Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ewka, to najlepsze życzenia dla Piotrusia z okazji skończenia pierwszego tygodnia życia!!!
Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę że już jesteś po a Twoim zmartwieniem jest teraz wizyta położnej, a nie to że masz czy nie masz skurczy 🙂
No, nas coraz mniej tu jest... Nie ma z kim pisać... pusto... cicho... aa dzień się dłuży niesamowicie...
Idę sobie zrobić frytki z sosem czosnkowym i keczupem.. najlepszy sposób na nudę- jedzenie 🙂

• Mamusia
Witajcie dziewczęta 🙂

Ewa84 podpisuje się pod wszystkim co napisałaś, choć nie jestem z Wrocławia. U mnie też porodówka super, a potem... moje dziecko jest pierwszym, które w życiu przewijałam i niestety nikt nie przyszedł mi z pomocą. Mała nie chciała jeść, nie umiałam jej dobrze przystawić i znów z pomocą przyszły mi jedynie dziewczyny, z którymi leżałam na sali, bo obie urodziły właśnie drugie dziecko.

Co do wizyty położnej to u mnie obejrzała Basię, przemyła jej pępuszek, obejrzała moją ranę po cięciu, zmierzyła mi ciśnienie, wypisywała jakieś papiery, przeglądała książeczkę zdrowia i odpowiadała na milion moich pytań 🙂 Jeśli trafisz na konkretną babkę to może Ci dać poczucie bezpieczeństwa i naprawdę sporo pomóc.

pozdrawiam Was wszystkie

• Mamusia
O ja... ta sala poporodowa to brzmi jak koszmar...
Zaczynam się cieszyć z tego, że MUSIAŁAM opiekować się młodszym bratem i bawiłam się w opiekunkę dla dzieci znajomych więc z pieluchami i nie tylko jestem "zapanbrat"... Aż strach pomyśleć, że można zostawić niedoświadczoną młodą mamę samą z dzieckiem... bez pomocy...

Witam Kobietki 🙂

Na forum napięcie i oczekiwanie na kolejne Grudniowe Dzieciątko 🙂 Ciekawe która pierwsza urodzi 😉

A JA ZA TYDZIEŃ O TEJ PORZE BĘDĘ MIAŁA SYNKA JUŻ!!!!!!!!!
Zaczynam normalnie po ścianach chodzić powoli 🤪 🤪 🤪

A gdzie wam się będzie jakaś pchała do pomocy przy dziecku żeby jej kawka wystygła w pokoju,to tylko nasza piękna POLSKA SŁUŻBA ZDROWIA lepiej być nastawionym na najgorsze... 🤢

Lecę się szykować bo z mężem dywany jadę oglądać jakiś kiermasz w moim mieście jest może coś fajnego będzie 🙂

• Mamusia
Witam we wtorek 🙂

melduje sie 2w1 🙂
ja póki co żadnych skurczy, czop chyba też jeszcze nie odszedł 😞
w Austrii jest dziś święto i czuje jakby niedziela była 🙂 wstaliśmy ok 13 dopiero a jaki sen miałam... mmm... że kochałam sie z M w lesie na chłodnym mchu... mmmm..... 😉

nadrobie forum to sie odezwe znowu

dziekue Dziewczyny, Kajtucha- no wlasnie tego sie obawialam, ze w sumie to bardzo latwo go nie zauwazyc chyba ze sie go wyczekuje. Ja tez sprawdzam papier itp 😉 zobaczymy...
Ogolnie i generalnie to juz o niczym innym nie mysle i jestem permanentnie poddenerwowana sytuacja 🙂
Pozdrawiam Was i zycze pomyslnych rozwiazan 😉

• Mamusia
no faktycznie-forum jakieś takie niepełne jak niema Agi K i mittki-one chyba najbardziej aktywne były 🙂

a ja szperam w necie na temat dotacji unijnych na założenie własnej działalności gospodarczej oraz tego jak napisac biznes plan i dochodze do wniosku, że chyba komuś zapłace i niech zrobi to za mnie bo ja sie kompletnie na tym nie znam 😞

wstawiam zdjęcie kącika Diany [img size=320]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/pokoik_drzewo_001.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Anja, mój Mąż niedawno otwierał działalność, dostał dotację, nie z Unii tylko z Urzędu Pracy na pierwszą działalność, ale biznesplan też pisał. Jak chcesz to jak wróci z pracy popytam go jak to wyglądało

• Mamusia
emmax ślicznie! ale malutka będzie miała ładnie-jak na łące :laugh: bardzo pomysłowo to zrobiliście!

a mój interes ma byc taki:
za jakieś 3 lata chcemy zjechac już na stałe do PL- mój M pochodzi z Mazur (10 km od Rucianego Nidy)i tam oprócz domu rodzinnego ma jeszcze jeden domek całoroczny do wynajęcia, my chcemy jeszcze ze 2-3 takie domki postawic oraz kupic konia lub kucyka (sąsiad obok ma stajnie i może sie nim zajmowac), w odległości ok.300 m od domu jest jezioro, następne ok 2 km dalej z super łowiskiem a więc można organizowac wyprawy na rybki, zimą kulig i wiele innych rzeczy 🙂

no i na to potrzebne są nam pieniążki unijne 🙂

właśnie Anja, to zwalimy cie na mazury wszystkie grudniówki z dzieciakami:laugh: :laugh: :laugh:

a kącik to jeszcze bez pościeli, ale dziękuję, że wam się podoba 🙂

zastanawiam się czemu Aga84 nic nie pisze cały dzień a wysłałam jej eska 😞 mam nadzieję, że wszystko ok, bo tak długo ja skurcze męczyły a lekarze nic nie robili