak dalej 🙂
od 2 dni podaje małemu Antiflat (odpowiednik Simetikonu) bo miał kolki i bóle minęły- za to purka na potęge 🤪 aż sie w nocy obudziłam dziś-tak głośno zajechał 😁

fredeczka widze, że ostro sie wzięłaś za dietke-powodzenia życzę 🙂
ja zaczynam od poniedziałku kapuścianą-bo w niedziele jeszcze chce zaszalec :P