Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kurde jak ja Ci Aguś zazdroszczę tego lumpka. U mnie jest tylko sklep spożywczo monopolowy 🙂 i to jeden na wsi, z jednej strony trasa szybkiego ruchu z drugiej park i pole... Mogę chodzić tylko wzdłuż "głównej" ulicy na wsi, bo tylko tam jest chodnik a to nawet nie jest 1km... No dobra, może i jest. Gdyby nie to błoto to chodziłabym do parku albo obeszła wioche polami ale wszędzie tak to wózek jedzie a nogi grzezną...
Czy wasze dzieci też lubią bawić się jezyczkiem? Bo mój to ciągle go "używa", bawi się nim na wszystkie możliwe sposoby 🙂

Gosiu dziękuję za tabelkę!

Czekam aż moja mama wróci z pracy bo musi zostać z małym. Muszę odwieźć auto do mechanika 😞 znowu kasa leci no ale trzeba zrobić do chrztu bo byłoby ciężko się dostać do kościoła, bo jest we wsi obok...

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a mnie dzisiaj wzięło na wspominki i oglądałam zdjęcia jak Mateuszek był malutki i doszłam do wniosku że obaj są tak bardzo podobni do siebie.
Tu jest Mateuszek jak miał dwa miesiące [img size=289]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Mateuszek-10953521ecc16f6c24c07b9758ca6b63.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Ewuniu, dokładnie tak. Moja mama kupiła jej taki komlet 3 łyżeczek, dwie - mała i większa - gumowe i jedna plastikowa, zmieniają kolor pod wpływem ciepła. Karmię ją teraz malutką, akurat do jej buzi pasuje. Z tej łyżeczki pije też wit. D. A do jabłuszka otwierała dzisiaj buzię, byłam w szoku. A zrobiłam jej konsystencji musu, więc bardzo jej odpowiada. Nie zaoobserowałam wczoraj i dzisiaj nic niepokojącego w jej zachowaniu ani w kupie, więc chyba jest wszystko w porządku.
Z zupkami jeszcze poczekam, może pediatra będzie miał inne zdanie na urozmaicenie diety. Chociaż Nati jest strasznym głodomorem, więc nie widzę w sumie powodu do odwlekania podania jej zupki, ale jeszcze poczekam. Na razie deserek ma i w dodatku zdrowy, więc ok.

GOSIU BARDZO SĄ PODOBNI DO SIEBIE MATI I ANTOŚ 🙂 U MNIE ZNOWU SIĘ RÓŻNIĄ BO KAMILEK JAK SIĘ URODZIŁ TO MIAŁ CIEMNIEJSZE WŁOSKI A BARTUŚ MA BLOND PO MAMUSI 😉

MÓJ SMYK ŚPI WYKAPANY NAJEDZONY A TERAZ STARSZY IDZIE DO WANNY 🙂

KURCZE MARTO JAK JA JUŻ BYM CHCIAŁA DAĆ BARTKOWI JABŁUSZKO 😉

• Mamusia
Aguś, na jabłuszko dla Bartusia przyjdzie czas 🙂

Tak przy okazji słoiczków, jakbyście kupywały gotowe a nie same robiły to odradzam Gerbera i nie pytajcie mnie dlaczego, bo nie mogę powiedziec.

Ja tu nie mam Gerbera, ale i tak nie zamierzam kupować gotowych. Ugotowanie pół ziemniaka, marchewki... czy owocków i zblenderowanie tego nic mnie nie kosztuje i nie tracę wiele czasu. A przynajmniej wiem, że było świeże i bez konserwantów.

Dobrej nocy.

• Mamusia
Gosiu chłopaki są identyczne! Jakby to było jedno dziecko 🙂 szok!

Pokłóciłam się dziś z matka... Oczywiście o Szymka... Ach szkoda gadać... Efekt jest taki że kapałam go sama a zawsze robimy to razem jak mój mąż jest w pracy i siedziałam z małym w naszym pokoju a tradycyjne wieczory spędzamy z małym u rodziców w pokoju... Potem poszłam się szybko umyć póki mały trzasnął sobie drzemkę no i oczywiście zaczął płakać i nawet do niego nie poszła... Powiedziała mi w kłótni że mam się przyzwyczaić bo teraz sama będę przy dziecku robić a ona mi już nie pomoże no i zlała sprawę i nie poszła jak mały płakał... Chce zrobić mi na złość tylko chyba nie zauważa że kosztem Szymka. Jej problem. Zawsze jak wraca z pracy to idzie prosto do niego a skoro teraz ma focha to zobaczymy kiedy za wnukiem zatęskni... A najlepsze jest to że pokłóciłysmy się o to że walneła tekst że poczułam się jakbym była wyrodna matka... Jak wróciłam od mechanika, mama siedziała na laptopie z małym na kolanach, patrzę a on przysypia no to powiedziałam że nie ma spać 20min przed kąpielą! No i jak mnie usłyszał to otworzył oczy i prosto w ekran kompa od razu. Powiedziałam mamie że patrzy i ma go odwrócić bo oczy sobie psuje no a ona oczywiście że wcale nie patrzył. Mniejsza z tym. No i mały znowu oczy zamknięte chwyciłam go za raczkę i powiedziałam SZYMEK więc otworzył oczy. Na co mama BIEDNE DZIECKO, BUDZI GO DLA WŁASNEJ WYGODY, BIEDNY SZYMEK bo powiedziałam że jak teraz zaśnie to mi znowu będzie po nocy wariowal. Więc poczułam się jakby mi ktoś nóż w plecy wbił. Wściekłam się i wyszłam do kuchni a mama mi się pyta czy kąpie go czy nie to powiedziałam że ma go uśpić skoro jestem taka wyrodna matka że dziecku spać nie daje to ona mi go oddała i kazała radzić sobie samej, no więc jak go wykąpałam i zasnął na chwilę to poszłam zrobić kolację to przyszła do mnie, od słowa do słowa, okazało się że to nie ona mi tylko ja jej przykrość zrobiłam mówiąc że Szymek patrzy w kompa i dowiedziałam się że SZARPAŁAM MAŁEGO I POTRZĄSNELAM NIM CHWYTAJĄC GO ZA RĘKĘ... Jeszcze niedługo usłysze że rzucam nim o ścianę... Ach beznadzieja. Przy okazji wypomniała mi nawet rzeczy z przeszłości uzalajac się nad sobą a to że przez nią ja się poczułam złą matką i było mi przykro poszło dla niej w niepamięć. Teraz pewnie liczy aż ja przeprosze ale się nie doczeka bo uważam że nie mam za co...
No to się wygadałam 🙂
a co z Fredeczka? Dziś się chyba nie odezwała?!

• Mamusia
Witajcie mamusie 🙂

Gosiu synkowie bardzo podobni do siebie,moja też jak ma czapke założoną to wygląda jak mała Dominika,ale jak już czapke zdejme to nie bardzo 🤪

U nas nocka spokojna coś ostatnio nie chce przesypiać całej nocki budzi się na jedno karmienie.
Emila wczoraj dostała soczku jabłkowego 🙂 najpierw smakowała ciut się skrzywiła ale potem był płacz jak się skończyło bo dałam jej tylko troszke żeby zobaczyć jak zareaguje,ale jak na razie niczego nie zauważyłam 🙂

Kajtucha kurcze tak mi przykro że mama takie słowa do Ciebie mówiła bo przez to źle się poczułaś a przecież jesteś wspaniałą mamusią dla Szymka i nie powinnaś brać do siebie tego co mama mówi w złości.Głowa do góry i olej to głupie gadanie.

• Mamusia
Kajtucho kochana jak czytam twoją historię to mam przed oczami swoją jakie wojny prowadziłam z mamą o moje dziecko i też nie raz usłyszałam że jestem złą matką też było wyszarpywanie a to tylko dlatego że moja mama twierdziła ze w wieku 19 lat się jest za młodym na dziecko:laugh: tylko ja parę razy nie wytrzymałam i powiedziałam co o tym myślę nawet leciały teksty ze mamie się coś pomyliło bo to moje a nie jej dziecko a czasami na prawdę przeginała traktowałam moje dziecko jak by było Jej własnością tak więc nie smuc się jest więcej takich zaborczych mam chociaż i tak mamie bardzo duzo zawdzięczam bo gdyby nie ona nie skończyła bym studiów nie mogła chodzic do pracy a z czasem o tym co złe się zapomina nie denerwuj się mama i tak sama przyjdzie do wnusia buziaki 🙂

DZIEŃ DOBRY 🙂

JAKA JESTEM NIE WYSPANA 😞 MAŁY SPAŁ ALE MĄŻ W NOCY DO DOMKU WRÓCIŁ 😉 WSTAŁAM PRZYSZYKOWAŁAM MU KĄPIEL Z OLEJKAMI ABY SIĘ ODSTRESOWAŁ PO TEJ TRASIE 🙂

UCIEKAM DO MOJEGO SMYKA DAĆ MU CYCA BO WOŁA "ABU BUU ":laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

• Mamusia
Witajcie mamusie

My nawet po spokojnej nocce ale jakoś chce mi się spać. Jakiś taki senny dzień. Antek właśnie ma poranną drzemkę a ja musiałam do Was zaglądnąć.

Kajtucha ja z moją mamą podobne mam kłótnie tylko z tą różnicą że przez telefon. Też nie potrafi zrozumieć że to już nie moje pierwsze dziecko i potrafię sama o nie zadbać.

• Mamusia
Dzięki dziewczyny. Kurde czasami mam takie jazdy że spakowałabym siebie i małego i wyprowadziła się choć na kilka dni ale to by było zachowanie jak u gowniarza więc siedzę tu i się męcze. Oglądam zafoszoną twarz mamuski i aż się nie chce tu z nią siedzieć bo wbija to we mnie takie poczucie winy że szok... Mimo że nic nie zrobiłam... Ach... Życie...
Mój maluszek też śpi. Wczoraj byłam z nim sama i mimo tego że zasnął na dobre o 23 choć zasypiał już od 22 tylko miał lekki sen, nie płakał w ogóle. Dziwne, sama się nim zajmowałam i ani kolki ani płaczu... A jak lata wokół niego 3 ludzi to zawsze słyszę że go brzuszek boli albo nie wiadomo co bo płacze jak cholerka...
No nic. Wysmarowałam mamie dwa mega długie smsy i czekam...

• Mamusia
hejka 🙂

Gosiu Twoi chłopcy rzeczywiście są do siebie bardzo podobni 🙂

Mittko jaki soczek dałaś spróbować Emilce???
Też już bym chciała dawać Piotrusiowi próbować różne smaki, ale nie wiem jak się za to zabrać.

Marta zaintrygowałaś mnie tym gerberem...
Bądź przygotowana na tysiąc pytań bo pierwsza będziesz przecierać szlaki z nowymi daniami dla Natalii 😉

Kajtucha ale się nadenerwujesz 😞 Uwierz, że miałabym to samo gdybym mieszkała z mamą. Codziennie myślę czy lepiej oddać Piotrka do żłobka czy dać pod opiekę mamie i codziennie się kłócić.

KAJTUCHA ALE MASZ PRZEBOJE Z MAMĄ A JA WIELE BYM DAŁA ABY BYŁA PRZY MNIE MOJA MAMUSIA 😞 NAWET MOGŁABYM SIĘ Z NIĄ KŁÓCIĆ ALE ŻEBY BYŁA 😞 WIEM WIEM MOŻE TO I GŁUPIE ALE TAK ZA NIĄ TĘSKNIĘ 😞

DOBRA BO JUŻ KLAWIATURY NIE WIDZĘ BO ŁZY MAM W OCZACH 😉

TEŻ MNIE BARDZO CIEKAWI DLACZEGO NIE DAWAĆ GERBERA 🤔 🤨 🥴 🤢
MOŻE KIEDYŚ MARTA NAM NAPISZE 😉

• Mamusia
Przyznam że mnie też zaciekawiło dlaczego Marta odradza Gerbera. Ja tez nim karmiłam Mateusza i nic mu nie było.

A Antoś dzisiaj kończy 3 miesiące. Ale ten czas ucieka. Może tez mu coś dzisiaj dam nowego posmakować 🙃