Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hej Grudnióweczki!

AgnieszkaK1601 - syrop z cebuli i cukru jest przepyszny! Uwielbiam i przypomina mi wczesne dzieciństwo :P:P A synusia to masz klocuszka 🙂 heheh

AgnieszkaW26 - nienawidze takich tekstów. Mnie ciągle nękają znajome mojej mamy, i jak sie dowiadują, że na Boże Narodzenie to tylko"oooo, myslałam, że

wcześniej!" - normalnie zabiłabym - wszystkie mówią, że mam wielki brzuchol... ale przecież osa to ja nie jestem to co sie tak dziwia?! ehhh i tak dumnie

wypinam brzusio :P
Mężowi zdrówka życzę!

Mittka - dobrze, ze wszystko jest w najlepszym porządku!

PannaNikt i Wiolka - miedzy mną a moim rodzeństwem tez sa takie róznice - 3/4 lata i myślę, że tak jest okej...

Ewa - te nierówności na ścianie trzeba szpachelką zeskrobać, ścianę zagruntować klejem do tapet a pozniej nakładać tapete. My mieiśmy gumowy wałek, który ładnie prostował i usuwał wszystkie pęcherzyki i nadmiar kleju. Ale jeśli ściana jest mocno chropowata to raczej bez fachowca nic nie zrobisz...

Gosiag ale masz gliterka :P

Fredeczka - znowu mnie zagięłaś długością postu 🙂 ale przebrnęłam 🙂 Musze powiedziec, ze dzielna dziewucha jesteś! Tyle maluchów naraz i to Twoje podejście do niech... Tylko pozazdrościć!

DagiM - :*:*:*:*:*:*:*:*

Jeśli chodzi o relację z wizyty u gina to chyba jestem ostatnia 🙂 Strasznie zmęczona wrócilam wczoraj bo jeszcze do Ikei trza bylo wleciec i pokupować coś dla Basieńki ale kupiłam tylko stolik i butelkę avent... ehhh

A wiec: szyjka w normie, wszystko pozamykane, grzybka brak 🤪

Nie miałam USG ale Baska może ważyć około kilograma i znajduje sie już powyżej pępka 🙂 Za to ja ważę o dużo za dużo ale już wagę wyjściową miałam za wysoką. Ogólnie jak AgnieszkaK przytyłam jakieś 5 - 5,5 kg - lekarz powiedzial, że to w normie jest, ale wszystko przed nami 🙂 teraz to nam dupska i brzuszki urosną! Już się boję!!!!
Do Feminatalu i Folika dołączył Urosept na zapalenie pęcherza a na serducho, które wciąż martwi gina bore Aspargin (no i na skurcze łydek też pomoże 🙂 ). Wyprosiłam skierowanie na badania i na glukoze też 🙂 hahahaha kolejna wizyta 6.10 🙂a 29.09 mam to echo serca...

Teraz na allegro u jednego sprzedającego kupuję połowę wyprawki (wszystkie duperele takie jak pieluchy, kremiki, szczoteczki, nożyczki itd. :P ) Wiec znikam na dłuższa chwilę 🙂

Miłego dnia!!

A u mnie już był gościu od internetu i od razy lepiej chodzi 🤪 🤪 🤪
No to Mittka teraz to tylko na mężusia czekać i na cały weekend wypad na zakupy dla córy :laugh: :laugh: :laugh:

• Mamusia
No ja już jestem,a u nas się gorąco zrobiło 🤪
Tak dziewczynki już odliczam dni do przyjazdu męża 🤪 niestety AgnieszkoK nici z zakupów bo w niedziele mamy chrzciny więc pewnie nie będzie na nic czsu 😞 chociaż może uda mi się go zaciągnąć do sklepu z wózkami :P

Akompf, dobrze, że wszystko dobrze 🙂
Ja jutro mam wizytę u położnej. Ale aż na 15.30 mimo, że mam pobieraną krew. Zastanawiam się tylko czy na glukozę też mi pobierze, bo przecież na czczo to ja nie będę 😉

Właśnie się wykąpałam, udka się pieką a ja zbieram się z małą do znajomej, bo w domu nam nudno 😉

Ewo mi też nic się nie chce 😉

• Mamusia
mittka wykorzystaj męża jak go będziesz mieć choć na chwilę przy sobie. Ja tak zrobiłam w sobotę. Udało mi się go wyciągnąć do mojej rodzinki w odwiedziny to przynajmniej wózki z nim pooglądałam. Bo tak na co dzień to jest cholernym pracusiem. A i kupił małemu buciki 🤪 . Przynajmniej coś od ojca będzie miał na początek

• Mamusia
Ja to już taka podminowana chodze że szok 🤪 a tu jeszcze tyyyle dni 😞 nie potrafie na misjscu wysiedzieć 🙂
A i zapomniałam Wam powiedzieć że pytałam wczoraj mojego gina czy moge męża przywitać w odpowiedni sposób,to się uśmiechnął i powiedział że on nie widzi przeciwskazań 🤪 więc szalejemy 😁

Mittka - i prawidłowo 🙂 Wyobrażam sobie jak czekasz niecierpliwie!

Ja przed wizyta u gina nie szaleję bo po co ma widzieć 🙂ale jestem już po więc też.... poszalejemy :P :P :P :P

Choć biedaczyna ostatnio mega zmęczony chodzi 😞 Cały weekend zarwany przez ten remont a od poniedziałku znowu do pracy i to na dwóch etatach... w niedzielę mamy rocznice ślubu to mu wynagrodzę obficie 🙂 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

kupiłam duperele:
1. Super PAKLANKI woreczki na zużyte pie
3. Mięciutki śliczny kocyk polarowy 90x110 ptasiek
4. Oliwka BAMBINO z NNKT (witaminą F) 300ml
5. Chusteczki dla niemowląt BAMBINO 63szt.
6. Bezpieczne nożyczki Tommee Tippee
7. Patyczki higieniczne Bella paczucha 56szt.
8. Pieluchy, Pieluszki tetrowe 80x80
9. Pieluchy Pieluszki FLANELOWE
10. Łańcuszek do smoczka z klipsem - KRÓWCIA
11. Pływający termometr do kąpieli BabyOno KACZUCHA
12. Krem ochronny BAMBINO z tlenkiem cynku 75ml.
13. SUPER Komplet SZCZOTKA żyrafka +GRZEBYK
14. Praktyczna szczotka do mycia butelek i smoczków
15. Uniwersalna termoopakowanie BabyOno
16. Poporodowe majtki jednorazowe BabyOno -5szt

smoczki i butelki kupuję namacalnie bo musze się zorientować co i jak... a dla mnie to czarna magia....
jeszcze kupie rożek http://allegro.pl/item738933055_rozek_frotte_becik_z_frotki_jesienny_wyprzedaz.html

jest taki jeszcze z kapturkiem i nie wiem czy taki kupić czy nie 🙂

pościel i reszte duperelków chyba później 🙂

Muszę z psem mojej mamy wyjść 🤢

• Mamusia
O Agnieszka84 wróciła 🙂 no kochana koniecznie w wolnej chwili musisz się pochwalić zdjęciami i wrażeniami 🤪

Akompf no to zaszalałaś kupiłaś już naprawde dużo 🙂 ja też musze się wziąść za takie zakupy,mieliśmy kupić wózek ale chyba w tym miesiącu nam się nie uda jednak za dużo kasy pójdzie w związku z tym jego przyjazdem i tymi chrzcinami 😞

• Mamusia
Akompf zaszalałaś z zakupami 🙂 Już sobie skopiowałam Twoją listę 😉 Powiedz mi jeszcze ile pieluch tetrowych kupiłaś? Ja mam 10, ale wydaje mi się że to zdecydowanie za mało bo przydają się właściwie do wszystkiego.

Agnieszka84 super, że jesteś zadowolona. Podobnie jak reszta dziewczyn czekam na fotki 🙂

Agnieszka - zabawa weselna to jedna z rzeczy, która jest nam potrzebna przed sądnym dniem 🙂 Również czekam na fotki 🙂

Kupiłam ten rożek i jeszcze okrycie kąpielowe:
http://allegro.pl/show_item.php?item=743229576
myślę, że zawsze sie przyda jeszcze jeden - bo już mam ten z ikei :P
Męzuś sam mnie namawiał, żeby juz teraz zrobic zakupy na allegro :P dla mnie to wygoda bo nie trzeba biegać po sklepach a mężunio tylko mi wskazał limit pieniężny na ten miesiac 🙂 Dziś wydałam niecałe 140 zł na duperele i teraz 50 zł 🙂 To chyba nie dużo co? 🙂

moja lista sie skróciła trochę 🙂

Uciekam dokańczać obiad :P już mi się karkówka piecze 🙂 mniam 🙂

O Agnieszka84 już jest z nami 🤪 🤪 Aguś czekamy na fotki z niecierpliwością :laugh: :laugh: :laugh: Super że wesele się udało i cud że tyle wytrzymałaś :P :P Ja na swoim to już przed oczepinami mogłabym iść spać bo pamiętam że tak byłam padnięta 😉 😉 😉 Ale jakoś wytrzymałam do 5 rano :laugh: :laugh: :laugh:
No no Akompf ale zaszalałaś ale lista się przyda :laugh: :laugh: :laugh:

Ewa - ja kupiłam 8 sztuk tetrowych i myslę, ze to wystarczy :P Pamiętaj, że częściej będzie trzeba robić pranie 🙂 a jak się ma flanelowe (ja kupiłam 5 szt) to można je do wielu czynności zamiennie stosować 🙂 Zresztą co ja mogę wiedzieć... niech się jakies doświadczone mamy wypowiedzą 🙂 hehehe