Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A ja się wyżelowałam pożądnie 🤪 i teraz muszę do końca spakować torbę bo jutro biorę ją ze sobą w razie W, mam nadzieję, że nieczego nie zapomniałam 🥴

Ewa ja mam tak samo, niby wiem, że to tuz tuż, gadam, przygotowuję się itp. ale tak na prawde to chyba nie zdaję sobie z tego jeszcze sprawy 😉

• Mamusia
Witajcie Grudnióweczki 🙂
Jak się czujecie? Pierwszy raz piszę tutaj, ale zaczęłam się niepokoić, ponieważ moja córeczka jeszcze nie ułożyła sie tak jak ma sie ułożyć, i lekarka mi powiedziała, że da mi skierowanie na cesarkę gdyby się nie ułożyła prawidłowo, ale powiedziała, żebym się nie martwiła bo wszystko możliwe, że jeszcze się przekręci.
Trochę się boję...bo chyba normalne, że chciałabym rodzić naturalnie, no ale zdrowie Dzidzi najważniejsze 🙂
Czy któraś z Was miała podobny przypadek?
Pozdrawiam cieplutko 🙂

• Mamusia
Dzięki Dziewczyny za odpisanie 🙂
To moja pierwsza ciąża i może dlatego zaczynam panikować 🙂
No jeszcze Córa ma troche czasu co prawda więc staram się być dobrej myśli, chociaż nie ukrywam, że im bliżej rozwiązania, tym bardziej zaczynam się obawiać, czy sobie poradzę...
Zwłaszcza, że będę sama wychowywać moje Maleństwo.

Hej hej laski już wróciłam od babci 🙂

Jak dla mnie za duży hałas tam był i była chociaż wymówka aby już jechać do domu :P

Ewa nie chciałabym się wepchać nikomu w kolejkę i mam nadzieję że przez ten tydzień co nie będzie mojego Tomka to nic się nie zacznie dziać 🙂

Witamy nową mamusię 🤪 Fajnie że do nas dołączyłaś 🙂

Karolciaaa jest jeszcze szansa że Twoja córeczka jeszcze się przekręci ale jak nie to trudno najważniejsze jest zdrowie dzidzi 😉
Napisz coś więcej o sobie i jak Twoją córeczka będzie miała na imię i na kiedy masz termin??? 🙂 🙂 🙂 🙂

Wiola trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę 😘

• Mamusia
Kurcze, szkoda, że dopiero dzisiaj napisałam do Was na forum 🙂
Ale dziękuję raz jeszcze za odpisanie 🙂
No teraz to już wypadałoby codziennie tutaj zaglądać, i zdawać relację 🙂
Moja córeczka będzie miała na imię Nadia 🙂 Lub też podoba mi się imię Iga 🙂 Zdecydować się nie mogę:P Pewnie dopiero jak się urodzi i zobaczę ją po raz pierwszy zdecyduję jak dać jej na imię 🙂
Ogólnie jestem strasznie niecierpliwa, pewnie jak każda z Was 🙂 I już sie doczekać nie mogę, kiedy wkońcu będę miała Maleństwo na rączkach 🙂

Hej Karolciaaa...

Ja nosiłam pod sercem takiego uparciuszka, moją pierwszą córeczkę... I miała wszyskto gdzieś, wypięła się do świata tyłkiem i miałam cesarskie cięcie.
Ale podobno bardzo często maluszki zmieniają pozycję. Trzymam kciuki żeby Twoja malutka ułożyła się prawidłowo 🙂

• Mamusia
No moja córa nie tyle leży pośladkowo co miednicowo, i to podobno gorzej jest...
wiem , że ma jeszcze czas, ale ona też uparta jest:P Ma to po mamusi 😁
Najgorsze to jest to, że po cesarce dłużej się dochodzi do siebie, no i że nie będę w pełni mogła się Córeczką opiekować, tylko pewnie w łużku kilka dni leżeć i nie dźwigać.:/

No pewnie że musisz zaglądać do nas codziennie ale ostrzegam nasze forum uzależnia i nie ma takiego dnia żeby żadna z nas nie zaglądnęła i nie napisała choć by jednego posta w ciągu dnia :laugh:

My grudnióweczki jesteśmy najbardziej zgraną paczką na forum 😉
Martwimy się zaraz jak któraś się nie pojawi na forum 😉

Musimy się pochwalić że mamy już 4 wspaniałych grudniowych bobasów, 3 dziewczynki i jednego chłopca 😆

I Nadia i Iga są ślicznymi imionami więc wybór należy do Ciebie 😉

W pierwszym poście napisałaś że córeczkę będziesz wychowywać sama, a co z tatą maleńkiej???
Oczywiście jak nie chcesz to nie musisz odpisywać 🙂

• Mamusia
Mi lekarka mówiła, że ostatnio miała nóżki zgiętę a teraz ma wyprostowane do góry, także cały czas żebra po prawej stronie mnie bolą 🙂 bo tak się wierci Maleństwo 🙂
No a tatusia zostawiłam jeszcze jak nie wiedziałam, że jestem w ciąży, dlatego, że jest to facet, który nadużywa alkoholu i narkotyków...nie szanował mnie, i wielokrotnie mnie uderzył.
Ostatnio pisał, że się zmienił, jednak ja wolę ograniczyć z nim jakiekolwiek kontakty...Martwię się o moją córeczkę, bo nie wiem do czego się może posunąć, aby się z nia widywać, chociażby dlatego, żeby mi na złość zrobić 😞
Muszę dodać, że on ma już synka i jest po rozwodzie, i szkodą, że juz to nie dało mi do myślenia 😞
No ale to nie oznacza, że do końca życia mam znosić jego obecność i jego zachowanie, bo to, że z nim będę miała córeczkę, to jeszcze nie znaczy, że może nam wchodzić na głowę...
Nie powiem, bo jest mi strasznie cięzko i dlatego chcę jakiekolwiek sprawy załatwić z nim jedynie w sądzie, i nie chcę na żadną ugodę iść, bo wiem jaki on jest...
Wiem, że niektóre z Was może to buwersowąć, że niby powinnam się z nim dogadać, jednak wiem że jest to niemożliwe:/
świadomie podjęłam tą decyzję
Okropna jestem?

• Mamusia
No ale masz swojego mężczyznę jednak 🙂
Poza tym ja jestem zdania, że jak mam być z takim chamem to już wolę nie być z nikim:/ Bo z kimś takim jak mój były nie ułożyłabym sobie życia, a wręcz przeciwnie 🤢
Mam wrażenie, że dobrze robię, że nie pakuję sie w G....! 🙂