Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
AgnieszkaK1601 na pewno mu nie ustąpie 😞 Ale właśnie boje się, że on nie da za wygraną 😞 Ogólnie boję się nawet iść do sądu, bo wiem, że tam on będzie... Że wszystkiego będzie się wypierał, że mu uwierzą... Boję się, że nigdzie z dzieckiem poźniej nie będę mogła wyjśc spokojnie 😞 Tego, że nawet w domu może mnie nachodzić, co prawda zawsze ktoś jest u mnie, mam, tata, siostra.
On jest nienormalny, i uwierzcie, że gdyby był normalnym człowiekiem nie obawiałabym się go, i na pewno nie byłoby takiej sytuacji 😞
Nie chcę się denerwowac, bo dzidzi to może zaszkodzić, ale jak się odzywa to od razu się zaczynam go obawiać 😞 ehhhh.... chciałabym, żeby się to na prawdę wszystko dobrze skończyło 😞

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Justyna większość z nas ma takie odczucia. Z jednej strony nie możemy się doczekać, a z drugiej strony ten strach 🤪
Na pewno wszystkie sobie poradzimy i ani się obejrzymy już wszystkie będziemy szczęśliwymi mamusiami 🙂

Mi też jest coś dziwnie już drugi dzień, ale to są chyba urojenia.

• Mamusia
justyna626 być może faktycznie martwię sie na zapas i niepotzrebnie 😞 Każdy mi tak mówi, ale co jak co, ale na siłę nie będę z nim, bo on myśli tak cały czas, że kiedys wrócę do niego, że bedziemy jego własnością 😞
ehhh....
szkoda, że nie potrafi tego zrozumieć, że nie chcę z nim być, nie chcę mieć z nim nic do czynienia 😞

kurcze Dziewczyny, na prawdę jest mi ciężko 😞

• Mamusia
Witam was moje kochane co tam u was??? ja dopiero wstalam i nie wychodze z lozka jak narazie, bo mnie dalej boli 😞 😞 😞
Ale musialam do was zagladnac a maz sie ze mnie smieje ze ledwo wstalam i od razu do was:laugh: :laugh: Ale przeciez zjadlam juz sniadanie 😉

• Mamusia
Karolcia nie ma co ukrywać, nie masz łatwej sytuacji 😞 Ale musisz być silna i musisz dać radę dla swojej córeczki! Wiem, że łatwo mówić, ale z czasem wszystko się ułoży. Buziaki na pocieszenie 😘 😘 😘

Oj u mnie końcówka, nie ma co ukrywać. 9 dni do terminu 🤪 🤪 🤪 Dopiero co było 100 dni, potem odliczanie tygodni i też dopiero co było 9 :laugh: A teraz kilka dni i zostanę mamą, nadal nie mogę w to uwierzyć 😉

Karola również możesz już wystąpić o sądowy zakaz zbliżania się do Ciebie i Twojej rodziny.
Podstawą jest to że się boisz jego i że w przyszłości może coś zrobić Tobie i Twojej córeczce 😞 Sąd musi wziąć to pod uwagę 😞

• Mamusia
Dzięki dziewczynki:*
Musiałam się wygadać...w pewnym sensie w jakiś sposób mi ulżyło jak Wam powiedziałam 🙂
Idę się położyć, bo główka mnie rozbolała chyba od nadmiaru wrażeń...
Ewa84 ale Ci dobrze 🙂 Już niedługo zostaniesz mamusią 🙂 w sumie to lada dzień 🙂
Mi jeszcze miesiąc został, ale nigdy nic nie wiadomo 🙂
Ja bym chciała już 😁 ale im dłużej mała zostanie w brzuszku tym lepiej 🙂

• Mamusia
Karolcia może wystąp do sądu o nakaz zblizania sie jego do ciebie, przecież wystarczy powiedziec, że cię nęka i sie go boisz. Napewno z takim człowiekiem nie warto układac sobie życia, na swiecie jest wielu mężczyzn i napewno znajdziesz dobrego faceta i ojca dla swojej córeczki. Nie zamartwiaj się myśl o swoim skarbeczku które masz pod serduchem.

• Mamusia
Karolcia nie martw się,wszystko się ułoży. Nie wiem jak to jest w innych miastach ale u nas w Poznaniu jak idziesz zarejestrować dziecko w urzędzie to żeby ojciec był wpisany w akt urodzenia i uznany za ojca,musi przy tym być. Jak nie to dziecko dostaje nazwisko po matce a imię daje się takie jakie jest najpopularniejszym imieniem w danym roku, które nadaje się urodzonym dzieciom. Więc jeśli ten wspaniały tatuś będzie chciał kontaktować się z dzieckiem najpierw będzie musiał iść do sądu o ustalenie ojcostwa i poddać się badaniom DNA prawdopodobnie na jego koszt- państwo chyba tego nie sponsoruje a płaci za to ten kto składa wniosek. I dopiero wtedy może złożyć kolejny wniosek o kontakty z dzieckiem. Że tak powiem, znam się na tym z teorii i z doświadczenia. Miałam prawo rodzinne na studiach a ponadto moja kuzynka walczy właśnie z tatusiem swojego synka... Poza tym mój mąż ma córkę z poprzedniego związku i walczy o kontakty z nią, z tym że my już o to się staramy 4 lata bo jego eks robi wszystko by odebrać mężowi jakąkolwiek możliwość kontaktów z dzieckiem... Zaczęło się od próby odebrania praw rodzicielskich, przeszło dalej w oskarżenie o molestowanie seksualne córki przez męża a jak to jej nic nie dało to teraz zapłaciła 500zł (!!!) za przebadanie męża przez biegłych sądowych na okoliczność alkoholizmu... Także widzisz Karolcia, wywalczenie kontaktów z dzieckiem dla ojca wcale nie jest takie proste więc głowa do góry. Poza tym zawsze możesz prosić w sytuacji gdyby kontakty miały zostać przyznane o kontakty w obecności kuratora na jego koszt,a jak nie to w Twojej tak by sam nie mógł być z dzieckiem. Będzie dobrze,wierzę że to! I 3mam kciuki! Musisz mieć dużo siły by przez to przejść ale doda Ci jej Twoje maleństwo!
Ewa84 i reszta dziewczyn w 39 tyg ciąży- jak wy się czujecie na kilka dni przed tym wielkim wydarzeniem? To się czuje że zaraz z was wyskocza wasze maleństwa? :-) ach jak wam zazdrosze...

Ale nie wiem czy pamiętacie u nas też była dziewczynka z takimi zdolnościami ale to było w poprzedniej edycji Mam talent 🙂
Spróbuje znaleźć na you tube jej występ i chyba o mało nie wygrała 1 edycji 😉

• Mamusia
🙂 🙂 witajcie mamusie 🙂 Mittka swietny filmik te dzieciaczki sa super jak gumowe laleczki 🙂napewno jest w tym duzo wyzeczen wiem bo sama chodziłam do baletówki 🙂 nadrobiłam tylko 6stron i widze ze niezaciekawie z nasza kolezanka karola??? 😞 kijowa sytuacja choc nie znam szczegółów...nie łam sie kochana bedzie dobrze i dziewczuyny dobrze doradzaja,,podaj tego typka do sadu>....a tak apropo jak samopoczucie Drogie Panie?? 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃