Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witam dziewczynki!
jejku wszystkie się rozpakowują a ja?!!! nadal w kawałku i cisza, mały nadal sobie kpi z mamusi 🙂 wczoraj u lekarza znowu byłam i lipa,główka nadal nie zeszła! a mam cos dziwnego z wagą, bo poprzednio był kilogram spadku przez tydzień, a teraz okazało się że jest 2 kg na plusie w ciągu tygodnia:laugh: i co mam myśleć 🙂wszystkie się rozpakujecie a ja zostanę pewnie sama na forum 😞

poczekam do popołudnia, jeśli Agaw się nie odezwie to zapytam Agęk czy ma ten nr 😉
ja też będę się zwijać na zakupy muszę jechać, a tak mi się nie chce chodzić po sklepie 😠

• Mamusia
czesć Dziewczyny
ja też jeszce nie rozpakowana, ale ostatnio mało tu zaglądam.
tez mam stersa przedporodowego o i wykancza mnie to czekanie, jestem pprostu kłebkiem nerwow. Ciekawe jak długo to potrwa. Wprawdzie termin mam na 17 grudnia, ale termin z ugs na 10 , nie wiem który brac bardziej poważnie.. Wczoraj w nocy miałam straszne bole , jak by skorcze, ale trwały bardzo długo. po kilka minut nawet i nieregularne, ale najadłam się strachu no i jednak bolało. Tez macie takie długie skurcze? bo czytałam ze około 1 minuty powinny byc te prawidłowe

zgryz ja w ogóle nie mam skurczów, tylko brzuch mnie pobolewa jak na miesiączkę, a dzisiaj to nawet to nie :laugh:
ale ja jestem chętna do stycznia czekać:laugh:

Edytka na pewno nie będziesz ostatnia, ty już prawie dobijasz do terminu a ja mam na 26 więc nie denerwuj się, w tym roku musisz urodzić 🙂

oj ulżyło mi że nie jestem jedyną z dinozaurów ciążowych na forum 🙂
zgryz mi lekarka powiedziała że trzeba brać termin z usg, bo z miesiączki to może być różnie 🙂 ja miałam ostatnią miesiączkę krótką i bardzo słabą, a jak robiłam testy owulacyjne to żaden nie wyszedł mi pozytywnie:laugh: a będę mamą, więc w sumie nie wiem kiedy miałam owulację, pomimo tego że mierzyłam też temp!:laugh: a czytałam o skurczach to mają trwać długo i regularnie, i nie przechodzą przy zmianie pozycji, czy stosowaniu leków, a i kąpiel nie pomaga wtedy! to tyle teorii a z praktyki niestety nie wiem, 🙂 podobno będzie się wiedziało że to już 🙂 mam nadzieję 🙂 🙂

• Mamusia
Emmax moje skurcze to tez takie mcne bole miesiączkowe, podbrzusza i pleców.
Dorunia mam nieregularne te skurcze, w nocy częściej a wciągu dnia sporadycznie. Ael domyślałam sie ze Wiola już po wszystkim a o Mitkę zapytałam bo jej dzis nie widzę a ona zawsze tu taka aktywna była i kurczer ona też juz urodziła... ale fajnie im, tylko faktycznie zostanie na forum parę osob 🙂
Wiesz Dorunia jak poszedł poród u Mitki , jak się zaczelo i jak skonczyło?

• Mamusia
Hej laski!
witam we wtoreczek 🙂 Ja mam nr do AgiW i puściłam do niej eska, czekam n a odpowiedź. Jak coś napisze, to od razu Wam przekażę. Karolcia milczy dzisiaj... ciekawe jak tam sobie radzi, i AgaK też.
Kurcze a ja panikuję... Brzuch mi twardnieje, mały coraz mniej się rusza, w nocy mnie tak bolało jak na okres że prawie nie spalam, tylko drzemałam, a w czasie tej drzemki śniło mi się ciągle że rodzę... ból przechodził do snu i na odwrót...

• Mamusia
Edyta dzięki za odpowiedz, no właśnie ja tez wierzę bardziej w to usg, bo ja z tąmiesiączką to się zagapiałm i nie mogłam sobie przypomniec kiedy to było dokłądnie wiec ten termin traktowałam z przymrozeniem oka. No wiec wychodzi na to ze za 2 dni mam termin.. hmm. A co do skurczy to ja juz czytałam wszystko co się da i i tak nie jestem pewna 😉 przy pierwszym porodzie odeszły mi wody bez skurczy, dopiero w szpitalu miałm skurcze ale to juz tak częśte ze prawie nie czułam przerw, więc w sumie takich klasycznych nie miałam i dlatego teraz taka niepewna jestem, momentami sie boje ze bede zwlekac za długo i urodze w domu, hi hi

• Mamusia
Kajtusia a Tobie czop odszedł???Dziewczyny a ja wam zazdroszcze...wiem ze juz ciezko i czekanie dobija ale to najpiekniejsze co kobieta moze przezyc maciezynstwo..poród i malenstwo 🙂 🙂ja miałam 3porody z Przemkiem najgorszy ale uwierzcie o bólu sie zapomina z chwila gdy trzymasz w ramionach ta słodka istotke....