Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Wiolu, u mnie z rańca to też jest 17. Ale później skwarek. Wiesz ja już też mam dosyć tego gorąca, ale teraz wskazane, bo jak na koncówkę zaczną mi puchnąc nogi, to o kozakach będę mogła zapomnieć, a tak na 2 grudnia +- to jeszcze spokojnie będzie można ubrać jakieś półbuty 😁

Ja miewałam bóle w kroczu, na razie się uspokoiły, ale w nocy. Tylko, że ja od samego poczatku miałam mnóstwo bakterii w moczu, dwa razy brałam antybiotyk. Chyba z miesiąc temu jak robiłam wyniki to bylo już ich bardzo dużo, dstałam inny antybiotyk i teraz już mocz czysty. Wydaje mi się, że mnie krocze bolalo od zakażonej cewki, bo w nocy dłużej niż w ciągu dnia się nie wypróżniałam i miałam przez kilka tygodni problem z chodzeniem, nie mogłam zrobić kroka do toalety. Nie wiem czy to miało coś wspólnego z tym, ale teraz ból się uspokoił.
A przekręcanie w nocy, fakt nie lada wyczyn juz teraz. Dupsko i brzuch ciężki i pachwiny bolą, ale nie krocze.

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczynki, nie schylajcie się jak nie musiscie, ja się nie schylam od przynajmniej kilkunastu tygodni, a jak się schylę to się wyprostować nie mogę, bo boli brzuch. Jak biorę coś z podłogi to na kucaka okrakiem, bez schylania i wywracania brzucha do góry.
Poza tym lekarz mi powiedział ostatnio żebym nie spała na plecach, tylko wyłacznie na boku, bo dziecko ma wtedy tzw. torebkę jak to określił, a na plecach brzuch się zapada i głowka która jest już na dole jest mocno uciśnięta. Ja na szczęście w ogole nie sypiam na plecach.

• Mamusia
Mnie też to właściwie nie dotyczy, nigdy na plecach nie potrafiłam spać. W kazdym razie widocznie rada była dana mi na wypadek...
Ja sypiam, sypiałam, tylko na brzuchu, a od pierwszych tygodni ciązy przestałam, aby się przyzwyczaić póki brzucha nie było. Tęsknię i już się oczywiście doczekać nie mogę. A sypiając na boku bolą mnie już ramiona i biodra :/

Oj AgnieszkoK 😁 Ja śpię na plecach 😁 Ale to tak samo wychodzi, zasypiam na boku a budze sie na plecach... Najpierw prawy bok, później plecy, później lewy bok, później plecy, później prawy bok... jak kiełbaska na patelni 😁 wszystkie zmiany pozycji poprzedzone oczywiście sapaniem i stekaniem, głównie dlatego, ze to krocze/pachwina mnie boli... sama juz nie wiem co to, ale napewno nie pęcherz :

Mittka - ból bioder też jest konsekwencją rozluźnienia więzadeł kości miednicy :P

Czekamy na zdjęcia spacerówki 😁

Agnieszka84 - ja poprosiłam mamę, żeby z zakupów wróciła z czekoladą 😁

Akompf ja też sypiam tak jak ty:laugh:
mnie bolą tylko plecy i standardowo podbrzusze, nic poza tym, ze schylaniem problemów nie mam, bo brzusio nie duży, ale ostatnio nabiera kształtów:laugh: ja nawet podłogę na kolankach bez większych problemów umyję, generalnie jak na końcówkę 7 msc czuje się dobrze (oby nie przechwalić):P

wóziora jeszcze nie mam, ale będzie zakupiony jak urodzę a wcześniej wybrany (właściwie już jest ale jeszcze z 10 razy muszę go jechać obejrzeć, wróciłam do mojego 1 wyboru x-lander xa, jestem nim zauroczona:laugh: )

dzisiaj na obiadek rybkę robię bo pierwszy raz w ciąży naszła mnie ochota na rybkę:laugh: