Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Gosia wszystkiego najlepszego dla Antosia 🙂

Tak czas leci ekspresowo,koleżanka ma termin na kwiecień i jak ją słysze to tak jak my narzeka już w ostatnim miesiącu :P

AguśK nie płakaj,chociaż wiem że na samo wspomnienie łezki w oczkach się kręcą 😘

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mittko a dałaś jej całą buteleczkę? Podgrzewałaś czy w temperaturze pokojowej??? Wiem, że głupio pytam, ale jestem zielona w tych sprawach ☺️

AguśK 😘 😘 😘

Gosia buziaki dla Antosia z okazji skończenia 3 miesiąca 😘

CZESC DZIEWCZYNKI

OD WCZORAJ NIE MIAŁAM CZASU NIC NAPISAC. BYŁAM W KOŃCU ODEBRAC SWÓJ DYPLOM, BRONIŁAM SIE WE WRZESNIU, PEWNIE PAMIETACIE, A DYPLOM TYLE CZASU LEZAŁ W DZIEKANACIE BO JAK BY NIE PATRZEC TO 100 KM I W SUMIE NIE BYŁO JAK JECHAC, A WCZORAJ POJECHALISMY Z MEZEM I Z LENKA. MAŁA PIERWSZY RAZ W TAKIEJ PODRÓZY, ALE BYŁA BARDZO GRZECZNA 🙂

DZIEWCZYNKI NIE CHCE ZADNEJ URAZIC ALE CHCE ZAPYTAC DLACZEGO WY SIE TAK SPIESZYCIE Z WPROWADZANIEM NOWYCH PRODUKTÓW DO DIETY MALEŃSTW? PRZECIEZ DZIECI KARMIONE PIERSIA NIE POTRZEBUJA NIC INNEGO DO PÓŁ ROKU, A DZIECI KARMIONE MLEKIEM MODYFIKOWANYM DO 5 MIESIACA - NO CHYBA ZE INACZEJ ZALECI LEKARZ GDY NP. DZIECKO ZLE PRZYBIERA NA WADZE...
OCZYWISCIE KAZDA Z WAS I TAK ZROBI JAK UWAZA ,ALE MYSLE ZE NASZE MALUSZKI MAJA CAŁE ZYCIE NA POZNAWANIE INNYCH SMAKÓW NIZ MLECZKO 🙂

UCIEKAM GOTOWAC ZUPKE BURACZKOWĄ.

MIŁEGO DNIA.

• Mamusia
Cześć mamuski!

Gosia chlopaki sa jak dwie krople wody 🤪

Czemu tak wczesnie podajecie dzieciom soczki? Czytałam, żeby zaczynac od wody, ewentualnie cherbatki a kończyc na soczkach, żeby dziecko nie uczyło się słodkiego no i wiadomo próchnica gotowa.

Marta pytanie, dlaczego raczełaś rozszerzać dietę od jabłka a nie od marcherwki jak wszędzie pisza?

U nas noc potworna, juz któras z kolei, moje maleństwo tak strasznie meczy sie z katarkiem , że ani jesc nie moze ani spac a ja nie jestem w stanie odciagnac jej wszystkich glutow 🤢 🤢 😞 😞 i juz normalnie mi sie ryczec chce 😞 😞 😞 Dzisiaj dostane wynalazek, o którym pierwszy raz słyszalam i troche sie obawiam ale musze sprobowac bo Majka strasznie sie meczy. W nocy karmilam ja przez 3 godziny 70ml 😞 😞 😞 chodzi o aspirator do noska ktory naklada sie na odkurzacz, podobno dziala cuda, slyszalyscie o tym? Tu podaje stronke http://www.katarek.pl/index.php?src=o_produkcie

Kajtucha będzie dobrze, w końcu to Twoja mama 🙂

A ja chyba kupie ta sukienke do chrztu: http://allegro.pl/item937918108_sukienka_do_chrztu_hdr02b_opaska_kapelusz_r_68.html#gallery

Moj 3 letni chrzesniak ma mycoplasmoze 🤢 🤢 a kuzynka mojego męża miała potworny, potworny poród, moze mi sie uda opozniej zajrzec to wam napisze. teraz ide ululac mojego baka i dac jej jesc 🤪

• Mamusia
Ja wprowadziłam soczek żeby jej troszke urozmaicić jest na samym mleczku,moja lekarka zaś mówiła że można jej w połowie miesiąca podać.Wode też pije a soczek na smaczek 🙂

Wiolu sukieneczka bardzo ładna.Biedna Majeczka tak się męczy niestety nie słyszałam o tym aspiratorze,ale jeśli ma pomóc Majce to może warto spróbować.Ja jak byłam w szpitalu to tam dzieciaczkom odciągali właśnie glutki pod ciśnieniem i ładnie wszystko schodziło,tylko trzeba uważać nie za często żeby nie podrażnić śluzówki.

Najpierw się przywitam 😘

Teraz dla Szymka wszystkiego naj, naj, naj! 🙂

Wiolka - Jeśli chodzi o aspirator do noska co się przypina do odkurzacza to jest świetny wynalazek moja szwagierka ma taki i bardzo chwali. Na początku bardzo się wystraszyłam, bo odkurzacz ma taką siłę, że myślałam że mu mózg wyśsie przez ten mały nosek 😮 ale nie jest tak źle jak to wygląda.

Ja też zaczęłam rozszerzać dietę Wiktorka, bo jest na mleku kozim i nie ma tylu składników co w mleku modyfikowanym, dodałam narazie kaszkę mannę bardzo rzadką, ale marchewek czy innych soczków jeszcze nie, bo to za wcześnie.

Kupiłam 2 deserki z Bobovity chciałam spróbować czy to jest dobre i zjadłam (jabłko ze słodką marchewką) jeden słoiczek z siostrą :laugh:

Odezwę się później idę na zakupy wydać przeterminowane pieniądze z bankomatu 😘 😘

Witam Kobietki 🙂

Ja używam aspiratora Frida, ja zasysam powietrze więc mam kontrolę nad siłą ssania, w życiu bym nic pod odkurzacz nie podłączyła 🤢

Zwariuje z tą jego kupą teraz jest rzadka zielono-żółta z szarymi bobkami twardszymi 🥴 Te bobki to pewnie po tym leku 🥴 Nie wiem czy dzisiaj dawać tą Smecte a jak sięteraz zatwardzenie zrobi 🥴 Masakra jakaś 😞

Po kąpieli wczoraj w ogóle spać nie chciał miuńczał przy cycu ciągle i nie wiem teraz czy szczepionka czy brzuch bolał 😞

Przechodzę załamkę normalnie 😞 😞 😞

• Mamusia
Dzieki Pikasso, uspokoiłaś mnie trochę. Chociaż słyszałam pełno świetbnych opinii na temat tego aspiratora tez się troszkę boje ale podobno ma regulator siły. Jak go dostane to napisze co i jak.

Asiula kobito ja sie męczę z Frida juz ponad tydzień ale mała ma tak zapchany nochal, że nie ma szans wszystkiego wyciagnąć, chociaż nie wiem, może masz większą siłę ssącą niż ja :laugh: :laugh: :laugh: Frida jest świetna przy suchych glutkach a nie przy takim gęstym nawale 🤨 a tymi szarymi grudkami nie musisz sie przejmować, Majka tez takie miała na moim mleku. Widzę, że zaczynasz przechodzić ta samą gechenne co ja z tymi kupkami. Gosia co to było za lekrstwo co pomogło Antosiowi, może Kamilkowi też pomoże?

Myślicie,że powinnam dopając majkę skoro jeszcze 2/3 razy dziennie podaje jej moje mleko (mam zamrorzone 😁)?

• Mamusia
Każda ma swoją szkołę, jedne z nas dają soczki już teraz, inne zaczną za 3 miechy 😉 My byliśmy na wizycie 9 lutego i nasza pediatra powiedziała żeby już pomału zaczynać dawać soczki 🤪 Zdziwiliśmy się z mężem i nawet nie spytaliśmy co i jak bo byliśmy w szoku. Piotruś miał wtedy 10 tygodni.

Pikasso przeterminowane pieniądze??? :laugh:

Wiola pierwsze słyszę, ale rzeczywiście efekt może być super. Wydaje mi się, że spróbować nie zaszkodzi.

Mój Miś zaczął łapać grzechotki i wtykać je do buźki więc właśnie wstawiłam wodę żeby je trochę wygotować 😉

gosiag karmię piersią
zapisałam go do lekarza na 17:30 bo teraz w kupie było troszeczkę różowego śluzu 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞

• Mamusia
A pewnie że każda zrobi jak będzie uważała 🙂

Asiula no to lepiej idź do lekarza bo pewnie Kamilkowi z wysiłku naczynka popekały i może stąd ten śluz chociaż nie wiem bo nigdy nie miałam takich problemów.

Aga drzewko rośnie 🙂

Witam.

Właśnie wróciłam z plotek u znajomej,która ma córkę 10 dni młodszą od Mariki...Jeny jak dobrze wyjść do ludzi :laugh:

Ja z rozszerzeniem diety czekam do 6go miesiąca, z Majką też tak czekałam.

Wiolu to się Majeczka umęczy a Ty razem z nią 😞
Asiula mam nadzieję, że te kupki się w końcu unormują.

Kajtusiu zapewnie to nie pierwsza scysja i nie ostatnia, tak to jest, jak w rodzinie pojawia się mały człowiek. Ja mam drugie dziecko, a mama potrafi mnie wnerwić jak dzwoni na skype. A prawda jest taka, że nikt tak dobrze nie zna dziecka jak jego matka. To ona najlepiej rozumie płacz dziecka itd.