Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kurcze ale wtopa
Wiola napisalam wczesniej lap buziaka i oklaska na pocieszenie ale o oklasku zapomnialam... juz dodalam

Ok laseczki ja mykam bo mam przed soba prasowanie i ukladanie ciuszkow... Rety jak mi sie nie chce 😠 😠

Milej nocki 😘 😘 😘 😘

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam...

Dziś Basia piła mleko z cyca... Słabo jej idzie, ale mała się uczy... Pije także z butli... A z cycem robi MEGA postępy! Z początku było z tym słabo... Dwa pociągnięcia i spała... Ale teraz już po 20 min potrafi ssać. To bardzo dobra wiadomość. Mała zaczyna nabierać wagi. Ważyła wczoraj 2070g a teraz ma już 2090g. Przypomnę, że po porodzie miała 2270g. A więc waga spadała (standardowo), a teraz rośnie... Żoncia Was pozdrawia i czeka, aż sama będzie mogła się do Was odezwać. Miejmy nadzieję, że nastapi to w poniedziałek.

Papa!!!

Ps. A ja właśnie dorobiłem półki w szafie dla Basi i piorę kolejną porcję ciuchów w proszku dla dzieci, a potem jeszcze jak co noc;] poprasuję Basiulki rzeczy!

MężuAkompf...
Cieszę się, że same dobre wiadomości 🙂 Basieńka robi jak widać wielkie postępy. Bardzo mnie to cieszy. I trzymam kciuki, by w poniedziałek dziewczyny mogły wyjść już do domu!

Pozdrawiam serdecznie.

Julia 87 na co Ci tyle pieluszek??? (72) 🤪
Nie chcesz używać pampersów?
I gratuluje Ci zacięcia bo ja 10 ledwo wyprasowałam 🤪

Ale fajnie że z Basią wszystko ok!!! 🙂 😘 🤪

Uciekam spać, słodkich snów Grudniówki 😘

• Mamusia
dzien doby, cieszr sie ze z Basia wszystko ok i z Aga tez.. super...

nie spie od 7, dzis znowu inwentaryzacja a mi sie tak nie chce... ale chce pomoc d bo takto szybciej bedziemy w domu..

wczoraj zepsulam laptop, tzn. sam sie zepsul :P

nawet d nie krzyczal za bardzo :P

ide robic sniadanko...

ps. szwagier ma we wtorek urodziny i tesciowa mowila zebysmy wpadli na torta obojetnie o ktorej.. jezu.. dzis to chyba doba musi trwac 48h 🙂

jutro jade do lekarza i juz sie nie moge doczekac a przed pojade z tata odebrac wozek 🙂

ciesze sie ze u Was wszystko w porzadku... 🙂

ale sie rozpisalam.. uciekam ale moze zajrze zanim bede wychodzic bo do pracy na 9...

3majcie sie mamusie

• Mamusia
Hej mamusie 🙂

U mnie limit na dobre nocki już się wyczerpał 😞 dziś obudziłam się o 4 rano i było mi tak niedobrze nie wiem czemu może mała coś uciskała i zgaga strasznie paliła,więc sobie posiedziałam napisałam eska do męża i po godzinie jak się położyłam na szczęście usnełam.

Panie Akompf super że u Basi i Agi wszystko coraz lepiej i mam nadzieję że w poniedziałek "zobaczymy" się z nimi.A z pana to mąż na medal pranie,prasowanie 🤪 Wszystkiego dobrego dla Was 🙂

• Mamusia
Dzień dobry!

Panie Akompf strasznie się cieszę, że u dziewczyn coraz lepiej i że Basieńka zaczęła jeść z cyca 🤪 .To na prawdę wspaniała wiadomość!

Jejku Mittka mi też jest tak niedobrze od wczoraj, od dwóch dni mnie czyści niemiłosiernie więc chyba zbliża się godzina 0. Cos czuję, że w tym tygodniu zostanę mamusią 🤪 Z jednej strony strasznie sie boję a z drugiej już się nie mogę doczekać 🤪

Hej dziewczynki 🙂

Ale super wieści o Basi i Agnieszce 🤪
Cieszę się że już Basia co raz lepiej radzi sobie z cycem no i trzymam kciuki aby już jutro wyszły do domku 🙂

Powiedzcie dziewczyny można pozazdrościć takiego męża jak ma nasza Akompf 😉 Choć pewnie jak by któraś z nas znalazła się w takiej sytuacji to i nasi mężowie postąpili by tak jak Agi mąż 🙂

A teraz życzę Wam miłej niedzieli 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Wiola no mnie się w nocy często robi niedobrze,czyścić mnie raczej nie czyści i nie wiem czy u mnie też się zbliża godzina zero czy tylko Emilka coś mi uciska i dlatego tak mi się robi 🤨

A pewnie że pozazdrościć takiego mężczyzny,mam jednak cichą nadzieję że każdy z naszych mężów postąpił by tak samo :P

A ja dziś leniuchuje a potem przychodzi mąż znajomej skręcać mi komode 🤪 będzie sajgon :P

• Mamusia
więc zaczynam od początku

Witam Was niedzielnie 🙂

Ja nocke mam nie przespaną bo moje kochane dzieciątko chciało ze mną spać. Poprawiam dwoje dzieciątek jedno w brzuchu a drugie koło mnie. I jak jedno sie wierciło to i drugie tez oczywiście musiało 🤪

dzisiaj jedziemy do moich rodziców i siostry na małe odwiedzinki. Ta że mnie nie będzie. Może wieczorkiem sie odezwę.

Mittko życze miłego składania komody a jak ją juz złożysz to pochwał się jak wygląda. A łóżeczko wkońcu przyszło do Ciebie?

Witam grudnióweczki.

Moja nocka też nie należy do udanych. Od wieczora boli mnie dół kręgosłupa i podbrzusze, normalnie jakbym miała dostać okresu. Coś czuję, że nie dociągnę do 4 grudnia.

Wiola Ja pomimo, że to będzie moje drugie dziecko to się boję. Ale zobaczysz, że instynkt macierzyński to magiczna siła, która dodaje pewności w każdym działaniu.
I napiszę Ci, że Maja to chyba najbardziej wyczekiwane dzieciątko na forum :laugh: Nie ma poranka żebym się nie zastanawiała czy u Ciebie coś nie ruszyło 😁

Mittko jakiś czas temu mi też tak niedobrze bywało, tylko, że bez zgagi, bo tej nigdy w życiu nie miałam.

A tego, że Was przeczyszcza... ZAZDROSZCZĘ!!!
Bo u mnie odwrotnie 😞 i już nie wiem jak sobie z tym radzić 😞

Kurcze czekam na jakieś wieści od Fredeczki a ona nawet słówka nie napisze ☺️

A ja właśnie odwrotnie... by się nie martwić wchodzę tutaj...

Jutro mam kolejne usg i wizytę w klinice. Jestem podwójnie zdenerwowana. Za mnie i za Wiolę. Trzymam za nasze dzieci kciuki. Oby u Majki było ok, a u mojego dziecka były ładne pomiary.

• Mamusia
PannoNikt ja też jak mi coś doskwiera to zaraz tutaj zaglądam,bo atmosfera jest boska i jak lek na rany jesteście 🙂

Zobaczysz że jutro wszystko będzie dobrze.Nasze grudniowe mamusie są bardzo dzielne to i dzieciaczki też 🙂 więc głowka do góry i pozytywnie trzeba myśleć 🙂

• Mamusia
PannoNikt na pewno u Twojego maleństwa wszystko w porządku, pomiary USG bardzo często się mylą a najbliższym przykładem jest moja siostra, powiedzieli jej tuż przed porodem, że dziecko ma 3200 a urodziło się 4210gr, cóż przez 3 dni raczej kilograma nie przytyło. Jestem dobrehj myśli i trzymam za was kciuki. Jutro będziemy miały nerwowy dzień. Jestem ciekawa czy juz mnie zostawia na oddziale czy będą mnie męczyć codziennymi przyjazdami do szpitala (50km). Mam nadzieję, że z naszymi maluszkami jest wszystko ok.

Majka to twarda babka a uparta jak tatuś :laugh:
:laugh: :laugh: taka mieszanka wybuchowa, ze hoho! Mówie wam, ona sobie w kasze nie da dmuchać :laugh: :laugh: :laugh:

Kurcze Fredeczka faktycznie mogłaby zajrzeć do nasm bo to forum jest lecznicze 🤪

Witam Was w niedzielę 😘

Ja jestem w szoku nocka ok i tylko raz siku o 7 rano (spałam do 11):P

Wysłałam męża na halę targową po zakupy, ma mi kupić koszulę, ciapcie i kombinezon dla Małego 🙂 Zestresowany jest ładnie, boi się żeby źle nie kupił:laugh:

Strasznie swędzą mnie rozstępy 😠 ani oliwka ani krem nie pomaga szału dostaje 😠 już sobie wyobrażam jakie z blizną będę miała przeboje 🤨

Życzę miłej niedzieli, będę zaglądała 😘

• Mamusia
Witam kobietki!
kurcze jak na złość komp mi pada i przez cały weekend mąż siedzi przy im i grzebie, formatuje i w ogóle...
dobiłam się na 5 minut 🙂

No więc Panie Akompf ja chciałam Panu powiedzieć, że zazdroszczę Pana żonie takiego męża i jak sobie myślę, że może bym podesłała Panu swojego męża na krótki kursik prowadzenia domu? 🙂 Cieszę się że z Basieńką i Akompf wszystko dobrze i coraz lepiej. Z uwagą śledzę pana posty bo Pana żona i ja byłyśmy na tym samym etapie ciąży i muszę wszystko wiedzieć, w razie gdyby mnie zmogło wcześniej.

Wiolka- ja też jestem w zasadzie bez męża. Mój mąż pracuje jako zawodowy kierowca i od niedzieli godz. 22 do piątku godz. 00 nie ma go w domu bo jeździ... a jeździ nocą więc w dzień odsypia gdzieś w Polsce i kurce boję się, że jak mnie naciśnie i maleństwo wcześniej będzie chciało przyjść na świat, jego akurat ni będzie a ciężko zaplanować urlop na okoliczność porodu...

Dziewczęta, ja też kurcze nie przesypiam nocy... dziś tak mi dokuczał ból bioder i krzyża, że nie wiedziałam jak leżeć, b każda pozycja była zła... Jak przesypiam w nocy max 5 godzin to jest huk... Jutro jadę do lekarza na 12 i jestem ciekawa co mi pni doktor powie...

Witajcie dziewczynki

Ja dołączam do Mittki i Kajtuchy i tez mam jutro wizytę u gin 🙂 ale pewnie będzie jak u Mittki, wszystko szczelnie zamkniete na spusty i nic nie będzie wskazywało rychłego porodu...

Nocka moja w miarę dobrze, mogę powiedziec, że nawet super. Zasnełam około 23 i spałam do 2 kiedy to mój pijany mąż raczył wrócić do domu z imprezy urodzinowej od brata 🙂
Ululałam go i poszłam spać i do 10 spałam 🙂

Zaraz jedziemy do moich rodziców, wiec będę potem.

Miłej niedzieli kochane brzuszki :*