Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie i za ściągę rzeczy potrzebnych do szpitala, bardzo mi pomoże.

Termin mam na 5 grudnia, ale już od 25 tygodnia mam problem ze skracającą się i miękką szyjką macicy, więc lekarz przygotowuje mnie na ewentualne wcześniejsze rozwiązanie.

Ja podczas ostatniej wizyty w szkole rodzenia też natknęłam się na mamusię opuszczającą szpital, wyglądało to mniej więcej tak: dumny, bardzo przejęty Tata, blady ze zdenerwowania, niosący malutkie zawiniątko, a za nim człapiąca powoli, w dużym rozkroku, szczęśliwa Mamusia. Ostatnio zastanawiam się jak mój dzielny mężczyzna przeżyje poród... a Wy planujecie porody rodzinne?

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
tu jest tak po normalnie przebiegajacym porodzie puszczaja do domu po 6h jesli wszystko jest ok i nie jest pozno bo jak to dzisiaj mowila jedna w klasie to jej kolezanka rodzila o 22 a o 4rano chciala jechac do domu bo polozna powiedziala ze po 6h tylko bidula niezapamietala ze po 6h jesli rodzilas rano lub w poludnie...

A po cesarce puszczaja po 72h jesli wszystko bedzie ok z cesarka puszczaja pozniej ze wzgledu na kontrole samopoczucia matek

Hej Julka 🙂
A nie mówiłam że my tu na wszystko mamy lekarstwo :laugh: :laugh:
Dobrze że już Tobie lepiej :laugh: :laugh: :laugh:
Ale faktycznie szybciutko wypuścili tę mamusię z dzidzią do domku 😲
Zazdroszczę Wam tych szkół rodzenia 😞 😞

Wiecie co idę troszkę się położyć, bo mnie głowa zaczęła boleć 😞

Do napisania później 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Ami ze mna bedzie rodzila mama a maz dolaczy jak bedzie juz po wszystkim i szanuje jego decyzje.. Chcialabym zeby przy mnie byl jak dzidzia bedzie z nami w 1 sekundzie ale postanowilismy ze on bedzie do momentu rozpoczecia calej akcji... Czyli jak sie zacznie na ostro to on pojdzie na kawe:laugh: :laugh: :laugh: i dobrze 😁 😁 😁
Ale mama bedzie ze mna do konca

• Mamusia
Dzieki Agnieszko za wczorajsze wsparcie 😉 Buziak za to dla Ciebie ode mnie i dzidzi 😘 😘
Jak chcesz zdam Ci relacje z zajec i napisze o swiczeniach z kolejnych zajec ktore pomagaja w porodach jak chcesz ta szkola to tylko 3 spotkania

1--zapoananie z innymi mamami, opis szyjki macicy, skurzcze, odzial porodowy i ogolne tlumaczenie co i jak

2--obejscie po birth centre( oddzial gdzie porod odbierany jest naturalnie i tylko w obecnosci poloznej, bez lekarzy) z tego co slyszlam birth centre to cos jak suite pokoj w hotelu 😉 mala lodowka basen w razie ochoty na rodzenie w wodzie, nmikrofalowka, wieza na plyty olejki do masazu
itp...ale potwierdze to za tydzien jak juz zobacze,
obejscie po dziale porodowym zwyklym
cwiczenia na skurcze i pozycje porodu

3--cwiczenia na lalkach jak je myc i przebierac, poznawanie przyczyn kiedy placza itp...

Julia - cieszę się, ze wszystko już OK, Każda z nas ma cieżkie dni :P Dzisiaj padlo na mnie ale troche zajęć i już jest lepiej 😁

A nasza Agnieszka to faktycznie do rany przyłóż!

Rosołek się gotuje a teraz czas na pranie 😁

Do miłego dziewczynki!

No i sobie nie pospałam przez cholerny kaszel 😠 😠
Ale na szczęście głowa przestała boleć 🙂

Julka fajne macie te zajęcia 🙂 🙂

Najbardziej przydałoby mi się ćwiczenia wspomagające poród, jak oddychać i nie panikować :laugh: :laugh:
Miałam przecież jeż szkołę rodzenia 6 lat temu jak Kamilka rodziłam ale dodatkowe byłyby w sam raz 🙂 🙂 🙂

Dzięki dziewczyny za miłe słowa :laugh: Wy też jesteście kochane 🙂 😘
Julia dzięki za buziaki 🙂

Akompf wpadam do Ciebie na rosołek 🤪
Za 2 godzinki powinnam zapukać do Ciebie :laugh: :laugh: :laugh:

Dzięki Akompf za zaproszenie 🙂

Mittka to chyba te dni nas tak dołują i doprowadzają do nieróbstwa :laugh: :laugh:
Ja też dziś nic nie robię choć nie mam lenia ale te choróbsko tak przytłacza człowieka 😞 😞

• Mamusia
Mittka, dziękuję, przekażę mężowi, zapewne urośnie z wrażenia 😁 Teraz co prawda jest w piątym miesiącu męskiej ciążo-samary, ale wiesz, faktycznie jest jeszcze przystojniacha. Kurcze, za dobrze gotuję, chyba muszę więcej soli używać, albo ekstra zakwaszać 😁 Może dietka "nie jedz jak Ci nie smakuje" mu pomoże 😁

Leń w tym okresie ciąży jest dosyć powszechny...

A o to brzusio mojego Tomka jeszcze z wakacji nad Bałtykiem :laugh: :laugh: [img size=499]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DATA_DODANIA_07.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Marto jemu żadna dieta już nie pomoże bo tak na prawdę dużo nie je ale za to bardzo lubi piwko a do tego jest kierowcą tira więc jeżeli sam o siebie nie zadba to ja już mu w niczym nie pomogę :laugh: :laugh: :laugh:

Dla porównania masz tu zdjęcie mojego bebzola :laugh: :laugh: [img size=499]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DLA_MALUSZKA_047-fbdedd9eb9f8158109a51fcc7e7625b3.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Aguś, a widzisz, mój brzuch jest mniejszy od Twojego i zdecydowanie niżej. Pytałam już lekarza o wody, powiedzial, że mam nawet dużo wód, a Mała tydzień temu ważyła 1,75kg. Może już taka moja uroda.

Mittka, bo zdjęcie ze ślubu, a wtedy brzucha nie było 😁 brzuch się wyhodował w trakcie naszego pożycia małżeńskiego 😁 😁 😁 ale wiesz, to też znaczy, że gotuję lepiej niż moja teściowa :d