Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Agusia nie denerwuj się, nic na to nie poradzisz, że mały siedzi na dobre:laugh: a te wszystkie przyspieszacze porodu to moim zdaniem nic nie dają, dzidzia ma swój czas i wie kiedy wyjść:laugh:

• Mamusia
Agusia zazdroszcze zaków...udanych szalenstw zakupowych 🙂
Ja zaraz zabieram sie za karmienie mojego szkrabka, on tez Mittko jjest malutki i mam problem z ubrankami.

A co prezentów to nie dostalam zadnego przedmiotu, jednak najwiekszy prezent to zrobił mi mój Paweł bedac cały czas ze mna przy porodzie i przecinajac pepowinke 🙂

Dodam wam nasza fotke 🙂 Mikolaj jest moim malusim kangurkiem 🙂 [img size=182]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/kkk.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Skórka, prześliczne zdjęcie!!!
Co do malowania paznokci to moja gin kategorycznie mi zabroniła lakieru z jakąkolwiek barwa, tylko bezbarwny bo w razie komplikacji po paznokciach wszystko widać a szczególnie niedotlenienie bo robią się sine. Moja mama opowiadała że jak mnie rodziła to kazali jej zdrapac lakier a brata jak rodziła to jej pielęgniarka nożyczkami skrobala paznokcie :-)
co do prezentów... Z moim mężem jest tak że jak ja sobie czegoś nie wypatrze to on już nie pomyśli... W sumie najchętniej to zrezygnowałabym z prezentów w tym roku, bo mamy wystarczająco dużo wydatków jak na jedną pensję więc nie wiem... Szczerze mówiąc najlepszym prezentem dla mnie i dla męża będzie jeśli mały się urodzi i wiglie spędzimy razem w trójkę. Nie myślę w ogóle o prezentach, czekam tylko na TEN moment :-)

nam położna też mówiła, żeby nie malować paznokci bo po nich najprędzej widać jakieś nieprawidłowości, więc ja nie maluje chociaż mnie kusi strasznie:laugh:

A ja to nie mam ochoty na prezenty, bo święta po raz pierwszy spędzimy sami, zawsze jeździliśmy do mnie do domku i było wesoło, tak na prawdę to chciałabym już styczeń, nie lubię tej całej atmosfery świąteczno-noworocznej:laugh:

• Mamusia
Dziekuje w imieniu Mikolaja za miłe słowa, sam nic nie napisze bo sie najadł i spi 😉

Tez słyszalam o tych lakierach ze sa niepozadane w ciazy. Jednak z kobietami roznie bywa i nawet w tipsach ida do szpitala 🙃 A ja w szpitalu wygladalam jak kopciuszek hihi i teraz nadal tak wygladam.

Prezenty by sie przydały. I wypadałoby tez zrobic prezenty rodzince tylko nie mam jak wyjsc z domu. Musza poczekac, na przyszły rok przygotuje 😉

• Mamusia
WItam was brzuchate i mamusiowate 🙂
2w1 bez zmian ale spoko czasem juz czuje jakby to mialo zaraz byc a tu cisza. WPadlam zobaczyc czy ktoras urodzila...
DO napisania pozniej bo dzis czuje sie jak wieloryb:laugh:

Skorka Twoj Mikolajek jest uroczy 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Skórka, co Ty gadasz, ślicznie wyglądasz!
U mnie w rodzinie jest teraz jeden problem na tapecie... Od lat jeździmy na wigilię do mojej babci, powiedziała kiedyś że póki ona żyje, wigilia ma być zawsze u nich. No i w tym roku moi rodzice nie wiedzą co robić bo albo dołożyć babci kasę do wielkiej rodzinnej wigilii albo kupować do domu i robić wigilię tylko dla nas w domu... Babcia wczoraj była i łezki jej poleciały bo się co wieczór zastanawia co będzie ze mną w wigilię, jak to wszystko będzie wyglądać... Nie wyobraża sobie żeby miało mnie u niej nie być. Najchętniej zapadłabym w sen zimowy i przespała ta wigilię bo jak widzę taki problem to mnie szlag trafia... I tak na nic nie mam wpływu więc jak wczoraj powiedziałam mamie że wg mnie to niech da kasę babci i niech jadą tam a jak ja nie będę mogła jechać bo urodze to mi i mężowi przywiozą jedzenie to się oburzyła że jak tak mogłam powiedzieć... Ach już mam tego dosyć, wcale mi się do świat nie spieszy

• Mamusia
No nie zbyt miła atmosfera. Przeciez dziecko i poród sa najwazniejsze. Niestety starsi ludzie nie maja takiego stosunku jak my do porodu. Ich opowiesci o tym jak kiedys rodzilo sie w polu sa przerazajace. Niestety ja starszych nie rozumiem.

Moi dziadkowie przyjechali zobaczyc prawnuka i byli z zegarkiem w reku 3 minuty bo spieszyli sie na skoki narciarskie:/

kajtucha ja też nie chce w tym roku wigilii, zresztą mam ja w perspektywach na porodówce, chyba wolałabym być na porodówce niż sama z mężem w 4 ścianach 😞 😞

skórka no to nieźli są, no ale prawnuka zawsze mogą wpaść zobaczyć a skoki narciarskie się nie powtórzą 😉 :laugh: :laugh:

• Mamusia
Faktycznie masz "przebojowych" dziadków :-)
generalnie to miłe jak się słyszy że babcia nie wyobraża sobie świat beze mnie i że wszystkim tak zależy żebym była na wigilii ale nikt z nich nie rozumie że to ich zamartwianie się powoduje u mnie to że czuje się dla nich problemem... Ach szkoda gadać

Hej laski 🙂

Dopiero teraz znalazłam czas aby do Was napisać 😉

Mały dziś cały czas przy cycu i nawet chałupki nie mam jak posprzątać 😉 Ale mężunio jest więc troszkę pomaga :P

A tu mój niunio jeszcze w szpitalnym jeździku 😆 [img size=499]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Bartoszek_001.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

A dziękuję Emmax czuje się super choć troszkę niewyspana z wiadomego powodu :P

Tu jeszcze jedno jak już w domowym łóżeczku słodko sobie chrapie :laugh: [img size=374]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Bartoszek_004.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />