Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witam pooobiednią porą.
U mnie dziś kasza jęczmienna i klopsy a wieczorem będą zapiekanki, bo za dużo pieczarek miałam 😉

W ogóle od dwóch dni jakoś apetyt aż za duży mam 😠

Wiola wszystkiego najlepszego z okazji drugiej rocznicy. Cieszę się, że Maja rośnie jak na drożdżach 😉

• Mamusia
hej dziewuchy :P

Mittka ale super,ze maz taka niespodzianke Ci zrobil 🙂

Wiolka, dobrze,ze z Majka wszystko ok 🙂

GosiaG wedlug mnie to troche drogi ten spiworek co wstawilas :P ja za swoj dalam ok. 1.50zl :P

Wiolka jesli chodzi o ten sklep, to moze faktycznie zaloz tam jakis sklepik i mniej ceny o polowe nizsze to i tak taniej Ci wyjdzie. Jak bedziesz w PL to wykup dodatkowy bagaz i wez "troche" ciuszkow nakupuj a tam sprzedawaj duzo drozej, wzbogacisz sie 😁

Julia87 to dobrze, ze Twoje malenstwo juz sie rusza 🙂

Anja ja mialam takie uplawy i to byla grzybica :/ dostalam globulki dopochwowe i w niecaly tydz wyleczylam ta grzybice 🙂

Wiolka sto lat dla Ciebie i meza 🙂 niedlugo bedzie 5 rocznica, pozniej 10, 20 , 50 😁 hih 🙂

Mittka dobrze,ze corcia juz sie dobrze czuje. Jak dorosly choruje to jakos mi mniej zal ale jak takie male kruszynki czy dzieci to zal serce sciska 😞

LAZANKI??!! aaaaaa ja tez chce!! 😁 😁 😁 a pozniej pierdzioszki haha 😁

A moj kochany dzisiaj mi zrobil niespodzianke 🙂 jak on jadl sniadanko to ja wyszlam z psem i nagle on wyszedl z domu po chwili i przytulil mnie i powiedzial,ze dzisiaj ma wolne 🙂 zadzwonil do pracy, naklamal ,ze ja musze do szpitala jechac i wolne dostal :P teraz pojechal na policje zlozyc zeznania co do prawka ktore zgubil no i niedlugo przyjedzie 🙂

Ja dzisiaj robilam spaghetti bolognese, ale sie objadlam!!! :P

Ja dzisiaj mialam slabo przespana noc :/ przebudzilam sie ok 2 i juz zazsnac nie moglam... i dopiero po 2 czy 3 godz znowu sie zdrzemnelam a o 6 pobudka no i pozniej 30min przerwy i znowu spalam :P do 10 😁

• Mamusia
Dziękuję za życzenia mamuski 🤪 !!!

Ja dzisiaj miałam mieszankę grochowo/fasolowo/jęczmienno/przenną + groszek z marchewką i jak zwykle zrobiłam za dużo, no nic zostanie mi na kolację :laugh:

Akompf zakup dla mnie tez jakies farbki bo mi się nawet nie chce myśleć co i jak w tym dziecinnym pokoju trzeba zrobic bo jest goły 🤢

Mittka dobrze, że z młodą już lepiej 🙂

Fredeczka musze na powaznie pomyśleć nad tym sklepem, może jak już mała troszke podrośnie to to zrobim,y bo i tak mieliśmy w planie otworzyc jakiś biznes ale nie mieliśmy konkretnego pomysłu, a teraz już jest 🤪

• Mamusia
Mittka tez sie ucieszylam,ze wolne wzial 🙂
powiedzial, ze wisi mu te 100zl, ze woli spedzic czas ze mna, i ze dopoki nie ma malenstwa, to mozna sobie pozwolic od czasu do czasu na taki urlop 🙂 a ja wlasnie rozpisalam, ze 1500zl mies mamy na wydatki i np przeznaczylam 200zl mies na odziez, kosmetyki itp, 200na wyjscia ze znajomymi,na lody,pizze,piwo,kino itd.

No i tak rozpisalam ile na co i mysle,ze latwiej bedzie kontrolowac te wydatki.

• Mamusia
Wiolka,nawet jakbys od producenta kupowala albo w hurtowniach (chociaz lepiej od producenta) i tam sprzedawala o polowe taniej niz w innych sklepach to bys zbila fortune 😁 😁 😁

moja szefowa co tydz leci po towar do innego kraju (turcja, anglia, francja,wlochy) i widocznie jej sie oplaca tak latac skoro robi tak juz 15 lat :P

wiec jak raz w mies bys przyleciala do PL i zrobila zapas to bys sie niezle wzbogacila i dla malutkiej zawsze bys miala ciuszki 🙂 i sobie tez bys cos sprawila 🙂 i rodzinke bys czesciej odwiedzala, tylko,ze u was sa te problemy z polaczeniami... ale nawet z dostawa taniej Ci wyjdzie to wszystko :P

• Mamusia
Mittka zrob sobie tez taka rozpiske.
Mi sie napewno jeszcze cos przypomni ale poki co to rozpisalam tak:

30zl karta do telefonu
40zl treningi
300zl rata (bierzemy pozyczke na remont)
150zl mojej mamie dajemy za to ,ze mieszkamy tutaj. Chociaz ona i tak nie chce brac.
200zl wyjscia na piwo,lody,pizze,kino itd itp 😉
200zl odziez,bielizna,kosmetyki,maszynki itp itd
30zl bilety meisieczne
200zl inne nieprzewidziane wydatki ( leki,paliwo itd itp)
razem to daje 1150zl wiec 1000zl spokojnie miesiecznie bysmy mogli odlozyc :P

• Mamusia
mittka u nas w domu ponad 1000zl mies na rachunki idzie! masakra! a jak ktos ma ogrzewanie na gaz albo weglem? tez ciezko. dobrze,ze u nas ogrzewanie na caly rok wychodzi max 500zl :P ale duzo za prad, wode, podatki itd itp ... wiec cala wyplata mojej mamy idzie do banku a z taty wyplaty jedzono, ubrania,kosmetyki i cala cala reszta 🙂

Ja sie ciesze,ze ani ja ani Marcin nie palimy papierosow. ile to kasy... moja mama pali :/ ale malo, bo tylko jak taty nie ma to na podworko idzie haha :P bo tata nie wie 😉

• Mamusia
Mittka no i szkola, tez masakra! ale jak zaplanujesz mies iles tam to latwiej. Najlepiej zapisywac w jakims zeszycie ile na co. My z kolezanka raz znalazlysmy zeszyt jej mamy i tam wszystko zapisywala, date i ile na co Majka brala pieniedzy, np na jakas ksiazke, na skaldke klasowa itd itp i zapisywala ile miesiecznie odklada na wycieczke bo wiadomo,ze w szkolach przynajmniej raz w roku jest duza wycieczka. a kobieta tez ciezko, bo maz umarl jak kumpelka miala 2 latka 😞 a wszystko dlatego,ze dentysta mu zle zeba wyrwal :|