- Mamusia
GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży
Wiesz częściowo myślę że daja tez u Ciebie znać hormony dlatego jesteś taka rozdrażniona- ja od tygodnia tez zaczęłam mieć jazdy- u mnie jest trochę inna sytuacja bo to ja byłam tą strona która bardziej pragnęła dziecka-zegar mi juz tykał a mąż początkowo odwlekał temat ale jak mnie raz zobaczył zaryczaną i powiedziałam mu że chcę dziecka to od razu zmienił zdanie i strasznie się ucieszył jak zaszłam po 1 próbie praktycznie 🙂 ale teraz mam takie humorki że daję mu nie żle w kość z byle powodu robię sceny-szkoda mi strasznie biedaczka-ostatnio mnie zapytał czy będę mieć tak całe 9 m-cy.Jest zdesperowany 😞 mam nadzieję że nam przejdzie...
- Mamusia
dorianna napisał(a):
O faktycznie, przecież ja mam kalafiora w lodówce! Bosko! Dzięki za przypomnienie!
A ja na obiadek mialam kalafior, ziemniaczki i jako sadzone 🙂 taki prosty, lekki i smaczny 😆
A zaraz sie zbieram na USG, mam na 16.30, wiec wieczorkiem mysle ze dam fotke, jak dostane 😉
pozdrawiam
O faktycznie, przecież ja mam kalafiora w lodówce! Bosko! Dzięki za przypomnienie!
- Mamusia
Ja tez mam indukcję i smaży mi się tak samo jak na innej kuchence-ni ewiem jaka masz patelnie bo to może od niej dużo zależeć 🙂
- Mamusia
Nasze humorki potrafią być skrajne ! Postanowiłam się temu przeciwstawić - jak najwięcej słonecznych dni ! Odkąd mój mąż powiedział, że od kilku tygodni nie widział mnie uśmiechniętej tylko non stop z bruzda na czole - wzięłam sobie do serca i przestałam dożo myśleć, a przede wszystkim dużo zajęcia i nie mam czasu rozmyślać, no może tylko wieczorami. Musi się udać z dzieciaczkiem, żeby był zdrowy, a po porodzie też DAMY RADĘ ! Ania rano tez pisał, że jest czas na poukładanie sobie w głowie. 😆 Więc układajmy ale po cichu żeby otoczenie, nie miało przynajmniej jak u mnie poczucia, że jedzą od rana narzeka 🤪 teraz się z tego śmieje ale tak było przez kilka dni a możne ze dwa tygodnie nawet ! koszmar minął !
- Mamusia
Famfatal, miałam też wielki problem żeby przyjąć do wiadomości, że się nam udało i będę mamą! Szczególnie wkór.... mnie całe moje najbliższe otoczenie. Jakbym nagle stała się pępkiem świata i tylko dogadywanie : nie rób tego, nie biegaj, nie możesz tego czy tamtego - a myślałam sobie niech się czepia tramwaja, nie mnie?! Dalej mnie to irytuje, ale już podchodzę do sprawy inaczej a niech sobie gadają jednym uchem wpuszczę drugim wypuszczę ... Powiedziałam im, że instynkt się nie myli i to że będę młodą mama nie znaczy, że głupkowato będę postępować - W KOŃCU MAM ROZUM !
Czy Was też denerwuje takie wieczne wpitalanie się do tego co i jak ?
- Mamusia
nooooooo a najbardziej wmuszanie jedzenia na siłe...
jesli nie mam ochoty na jabłko to nie jem-a nie że ktoś bedzie mi je na siłe wpychał hehehe to jest najgorsze aleeee jak sobie przypomnę jak moja siostra była w ciąży to musze sie przyznac że robiłam tak samo- nawet torebke chcioałam za nią nosić a ona się wkurzała hehehe widocznie tak juz sie reaguje na ciężarną w otoczeniu 🙂
jesli nie mam ochoty na jabłko to nie jem-a nie że ktoś bedzie mi je na siłe wpychał hehehe to jest najgorsze aleeee jak sobie przypomnę jak moja siostra była w ciąży to musze sie przyznac że robiłam tak samo- nawet torebke chcioałam za nią nosić a ona się wkurzała hehehe widocznie tak juz sie reaguje na ciężarną w otoczeniu 🙂
- Mamusia
Czesc mamuski....
Dorianna - powodzenia na USG 🙂
Mnie tez przesladuja mdłosci od samego rana - żadna nowosc u Gugi, powiecie ale juz bylo lepiej a tu klops...
Co do nastrojow,,,,,oj...to, ze jeszcze drzwi mamy i nie wylecialy z futryny uważam za cud...
Ostatnio śmiałam sie i płakałam w tym samym momencie...małżon odszedl na kilka krokow bo zgłupiał jak tą całą akcje zobaczył 🤪
Dorianna - powodzenia na USG 🙂
Mnie tez przesladuja mdłosci od samego rana - żadna nowosc u Gugi, powiecie ale juz bylo lepiej a tu klops...
Co do nastrojow,,,,,oj...to, ze jeszcze drzwi mamy i nie wylecialy z futryny uważam za cud...
Ostatnio śmiałam sie i płakałam w tym samym momencie...małżon odszedl na kilka krokow bo zgłupiał jak tą całą akcje zobaczył 🤪
- Mamusia
A co do jedzenia......
Ech... znowu rosołek... nie moge nic wiecej przełknąc... lekarz mi powiedział, ze mam jesc na to, na co mam ochote...problem ze nie mam ochoty a jesc musze, bo jak nie zjem to mi jeszcze gorzej... 😮
Moja mama i siostra lataja za mna- maz nawet zamatac nie pozwala... 😲 bo tych plamieniach wszyscy sie przestaszyli - ja tez - i to bardzo!!!!- ale chciałabym powolutku wrócic do ''normalnosci''
Ech... znowu rosołek... nie moge nic wiecej przełknąc... lekarz mi powiedział, ze mam jesc na to, na co mam ochote...problem ze nie mam ochoty a jesc musze, bo jak nie zjem to mi jeszcze gorzej... 😮
Moja mama i siostra lataja za mna- maz nawet zamatac nie pozwala... 😲 bo tych plamieniach wszyscy sie przestaszyli - ja tez - i to bardzo!!!!- ale chciałabym powolutku wrócic do ''normalnosci''
- Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Właśnie to mnie do szału doprowadza. Właśnie dokładnie to. Z jednej strony nic mi nie wolno (a strażników mojej cnoty całe tłumy) - a z drugiej strony dziwne, że mam humory. Naprawde czasami mam wrażenie ze jest jak w jakimś arabskim kraju.
Ah, chciałabym być takim stoikiem jak wy. Mi jak się krew zagotuje to koniec. A teraz w ciąży to się wogóle zrobiłam wymagająca, asertywna i bądźmy szczerzy - wkur... Z pracownikami staram się za dużo nie gadać, bo jeszcze zwolnię w tym amoku... Ale naprawde nie jest łatwo.
Famfatal, miałam też wielki problem żeby przyjąć do wiadomości, że się nam udało i będę mamą! Szczególnie wkór.... mnie całe moje najbliższe otoczenie. Jakbym nagle stała się pępkiem świata i tylko dogadywanie : nie rób tego, nie biegaj, nie możesz tego czy tamtego - a myślałam sobie niech się czepia tramwaja, nie mnie?! Dalej mnie to irytuje, ale już podchodzę do sprawy inaczej a niech sobie gadają jednym uchem wpuszczę drugim wypuszczę ... Powiedziałam im, że instynkt się nie myli i to że będę młodą mama nie znaczy, że głupkowato będę postępować - W KOŃCU MAM ROZUM !
Właśnie to mnie do szału doprowadza. Właśnie dokładnie to. Z jednej strony nic mi nie wolno (a strażników mojej cnoty całe tłumy) - a z drugiej strony dziwne, że mam humory. Naprawde czasami mam wrażenie ze jest jak w jakimś arabskim kraju.
Ah, chciałabym być takim stoikiem jak wy. Mi jak się krew zagotuje to koniec. A teraz w ciąży to się wogóle zrobiłam wymagająca, asertywna i bądźmy szczerzy - wkur... Z pracownikami staram się za dużo nie gadać, bo jeszcze zwolnię w tym amoku... Ale naprawde nie jest łatwo.
- Mamusia
guga napisał(a):
Famfatal....oto jaka ze mnie ''oaza spokoju'' 😜
- Mamusia
guga napisał(a):
guga napisał(a):
🤪 no cudnie! nie no moja agresja nie wypływa ze mnie siłą moich mięśni jakoś (mamy wymarzone mieszkanie w które wsadziliśmy mnóstwo kasy a ja mnóstwo myślenia) i zawsze mi to jakoś rekę zahamuje 🙂 ale ja jestem terrorystką psychiczną. W sumie to jak na to patrze - zupelnie jak moja własna rodzicielka.
Mamy prawo być zołzami (oczywiście pod kontrolą) - faceci podobno kochają zołzy.
Dorriana czeka na usg (3mam kciuki) a ja wstawiłam tego kalafiora.
- Mamusia
Hihihihihi nie chce wyjsc na boksera... 😁 wyzywam sie na drzwiach bo z natury jestem złosliwa krowa a słowa bardzo rania mojego męza - ma wrazliwy charakter- wiec zdrowiej walnąc drzwiami 😉
- Mamusia
ale ładne jaja tu są 😁 ale spoko ja wczoraj też płakałam bo się pokłóciłam ze swoim że się do niego źle odzywam i takie tam ;/
Ale macie fajnie z tym usg w tym tygodniu 🤨 ja mam dopiero 7 czerwca 😞
Ale macie fajnie z tym usg w tym tygodniu 🤨 ja mam dopiero 7 czerwca 😞
- Mamusia
Idę dopiero 6 czerwca za tydzień, a od Dorianny już mi się atmosfera niecierpliwego czekania załączyła. Ona już jest pewnie po za chwilkę nam streści co i jak, bo chyba pisała że ma o 15.30 😉 zobaczymy może dzidziusia.
Ja nie mam skanera i n ie wkleję zdjęć z USG niestety, a o zgranie zdjęć z naszego aparatu nie mogę się doprosić więc chyba sama się nauczę ten sprzęt obsługiwać gorzej jak coś schrzanię.
Ja nie mam skanera i n ie wkleję zdjęć z USG niestety, a o zgranie zdjęć z naszego aparatu nie mogę się doprosić więc chyba sama się nauczę ten sprzęt obsługiwać gorzej jak coś schrzanię.
- Mamusia
No widzę Dziewczyny że hormony buzują.... 😁 Obrywa się Panom - ale w końcu na kimś trza się wyrzyć nie? 😉 Zrobił Bobaska to niech znosi "uroki ciężarówek" 😁
- Mamusia
famfatal - niestety jeszcze nie minal, jeszcze 4 tygodnie... czekam cierpliwie 🙂
a wizyte i usg mamy dopiero na 14.06 wiec jeszcze ho ho 🙂
a wizyte i usg mamy dopiero na 14.06 wiec jeszcze ho ho 🙂
- Mamusia
dorianna napisał(a):
czekamy 🙂
A ja na obiadek mialam kalafior, ziemniaczki i jako sadzone 🙂 taki prosty, lekki i smaczny 😆
A zaraz sie zbieram na USG, mam na 16.30, wiec wieczorkiem mysle ze dam fotke, jak dostane 😉
pozdrawiam
czekamy 🙂
- Mamusia
famfatal napisał(a):
Czyli może rzeczywiście to nie od duphastonu. Ale od kilku dni mam to non-stop. Na szczęście mogę spać, ale jak się budzę to mnie znowu rypie.. Jutro idę na usg to się spytam lekarza co z tym robić.
Ostatnio taki mam dziwny czas. Niby nie mam się z czego smucić, ale chodzę jakaś zdołowana na maksa, strasznie mi ciężko psychicznie....mam nadzieję, że to minie
chamster napisał(a):Dziewczyny mam pytanie. Biorę duphaston już ponad miesiąc i ostatnio tak mnie zaczęła głowa boleć, że szok. Na ulotce jest napisane, że może powodować migreny i bóle głowy.
A jak jest u Was?
U mnie było dramatycznie źle tak na dwa dni przed tymi burzami. Po prostu okropnie. Jedynie mogłam leżeć i nawet głowy nie podnosić. A ciebie boli tak ciśnieniowo - jak się schylisz np. czy niezależnie. Nie biorę duphastonu już także na 100% to były te burze. Ale było okropnie, także współczuję ci. Mijało z pierwszym porządniejszym deszczem. Teraz pewnie można się spodziewać więcej takich atrakcji, bo taka pora roku. Ja tym razem zapytam dr czy mogę np. paracetamol jak już umieram.
Czyli może rzeczywiście to nie od duphastonu. Ale od kilku dni mam to non-stop. Na szczęście mogę spać, ale jak się budzę to mnie znowu rypie.. Jutro idę na usg to się spytam lekarza co z tym robić.
Ostatnio taki mam dziwny czas. Niby nie mam się z czego smucić, ale chodzę jakaś zdołowana na maksa, strasznie mi ciężko psychicznie....mam nadzieję, że to minie
- Mamusia
A ja leże dalej a tu taka pogoda ładna. Szczerze to juz fioła dostaję. Wszystko do szkoły zrobiłam zresztą ilez można przy kompie siedzieć. Podobno w ciąży max 6 godzin :/
Oby w środę okazało się że koniec leżenia.
Jeszcze cały nieszczęsny wtorek.
A dzisiaj moja malutka była pierwszy dzień w złobku hehe ale sobie fajnie radziła. Bawiła się, wołała siku i nawet usnęła na godzinkę 🙂 Na szczęście nie płakała. Jutro tez idzie zobaczymy co to b ędzie
A ja tylko sie przekręcam z boku na bok bleeee a mąż to pilnuje mnie jak gestapo. Jak tylko wstane to gdzie idziesz kładź się ehhhh
Oby w środę okazało się że koniec leżenia.
Jeszcze cały nieszczęsny wtorek.
A dzisiaj moja malutka była pierwszy dzień w złobku hehe ale sobie fajnie radziła. Bawiła się, wołała siku i nawet usnęła na godzinkę 🙂 Na szczęście nie płakała. Jutro tez idzie zobaczymy co to b ędzie
A ja tylko sie przekręcam z boku na bok bleeee a mąż to pilnuje mnie jak gestapo. Jak tylko wstane to gdzie idziesz kładź się ehhhh
Gość
Dziewczyny ponoć można już prywatne wiadomości do siebie wysyłać 🤪 🤪 🤪
- Mamusia
dziewczyny, od jakiegos czasu mam dziwne dolegliwosci i mialam nadzieje ze szybko mina ale chyba nic z tego. Prawie co wieczor pobolewa mnie prawa nerka i zauwazylam ze mam metny mocz. Czy ktoras z was sie kiedys z tym spotkala? Powiem szczerze ze mnie to bardzo zaczyna martwic a termin u lekarza dopiero 9.06 mam 😞
- Mamusia
Marzenakamil napisał(a):
no napisalam do ciebie jakby co zeby zobaczyc czy dziala 😉
Dziewczyny ponoć można już prywatne wiadomości do siebie wysyłać 🤪 🤪 🤪
no napisalam do ciebie jakby co zeby zobaczyc czy dziala 😉
- Mamusia
Wlasnie wrocilismy z USG, dzidzia jest jedna, ma 6,16cm i mam nowy termin, bo na 8 grudnia:-)
wszystko jest oki, dzidzia jest ruchliwa, a mama przez to zadowolona 😁
zaraz dodam zdjecie na forum zdjeciowym 😆
wszystko jest oki, dzidzia jest ruchliwa, a mama przez to zadowolona 😁
zaraz dodam zdjecie na forum zdjeciowym 😆
Rekomendowane odpowiedzi