Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
i wrocilam 🙂 niestety Marcin dalej jechal do Złotowa. a moze to dobrze? hmm... nie wiem :P mam przynajmniej dla siebie troche czasu 🙂

szkoda,ze juz 16 bo tak to bym skoczyla do lumpka :P cos upolowac 😁

a ja dzwonilam sie zarejestrowac na czwartek bo zapomnialam i Pani troche mnie opieprzyla,ze nie ma miejsc :P i mam dopiero 29 numerek. wiec pewnie ok 19 dopiero wejde. Ale to dobrze,ze tak pozno ,bo przynajmniej Marcin wroci z pracy i zdarzy sie wykapac i zjesc i pojdzie ze mna 🙂 ide na chwile z psem zeby zrobil co musi :P

• Mamusia
witajcie kochane po południu 🙂

akompf super to okrycie! też takie kupiłam i jeszcze takie
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/10132255
nie mogłam sie zdecydowac, które wziąc i stwierdziłam, że jedno jest za mało i oba kupiłam :P

a co do grzybka to chyba to jest to 😠 tylko na początku ciąży robiłam sobie taką kuracje 3-dniową bo też miałam i widocznie znów sie przyplątał 😠 😠 😠

fredeczka pomysł z kontrolowaniem wydatków i zapisywaniem wszystkiego jest ok, ja zawsze na początki miesiąca postanawiam sie poprawic i kontrolowac i tak przez pare dni wpisuje a potem... ok. 20-tego zauważam, że są tylko 3-4 wpisy a kasy nie ma :P

co do obwodu w pasie to nie wiem ile mi przybyło bo nie moge znalezc miarki 😉
pochwale sie Wam, że dziś udało mi sie kupic sobie spodnie 🙂 w h&m są "dni spodni jeansowych" i każda para kosztuje -10 euro, a co jest najlepsze to to, że chyba spodnie ciążowe mają zaniżoną numeracje bo ja zawsze kupowałam 38-40 (niestety moje udka są szersze niż biodra 🙃 ) a dziś weszłam-co prawda na styk ale w 36! 🤪 kupiłam jednak 38 🙂

Mittka, trzymam kciuki. Zwłaszcza, że mąż już lada moment i przyjeżdża :laugh:

Anja. Ja właśnie w niedzielę kupiłam spodnie w H&M, u nas też ta promocja jest -10 funtów 🙂
Widziałam też tam fajne sztruksy, ale jednak zdecydowałam się na dżinsy, bo więcej rzeczy mi pasuje 😉

• Mamusia
wrocilam 🙂
akurat moj kuzyn wracal ze szkoly i Killer jak go zobaczyl to tak mnie ciagnal az bieglam za nim hehe :P i znowu ten kundel sasiadki biegl na nas :/ ale go moj kuzyn pogonil 🙂

Anja akurat jak ja zaczne zapisywac to juz pewnie bede zapisywac 🙂 grzybka nie zazdroszcze... :/

Ja usg mam robione co wizyte czyli co 2 tyg i bardzo mnie to cieszy 🙂 jupi!! 🙂

i wlasnie zajadam sie sezankami i bananami 🙂
megulka psiak poprostu slodki! 🙂

• Mamusia
masz racje fredeczka-chyba, że spodnie kosztują 39,90 zł :P
a wiecie co mnie najbardziej denerwuje? to, że w H&M jak są wyprzedaże to nawet za 2-3 euro można coś kupic-natomiast ubraniaa ciążowe wiszą i nie są przeceniane np. tunika kosztuje 29,90 euro 😠 a podobna dla nie ciężarnych leci na początku już -30% a potem 50 i na koniec 70!

i gdzie tu sprawiedliwośc? 🤢 🤢 🤢

Anja i tu się z Tobą zgadzam 🙂

Bardzo lubię H&M i jak nie byłam w ciąży to niezłe łowy tam robiłam 😉
A teraz jeśli chodzi o ciążowe... Podoba mi się tylko kilka ciuchów a wszystkie mają ceny stałe i nie ma na nie promocji 🤨

• Mamusia
hejka 🙂 Nie miałam internetu od rana i wynudziłam się na maksa :laugh:

megulka super masz psiaczka 🙂

fredeczko lista super, ale ja bym się nie zmieściła w tych wydatkach, na same kosmetyki i chemię idzie miesięcznie tak duuużo... i co by nie mówić najwięcej się wydaje na jedzenie przez cały miesiąc... no i do tego rachunki, kredyt... na przyjemności niewiele mi zostaje. No, ale trzeba dać jakoś radę 😉

Agusia u mnie średnio z tapetowaniem. Wygląda to ładnie i co najważniejsze jest tak czysto i świeżo, ale niestety widać wszystkie nierówności ściany i nie wiemy co z tym zrobić... Przy suficie też musimy zrobić taki biały pasek bo nie w każdym miejscu wyszło równo.
Wieczorkiem jedziemy do Ikei, mamy zamiar kupić szafę i komodę. Może nam się uda. Będzie kolejny wydatek do miesięcznej listy bo meble bierzemy na raty 😁 Mimo wszysto cieszę się bo zbliżamy się do końca urządzania pokoju 🙂