Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

witajcie dziewczynki 🙂
czy sie dzis rozpisze ? nie mam pojecia zalezy ile tam naskrobalyscie 😁
fredeczkaa rozumiem brak czasu bo tu szkola malutka i imprezki ale brak ochoty na nas 😠 nawet czego takiego nie mow 😜
Wiolka ale majeczka ma sliczny jezorek 😁 a jak slicznie sie usmiecha miodzio
kajtucha szymkowi chyba posmakowalo lozeczko 🤪 uwazaj zebys nie obudzila sie rano a tam same nogi beda stac 🤪 😁
PannoNikt podziwiam cie ja to chyba juz bym dawno wymiekla ... jak by moj maly miall jakis problem z jedzeniem a nie mowiac juz o operacji ... dam ci oklaska jak mi sie uda za ta twoja wytrwalosc
AGAK1601 sliczny bartosz a jaka ma superasna husteczke na glowce 🙂 aga moj szkrab jak lezy na brzuchu to potpiera sie na lokciach , nadal nie przewraca sie na plecki .. wiec sie nie przejmuj - kazde dzieciatko jest inne ... glowa do gory
Ewa84 ale piotrus jest umazany ... a jakie to byly jagody takie zebrane w lesie czy specialnie dla dzieci - wiem glupie pytanie

moj szkrabus nauczyl sie robic pierdzochy 🤪 😁 bierze poja reke najpierw ja wymymla a potem dmucha a doglosy podobne sa do pierdzenia 😁
musze was troszke pownerwiac 😜 u mnie na polu az czerwona od truskawek pozniej wam fote wstawie tylko ja zrobie 😜
w domu mam 30,5 stopnia mozna oszalec nic nie robilismy szkrabek wcale nie chce jesc tylko pije miete i spi ale nie dziwie mu sie
ostatnio wiki jadl makaron z mlekiem a jakies dwa tygodnie temu budyn - jak mam fajnie z tym mlekiem 😁 a jogurciku jeszcze nie jadl - ale sie chwale sorki 🤢

i chcialam sie cos zapytac was czy slyszalyscie o takim czyms
kolezanka mi mowila ze jesli zabki chociaz jeden (najczesciej u chlopcow) nie wyjdzie gdy bedzie mial 8 miesiecy to mu czaszka peknie dlatego nosza jakies dziwne druty zeby im sie ciemiaczko szybko nie zaroslo ... powiedzcie mi czy cos takiego moze byc bo sie wystraszylam na maksa 😲 😲

narazie koncze 😁 😁 🤪

😁 😁 😁 PIKASSO JA WIĘKSZEJ BZDURY NA ŚWIECIE NIE SŁYSZAŁAM 😁 😁 😁 😁 😁
POWIEDZ SWOJEJ KOLEŻANCE ŻEBY STRZELIŁA SOBIE BARANKA TO MOŻE Z DEKA ZMĄDRZEJE 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁
MOŻE FAKTYCZNIE PANIKUJĘ 🤢
MÓJ BZIBZIOŁ JUŻ ŚPI OD GODZINY A JA IDĘ JAKĄŚ KOLACJĘ WSZAMAĆ 😜 😜 😜 😜

• Mamusia
Oh udało mi się wejśc na brzuszek 🙂

AgnieszkoK Bartoszek słodziutki jej jaki on śliczniutki 😘 moja też się jeszcze mocno kiwa co do podpierania to nie panikuj moja za to tych cholernych stópek wcale nie chce łapać interesuje się nimi tylko jak siedzi 😠 nie wiem co znią chyba ma za ciężką dupeczke albo jest leniwa 😜

Oj tata tata ale umazałeś Piotrusia normalnie słodka rzeź 🤪 😁

Pikasso ta koleżanka to jakaś nienormalna>?? rozumiem przesądy ale ten to chyba najgłupszy jaki słyszałam i na bank zostanie kitem roku 😁 😁

U nas chyba zaczyna wracać do normy mała w miare normalnie zasypia.Jutro z rana wybierqam się za sukienką Dominiki ma jutro turniej w tańcu i chyba nieźle mnie skrobnie za taką kiecke 😮

Wiola to gratuluje pierwszego słowa 🤪 tatuś pewnie będzie dumny 🙂
O super Maju pięknie mówisz tata 🤪

m, n bfun nzxh, c gn m vjJJJ6 tjn nBTRRVB ·ńh ,, nz bbbbbb44 66666rf5 v v66666666666666mnjjj f v bnb BHGBVVVVVVVVVVVVVVVVVZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZNNN BBBBBBBBBBBBBBB B MVJN M B

KILKA SLOW NA DOBRANOC OD PYSKA

A POWIEDZCIE MI CZY WIEZYCIE W TO ZE JESLI DZIECKO POWIE PIERWSZE SLOWO TATA TO DRUGIE DZIECKO URODZI SIE CHLOPCZYK A JAK MAMA TO DZIEWCZYNKA
CZY TO SIE SPRAWDZA

PISZĘ POSTA PO RAZ DRUGI BO MNIE COŚ Z BRZUSZKA WYWALIŁO 😠 😠 😠

WIOLA TATUŚ MOŻE BYĆ DUMNY Z CÓRECZKI 🙂 MAJA ŚLICZNIE MÓWI TATA 🤪 🤪

CO DO TEGO PRZESĄDU TO RACZEJ JAK Z RESZTY POŚMIAĆ SIĘ MOŻNA BO U MNIE TO SIĘ NIE SPRAWDZIŁO BO KAMILEK PIERWSZE POWIEDZIAŁ MAMA A BARTOLINO CÓRECZKĄ RACZEJ NIE JEST 😁 😁 😁 😁

JA DZIŚ TEŻ ZJADŁAM KILKA TRUSKAWEK CHOĆ MOGŁAM WIĘCEJ BO MAM SWOJE NA OGRODZIE ALE CZEKAŁAM NA REAKCJĘ CZY BARTUŚ NIE JEST UCZULONY I JAK NA RAZIE SKÓRKA CZYSTA RÓŻOWA BEZ ŻADNYCH WYPRYSKÓW A I BARTUŚ NIE NARZEKA NA BRZUSZEK WIĘC CHYBA MOGĘ JEŚĆ 🙂
A WIKTOREK TO AŻ CAŁE WIADERKO MA POD NOSEM I SIĘ NIE PODZIELI Z KOLEŻANKAMI I KOLEGAMI GRUDNIÓWKAMI 😜 😜 😜 😜 OJ NIE ŁADNIE MAMA CIĘ WYCHOWUJE 😁 😁 😁 😁

EWO PIOTRUŚ JEST SŁODKI JAK TAKI UMORUSANY JAGÓDKAMI 🤪 🤪 🤪 JA SIĘ TYLKO DZIWIĘ ŻE NA OKOŁO WSZYSTKO JESZCZE CZYSTE 😁 😁 😁 😁

DOBRA SPADAM DO WYRKA 😜 😜 😜 😜

DOBRANOC 😘 😘 😘

🤪 Picasso uduszę Cię 😁 ale mam smak na truskawki!!!! A niestety nie zjem ich, bo nadal cycek i cycek 😉

Wiola no pięknie Majeczka mówi tata!!! 🤪 Rzekomo jak woła tata to chce brata 😜 Moja Majka wołała tata, ale ma siostrę 😆
Ewo 🤪 Świetne zdjęcie, na pierwszy rzut oka myślałam, że to krew!
AgnieszkoW to masz tak samo jak z moim mężem, nie ma dla nas czasu 😠
Aanniiuusia ja piłam krowie mleko od 4 miesiąca życia, i ono mnie uratowało, bo żadnego innego nie tolerowałam. Mama jeździła ze mną od lekarza do lekarza, aż w końcu jeden podpowiedział jej by tak zrobiła. Za to moje dziewuchy mają nietolerancję laktozy. Tzn. Majka już wyrosła, teraz Marika z tym walczy.
Mittko zdrówka Kochana!!

Dziewczyny można powiedzieć, że mamy już ząbka 🤪 Przebił się jeden a drugi lada moment i też się przebije 🙂 Dzięki Bogu, że mała zaczęła ssać smoczka, dzisiaj dzięki niemu dwa razy usnęła.
Z Nutramigenem nadal tragedia. Może dietetyk przepisze jej inne, bo kurwicy dostanę wciskając jej te mleko.
Wiolu tak jak widzisz nie tylko Ty wpychać musisz na siłę. Nie czyni to z nas złych matek. Po prostu mamy uparte dzieci 😉

Dziewczyny ile Wasze dzieci zjadają kaszki? Marika jak wsunie 60-70 ml to skaczę z radości... Jabłka zje ćwiartkę a reszta to mleko z piersi 🤨

• Mamusia
Hej dziewczyny!!

Z ta ochota to chodzi o to ze jestem w szkole czy tam w pracy, wracam, jem ( czasami) pakuje Bubę i idziemy na spacer. pozniej gdzies zazwyczaj wychodzimy i wracam tak jak teraz zjechana na maxa :| ale jutro wolne to sobie posiedze i ... pochwale sie 🙂

Wiki:
*mówi : baba, mama , dada
* zęby : jest lewa jedyneczka na dole 😁
* siadanie : sama jeszcze z lezenia nie siadzie ale jak ja sie posadzi albo jest oparta o poduszke to ok
*macha rączką jak sie do niej pomacha 🙂
*pełza w tył i w przód ( ale woli w tył )
* czasami przez przypadek raczkuje hee
* ZDROWA !

ja
* szkoły KONIEC ! 🙂 i do przodu...
*praca : póki co jeszcze sie za prace nie biore ale moze u mnie bede na cale wakacje w sklepie to sobie chociaz troszke dorobie
*impreza, impreza, impreza, impreza .... 😉

biologiczny ojciec Wiki pierdolniety w leb
*dziecko w drodze
*mieszka u "tesciow"
*nie interesuje sie Wiki
*nie zaprzeczyl ze ma ja w dupie
*podobno razem z kumplem wpadli z narkotykami i ma wyrok 😁

Pozatym to.... wrocilam z pizzy niedawno . ostatnio zaszalalam w lumpeksie i kupilam sobie troszke szmatek a dzisiaj bylo taaaaak goraco i kupilam sobie spodenki i bluzke na ramkach 🙂

na nic nie mam czasu i ochoty.....

Co wasze dzieciaczki jedza?
jakie uzywacie filtry dla nich? ile kosztuja?

pozdrowionka dla brzuchatek 🙂

witam wcześnie porannie 🙂

nadrobiłam posty i sie odnoszę:

Wiolka ale ślicznie Majka mówi tata, cudo 🙂

Agak to normalne, że masz obawy, ale myślę, że wszystko jest dobrze i nie ma się co przejmować, dzisiaj nasze dziecko czegoś nie robi a jutro wyczynia to jak szalone 😉

Ewo no to pojadł Piter jagudek,ze hoho 😁 😁

fredecyka dobrze ze sie wytlumaczylas, a tatus Wiki, szkoda slow 😉

piszecie, ze na miejscu Pannznikt juz dawno byscie oszalaly, a ja wam napisze, ze znioslybzscie to tak samo dzielnie jak ona, bo jakie byscie mialy wyscie, ja tez po urodzeniu Lenki myslalam, ze zwariuje jak mi ja diagnozowali i nikt nie wiedzial co to jest, a jednak nie zwariowalam, bo o to nie jest tak latwo, zreszta, jak znajdziemy sie w trudnej sytuacji to wtedy jestesmy zmobilizowani do dzialania i tyle, a Pannenikt to my mamy pocieszac a nie dobijac 🤔

no to milego dnia ide spac 🙂