Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Nie wiedziałam Fredeczka. Przykro mi...nie będę tego komentować bo brak mi słów 😞 😞

Dzielna dziewczyna z Ciebie, biorąc pod uwagę sytuację w jakiej się znalazłaś.

Czy Wasze dzieci też drą tak paszcze jak je ubieracie na spacer? I czy na spacerach są spokojne. Od razu Wam zasypiają bo moja korba to ryczy na spacerach dopóki nie padnie ze zmęczenia albo jej nie wyjmiemy z wózka 😠

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Persy musze byc dzielna dla Wiki ....

A Wiki drze papeczke jak ja ubieram ale jak juz w kombinezon wsadzam to jest spokoj 🙂 i cisza 🙂

a bluzeczka taka granatowa

PRZÓD [img size=400]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/SAM_1073.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
i TYŁ

ubranka oczywiscie oddaje za darmo 🙂 u mnie tylko miejsce zajmuja w szafie... a jesli kiedys Marcin by cos Wiki dal z napisaem kocham tate czy i love daddy to na jego oczach bym to pociela w drobny mak. [img size=400]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/SAM_1074.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Hehe Persy moja to strasznie drze japke jak ją ubieram na dwór spodnie od kompletu moge jeszcze włożyć,ale czapke i kurtke to już nie bo się drze niemiłosiernie.A w wózku już się nie drze jeśli nie zasypia od razu to jedzie i się rozgląda dopiero po chwili zaśnie.Generalnie w wózku już jest ok 🙂

Oj fredeczko przecież nie musisz ssię tego pozbywać to tylko ciuszki 🙂

• Mamusia
No zakipiałam jak napisałaś...same niecenzuralne słowa kotłują mi się w głowie. W każdym razie gdybyś potrzebowała wsparcia duchowego, chciała pogadać to jestem do dyspozycji. Mój tel. 603180758. Bo na brzuszku to mało się udzielam z racji iż moje dziecko całymi dniami się wierci i nie śpi.

No właśnie Fredeczka może zostaw sobie jednak te ciuszki.

Ale oczywiście jeśli ostatecznie się zdecydujesz ich pozbyć to ja chętnie odkupie od Ciebie...

• Mamusia
Persy juz sobie z tym poradzilam chyba dosyc dobrze mi poszlo .... no ale to juz prawie 3 tygodnie dziewczyny!! uwierzycie? czas zapier.... niemilosiernie ...

Persy ojj to Madzia niedobra jest 😁

ja wam powiem,ze myslalam ze moja WIki to grzeczne dziewcko ale przy tej Zuzi to jest poprostu zlo wcielone hahaha 🙂 ale kocham ta moja krzykaczke 🙂

Mittko naprawde nie chce jej ubierac w te ubranka.... pozatym dostalam je w spadku i nic mnie nie kosztowaly a pozatym mam sporo ubranek w tym rozm a moze komus innemu sie przydadza 🙂

• Mamusia
No to widzę iż ja mam takiego oszołoma.
Nasza się uspokaja jak wchodzimy do sklepu bo wtedy ją sadzamy w pozycji półleżącej w wózki i jest już OK.
A nadal wozicie pociechy w gondolach czy już któraś z Was przerzuciła się na spacerówkę?

• Mamusia
Hehe...mojej też trzeba obcinać pazurki jak mocno śpi, a ponieważ to się zdarza tylko w nocy więc rzadko mi to wychodzi:P

A oto mój słodki cukiereczek 🙂 [img size=168]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/sukienkaB.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Z drugiej strony Cię rozumiem napisy dają po oczach i skoro wolisz się ich pozbyć to tak zrób 🙂

persy a jeśli masz w gondoli taką możliwość podniesienia oparcia to podnieś je Madzi może na spacerku będzie spokojniejsza.Ja jeszcze na spacerówke nie przeszłam bo nie usiedziała by jeszcze

• Mamusia
No a pozatym te wiatry itd .... w gondoli jakoś bezpieczniejsza jest Wiki i dopóki będzie się mieścić w gondoli to będzie w gondoli :P a co! 😁 hehe . nooo chyba ,że wiosna do nas zawita 😉

No własnie chce siepozbyc.

Ciekawe co u AgiK bo miala opis na gg cos tam ze zycie potrafi ranic ludzi 😞 mam nadzieje,ze nie o nia chodzi....

Dorunia moglaby sie odezwac co u Martusi prawda?

HEJKA MAMUSIE 🙂

FREDECZKO TEN NAPIS MAM OGÓLNIE NAPISANY I ON MI SIĘ POJAWIA JAK JESTEM NIEDOSTĘPNA BO TERAZ MAM INNY TROSZKĘ BARDZIEJ OPTYMISTYCZNY 🙂

U NAS NOCKA KOLEJNA DO BANI 😞 JA NIE MOGŁAM ZASNĄĆ D 2 😞 BARTEK OBUDZIŁ SIĘ O 3.20 I NIE SPAŁ DO 5 😞 A O 6.30 DZWONIŁ BUDZIK BO KAMILKA DO ZERÓWKI MUSIAŁAM WYSZYKOWAĆ, TAKŻE DZIŚ BĘDĘ CHODZIĆ NA RZĘSACH :laugh: :laugh:

WIOLU KUŹWA U WAS JAK NIE UROK TO SRACZKA 😠

JA JESZCZE TEŻ W GONDOLI WOŻĘ BARTKA 🙂 ZA ZIMNO JESZCZE NA SPACERÓWKĘ 🙂

PERSY ALE Z MADZI PANNICA 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
ahaaa AgaK bo ja juz sie martwilam 😁 a jak Ty mnie kobieto wogole znalazlas na gg? hehe 🙂

Kurcze lece wkoncu cwiczyc, bo mam chyba z pol godz opis ze cwicze a jeszcze nic nie zrobilam a dzisiaj dalej szostke weidera robie chociaz jestem POLAMANA. Ale jak pocwicze to mam takie wrazenie ze cos dla siebie zrobilam hehe 🙂

• Mamusia
Dzień dobry,

My dzisiaj po szczepieniu, Nati miała dzisiaj ponowną dawkę na pneumokoki, w dwa uda 🤢 przy pierwszym jęknęła, ale drugie już sie trochę rozdarła. Szybko sie uspokoiła. Teraz własnie jej pora na drzemę, więc padła. Moje dziecko waży 6080gr. Znowu mnie Pani pochwaliła 😁 urosłam od razu 😁 🤪
Ale powiem Wam coś lepszego, tutaj dietę rozszerza się od jogurtu i to najlepiej robionego w domu, czyli sama musze ukręcić jogurt z owocem 🤔 😁 Co do jabłka to nie było zarzutu, tylko Pani stwierdziła, że później Nati może nie chciec jogurtu, bo jablko jest słodsze. Ale to już będzie nie jej problem tylko mój. Poza tym od kiedy diete rozszerza się od typowo mlecznego produktu... a co ze skazą białkową, produkty krowie są mocno uczulające i przeciez nie powinno sie zaczynać od tego, tylko powoli wprowadzać.
Szkoda tylko, że do dnia dzisiejszego nie wiem kim te panie w przychodni, a raczej ośrodku szczepień są, bo to ani nie położne, ani nie pediatryczki, więc chyba pielegniarki 🤢 Szczepienie, mierzenie, ważenie i tyle.
Poza tym mam teraz zacząć podawać jej żelazo, 9 kroplii na dzień, a od żelaza jest przeciez zatwardzenie i zaparcie. Co za kraj!

Ja dalej uzywam gondolę, ale tylko dlatego, że moje dziecko śpi na spacerze. Więc gondola jest dla niej bardziej komfortowa. Ale to już ostatnie podrygi, bo zaraz z niej wyrośnie. Chyba że stanie w miejscu chwilowo ze wzrostem.

Paznokcie obcinam normalnie, dwa razy w tyg., bo rosną jej przeraźliwie szybko, nie robi to na niej wrażenia.

I więcej nie wiem co miałam napisać.

Miłego dnia.

• Mamusia
AgnieszkaK nareszcie drzewko :laugh: 🤪 ja codziennie czekam na to Twoje drzewko fajnie się patrzy jak rośnie.Reszta dziewczyn też wklejać! 🤪

Fredeczko już wczoraj oglądałam fotki i filmiki Wiki jest przesłodka 🙂

No ja za małych ubranek to mam całą szafke 🤪 ale było tego bardzo dużo.Za to teraz zrobiło się luźniej w komodzie :laugh:

Marto ja to Cie podziwiam że tak sobie świetnie dajesz rade "sama" w obcym kraju 🙂

A u nas też ciężko obciąć pazurki a jak już mówiłam rosną z predkością światła :laugh: 🤪