Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

AJ TAM DZIEWCZYNKI, KAŻDA MAM WIE CO JEST DLA JEJ DZIECKA DOBRE I NA PEWNO KRZYWDY NIE ZROBI 😉
JAK BYSMY MIAŁY SIĘ CZEPIAC TO U KAŻDEJ ZNALAZŁYBYŚMY COŚ CZEGO ,,NIE POWINNO" SIĘ STOSOWAC ..

LENKA GADZINA MAŁA NIE CHCE JESZCZE SPAĆ !! 🙂

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

CIEKAWE JAK TAM NASZA MITTKA 😞 TAK MI ICH SZKODA BO WIEM CO TERAZ PRZEŻYWAJĄ 😞 STRATA RODZICA TO NAJGORSZE CO MOŻE SIĘ STAĆ 😞

LASKI UPAŁ WRÓCIŁ I JUŻ NIE MA CZYM W CHAŁUPIE ODDYCHAĆ 😞 JUTRO MA BYĆ APOGEUM TEMPERATURY 37 STOPNI 🙃 🤢

ŻEGNAM SIĘ Z WAMI 🙂 🙂

DOBRANOC 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
AgaW 120 tys na 36 m-cy? 🤪 🤪 🤪 No to ładnie! Niezłe Twój mężol ma zarobki 😉 A chatką się chwal bo jest czym 😉 Czekamy na efekt końcowy 🙂

Wiolu no biedna Majeczka! Oby jutro się udało z siuśkami. Kurde, 21 wiek, a nie wymyślą nic skuteczniejszego niż te cholerne woreczki 😮

Kajtucha no bliźniak lepszy, ale na obrzeżach miasta i trzeba będzie codziennie dojeżdżać do pracy.

AgaK no masz rację, że marzenia się spełniają więc poczekamy, zobaczymy 😆 Chociaż u nas bez 150 tysięcy za samą ziemię to nawet nie podchodź.

Ami gratuluję zębolków 😉

Idę się w końcu położyć! buziole

Hej Kochane Mamusie!

Ja znowu tylko na chwileczkę.

Mittko Kochana, bardzo mi przykro []*[]
Wiolu mam nadzieję, że lekarze w końcu dojdą do tego co malutkiej może być. Biedulka wymęczyła się dzisiaj.

A co do hydrokortizonu. Fakt to steryd, ma skutki uboczne, ale czasem następuje taka konieczność, że trzeba go zastosować. My stosujemy go już 4 (!!) miesiące 😮 Tylko dzięki niemu skóra poprawia się 🥴 Niestety nie możemy bez niego się obejść, bynajmniej na razie...

Buziaki dla WAS i Waszych dzieciaczków.
Dziękuję WAM za wsparcie, aż mi łzy poleciały, jesteście przekochane!!!

AgnieszkoW forum będzie istnieć, może nie będą tu się toczyć intensywne rozmówki, ale damy radę 😉 Ja tu wrócę jak sprawy trochę unormują się 😉

dziewczynki cos nie moge spac ...
wieczorem zaatakowaly nas jakies robale - podobne do tych biegaczy pospolitych przeciskaly sie przez siatke w oknie jak szalone a lataly jak jakies babowce - ciekawe czemu akurat teraz tak wlaza ... w domu wybilismy z jakies 15 sztuk a za oknem jeszcze czychalo z 10 ... tak sie przestraszylam ze mlodemu na lozeczko alozylam firanke zeby jak ktorys zostal w domu a teraz nie wylazl z jakiejsc ciemnej dziury to tam po nim nie lazil .... llleee jak ja nie cierpie takiego robactwa 🤢
a poza tym to juz sie robi goraco na dworze i nie ma po woli czym oddychac - a narzekalismy na zime ze pogoda jest paskudna teraz tez nazekamy ... czlowiekowi chyba nigdy sie nie dogodzi 😁 😜
dam wam jeszcze po oklasku i nie wiem co bede robic bo mlody jeszcze spiocha

• Mamusia
Czesc dziewczynki!!!

Pikasso ja tez nie cierpie robali dlatego sobie kupiłam okna z moskitierami bo tutaj to wogole takie wielkie robale lataja, że strach sie bać! Zupełnie inne niz u nas i wiekszosc jadowitych brrrr.

Nio i chuj bo siuskow nmi sie nie udalo zebrac, obudzilam sie o 5 rano, żeby młodej nałożyc ten przeklety woreczek a on sie oczywiscie odkleil. Zostal mi jeden i wlasnie go nalozylam, obkleiłam ta tasma papierowa co maja w szpitalach i mam nadzieje, że tym razem się uda bo jak nie to oszaleje!

Mała była wczoraj tak a wymeczona ze jak zasneła o 5 tak obudzila sie dopiero jak nakladalam jej woreczek. Biedactwomoje kochane 😞

Chyba nam idzie prawa gorna jedynka ale nie jestem pewna bo ten pierun nie da mi zajrzec porzadnie. 😁 😁 😁 😁

Miłego dnia kochaniutkie! Idę walczyc z siuskami!

SERWUSIK MAMUŚKI 🙂

U NAS NOCKA W MIARĘ 🙂

NIE ŚPIMY OD 5.30 Z RACJI TEGO ŻE TOMKA MUSIAŁAM DO PRACY ODWIEŹĆ 🙂

SŁOŃCE SMALI JAK CHOLERA 😠 CIEKNIE ZE MNIE NIE TYLKO POTEM (OKRES) 😠
BARTUŚ LULKA 🙂

WIOLU TRZYMAM KCIUKI ABY WAM SIĘ W KOŃCU UDAŁO 🙂 ALE TA PIELĘGNIARKA JAKAŚ PIERDOLNIĘTA PRZECIEŻ WIADOMO ŻE U TAKIEJ MALEŃKIEJ DZIEWCZYNKI ŻYŁKI SĄ CIEŃSZE I CIĘŻKO CIĘ WKŁUĆ 😠 TRZYMAM KCIUKI ZA WAS 😘 😘 😘

PANNONIKT PO TO TU JESTEŚMY 🙂
TRZYMAJCIE SIĘ 🙂 MODLIMY SIĘ ZA POMYŚLNOŚĆ OPERACJI A POZA TYM INNEJ OPCJI NIE MA MUSI SIĘ UDAĆ 🙂 😘 😘 😘 😘

PIKASSO AMI NIE DASZ OKLASKA BO ZABLOKOWAŁA SOBIE 🙂
I WSPÓŁCZUJĘ TYCH ROBALI 😞

U NAS KILKA LAT TEMU W KASZTANACH BYŁY GNIAZDA SZERSZENI ALE ZOSTAŁY ZLIKWIDOWANE PRZE STRAŻ BO WLATYWAŁY DO DOMÓW 😞
NAWET OKNA NIE MOŻNA BYŁO MIEĆ WIECZOREM OTWARTEGO BO WLATYWAŁY DO MIESZKANIA PO KILKA SZTUK 😞 NAWET JEDNEGO GOŚCIA UŻĄDLIŁ A DLATEGO ŻE TYLKO SIADŁ MU NA BLUZCE I CHCIAŁ GO ODGONIĆ ALE NA SZCZĘŚCIE GOŚCIU NIE BYŁ UCZULONY NA JAD ALE RANĘ MIAŁ PASKUDNĄ PO TYM UŻĄDLENIU 😞

MIŁEGO UPALNEGO DNIA WAM ŻYCZĘ 🙂

• Mamusia
hej mamuśki

u nas nocka do bani, mojemu dziecku się coś popierniczyło w łebku i znów obudził się w nocy i nie chciał spać...walczyłam z nim od 3 do 4.30 i w międzyczasie jak zasypiał wleciał do domu mąż i placek kurna się głośno odezwał no to jak mały go usłyszał to już przez godzinę nie spał a tatuś wziął kanapki i pojechał w pizdu a ja się użerałam z małym robakiem...

Wiolka, faktycznie, u chłopców to raz dwa z tymi siuśkami... współczuje, trzymaj się kochana!!!

PannoNikt co jak co ale tu wsparcie będziesz miała zawsze, będziemy się modlić za Mariczkę!!!

no mały śpi już godzinę a ja oglądam Ostry dyżur 🙂

• Mamusia
hejka!

Piter coś się ostatnio często budzi 🤢 Kolejny dzień od 5 spał już tylko z cycem w buzi.
Poza tym wypróbowałam już prawie wszystkie smaki kaszek, robiłam różne konsystencję i ni cholery Piter nie chce jeść. Jogurciki nestle też są ble. Nie będę już kupowała bo szkoda kasy, zje 3 łyżeczki i koniec. Złamię się i kupię jednak danonki, może mu zasmakują. Wy dajecie i dzieciom nic nie jest więc co tam.

Wiola ja się męczyłam ze złapaniem siuśków Piotrka, a rzeczywiście u chłopców jest łatwiej więc wyobrażam sobie co tam przeżywasz 🤪

Pikasso ja też nienawidzę robali 🥴

AgaK współczuję okresu w taki upał 🤢

Laski mój tato sprzedał mi wczoraj fajny pomysł 😉 Zamraża się butelkę wody i stawia przed wentylatorem! Naprawdę fajnie chłodzi 🤪 Spróbujcie bo to nic nie kosztuje, a warto!

CZESC DZIEWCZYNKI

LENKA ŚPI 🙂 W KOŃCU MAM CHWWILKĘ ABY DO WAS ZAJRZEĆ, BO OD RANA SIEDZIAŁAM NA BUDOWIE. ROBIA NAM JUŻ PODWIESZANE SUFITY I TRZEBA PATRZEC I PILNOWAĆ ABY BYŁO TAK JAK CHCEMY 😉

SMALI NIEMIŁOSIERNIE DZISIAJ 🙃

PANNONIKT PODPISUJE SIE POD SŁOWAMI AGIK, PO TO TU JESTEŚMY ABY SIE NA WZAJEM WSPIERAĆ. TRZYMAJ SIE DZIELNIE , OPERACJA NA PEWNO SIĘ UDA I MARICZKA BEDZIE MIAŁA ZDROWE OCZKA 🙂

WIOLU I JAK TAM? UDAŁO CI SIE ZŁAPAĆ SIUSIU MAI ?? PICASSO MA RACJE, U CHŁOPCA TO CHYBA ŁATWIEJ..
MOJA LENKA TEZ NIE DAJE SOBIE ZAGLĄDAĆ DO BUŹKI I OGLĄDAC ZĄBKÓW.
A DZIS TO JUZ CZUŁAM JEJ ZĄBKI NA BRODAWKACH,MAŁA CHOLERNICA ZACZYNA GRYŹĆ !!

AGUŚK JA JUZ NIE PAMIETAM JAK TO JEST MIEĆ OKRES 😁 JAK DOSTANE TO MNIE PEWNIE ZALEJE 😁

CIEKAWE JAK TAM MITTKA 😞

NIE PAMIETAM WIECEJ

MIŁEGO DNIA :*

• Mamusia
Nie udało mi się złapać i już nie mam ani jednego woreczka. Apteka otwarta dopiero o 18 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 Kolezanka mi podpowiedziala, żebym wsadziła mała po kolana do wody i nałozyła woreczek, ze wzgledyu na to, że woreczka nie mam sprobuje ze słoiczkiem. Jak się nie uda to ocipieje, bez kitu. 😠 😠

Majka nie daje sie posadzić, chce stac i koniec kropka!! 😁 😁 😁 😁

Witam babole 🙂

moje dziecię śpi a mama zrobiła obiadek i nadrobiła forum 🙂

Wilka no nie jest to łatwe ale może się uda, załóż worek i nie zapinaj Mai pieluszki i obserwój aż siknie, może tak się uda 😉

Faktycznie coraz mniej aktywne nasze forum, ale jeszcze jakoś przędzie, myślę, że tak słabo bo mało się teraz siedzi w domku, jak się zrobi chłodniej to myślę, że frekwencja będzie lepsza 🙂

to miłego dnia 🙂 🙂

LASKI BYŁAM U KOLEŻANKI KTÓRA URODZIŁA CÓRECZKĘ W NIEDZIELĘ 🙂
PROSIŁA MNIE O POMOC BO MUSIAŁA Z CHŁOPAKIEM LECIEĆ DO USC ZAREJESTROWAĆ MALEŃSTWO I JEJKU WIEM ZE MÓJ BARTEK TEŻ BYŁ TAKI MALEŃKI ALE JA JUŻ TEGO NIE PAMIĘTAM A TERAZ JAK JĄ ZOBACZYŁAM TO WSZYSTKO MI SIĘ PRZYPOMNIAŁO A BYŁO TO TAK NIEDAWNO 🤪 😁

AKURAT JAK ICH NIE BYŁO O MAŁA ZROBIŁA KUPKĘ I WIECIE ŻE JA NIE UMIAŁAM JEJ WZIĄĆ NA RĘCE 😁 😁 😁 😁 BAŁAM SIĘ ALE DAŁAM RADĘ 😜 😁 😁 😁

WIOLU PRÓBUJ DO TEGO SŁOICZKA MOŻE JEDNAK DASZ RADĘ 🙂

• Mamusia
Hej Mamusie, wczoraj już padłyśmy.
Właśnie słuchamy z Basią piosenki, którą bardzo lubimy o wdzięcznych słowach: kiedyś kupię nóż i powyżynam wszystkich w koło, kupię nóż, zostawię tylko dwoje. 🙂.

Co do tego,że każda z nas stosuje u dziecka pewnie coś czego nie wolno, to się oczywiście zgadzam. Sama np. daję Baśce do jedzenia różne rzeczy zalecane dużo później, albo nie dawałam witaminy D kiedy była malutka. I pewnie znalazło by się wiele wiele innych rzeczy.
Mój Zębol zjada właśnie plastikowy magnetofon rozszarpując jednocześnie foliowy worek 🙂

AgaW zazdroszczę domku, też mi się marzy, ale na razie u nas to nierealne. Najpierw musimy spłacić jakieś 50 000 długów mojego M 🤨 Szkoda gadać...

Chyba wypiję sobie zimnego redsa 🙂

Basi też się popierniczyło w nocy jak Szymkowi Kajtuchy i nie spała od 1 do 2.30, a potem nie spaliśmy my bo nam się na amory zebrało 😁

• Mamusia
Aga, miałam tak samo będąc wczoraj u siostry, jej mały ma tydzień 🙂 Chciałam go przewinąć i aż mi się ręce trzęsły, taka mała dupka 🤪a poza tym nie umiem myć jajek 🤪

Też nie pamiętam już takiej Basi, Jędruś wydaje mi się straaasznie mały a Baśka była całe kilo mniejsza 🤢

KOCHANIUTKIE CO Z WAMI 😞

U MNIE JEST BURZA ALE NIE PADA A DUCHOTA NIEMIŁOSIERNA 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢
MAM NADZIEJĘ ŻE ZARAZ COŚ SPADNIE Z NIEBA 😉

BARTEK MARUDA DO POTĘGI N 😞

TEŻ JESTEM JUŻ ZMĘCZONA WSZYSTKIM ALE MY JESTEŚMY BARDZO WYTRZYMAŁE 🙂