Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dziewczyny, jak ja zazdroszcze tym ktore w ciagu najblizszych paru dni ida na usg. Ja mam dopiero 09.06 termin. Odliczam dni i doczytuje tutaj jakiej wielkosci sa wasze kruszynki i wyobrazam sobie jak sie rozwija moja fasolinka 🙂 Oczywiscie trzymam kciuki za was 🙂

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witaj happysad!
Co do sterydow to ogladalam kiedys program "ciaza z zaskoczenia" i tam w ciazy byla dziewczyna ze stwardnieniem rozsianym, caly czas brala wysokie dawki sterydow a dzidzius urodzil sie zdrowusienki 🙂
Ja wrocilam juz z zakupow i robie zupke ogorkowa 🙂 Mniam mniam! 🤪

• Mamusia
Chloe...kazda taka informacja "z zycia wzięta" na wage złota. Od razu występuje na mojej buzi usmiech bo jest...nadzieja ze bedzie dobrze 🙂) dzieki 🙂

Obzartuchy... ja dzisiaj bez zupki (ale narobiłyscie mi ochoty), ale za to wciągam ryż z truskawkami, śmietaną i cukrem....mmmmniam 🙂

@ happysad -> będzie dobrze, musi być 🙂
Załóż może osobny wątek na forum ogólnym i wtedy jest większe prawdopodobieństwo, że odezwie się ktoś z takim samym problemem 🙂

A propos jedzenia...ja nadal jaja męczę hahaha, a na śniadanko standardowo truskawy 🙃

Dziewczyny zaktualizowałam tabelkę...jest nas już 25 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
witaj happysad 🙂
Ja za wami nie nadążam masakra parę godzi na polu wracam a tu 5 stron do nadrobienia 🙂
Mój nowy problem, jest błachy i tak naprawdę nic nie znaczy do niektórych tu przypadków ale wiecie strasznie wypadają mi włosy garściami normalnie boję się że na koniec roku będę łysa 😞 a do tego cały deklolt i buzię mam w paskudnych syfach czego nigdy nie miałam coś straszneg 😞
Po za tymm u mnie pogoda super tylko czasami jak słońce zniknie to zimno ide chyba trochę poprasuje mo czeka na mnie fura prania bleeeeeee. Ale jeszcze to przemyślę 😁 🙂

• Mamusia
Ja dzisiaj aktywnie na forum bo sie bezczelnie caly dzien w domu obijam 😉
Rubi...jesli chodzi o włosy mam dokładnie ten sam problem....garsciami wyciągam je z głowy. Rozmawiałam z lekarzem (nie jednym) i podobno to normalne. Nasz organizm wykonuje teraz bardzo ciezką pracę a hormony szaleją. Byc moze kiedy wykształci sie łozysko (czyli 12 tydzien ciazy) przejmie ono role naszych hormonów to nasz organizm sie uspokoi a wtedy nasze włoski i cera poprawią się...i tej wersji będe sie trzymać 🙂 Podobno w 2 trymestrze kobiety rozkwitają, promienieja...wiec pozostaje cierpliwie poczekac 😉

• Mamusia
co do wlosow moja siostra miala ten sam problem i rzeczywiscie ustalo jej wypadanie tak miedzy 4 a 5 miesiacem ale wlosy jej wrocily calkiem do normy niedawno a moja siostrzenica ma prawie roczek ale moze to tak u niej byla nawet u dermatologa bo sie bala ze juz tak zostanie pol lysa bardzo zadkie wlosy ...

wiec sie niemartwcie wczesniej czy pozniej czupryna wam odrosnie 😉

• Mamusia
O, a ja myślałam że to tylko u mnie... Włosy mi wypadają bardzo, nigdy ich tyle nie zgarniałam z prysznica a i na ziemi przy sprzątaniu duzo ich znajduję... A moja dentystka powiedziała mi że włosy w ciąży miała boskie, po porodzie jej wypadły. To samo moja mama... no cóż... pryszczy właściwie się pozbyłam od kiedy nie biorę progesteronu, choć i teraz potówki się zdarzają.

@ Rubi -> włosy mi nie wypadają ale witam w klubie wyprysków !!!!!
Z twarzy dałam radę się tego badziewia pozbyć ale mój dekolt pozostawia wiele do życzenia 😞
A o plecach to nawet wolę nie pisać bo jest masakra z tragedią i ku**a mać w jednym 😠 😠 😠
Jestem załamana bo kieckę na ślub mam z dużym dekoltem i wyciętymi plecami buuuuu 🤢 🤢 🤢

Aaa i jeszcze coś dziewczyny...pytanie mam...czy macie do czynienia z jakąś wysypką na ciele???
Wyczytałam gdzieś, że od witamin i od słońca jednocześnie skóra w ciąży reaguje wykwitem na skórze...ale nie wiem ile w tym jest prawdy 🥴
Ta wysypka mnie nie swędzi tylko dziwnie "wysycha", złuszcza się i potem ciemniejsza plamka zostaje 🤢
Na początku myślałam, że to ukąszenie jakieś ale pojawiło się w miejscach do których raczej robaczki nie dotrą więc szukam innej przyczyny...

Miałyście może z czymś takim styczność ???

• Mamusia
Wciągam koktajl z truskawek 😉 i nadrobiłam zaległości na forum. Witamy nową grudnióweczkę - w kupie siła ! Im nas więcej tym więcej się dowiadujemy i szybciej ! 🙂
Pryszcze mnie też męczą nie tak na buzi jak na dekolcie niestety.
Zabieram się do tworzenia pracy magisterskiej jednym okiem a drugim na forum jestem ... Jeszcze wcześniej kąpiel pachnąca morelą i siup na komputer do pracy ... 😉

• Mamusia
Witam nowa kolezanke 🙂

Dziewuszki..mi dzisiaj strach palce paralizuje wiec nie bede Wam dupy zawracac i marudzic tylko napisze jutro (poznym wieczorem) po wizycie u gina...
Zazdroszcze tym, ktorzy wcinają truskawy - moja fasolka ich nie toleruje 😠
Włosy mi sie nie wypadaja....za to obejmuje kibel od 2 miesiecy wiec jedna porzadna przypadlosc chyba wystarczy... 🤨

3majcie sie
😘
Nowe pytanko : krew pępowinowa? Kto myslał ? Koszty kosmiczne ale na raty...Warto czy nie?

• Mamusia
termin mam na 1.12.2011, wiec nie moglo byc inaczej:-) Obserwowałam forum od kilku dni i postanowiłam sie zapisać, bo w końcu w kupie siła :-)
Zainteresowałam się forum, bo w poniedzialek miałam bardzo niemiła niepodziankę. Jak poszłam rano na siusiu, to zobaczyłam ze plamię (nie krwią, a czymś brązowawym), masakrycznie sie przestraszyłam, juz myslalam o najgorszym. Na szczęście mój mąż był akurat w domu i pojechaliśmy szybko na pogotowie, tam oczywiscie najpierw kilkugodzinne czekanie, zanim jakis lekarz sie zainteresuje... No ale w konsekwencji dostałam zwolnienie z pracy na 2 tygodnie, musze brac 2 razy dziennie luteine i duzo odpoczywać. Straszna sprawa, nie dosc ze choruje na tarczyce i to jest wystarczający powód aby bać się o maluszka, to jeszcze to nieszcęsne plamienie.
kurcze nie wiem, nie rozumiem, jak dziewczyny pisza ,że ciąża to taki fajny czas. Ja sie tylko stresuje czy wszystko bedzie dobrze...ale sie rozpisałam 🙂

• Mamusia
Guga, rozumiem cie :/ obie mamy termin na mikołajki więc się identyfikuje... moje usg bedzie dopiero 31 maja wieczorem, też jestem przerażona. nie mam objawów ciązy a od 2 dni właściwie lżejsze piersi i mogę wciągnąc brzuch. jak głupia dziś przeczytałam dużo z forum o ciąży obumarłej na babyboomie i ... do tego jestem na maksa pokłócona z mężem, a on jak uparty osioł nie chce przeprosić i się dostosować.

Ale - nie przejmuj się moim gadaniem, ty wymiotujesz wiec wiesz ze coś się dzieje w brzuchu... jutro koniecznie daj znać jak cos bedziesz wiedziała, strasznie jestem ciekawa. 3mam kciuki - na pewno bedzie dobrze, ale trzymam zebys sie nadto nie denerwowała...

• Mamusia
hej he
witam nowe Grudnióweczki 🙂

Już mnie dupsko boli od tego leżenia grrrrrr......no ale leżę dalej.

Jesli chodzi o włosy to mi w pierwszej ciąży super się zrobiły. Poczekajcie zobaczycie jak lecą po porodzie. Ja mysłam że łysa zostanę 😁 😁 😁:

• Mamusia
Witajcie nowe i stare brzuszki 🙂
Ja dopiero z roboty wrocilam i chalupe ogarnelam 🙃
Meza jeszcze nie ma to posiedze z wami, bo tak to gada ze tylko nos w komputer 🤪
Guga i wszystkie dziewczyny co maja usg genetyczne teraz: wyluzujcie! To bedzie mega fajne badanie na wysokiej jakosci usg pewnie i zobaczycie juz nosek, raczki wszystko ladne piekne. W 99% przypadkow wszystko z dzieciatkiem jest ok, a w tym 1% w 3/4 przypadkow okazuje sie przy porodzie ze lekarz sie pomylil a dzidzius rodzi sie zdrowy. Moja mama miala 38 lat jak robila to badanie i tez sie stresowala, nawet robili jej amnipunkcje i miesiac czekala na wynik!!!, a 6 miesiecy pozniej urodzil sie moj madry i sliczny brat, ktory ma teraz 10 lat!!! 🙂
Aniqua - tuataj chyba wiecej niz polowa z nas miala jakies plamienia... standard 🙃