Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mittka super, że wszystko dobrze 🙂

Wiolu też dobrze, że juz się lepiej czujesz 🙂 Powiedz mi jaka jest najniższa temperatura w Chorwacji bo ciekawa jestem.

Co do dzieciaczków to też bym chciała po 3 latach następne, ale póki co trzeba się skupić na grudniowym skarbie 😉

Mąż kończy tapetować te 4 paski więc będzie już ładnie. Dziewczyny jak Wy tapetowałyście, tzn. na inną tapetę czy miałyście równane ściany? Bo my zeskrobaliśmy stare tapety bo były 3 warstwy 🤪 i nie wyszło nam równo. Co by nie robić to są takie jakby pęcherzyki i strasznie nas to wkurza 😠

Dzisiaj postanowiłam sobie, że nie będę siedziała przed komputerem jak mąż wróci z pracy, a po 2 godzinach mąż pyta czy pokłóciłyśmy się na brzuszku, że komp wyłączony :laugh:

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
wróciłam od gina, czekałam 1,5 h w poczekalni bo jakieś opóznienie było a cała wizyta trwała może 5-7 minut 😠
zapytał tylko jak sie czuje, na kozetce sprawdził macice i powiedział, że sie rozlewa i zalecił noszenie pasa ciążowego, a jak zapytałam co to jest i gdzie to dostane to kazał sie zapytac koleżanek które już rodziły lub mamy 🤔
i jak powiedziałam, że chyba mam grzybka to nie badając mnie przepisał czopki i kazał przyjsc za miesiąc
aha doprosiłam sie o skierowanie na morfologie i glukoze.
i tyle.

chyba miał zły dzień dzisiaj

• Mamusia
Wiola super że już lepiej się czujesz 🙂

Anja to rzeczywiście ten twój lekarz jakiś nie do życia dzisiaj ja rodziłam ale nie wiem co to jest pas ciążowy 🤪 wiem co to jest pas po ciąży ściągający ale ciążowy pierwsze słysze :P

A ja po tańcach dzisiaj mieli już na takiej profesjonalnej sali dzieci zadowolone.Pan zasugerował kupno butów za 120zł 🤪 zaczyna się drogi sport robić 🙂

Hej dziewczyny 🙂 🙂 🙂
I ja też wróciłam od gina już dawno ale byłam u teściowej i nie miałam jak wcześniej napisać :P :P :P
A więc u mnie wszystko w porządku, maluszek też jest zdrowy i waży 1350 gram także mam tak jak Bti7 kawał chłopiska pod serduchem :laugh: :laugh: :laugh: Lekarz powiedział że jeżeli będzie tak szybko przybierał na wadze a przypomnę że ostatnio ważył 540 gram to waga maluszka w dniu porodu może dotrzeć do 4 kg 🤪 🤪 Aż się przeraziłam bo ja od ostatniej wizyty przytyłam tylko 3 kg więc jestem 5 kg do przodu, a z waga jaką schudłam to 8 kg :laugh: :laugh: :laugh:

Mittka to super że i u Ciebie jest wszystko w porządku :laugh: :laugh:
Anja ja nie mam zielonego pojęcia o co Twojemu doktorkowi chodzi 😲 😲 I pierwsze słyszę rozlewająca się macica 🤨 🤨 Ale ci lekarze wymyślają 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
dzwoniłam właśnie do znajomej która niedawno rodziła i wyjaśniła mi, że ten pas nosi sie jeśli dziecko leży bardzo nisko tuż nad wzgórkiem łonowym a jeśli nie pomoże to zakładają w znieczuleniu miejscowym 3-4 szwy na szyjce macicy aby dziecko za szybko nie wyszło i po 35 tygodniu sie je zdejmuje
pierwsze słysze o takich dziwnościach 🤢 🤢 🤢

To ciekawe czemu nie wytłumaczył Tobie tego od razu 🤨 🤨
No a ja zapomniała swojemu doktorkowi przypomnieć aby skierował mnie na badanie przeciwciał i dziś nie dostałam zdjęcia z usg więc nie mogę się pochwalić 😞 😞 😞 😞

A ja jestem załamana, bo musze spac z mężem w osobnych pokojach 😞 mąż ma prawie 38 stopni gorączki echh chyba grypa jakas i nie chcąc się zarazic musiałam go pogonic 😞 😞 ale tak mi smutno bez niego 😞

Anja ten Twój lekarz jakis dziwny ;/ oszczędzaj się kochana a na pewno wszystko będzie dobrze 🙂

AgaK jaki klocuszek z Twojego synunia 🙂 ciekawe ile moja córeczka wazy teraz 🙂 sądząc po jej kopach i sile to pewnie tez około kilograma 🙂

Idę do łóżeczka, włączę sobie na laptopie film ,,Kochaj i tańcz" bo jeszcze nie oglądałam, a udało mi się zdobyc 🙂

Wiola fajnie że się lepiej czujesz 🙂

Ewa mój tata jak kładł kiedys tapety, to pamietam że tez mu się robiły pęcherzyki. Zawsze je ,,rozierał" suchą i czystą szmatką i znikały 🙂

Dobranoc grubaski 🙂

• Mamusia
no ładnie grudniówki rozłozyła choroba. Dziewczyny do łóżek i grzać się 😉
Aniu a ten twój lekarz to do wizyty podszedł na odpieprz sie, tez bym nie była zadowolona jak by mnie tak mój potraktował. A jutro ja wybieram się na wizytę, i znowu zobaczę moje maleństwo:laugh:

Aga a z tego Twojego syneczka to kawał chłopa, jutro muszę spytac mojego lekarza ile mój skarb waży bo dwa tygodnie temu miał 800 gram 🙂

• Mamusia
Witam po dłuższej nieobecności - problemy z synem w szkole, nagła wizyta u psychiatry i ścinająca z nóg diagnoza - autyzm 😞

Od kilku dni chodzę zasmarkana prychająca a od wczoraj kaszląca - dzisiaj idę do gina może coś mi poradzi na mój coroczny atak alergii. Trzymajcie się kochane 😘

• Mamusia
Hej dziewczyny! 🙂

Tak Wiolka to sa juz raczej duze dzieci 😉 2,5,7,8 lat no i jeszcze pozniej przychodza takie dzieciaczki i tam czekaja na rodzicow az po nich przyjada i przychodzi ich 5 czy 6 osob wiec niezla gromadka 😁 😁 😁 a pozatym wiadomo,ze taka gromadka to nielada wyzwanie tymbardziej ,ze Lukasz na ADHD i wszystkie maja astme 😞 no i tez ciezko np jak Olcia spi to nie moge jej samej zostawic a o 15 trzeba isc do przedszkola. A jaki spust ma dziewczyna 😁 taka mala a je tyle co ja :P wczoraj przed spaniem jadla racuchy i pozniej jak wstala to jadla racuchy i 2 miseczi zupki pomidorowej z makaronem 😁 a jak ja na nocnik posadzilam i nic nie zrobila to sie prawie poplakala a ja mowie jej,ze czasami nie chce sie siusiu i wtedy nie poleci a ze skoro teraz jedzie na wycieczke to musimy pampersa zalozyc i jak sie cieszyla jak chwile z gola pupcia biegala hehe 🙂

dzisiaj ide na 7.30 i musze zaprowadzic dzieci do szkoly i do przedszkola.

A sasiad Pan Stanislaw juz ciapajkiem jezdzi od rana i halasuje. W niedziele tez jezdzil. Ten to ma zdrowie hehe 🙂 zreszta jego mama tez 😲 ma chyba 80-85lat a trzyma sie naprawde rewelacyjnie! zreszta gdzies pewnie na necie bedzie o niej zaraz poszukam to wam wstawie 🙂

http://www.tetnoregionu.pl/pdf/listopad_2008/4.pdf takie cos tylko znalazlam. Chcialabym w tym wieku trzymac sie tak dobrze jak ona, pojdzie na spacer, wystroi sie, nie ma chorob , wyslawia sie dobrze, wzrok calkiem dobry bo nadal wypelnia te wszystkie kwitki jak chodze do niej podatek placic ahh normalnie brac z niej przyklad 😁

A jesli chodzi o taka ciepla zime to jednak pewnie troche brakuje Ci sniegu co? Ja jestem ogolnie zmarzluch ale uwielbiam zime ze wzgledu na jej uroki. Zreszta... kazda pore roku uwielbiam 🙂 jesienia kolorowe liscie na drzewach i spadaja, zima tak pieknie bialo jest 🙂 wiosna kwitna kwiatki i wszystko budzi sie do zycia a latem jak to latem jest poprostu pieknie 🙂

Anja wpisz sobie na allegro pas ciazowy ale nie chodzi o ten na brzuszek tylko taki jakby korekcyjny ja myslalam ,ze to na kregoslup jest :| ale dziwne ze jak spytalas to nic Ci nie wytlumaczyl bo ja u tej mojej gin to bym siedziala 1,5 godz a ona by mi tlumaczyla ,zebym zrozumiala.

AgnieszkaW nie wiem czy nocka spedzona osobno z mezem miala sens bo i tak skoro teraz choruje to od minimum tygodnia juz zaraza :/

DagiM dziwne,ze dopiero teraz wykryto u niego autyzm... z takimi dziecmi ciezko jest sie porozumiec z tego co wiem ale sa specjalne szkoly dla dzieci z autyzmem ale to w duzych miastach 😞 ogladalam raz film o chlopcu z autyzmem nazywal sie chyba "ja tomek i ja" nie wiem, poszukaj moze znajdziesz... zycze wam powodzenia :*

Ja po dzisiejszej nocy jestem wypoczewta wogole nie chce mi sie spac i co najdziwniejsze.... cala noc nie chcialo mi sie spac :/ o 4.30 obudzilam Marcina i powiedzialam zeby mnie przytulil bo spac nie moge a on do mnie ktora godzina a ja mowie ze 4.30 to mowi " i Ty jeszcze nie spisz??" no i przytulil i podrzemalam troche. Co ja bym bez niego zrobila?

Lece dziewczyny bo za 20min musze isc... mam straszny pecherz na palcu i ledwo chodze wiec zeby sie nie spieszyc wyjde o 7.15 z domu.

Dzień dobry 🙂 🙂
O dziwo ja przespałam całą noc 🙂 🙂 🙂 Aż lepszy humor od samego rana 🤪 Choć jest mi trochę smutno, bo zmarł mój ulubiony aktor Patrick Swayze 😞 😞 No ale cóż jedni się rodzą a inni umierają 😞 😞 😞
DagiM nie miałam styczności z tą chorobą choć o niej się dużo słyszy i bardzo Ci kochana współczuję 😞 😞
A i uważaj na siebie z tym przeziębieniem bo my tu wszystkie prawie chorujemy 😞 😞 😞
Fredeczka podziwiam Cię za wytrzymałość z tą gromadka dzieci :laugh: :laugh: Ja to czasami z jednym swoim mam problem bo to wiadomo gdzie diabeł nie może tam dziecko pośle :laugh: :laugh: :laugh: A powiem Wam że nie będę się martwić tym że moje dziecko jeszcze pije kaszę z butelki :P :P Do jego grupy przychodzą dzieci które jeszcze smoczka doją chyba jest ich 5 bądź 6 i to jeszcze w przedszkolu muszą mieć tego smoczka 🤪 🤪 🤪