Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Mittka rozumiem Cie doskonale 🙂 🙂 Jak ja z Kamilkiem byłam w ciąży to mój Tomek był w Austrii. Był tam 6 miesięcy a wtedy nie było "naszego brzuszka" i nie miałam z kim pogadać.

• Mamusia
Cześć laski!

Tak was poczytuję dzisiaj cały dzień ale jakoś nie mogłam się zabrać za pisanie ale juz nadrabiam :P !

Od początku:

DagiM bardzo mi przykro spowodu chorobyu syna, jeżeli mogę spytać to dlaczego dopiero teraz zostało to wykryte?
Fredeczka co do zimy bez śniegu to narazie nie narzekam bo jeździmy na narty co roku więc śniegu jest co niemiara :P coz w tym roku nie wypali heh ale dam radę :laugh:
AgnieszkaW mam nadzieję, że męzuś szybko wyzdrowieje i będziesz sie nim mogła znowu nacieszyć 😉
AgnieszkaK jeżeli masz zatkany nos to zwyzkła sól fizjiologiczna Ci pomoże, czasem najprostrze rozwiązania są najlepsze.Faktycznie masz kawał chłopa pod serduchem 🤪
Mittka aaaaaaaaaaaa ale masz zajebiście jeszcze tylko parę dni i Twój mężuś będzie w domu, ja niedługo zacznę chyba odliczać godziny do przyjazdu mojego heeh, jeszcze tylko 11 dni!!!! Wiem, że cała świrujesz, znam to z autopsji heh :laugh: :laugh: :laugh:
Akompf niezłe zakupy, widzę, że się wzięłaś do roboty pełną parą 🤪
Agnieszka84 też z niecierpliwością czekam na Twoje zdjęcia ze ślubu, ja pamiętam, że wytrzymałam do końca ale miałam tak spuchnięte stopy, że nie mogłam ich rano włożyć do butów hehe.

Dzisiaj stwierdziłam, że czas troche ruszyc dupę i poszłam na długi spacer z moją psinką i juz po 3 min. od wyjśćia z domu mała mi zaczęła uciskać na pęcherz 😠 tak jakoś dzisiaj prawie wogóle nie daje mi znać.
Wybrałam imię Maja juz daaawno temu i myślałam, że tutaj raczej będzie niespotykane a teraz co chwilę widzę jakieś Maje wszędzie 😠
Dobra laski zmykam coś zjeść i będę zaglądać 🤪

• Mamusia
Witam 🙂

ja też Was czytam od popołudnia ale dopiero teraz sobie siadłam tak spokojnie i pisze
-tak jak sie obawiałam pralka padła i niestety trzeba sie za czymś nowym rozejrzec 😞
-we czwartek ide na glukoze, chyba jako jedna z ostatnich już
-a dziś poszłam do sklepu ortopedycznego po rajstopy uciskowe bo dostałam recepte od gina a tu młody sprzedawca-prosze ze mną, musimy wziąc miare i kurcze wymierzył mi obwody, przyniósł rajstopy a ja: czy są w kolorze czarnym albo we wzorki? 🤪 🤪
niestety nie było-tylko takie cieliste
a najlepsze było przy kasie-widziałam cene na opakowaniu-prawie 50 euro i z ciężkim sercem wyjmuje pieniądze a on: za rajstopy płaci kasa chorych 🤪 🤪 🤪
normalnie Austria jest super!

• Mamusia
Młody już śpi ja zaraz też wskoczę do łóżka, mleko z miodem i czosnkiem wypite, zaraz męża poproszę o nasmarowanie pleców spirytusem kamforowym i jutro będzie na pewno już lepiej. Ginekolog powiedział, że mogę brać wziewy na tą moją nieszczęsną alergię ale ja na razie ratuje się domowymi sposobami. Jak nie przejdzie przez dwa dni to będę zmuszona brać te nieszczęsne sterydy bo u mnie nie leczona alergia równa się zapalenie oskrzeli ...

Tak więc daje słowo harcerza, że zrobię wszystko żeby nie złamać forumowego zakazu chorowania 😁 😁 😁 😁

Gin powiedział, że dziecko rośnie, szyjka stoi w miejscu 😆 😆 i szwu już na pewno nie będziemy zakładać (jego zakłada się do końca 28 tyg); za 2 tyg kolejna wizyta jeżeli też będzie bez zmian to pesar-u też nie będzie.
Usłyszałam tylko " no to mamy teraz z górki" i że "przy trzecim dziecku to przejdziemy ciąże bezboleśnie"

Co do Kuby to oczywiście dziękuje za miłe słowa otuchy 🙂, liczyłam się z taką diagnozą ale w duchu liczyłam, że to jednak nie to. Ale co tam damy radę jak nie my to kto ?

• Mamusia
Anja ja nie miaŁam badanej glukozy i już chyba mieć nie będę więc ostatnia nie jesteś, Akompf chyba teraz tez dostała skierowanie. W Chorwacji też nie płaci za takie rzeczy, za lekarstwa na receptę również 🤪 🤪

Mittka 2 miechy to jeszcze nie tak źle, często ma wyjazdowe kontrakty?

DagiM dobrze, że z maleństwem i szyjką wszystko ok, co to jest ten pesar?

Lece bo mi się komedia zaczęła 🤪

• Mamusia
Wiolu to taki krążek, który zakłada się na szyjkę, żeby nie doszło do zbyt szybkiego rozwarcia. Bo jeżeli szyjka się skraca jest duże zagrożenie - jak np w przypadku naszej Fredeczki, że dojdzie do otwarcia kanału rodnego, a tego żadna z nas jeszcze nie chce, a wspomniana wyżej Fredeczka z racji tego zdarzenia ma na siebie chuchać i dmuchać.

• Mamusia
Wiola różnie to jest zależy jakie mają kontrakty i zależy ile trwa taki jeden w zeszłym roku pojechał do francji koniec września a zjechali w tym roku w kwietniu i w lipcu znowu pojechał,także różnie to bywa 🙂

DagiM no super że trzymasz się mojego zakazu chorowania 😁 a z synkiem dasz rade oczywiście dzielni jesteście 🙂