Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Agnieszko ja uwielbiam prasować, wszystko w szafkach muszę mieć pod linijkę, więc będę prasować :laugh:

Powiedzcie mi szczerze, co sądzicie o tej sukience 😉 ???
http://www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10001_10001_248020108953_-1

• Mamusia
Dzień dobry mamusie!
Mittka,chętnie bym Ci pomogła z tym prasowaniem bo uwielbiam to robić :-)
AgaW powiem Ci że nie jesteś sama z tymi kilogramami... Ja też mam 20 więcej w kieszeni... Czuje się jak rudy 102... Ale jak tylko będę po porodzie, wchodzę na stronę www.vitalia.pl i wykupuje sobie za 49zl/miesiąc dietę, która przyrządzi dietętyk po przeprowadzeniu ankiety co lubię czego nie lubię jeść i dopasuje dietę do mojego trybu życia,tzn do karmienia. Polecam te stronkę, koleżanka w 1,5 miesiąca na te diecie schudla 10kg i trzyma wagę już pół roku, nie ma efektu jojo, a dodam że produkty w diecie są jak najbardziej normalne, np na śniadanie 2 bułki z białym serkiem na kolację parówki w cieście... Najlepsze jest to że je, mówi że jest najedzona na maksa a chudnie!
Poza tym moja dzisiejsza noc to jakiś koszmar... Obudziłam się o 6 z taka rwa w lewym pośladku aż do czubkow palcy stóp... Trochę już lepiej ale jeszcze rwie... Poza tym stopy mnie pieruńsko bolą... Masakra... Kiedy to się skończy? 😞

dzien dobry dziewuszki 🙂
Akompf ale sie ciesze ze jestes juz w domku z Basia ... wszystkiego najlepszego :laugh:
ja juz jestem po sniadanku ale musze wziasc sie za jakies sprzatanie bo jakos duzo sie tego zrobilo 😞
przytylam zaledwie 13 kg alew poruwnaniu do was to ja jestem chuda jak patyk i jakas taka malutka :laugh:
zycze spokojnego dnia
odezwe sie pozniej
buzki 😘 😘

• Mamusia
A ja też tylko przez pierwszy misiąc będę prasować.Gosiu ja podziękuje za te Twoje ciuszki :P to już wole te malizny prasować 😁

PannoNikt sukieneczka jest śliczna 🙂

Właśnie dzwonił mój mąż i na 90% 11 grudnia wyrusza do domu 🤪 więc musze pościskać jeszcze troszke nóżki 😁

Sukienka jest dla mojej córci.
Wczoraj ją przymierzałyśmy. Chcemy kupić ją na święta a potem w maju mamy wesele w rodzinie.

Mittka zaciskaj nóżki... już niedługo!!! Cieszę się razem z Tobą!

• Mamusia
Witam,
ja w nocy to chyba z 6 razy w toalecie byłam , masakra sikam jeszcze częściej niż sikałam...:-(

Akompf, super że już w domku jesteś z Basieńką!! I przytulaj męża ile możesz bo na prawdę dzielny był:p

Ewa, Emmax, bierzecie do szpitala majtki jednorazowe czy bawełniane bo właśnie nie wiem??

Oj mnie też zostało jeszcze prasowania... ehh ja ja nienawidzę prasować!!!

Ja też w sobotę na imprezę Andrzejkową się wybieram więc już z Synem rozmawiałam żeby w tym tygodniu jeszcze nie wychodził:P

A ja dziewczyny nie pojechałam do sklepu bo słabo mi się zrobiło i płożyłam się na chwilkę ale nie czuje się dobrze 😞
Tatko poszedł za mnie ale biedaka mi szkoda bo bardzo na stawy kolanowe narzeka i z chodzeniem ma problem 😞

PannoNikt sukieneczka jest rewelacyjna a córcia będzie wyglądać jak księżniczka 🤪

Mittka i ja piszę zaciskaj nóżki a nawet zwiąż je sznurkiem :laugh:

• Mamusia
Witam Grudnióweczki 🙂

My jesteśmy z Tośkiem od wczoraj w domku. Maluch szybko wtopił się w nasze życie 🙂. Słodziak jest wyjątkowo grzeczny, je i śpi, a jak nie śpi nadsłuchuje głosów i rozgląda się na boki mrucząc coś pod noskiem.

Nie jestem w stanie nadrobić mych zaległości forumowych ... mam nadzieję, że u Was jest wszystko w porządku i czekacie dzielnie na termin rozładunku 🙂 🙂 🙂.

Całuje Was gorąco
Daga z Tośkiem

• Mamusia
Pochwale się Wam jeszcze moim Groszkiem

Antek ur. 19.11.2009
waga 3000g
dł 54 cm
obw główki i brzuszka 33 cm [img size=369]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/groszek1.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Witaj Daga 🤪
To super że już jesteście w domku 🙂
Jak się czujesz kochana i jak Antoś czuje się w nowym otoczeniu??? 😉
Jak starszy synek przywitał braciszka w domku, bo mój nie może się doczekać kiedy urodzę i do domku wrócę z Bartkiem ??? :laugh:

• Mamusia
DagiM Twój synek jest przecudowny! Oj jak zazdroszczę Tobie że już Go masz i jesteście w domku...
Dziewczyny, ja biorę te gatki jednorazowe ale też biorę zwykle,kupiłam trochę większe żeby nie były takie przylizane do ciała, bo nie wiem czy wytrzymam w tych siateczkach... Czy się nie rozerwa i w ogóle...

• Mamusia
Hej Aguś
Jakub przez godzinę siedział i wpatrywał się w Tośka jak śpi, naznosił mu zabawek do łóżeczka, piszczał z zachwytu, że on taki maleńki, słodki bobas. Jak na razie nie zauważyłam oznak zazdrości ze strony Kuby ale nie wykluczone, że lada dzień mogą się pojawić. Na szczęście Antek jest mała absorbującym maluchem i na chwile obecną jego ulubionym zajęciem jest spanie i ssanie cyca, więc mam wystarczająco dużo czasu dla Kuby.
Antoś dużo stracił na wadze w 3 dobie ważył zaledwie 2700, a strata wagi rzędu 10% dla takiego malucha to strasznie dużo. Wszystko przez to, że nie miałam pokarmu a maluch mlekiem modyfikowanym ulewał jak fontanna. Na całe szczęście udało się pobudzić laktacje - niech żyje piwo Karmi i Kubusie 🙂 i maluch przez zaledwie jeden dzień przybrał 170g :laugh: :laugh:

Jeżeli chodzi o mnie to już w sumie doszłam do formy, ale miałam strasznego doła zaraz po cesarce... Ze względu na epidemię grypy oddział został całkowicie zamknięty dla odwiedzających, mojego Grześka nie było przy mnie a co za tym idzie nie widziałam Antka. Prosiłam ze łzami w oczach żeby mi pokazali dziecko i udzielili jakichkolwiek informacji i tak prosiłam od 10 rano do 19-tej, kiedy to z łaską przywieźli mi bąbla do pokazania. W tym szpitalu, w którym rodziłam dzieci mamom po cesarkach są zostawiane dopiero w drugiej dobie po zabiegu, ja byłam na tyle załamana sytuacją, że zacisnęłam zęby wyskoczyłam z łóżka i nie oddałam już Antka 🙂.
Teraz poznajemy się nawzajem 🙂 i to pozwala zapomnieć o bólu i wszystkich złych rzeczach jakie nas spotkały 🙂

• Mamusia
Co do majtek jednorazowych to polecam -po pierwsze są bardzo wytrzymałe i poręczne w użyciu. Przez pierwsze doby po porodzie organizm kobiety oczyszcza się ze złogów i wkładki nie mieszczą się w zwykłych majtkach, po drugie są higieniczniejsze jak się pobrudzą lądują w koszu, a po trzecie przepuszczają powietrze i dzięki czemu wszystko szybciej się goi.