Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

HEJ MAMUSIE 🙂 🙂 🙂

NOCKA U NAS OK 🙂 ALE WIECIE CO TAK WCZORAJ PRZEJĘŁAM SIĘ LOSEM DORUNII ŻE AŻ MI SIĘ PRZYŚNIŁA :laugh: :laugh:

MYŚLĘ SOBIE DAM MOJEMU MAŁEMU CZORTOWI CYCUSIA, ZAŚNIE I WPADNĘ ZOBACZYĆ CO SŁYCHAĆ NA BRZUSZKU I TAK SIĘ STAŁO 🙂 ALE LEDWO WSTAŁAM A MÓJ MAŁY ŁOBUZ OCZY JAK 5 ZŁOTYCH I NIE MYŚLI O SPANIU :laugh: :laugh: :laugh:

ALE WYOBRAŹCIE SOBIE JA JAK BYŁAM MAŁA TO LUBIŁAM WSZYSTKO CO GORĄCE A SZCZEGÓLNIE ZAPAŁKI I KIEDYŚ ZAMKNĘŁAM SIĘ W TOALECIE I PODPALIŁAM SWÓJ NOCNICZEK :laugh: ALE NIGDY SIĘ NIE POPARZYŁAM A ZWALAŁAM WSZYSTKO ZE STOŁU CO GORĄCE :P :P CHYBA KTOŚ NADE MNĄ CZUWAŁ 🤨

MOIM ZDANIEM JEŻELI DORUNIA BĘDZIE CHCIAŁA POCHWALIĆ SIĘ ŻE ZNÓW MA FASOLKĘ TO SAMA NAM TO NAPISZĘ TAKIE JEST MOJE ZDANIE 😉

A MÓJ SYNUŚ TAK CMOKA RĄCZKĘ ŻE SZOK I ŚMIAĆ MI SIĘ CHCE BO FAJNIE TO SŁYCHAĆ :laugh: :laugh: :laugh: WŁAŚNIE SOBIE PALCE WŁOŻYŁ I SIĘ ZAKRZTUSIŁ 🤢 🤢

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Myśle że trzeba poczekać z tym oznajmianiem o ciąży ona już tyle przeszła,po co niepotrzebnie wywoływać wilka z lasu.Jak będzie gotowa to sama o tym powie.

A moja Emila leży na przewijaku i się śmieje w głos ja nie wiem co tam takiego śmiesznego jest :laugh:

A widziałyście to
http://dzieci.pl/breedingAid,11989116,title,Czy-6-miesieczny-bobas-moze-chodzic,wychowanie_artykul.html?smgputicaid=69aa3

O LUDZIE JA CHCĘ ABY MAŁY W WIEKU PÓŁ ROCZKU ZACZĄŁ DOPIERO SIADAĆ A NIE CHODZIĆ 😉
NO MOŻE TEN MALUCH JEST NA TYLE SILNY ABY CHODZIĆ 🤨 ALE TO NIE JEST DOBRE 🤢

JA BYŁAM PRZERAŻONA JAK MÓJ KAMIL ZACZĄŁ W WIEKU 9 MIESIĘCY CHODZIĆ 🤢 ALE TO NIE 6 🥴 TAK RODZICOM SIĘ PODOBA ALE POTEM DZIECKO NA PEWNO BĘDZIE MIAŁO PROBLEMY Z KRĘGOSŁUPEM 🙃

• Mamusia
WItajcie Mamusie!

Biedna Dorunia, jakby ją mało nieszczęść spotkało...

Nocka rewelacja jedna pobudka, teraz mój Kiziolek śpi już ponad 2,5h.Za to ja mam dziś straszny dzień, rzygam za przeproszeniem dalej niż widzę. Dobrze,że M jest w domku to zajmie się Basią.

Basia już strasznie rwie się do siadania, ale mam nadzieję,że nie zacznie jeszcze biegać 🙂 Była wczoraj u mnie teściowa, zawsze jak zostawała z Basią to sprzątała mi wszystko co się da, co mnie bardzo denerwowało,zawsze zwracałam jej uwagę.To wczoraj,żebym się nie doczepiła, pod naszą nieobecność, wyszorowała toaletę i łazienkę. Wszystkie kosmetyki, nawet podpaski rozrzucone na podłodze, ułożyła co do milimetra tak samo jak ja zostawiłam,żebym tylko nie zauważyła. To jest kobieta po prostu uzależniona od sprzątania 🙂

Idę pogadać do mojego Bączka bo się budzi

• Mamusia
faktycznie macie racje, nie doczytalam ,ze zmienila nick. W kazdym badz razie musimy byc dobrej mysli. Moja kuzynka wylala sobie dopiero co zalana herbate na raczke i miala straszne bable i ma ogromna blizne. Macrin tez ma blizne ale jest tak rozciagnieta ,ze ledwo widoczna.

Wiki sobie lezy na lozeczku a mama na brzuszku siedzi 😁 ale juz mnie powoli wzywa moja ksiezniczka wiec za chwile do niej lece... no i biore ja do fotelika albo do bujaczka i do lazienki. Mama sie wypluska a corcia mam nadzieje,ze zasnie albo przynajmniej sobie cichutko polezy :P

ostatnio zaczela tak piszczec i smiac mi sie chce jak gdzies jestem a slysze jak ona piszczy w innym pomieszczeniu :P

a gada najchetniej z babcia :P nooo i dziadek ja wczoraj uczyl liczyc po rosyjsku :| ahh ten to ma pomysly...

a ja uwielbiam jak ona opowiada co bylo na spacerku albo jak narzeka babci na mame :P czasami az 10minut na mnie narzeka :P taka z mamy niezadowolona. A jak ubierze nowe wdzianko i tata nie zauwazy to sie upomina o komplementy :P dopiero jak tata powie jak slicznie wyglada to sie uspokaja moj szkrabek 😁

Lece bo sie zaczyna denerwowac :P paaapaaa

• Mamusia
Witam.
Fredeczko ja też się uśmiałam 🙂 słodko to opisałaś 🙂 no z tym rosyjskim to dziadek się rozpędził 🙂
u nas nocka super, po całym dniu wojowania z małym i jego niespaniem w nocy obudził się tylko o 2,5,8 i spalismy do 10.30 a teraz idziemy na spacer . 10 stopni jest więc idę w krótkich spodenkach 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
ale pustki...

Wiki nie spala jak mama sie "kapala" jesli mozna nazwac to 5minutowe wyplukanie sie w wodzie bo ksiezniczce cos sie odwidzialo i dla odmiany plakala jak szalona az chrypke dostala na chwile ale za to jak mama chwile pobujala i wlaczyla suszare to byla cisza a teraz spi...

AgaW to pomysl sobie jaki ja mam tutaj kabaret z nia :P

• Mamusia
taka mala istotka a daje az tyle szczescia... jak nikt inny na swiecie 🙂 chociaz pewnie jeszcze nie raz przyprawi mnie o bole glowy :P

a Wiolka na zdj u Olgi Benomar przypomina mi strasznie moja szefowa :P

ja z Wiki na spacerek pojde po obiadku albo babcie wysle a ja sobie odpoczne "troche"

• Mamusia
hej dziewczyny :P

niunia jeszcze spi, mama zdarzyla ugotowac obiadek i pozmywac naczynia a ta dalej spi :P i jadla juz 4 godz temu!

Marcin za chwile wraca do domku i myslalam,ze pojdziemy razem na spacerek ale ma pyl w oczach... szkoda... no ale trudno... same wtedy pojdziemy.

Ooo budzi sie ksiezniczka . paaaa

Fredeczko to się uśmiałam z modnisi :laugh:

Ami jak mieszkałam w Pl,to moja teściowa też tak robiła.Nawet czasami cichaczem brałą ubrania synusia i mu prała :laugh: :laugh:

• Mamusia
witam!

U nas dziś piękne słoneczko, ale humor do niczego i chyba nawet na spacer nie wyjdę 😞

Ami gratuluję cierpliwości co do teściowej. Ja bym wpadła w szał jakby mi ktoś coś ruszył w mieszkaniu!

Fredeczko z Wiki prawdziwa mała kobietka skoro domaga się komplementów 🙂

Dziewczyny powiedzcie mi czy Wasze dzieciaczki mają jeszcze radochę z karuzeli??? Bo naszą karuzelę oddaliśmy na gwarancję bo przysłali nam zepsutą i nie wiem ile to jeszcze potrwa 😠 I tak myślimy czy Piotruś już nie za duży na karuzelę i czy nie wymienić jej na coś innego. Myślimy nad leżaczkiem bujaczkiem, ale ponoć jak dziecko już siada i się wygina to ten leżaczek się przewraca bo jest lekki.... sama nie wiem. Poradźcie coś!

MY JUZ PO SPACERKU. PRAWIE 2 GODZINKI I DZIS TATUS Z NAMI BYŁ 🙂

AMI JA TEZ BYM NIE WYTRZYMAŁA Z TWOJA TESCIOWA. JA WOLE MIEC W DOMU BAŁAGAN NIZ ZEBY MI TESCIOWA MIAŁA SPRZATAC.

EWO MOOJA LENKA W OGÓLE SIE NIE INTERESUJE KARUZELA...MOZE I DLATEGO ZE MA TAK BEZNADZIEJNA ZE SZKODA NA NIA PATRZEC.BABCIA JEJ KUPIŁA POD CHOINKE , PEWNIE NAJTAŃSZA JAKA BYŁA W SKLEPIE 😠
A CO DO BUJACZKA TO MASZ RACJE, DZIECKO JAK ZACZYNA SIEADZIEC I STAJE SIE BARDZIEJ RUCHLIWE TO BUJACZEK IDZIE DO PIWNICY - SPOTKAŁAM SIE Z TYM JUZ U NIE JEDNYCH ZNAJOMYCH. CHOCIAZ MY KUPILISMY MAŁEJ HUSTAWKE.

EWO A CO SIE STAŁO Z TWOIM HUMOREM?

MY DZIS KUPILISMY PIERWSZA PACZKE PAMPERSÓW 3 🙂 DWÓJKI JUZ LENKE CISNĄ I KUPKI SIE WYLEWAJĄ:laugh:

• Mamusia
Ewa moja kuzynka ma leżaczek bujaczek z fisher price 3w1 z wibracjami, z tym czymś z zabawkami wiszącymi i on jest do 18kg a jej Jaś ma 8 miesięcy i waży 10kg a leżaczek cały czasu mu służy i nigdy się nie przewrócił bo jest stabilny. Ja czekam aż dostaniemy kasę z pzu i go kupię. Na allegro są mniej więcej od 150-200zł ale uważam że warto po jak dziecko ma 2-3 latka to służy mu to jako krzesełko

Ja mam zwykły bujaczek,ale "kupiłam" go za punkty,które zbierałam w jednym sklepie, więc mi nie było szkoda, że posłuży na krótko a ja na razie to świetnie się spisuje 😉

Karuzelę Marika lubi i często kładę ją do łóżeczka. Gapi się jak zaczarowana i wierzga nóżkami 😉 Ale każde dziecko jest inne 😉

A ten bujaczek co poleca Kajtusia jest bardzo zachwalany 🙂

• Mamusia
No właśnie mi chodzi o ten fisher price 3w1, co rodzic to opinia dlatego nie wiem czy się zdecydować 🤢 No, ale wydaje mi się, że lepiej już wziąć ten bujaczek niż karuzelę, cena ta sama więc nie musimy dopłacać.

O moim humorze szkoda pisać... co jakiś czas wracają do mnie 'demony przeszłości' i tyle...

• Mamusia
Hej dziewczyny.

A Wiki lezaczek dostala pod choinke i poki co tez jest ok.

A karuzelke tez dostala pod choinke z baby ono i uwielbia ja 🙂 jak tylko ja widzi to sie smieje i gada do pluszaczkow :P czasami mam wrazenie jakby mowila "nieee nie kwiatek, wole krowke" hehe 🙂

Lece, papa 🙂

• Mamusia
witam
Fredeczko moja ksiezniczka swietnie rosnie dziekuje...

Zagladam bardzo rzadko bo w dzien mamy zabawy a spi w nocy wiec dzien mam tylko na corcie bo juz nie chce sypiac za bardzo w dzien:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: no wlasnie ide na cyca
do napisania