Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja też się dziwie bo przecież u nas to nie jest taka tania sprawa.

Kurcze przyszła mi sukienka dla Dominiki i wszystko pięknie ładnie wysyłka to tak ekspresowa że jeszcze takiej nie miałam,ale kolor znacznie się różni od tego na zdjęciach 🤨 niby w opisie jest że odcienie brązu i beżu ale na zdjęciach taka fajna jaśniutka a rzeczywiści taki dziwny ten kolor eh...

a co jest złego w karmienniu w MC?????

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

zabiłabym! Jesli któraś z was oglądała film "super size me" to napewno sama się zastanawia czy samemu zjeśc a co dopiero podać maluszkowi.

Swoją drogą polecam ten film! Chyba na youtube w odcinkach znajdziecie.

zmykam na jakiś czas!

Gosia na discovery chyba leci taki program czasem o małżeństwie któremu urodziły się 8-raczki 🙂 fajnie kurcze 🙂
Szczerzę mówiąc to nie chciałabym mieć tyle dzieci, no co najwyżej troje.

Ja wróciłam z miasta. Zjadłam loda o smaku jagodowym w białej czekoladzie - to moja jedyna zachciewajka w ciązy. No i kupiłam makaron na cannelloni i mięsko mielone bo mi narobiłyście smaka 🙂

• Mamusia
Agnieszko też go czasem oglądam i jak dla mnie to dom wariatów, nie wiem czy dałabym radę z taka gromadką 🤪
a loda to tez bym zjadła tylko na tym moim zadupiu gdzie pracuje nawet nie ma sklepu , a kawiarnia jeszcze zamknięta.
A ja ledwo żyje spać mi się chcę i już mam dość 🙃

Odebrałam już małą z przedszkola, nastawiłam pomidorową i musiałam tu zajrzeć. Uzależnienie :laugh:

Ja na początku chciałam jedno dziecko, dopiero jak córka skończyła 3 latka zaczęłam myśleć o drugim.
Mąż chce mieć troje dzieci a ja stanowczo na dwójce chce zakończyć 😉

Będąc w tej ciąży bałam się, że to ciąża bliźniacza, dlatego nie wyobrażam sobie rodzić jeszcze więcej dzieci np: trojaczki itd.

• Mamusia
a u mnie nie bylo m akarone caneloni 😠 pewnie by byl ale musialabym isc do innego konca miasta i tam pewnie bym dostala,ale juz mi sie nie chcialo i na obiad bedzie pomidorowa na zyczenie rodzicow :/ a nie wiem czy znajde jakis fajny przepis na piers z kurczaka,bo chcialabym zeby Marcin cos innego sprobowal niz piers w gyrosie i normalne kotleciki z piersi.

• Mamusia
Cześć Dziewczyny ,
wreszcie na Brzuszku już się stęskniłam za Wami ale jak pisałam miałam kuzynostwo u siebie na tydzień i trzeba było im co chwilę jakieś atrakcje kombinować:-) Wczoraj pojechali do domku więc będę miała teraz czas na siedzenie przed komputerem:p

U mnie jakoś leci do przodu,jakiś tam strasznych dolegliwości nie mam,choć wieczorkiem mnie trochę odcinek lędźwiowy boli czasem tak,że z łóżka nie mogę wstać:-( i te okropne upały tragedia jakaś, jak ja się cieszę ,że nie jesteśmy teraz w 3 trymestrze bo bym chyba padła:P

Wczoraj tak nasz synuś kopał,że mąż pół godziny przy brzuszku leżał i nadsłuchiwał:-)

O porodzie nie myślę, bo na samą myśl mam wielkiego stracha ale tak jak któraś z Was pisała z drugiej strony nie możemy się już mężem doczekać narodzin naszego Maleństwa:-) Teraz w czwartek mam wizytę więc zobaczymy co tam u naszego Maleństwa:-)

Ja mam cukinię i chyba zrobię takie placki smażone bo pamiętam że gdzieś je jadłam i mi smakowały a sama nigdy nie robiłam więc muszę przepisu poszukać , chyba że Fredeczka znasz jakiś sprawdzony przepis na placki z cukinii??

No właśnie bo ja tez mam cukinie i może bym jutro zrobiła jakies nowe placki, bo standardowo robię tak, że kroje cukinie w plastry, posypuję solą i pieprzem , zamaczam w jajku, obtaczam w bułce i na patelnie 🙂

A teraz czekam na canneloi... ciekawe czy mi wyjdzie, bo robie pierwszy raz 🙂

• Mamusia
Agnieszka szybko poszlo Ci nadziewanie 🙂 mi zawsze to najwiecej czasu zajmuje :P

jakies placki z cukini?? hm ja zawsze w bulce tartej obtaczalam i smazylam bo tak najbardziej lubie 🙂 ale ja bym pokroila ja w kostke i obtoczyla w przyprawach (zalezy w jakich kto lubi) ,moze nawet bym sprobowala w gyrosie 😁 i usmazyla. Albo starlabym na tarce i kotleciki zrobila 🙂