Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Fredeczko super ciuszki!!! Te rajstopki z krówką rzeczywiście fajowe!

Agak ale z Ciebie agentka :laugh: Musisz zrobić wszystko żeby Twoje trzecie dzieciątko to była dziewczynka 😉

Agusia ja kupiłam 2 butelki Avent 125 ml i 260 ml, do tej pierwszej smoczek jest 0m+ czyli od pierwszych dni do miesiąca, a tą większą mam ze smoczkiem 1m+ powyżej miesiąca bo nie sądzę żeby takiemu maleństwu przydała się taka wielka butla.

Martaer jesteś z Wrocława? Widzę, że teraz w egzotycznym kraju żyjesz. Jaką masz dzisiaj pogodę? Bo u nas zimno i deszczowo,a połowa Polski zasypana śniegiem.

Witam dziewuszki! Dawno mnie nie było. Nie miałam jakoś czasu żeby tu wejść. Wczoraj byłam na zakupach i mam już prawie wszystko, została mi tylko wanienka, pampersy, przewijak i pod-pachy... 🙂 Jeździliśmy wczoraj z mężem za łóżeczkiem, ale przyznam, że niektóre ceny powalają, no ale co zrobić, dzidziuś musi w czymś spać. Kupujecie jedną pościel do łóżeczka czy dwie? Ja myślałam nad dwoma, bo przecież jedna musi być na zmiane... Jedną chciałam kupić tańszą a drugą troche lepszą. Oglądałam wczoraj i firma Gluck ma super pościele no i cene też 🙂 Ok 250 zł.

agusia_w ja kupiłam jedną małą butelkę Avent,a drugą Dr Browns i chyba będę musiała dokupić na te pierwsze miesiące jeszcze jedną lub dwie Dr Browns-a, bo słyszałam wiele dobrych opini na ich temat, a ceną droższe są chyba 10 zł od Aventu.

Tak patrze na te Wasze ciuszki i myśle o mojej dzidzi. Dwoje lekarzy powiedziało mi że będzie córeczka, jeden na podstawie USG 4d, ale ja jakoś uwierze jak urodze... Ciuszki staram się kupować w różnych kolorach, mam trochę białych, różowych i niebieskich bo taki niedowiarek ze mnie. Wczoraj nawet kocyk akrylowy był taki śliczny w różówym kolorze, a ja oczywiście kupiłam pomarańczowy, bo różnie może być... Też tak macie?
Odezwe się jeszcze później. Pa

• Mamusia
Aniusia nawet jak jest usg 4d to moze trafic sie pomylka 😉 dlatego mam duzo zoltych, zielonych i bialych ciuszkow 🙂

bodziaki uzywane wszystkie :P no i ten moj jedyny ale ulubiony rampers i want to be a balerina 😁 [img size=410]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSCN5270.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
bodziaczki i to wszystkie z lumpka no i jeden rampers ktory zrobil furore "i want to be a balerina" hihi 🙂

i wsystko tez takich firm jak next, lady bird, disney itd 😉 [img size=410]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSCN5270-07803376f91ae719bb5fb26397a4f0ba.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Ewcia ale do tej córy to ja sobie poczekam :laugh: :laugh:

No nie wiem co mnie stuknęło aby kupić ten sweterek ale jest taki śliczniutki :laugh: :laugh: :laugh:

A i dostałam paczkę z kompletem do chrzty 🤪 Też jest śliczny :laugh: :laugh: Zaraz wstawię fotkę :P

• Mamusia
Ja mam 3 butelki 120ml, 3 x 260ml i 2 x 330ml i kilka smoczków o+ i 3+. Butelki Aventa i Canpol Babies.

Tutaj wciąż jeszcze dosyć egzotycznie 😁 bo jest 26st., ale poranki są lodowate 16st. i takie późne wieczory, więc trzeba coś brać w zapasie na długi rękaw. W zeszłym roku w połowie listopada było jeszcze 22st. Ale przyznam, że zimno tu jest trochę bardziej odczuwalne, bo najniższa temperatura jaką zanotowałam dotychczas w zimie to była +1 i nawet policzki odrobinę szczypały 😁

aanniiuussiiaa174 doradzam z 2-3 komplety pościeli, na wypadek jakby Maluch Ci zwrócił i nie zdąrzysz wyprać lub wysuszyć. U mnie od własciwie jakiegoś 15 tygodnia jest dziewczyna i faktycznie , cały czas widac jak na dłoni. Lekarz tak nakierowuje głowicę USG, że zawsze można pooglądać pupę w pozycji siedzącej od dołu, żadnych jajek nie ma 😁

Hej dziewczynki!

Dzis przytulam Was wszystkie a szczególnie Julię, bo nie odpisze na wszytskie Wasze posty, dzis jestem załamana! Dzwoniłam do ZUSU i wypłacą mi pieniadze najwczesniej 23go ale bardziej prawdopodobne, że 30go ja juz dzis mam aż 5 zł i dylemat co kupić, chleb, masło, czy może jednak coś na obiad! Normalnie tylko bym leżała i ryczała!!!! 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞

Fredeczka - kamizelka jest zarąbiasta! Pozazdrościłam Ci! Sporo masz tych ciuszków, choć sama mam prawie tyle co Ty 😉

Mittka - współczuję córci, że się musi tak męczyć
Agnieszko - koniecznie sie kuruj. Mnie choroba nie straszna bo nie mam zamiaru wychodzić z domu wiec sie nie przeziębię! Chrzanie dziś wszystko, zamykam sie na 4 spusty i nikogo nie wpuszczam...

Przepraszam dziewczyny, że wprowadzam taki nastrój ale już nie mam sie komu wypłakać 😞 a mężunia martwić nie chcę 😞 😞 😞 😞 bo sam już chodzi i sie zamartwia...

• Mamusia
no i jeszcze ten kombinezonik dzisiaj przyszedl 🙂

Akompf co za swinie w tym Zusie nooo!!!! a wezcie sobie teraz pomyslcie,ze tak czesto jest w rodzinach dzieciatych,ze nie wiedza co kupic! az mam ochote zadzwonic do tego Zusu i wyzwac tych wszystich urzedasow 😠 tylko,ze mi wyplacili pieniadze na czas.

AgaK garniturek pierwsza klasa 😁 [img size=400]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/756212646_2.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Martaer chłodne poranki 16 st –dobreee :laugh: hehe

Aga garniturek piękny, ale będzie mały elegancik 🙂

Aniusia no lepiej mieć z 2 komplety pościeli żeby było coś na zmianę. Co do płci to nie mam wątpliwości bo 2 razy na usg 4D było widać jąderka i to bardzo wyraźnie więc raczej nie wyparują :laugh:

Akompf współczuję, ale Cię załatwili, no ale musisz dać radę kochana!!! 😘

• Mamusia
AgnieszkaK1601 w sumie nie tak daleko 😁 no ale przydałoby się bliżej. Tr jest cała wymieszana, wschód jest zacofany bardzo, ale każde z miast ma swoje dziury i dobrze rozwinięte centra. Nawet sam Stambuł jest niby taki europejski póki nie wejdziesz w podwórko. Ja jestem na południowym zachodzie. Niby wcale nie azjatycko, ale zawsze się znajdą jacyś uciekinierzy z azjatyckiego wschodu.