Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
dziewczyny wrocilam 🙂

Jesli chodzi o tą nianie, to my też bedziemy miec Wiki przy sobie, pomimo,ze 2 pokoje wolne,ale tak nam lepiej... tylko,ze jak bede czas na dole spedzac czy w ogrodku przy domku,czy na podworku,czy nawet wyjde z psem przed dom to lepiej wiedziec czy trzeba wracac do domku 🙂 pozatym u nas czesto przychodza goscie z dziecmi i boje sie,ze jak bede na dole to wejda do gory i cos zrobia malej(beda brac na rece czy cos podobnego) a tak to zawsze bede slyszec jak ktos w pokoju bedzie...

Akompf jak mialam pajaka to tez musialam polowac ehh, ale swierszcze mozna kupic, tylko po co latem gdy tyle robactwa na dworze? :P w zime moj tata nawet jezdzil na farme do wujka i lapal muchy w sloik hehe :P swoja drogą, jeden pajak mi uciekl jak byl jeszcze malutki, moze chodzi gdzies po domu? kto wie... chociaz bylby juz baaaardzo widoczny bo to bylo jakies 2 lata temu wiec bylby teraz naprawde ogromny :P

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Eh jak ja bym tak miała łapać te owadki to łoooo ja tam wole jak one sobie w trawce siedzą 🤪

No moja laska się obudziła i wygląda całkiem całkiem,tylko zgłodniała dałam jej kromeczke chleba z masełkiem zobaczymy co po niej się wykluje mam nadzieję że już nic...

Gosiu. Nie wiem nawet co mam Tobie napisać 😞 Rozumiem jak bardzo Ci ciężko, wiem jak trudno się pozbierać. Nie zapomni się nigdy, ale mam nadzieję, że czas zmniejszy ten ból w serduszku.

Fredeczka, ja będę kupować niańkę, bo mieszkamy w piętrowym domku.

A co do kombinezonu. Jest śliczny i cena mnie nie dziwi. W końcu to firma GAP 🙂 Do tego sklepu aż czasem boję się wchodzić, bo rzeczy są piękne, ale ceny również wysokie 😉

Z postu Fredeczki zrozumiałam, że Twój Kermit Akompf to pająk , tak?? Gdzieś nie doczytałam kilku postów, wybaczcie 😞

Kończę robic obiad - kopytka i gulasz 🙂

Pogoda dziś ładna, słoneczko świeci.

Mittka mam nadzieję, że Twojej córci się polepszy, bo szkoda mi jej. Najpierw jakieś dziadostwo w buzi, teraz grypa żołądkowa...

A moja kruszynka jest taka aktywna od kilku dni, że aż mi się śmiać chce z niej i zadziwia mnie to jak takie maleńkie rączki i nóżki potrafią kopać 🙂

• Mamusia
Z tego co wiem to kermit Akompf to jaszczurka,ale jaka to już niech sama Ci powie :P

AgnieszkoW ja też mam nadzieję że szybko jej przejdzie,nie chce zapeszać ale kromeczka wchłonięta i już pyta czy jak pójde na zebranie to czy będzie mogła zagrać na laptopie,więc myśle że już będzie coraz lepiej 🙂

Moja Emilka też dzisiaj szaleje a ostatnio tak się martwiłam że mało ją czuje 🙂

AgnieszkaW - Kermit to jaszczurka - agama błotna. Oto jej zdjęcie: http://www.digart.pl/zoom/4192722/Kermit_nie-zaba.html
ew. na www.akompf.selia.pl znajdziecie inne jego zdjęcia (w zakładce animals) :P bo jest jednym z lepszych modeli jakich miałam 😁 haahha

Mittka - moja mama zawsze mówiła, że jak zaczynamy głupieć to znaczy, że już nam lepiej 🙂 więc skoro córcia ma ochotę na siedzenie przy lapie to myślę, ze wszystko na dobrej drodze do wyzdrowienia 🙂 hehhehe

zrobiłam dziś spaghetti bolognese, wszamaliśmy z bratankiem aż nam sie uszy trzęsły a teraz sie ruszyć nie moge, taka obżarta jestem 😁 Baśka szaleje, wczoraj aż mnie zdumiała, dzis chyba robi powtórkę 🙂

Ale mnie bratanek w konia zrobił, mieliśmy robić lekcje po obiedzie, ale pozwoliłam mu iśc na rower i zapomniałam, więc już go cofac nie będę 😁 Niech sie jego mma martwi 🙂

• Mamusia
Moja właśnie uzupełnia lekcje 🙂 myśle że najgorsze mamy już za sobą ale musze ją stopować bo za dużo by chciała a to zjeść coś nieodpowiedniego a to chciała iść ze mną na zebranie a tam będzie szaleć po szkole :P

A właśnie dziewczynki lece na to nieszczęsne zebranie 🤪 jak wróce to się wyżyje na forum,albo i nie zobaczymy co pani wymyśli :P

Dobrze, ze niektóre z nas takie zebrania czekają dopiero za 5 lat.. tak tak kochane, nie 6 tylko 5 bo nasze dzieciaczki będą mialy rok do tyłu i jak pójdą rocznikowo to kalendarzowo bedą młodsze... ehhhh straszne to jest...

Ewa84 - dziękuję 🙂

• Mamusia
witam po południu 🙂

kurcze już czuc jesien w powietrzu i wietrzyk też chłodniejszy wieje...

mittka zdaj nam relacje z zebrania
pozdrowionka dla córy 🙂

fredeczka fajowe rzeczy upolowałas! sukieneczka super, widziałam taką w h&m, jest jeszcze we fioletowym kolorze dostępna

zaraz zacznie sie "klan" więc uciekam

do napisania

• Mamusia
jestem :P przeciagnelo mi sie troche 😉)

Marcin wrocil z pracy, dzisiaj nie idzie na trening wiec ja sie bardzo ciesze 🙂 🙂 🙂 ale za to umowil sie juz z moim kuzynem :P

ja mam ochote dzisiaj na jakies spaghetti tez... albo cos wlasnie jakis makaron z sosem, masakra! ale chyba jak bedziemy w sklepie to kupie skladniki i cos wymysle 🙂

Akompf ma jaszczure ale ja mialam pajaka a podobnymi zwierzakami sie zywia, tylko,ze pajaki jeszcze myszy i szczury jedza ( moja Suzi umarla przez mysze bo sie zatrula )

bede pozniej dziewczeta 🙂

papa

• Mamusia
Cześć babole!

Jestem, w końcu wszystko nadrobiłam zabieram się za sprawozdanie z dzisiejszej wizyty u gin 🙂

Z Majką wszystko w porządku, ma 1140gr (jest wieeeelka hehe), posłuchałam sobie serduszka i trochę pooglądałam na USG ale nie dużo, ważne, że wszystko działa jak należy 🙂
Co do tego krwawienia i częstych skurczy to sprawdzała czy nie mam rozwarcia i skróconej szyjki ale nic z tych rzeczy, na anemie dostałam żelazne tablety i ma wrócic wszystko do normy 🙂 Zdjęcia z USG mam tak marne, że nawet ja nic na nich nie widzę, więc nie będę wstawiać. W końću udało mi się dorwać stanik 🤪 !!!!! Mój mnie zabije bo jedyne co znalazłam po takich długich poszukiwaniach to stanik z najnowszej kolekcji Triumph'a i stwierdziłam, że mam to gdzieś i kupie go sobie mimo, że do tanich nie należy 😠 . Ciekawe ile wytrzyma....

• Mamusia
Jestem 🤪 nie było tak źle co prawda mój portfel uszczuplił się o 57 zł :P ale to i tak nie dało się uniknąć.Pani jak zwykle coś tam wymyślała ale ja i tak wiem swoje,wymyśliła sobie że zrobi dzieciom grila u jednego z kolegi w domu (bo ta mamusia to jej pupilka) z czego ja od razu powiedziałam że Dominika nie pójdzie bo po pierwsze kiełbasy jeść nie będzie bo dopiero co chora a po drugie nie będzie patrzeć jak inne dzieci pałaszują smakołyki a ona nie może 🤨 No a reszta to standart.Nie jestem już w trójce klasowej :laugh: z tego akurat dobra rzecz 🙂

Dziewczynki ale musze Wam powiedzieć że się popłakałam jak wróciłam z zebrania 🤪 zabrałam poczte po drodze a tam w skrzynce kartka od mojego meża 🙃 no jakież było moje zdziwienie,ale od razu się domyśliłam że to pewnie na rocznice.I rzeczywiście życzenia no i nawet wierszyk z pierwszej strony kartki przetłumaczony z francuskiego 🤪 taki piękny napisze Wam :

Dziś moje serce Raz jeszcze odnawia przysięge
Zawsze szczęśliwie,Zawsze pod tym samym adresem...

Eh ale jestem szczęśliwa 😆

• Mamusia
Wiolka super ,że z małą- a raczejz wielką Majką wszystko dobrze 🙂
A co do bielizny Triumpha to na pewno długo Ci posłuży-ja mam elegancki komplecik tej firmy już od 3 lat i wygląda prawie jak nowy-piorę tylko ręcznie i delikatnie odciskam.
Skoro tylko w tym jednym sklepie znalazłaś coś odpowiedniego to co masz sobie żałowac :P

• Mamusia
Mittka ale super 🙂 🙂 🙂 Ja się jeszcze nie pochwaliłam ale dzisiaj ja mam z mężolem 2 rocznicę ślubu 🤪 🤪 🤪 Właśnie skończyłam z nim gadać na skype, bielizna mu się strasznie spodobała (nie omieszkałam mu pokazać na sobie hehe) ale stwierdził, że nie wie czy wytrzyma jego najazd jak wróci :laugh: :laugh: :laugh:

Co do ciueszków to dzisiaj wpadłam w odrętwienie jak weszłam do sklepu z ciuszkami dla dzieci, te ceny mnie zabiły, 70zł za body welurowe, 150zł za sweterek malutki, około 200zł za komplecik: bluzeczka+ spdniczka!!! Jednyum słowem ich pojebało (PRZEPRASZAM ZA SŁOWNICTWO). Chyba otworze tu sklep z ciuszkami dla dzieci, z torbami na bank nie pójde :laugh: Nic tylk ozamawiać mega paki na allegro bo i tak mi taniej wyjdzie z przesyłka do Chorwacji niż tu za całą wyprawkę. MASAKRA!

Ewa Ty tez masz anemie z tego co pamiętam, tak? Jaką ilość żelaza bierzesz dziennie?

• Mamusia
Dziękujemy pięknie 🙂 🙂 🙂 Ehh za 2 kompleciki tutaj zapłacę 400zł a za to mam na allegro mega pakę za 305 zł i chyba tak zrobie. Mężuś stwierdził, że się wybierze na zakupy w Amełyce, w końcu nasze dziecie musi jakoś wyglądać a tam ciuszki są 5 razy tańsze :laugh:

• Mamusia
Witam wszystkie mamusie 🙂
Bylam dzis na USG bo moje malenstwo nie ruszylo sie od 2 dni i bylam troche przejeta tym bardziej ze polozna nie mogla wykryc bicia serduszka mojego malenstwa co wpedzilo mnie w ogromniasty strach, na szczescie dzisiaj bylam na badaniach i wszystko jest wporzadku poza tym maluszek znow zaczal kopac wiec nie ma nic wazniejszego w tym momencie no i to byla moja kolejna okazja zeby podgladnac moje malenstwo. Niestety tu w Angli nie chetnie zdradzaja plec dzidzi ze wzgledu na przypadki hindusek ktore usuwaja ciaze jak sie dowiaduja ze plec malenswta to nie ta ktora one by chcialy wiec nie dowiedzialam sie o plci mojego malenstwa choc nie jestem hinduska a polka 🙂 ale czy to takie wazne?? WAzne ze maluszek dobrze sie rozwija i jest zdrowy a ciuszki zawsze mozna kuopowac kremowe i biale 🙂 Przyjechala moja mama wiec jest mi juz lzej, chociaz czasem jeszcze mam hustawki nastrojowe to jest swietnie bo przciez nie ma to jak jest mama ona zawsze wie najlepiej czego nam trzeba. To od nich uczymy sie jak mozemy zostac takimi wspanialymi mamami jak one. Mam wsparcie od strony meza i mamy. Wiec jest super 🙂 Pozdrawiam was wszystkie...

Make a pregnancy ticker

• Mamusia
Julia cieszę się, że wszytsko w porządku z twoim maleństwem, ale masz dobrze, że mama przyjechała, ja na moją muszę poczekać do grudnia. Płcią się nie przejmuj, czasem jest tak, że przez cała ciąże mówią, że to dziewczynka czy chłopiec a tu NIESPODZIANKA przy porodzie, mi sie osobiście najbardziej podobają właśnie kremowe, żółte i zielone ciuszki chociaż o różowym też nie można zapomnieć :P

Uhh ale dzisiaj dzień pełen wrażeń, z tego wszystkiego zapomniałam sie z wami podzielić wspaniałą nowiną, moja maleńka przekręciła się główką na dół, więc nie będzie CC!!! Idę coś wszamać 🤪