Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Fredeczka te dzieciaczki muszą byc cudowne tak je opisujesz, martwi mnie, że takie zagubione, nie wiedzą gdzie dom, gdzie rodzice... 😞 😞 😞 😞 Serce sie kraje...

AgnieszkaK - moze weźmiesz moje awizo? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

PannaNikt - dziwi mnie takie podejście Twojej koleżanki bo każda kobieta ma inny próg bólu i inaczej reaguje na wiele rzeczy... ja tez zawsze mówiłam, że mimo wszystko chciałabym naturalnie rodzić ale zawsze słyszałam zdanie zaczynające się "pogadamy jak urodzisz...", w rozmowach dotyczących nie tylko porodu ale i wychowania itd. Agresja mi sie włącza jak słyszę takie rzeczy... 😠

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Akompf, dobrze wiedzieć, że nie tylko mi się agresor włącza :laugh:
Dla mnie dziwne jest, że dziewczyna, która rodziła w znieczuleniu, nazywa poród koszmarem (poród bez powikłań, dziecko zdrowe). Jeśli przeżyłaby rzeczywiście taką traumę, to myślę, że nie planowałaby drugiej ciąży... Bynajmniej ja takie mam zdanie 😉

• Mamusia
hehe zgryz bo ja robie tak ,ze od mojego ostatniego posta jade i wszystko czytam i odpisuje 🙂

Ewo poprostu do nich trzeba miec podejscie Lukasz ma to ADHD i z lekcjami jest problem bo skupic sie nie moze zrobilby 10tysiecy innych rzeczyw tym czasie wiec trzeba siedziec i pilnowac z Ala nie ma najmniejszego problemu a Asia to bekca ale jak zaczyna plakac to mowie ze niech sobie placze i nie zwracam na nia uwagi wkoncu sama sie uspokoi,wytlumacze jej tylko co zle zrobila i tyle.

No i 4 dzieci ale jeszcze przychodza te dzieci co na rodzicow czekaja wiec ogolnie jakos 10 czy 11 ich jest od pewnej godziny 😁 przedszkole normalnie haha 😁

i tak jak pisze pannaNikt nie jest az tak ciezko wystarczy miec do nich dobre podejscie no i byc nieugietym jak juz cos sie powie to nie mozna pozniej zrobic inaczej ( niezaleznie czy chodzi o nagrode czy o kare bo oni to sobie zapamietaja) .

Akurat jak jest sama Olcia to ja moge sobie siedziec i nic nie robic bo ona ladnie sama sie bawi ale pozniej jak reszta dzieci przychodzi to zabieraja zabawki ktorymi ona sie bawila i sie mala denerwuje ale wtedy wolam ja i czytam jej bajke i ona juz jest zajeta :P wczoraj ta sama bajke czytalam chyba 10 razy hehe 🙂

• Mamusia
akompf to fakt ,ze jest ciezej bo jednak troche przeszly te dzieciaki i jakis uraz maja no i Asia ma glupie odzywki typu "ale Ty jestes glupia Karolina" albo "Ola ty jestes najglupsza na swiecie" ale wczoraj za kare za takie odzywki siedziala na schodach 30min i byl juz spokoj.
Im nie mozna popuscic bo na glowe wejda... Ale i tak sa kochani 🙂 a Lukasz wczoraj stwierdzil,ze szkoda ze bedzie dziewczyna bo on nie lubi dziewczyn i wolalby byc wujkiem chlopaka ale ze i tak moze byc wujkiem dziewczyny hehe 🙂 i tylko wujek wrocil z pracy i lukasz go uslyszal i juz zbiegal po schodach ( oczywiscie zjechal z kilku ostatnich ) i szukal wujka awujek juz w lazience byl a lukasz krzyczy "wujek dasz mi jakies graty?" do rozkrecania :P bo on uwielbia majsterkowac i codziennie wujek daje mu jakas drukarke czy cos podobnego i Lukasz jest zajety przed dluuugi dluuugi czas 🙂

• Mamusia
Tort Śmietanowy

Biszkopt :
4 jajka
3/4 szkl.cukru
1 szkl. mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

-ubić same białka na sztywno
-dodać cukier
-dodać żółtka
-mieszając powoli łyżką drewnianą dodawać mąki z proszkiem do pieczenia

Piec ok.15-20 minut, temp.180 stopni

Śmietana:
2 pudełka śmietany tortowej (Łowicz36%) 0,5 l
sok z cytryny
2 łyżki cukru na jedno opakowanie śmietany

Ja zawsze piekę dwa takie biszkopty i przekrawam je na pół.
Na jedną z warstw nakładam jakiś dżem (NAJLEPIEJ Z BORÓWEK) żeby tort nie był za słodki a na resztę bitą śmietanę z owocami (winogron, brzoskwinia itp.) każdą warstwę można innymi owocami .