Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

Ulka napisał(a):
happysad mi przełożyli z jutra na wtorek 7 czerwca i tez jestem zla strasznie , myslalam ze juz sie dowiem wszytskiego a tu znowu czekaj +5 dni udręki
Marzena z tym natryskowym opalaniem tez sie nastawilam, ale slyszalam ze podobno brudzi ubranie, tym bardziej białą sukienke i musi niefajnie wygladac jak rece podniesiesz zolte pod pachami , wlasnie nie wiem kogo by sie tu zapytac, miał ktos opalanie natryskowe?? tez nie chce byc blada w białej sukni

Ula to zależy do jakiego gabinetu trafisz...zażyczę sobie też peeling całego ciała przed opalaniem (oczywiście prócz brzuszka i cycuchów 😜 )... ja nie będę opalona od razu tylko po ok 8 godzinach albo na drugi dzień opalenizna wyjdzie 😉
A ubranie przybrudzone może być tylko to, które założę zaraz po natryskiwaniu...a co do pach to jest później rozsmarowywane więc ja nie mam żadnych "ale" 😉
Z resztą przecież mam wcześniej ślub niż Ty więc będę Twoim królikiem doświadczalnym 🤪

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dziewczyny a ja kurcze znowu sie martwie czy wszystko jest ok.. dzis jak wstalam to zauwazylam ze piersi juz nie sa takie obolale jak byly ( jeszcze troszke bola sutki) i jak zakladalam spodnie ktore wczoraj jeszcze byly ciasne w pasie to zauwazylam ze dzisiaj mnie nie uwieraja..wogole jakby brzuszek byl mniejszy 😞 Strasznie sie martwie a termin u gina dopiero w za 8 dni 😞 Czy ktoras z was tak miala? Zadnych krwawien nie mam i brzuszek pobolewa wiec moze sama sobie wmawiam 😞

magda_lena napisał(a):
dziewczyny a ja kurcze znowu sie martwie czy wszystko jest ok.. dzis jak wstalam to zauwazylam ze piersi juz nie sa takie obolale jak byly ( jeszcze troszke bola sutki) i jak zakladalam spodnie ktore wczoraj jeszcze byly ciasne w pasie to zauwazylam ze dzisiaj mnie nie uwieraja..wogole jakby brzuszek byl mniejszy 😞 Strasznie sie martwie a termin u gina dopiero w za 8 dni 😞 Czy ktoras z was tak miala? Zadnych krwawien nie mam i brzuszek pobolewa wiec moze sama sobie wmawiam 😞

Kochana nie ma się co martwić 😉
ja też myślałam ostatnio, że coś nie teges jest bo mi dolegliwości wszystkie przeszły, a po kilku dniach wróciły ze zdwojoną siłą 😜

A co do brzuszka...wróci pod wieczór na 100% 🤪

No właśnie coś jeszcze miałam napisać o wizycie u położnej... schudłam ponad 0,5 kg a normalnie zjadłam spore śniadanie przed wyjściem 🥴 To też dla mnie dziwne ale ani położna ani moja gin się nie zdziwiła bo to też jest normalne w ciąży 😉

• Mamusia
happysad napisał(a):
Guga biore METYPRED w dawce 16 mg 1 raz dziennie. Wiem ze stres nie pomoze, ale jak mam przestac myslec...kiedy chodzi o Maluszka 😞

Poczytałam troche publikacji zagranicznych...duzo sprzecznosci i znakow zapytania... wspominaja kategorie choroby i ryzyka - tzw wybrac mniejsze zlo... Dawka jaka bierzesz nie jest jakos zastraszajaco wysoka,,,, z drugiej zas strony I trymestr jest najtrudniejszy i dla dzidzi i dla ciebie a leki bralas i cofnac tego nie mozesz.... wiec jezeli teraz jest ok, ja bym byla dobrej mysli 🙂
upewnij sie ze zrobisz dokladne badania, moze jeszcze jakies dodatkowe prenatalne w 20 tyg ?

• Mamusia
Wyspałam się popołudniem i teraz pewnie będę mieć wielki problem żeby usnąć. Plus tego jest taki, ze przespałam całą burzę i nic nie słyszałam 😆
Ja tez miałam taki brzuch rano znika a po południu wychodzi 😉 więc to chyba normalne. Piersi tez raz bardzo bolą raz mniej. Nic się nie martw Madzia! 😆

aaagaaa napisał(a):
... ja to napiszę Wam co i jak dopiero późnym wieczorem, bo zaraz bo wizycie jadę z mężem do Lublina 😁 wziął urlop i do poniedziałku będzie tam ze mną siedział 🙂

Jejjj aaagaaa , a kiedy to jest późny wieczór wg Ciebie 😉 ???
Dawaj szybko newsy z wizyty 😉

• Mamusia
Marzenakamil napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
... ja to napiszę Wam co i jak dopiero późnym wieczorem, bo zaraz bo wizycie jadę z mężem do Lublina 😁 wziął urlop i do poniedziałku będzie tam ze mną siedział 🙂

Jejjj aaagaaa , a kiedy to jest późny wieczór wg Ciebie 😉 ???
Dawaj szybko newsy z wizyty 😉

no właśnie jest późny wieczór Marzenka 🙂 🙂 🙂 🙂

otóż WSZYSTKO jest w jak najlepszym porządku 🙂 serduszko rozwija się idealnie 🙂 widziałam rączki i paluszki 🙂 🙂 🙂 nasza Kruszynka mierzy od czubka głowy do kości ogonowej - 5,2cm 🙂 jak to powiedziała pani doktor: "ma wszystko co mieć powinien w tym okresie, i wszystko co ma rozwija się i wygląda tak jak teraz powinno wyglądać" 🙂 ogólnie wyszliśmy z gabinetu bardzooooo zadowoleni 🙂

teraz jeszcze za tydzień pojadę na USG i wtedy pani doktor wyliczy dokładnie tą kość co później znika. i jeszcze jakieś inne rzeczy.

ogólnie jest cudownie 🙂 🙂 🙂

aaagaaa napisał(a):
ale paluszki ma śliczne 🙂

Jejjj fajnie, że już jesteś po 🙂
Ja mogę się wzorować na Twoim usg bo mamy jeden dzień różnicy w terminach z OM 😉
Ja jeszcze do 10 tego czerwca muszę poczekać zanim "swoje" paluszki zobaczę 🙂

• Mamusia
Marzenakamil napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
ale paluszki ma śliczne 🙂

Jejjj fajnie, że już jesteś po 🙂
Ja mogę się wzorować na Twoim usg bo mamy jeden dzień różnicy w terminach z OM 😉
Ja jeszcze do 10 tego czerwca muszę poczekać zanim "swoje" paluszki zobaczę 🙂

a dzisiaj na USG wyszedł mi idealny termin jak z OM - 15 grudnia 🙂

• Mamusia
Witajcie Mamusie
ja tez juz od 2 godzin na nogach. Ale dopiero włączyłam komputer.
Dzisiaj jakiś taki dzień pochmurny może się na zakupy wybiorę. No i pojade do przedszkola po moją malutką bo bidna dziś płakała juz od wejścia. Mam nadzieję że jednak się przyzwyczai. Zabiorę ją potem na lody 😁

• Mamusia
cze wczoraj nic niepisalam bo sie zatrzymalismy u siostry mojego i juz bylo pozno i padalam na pysk

male ma sie dobrze ma 4,5 cm termin sie przesowa o 10 dni czyli na 24 grudzien teraz 7 mnie czeka badanie usg genetyczne postaram sie pozniej wstawic fotke bo scan mam w biurze w domu uzywam tylko laptopa . acha zmniejszyl mi hormony o polowe i powiedzxial ze sie dobeze rozwija 20 maja mialo 2cm 30 a teraz 4,5 pozniej serduszko i wszytstko ok spalo z raczkami przy glowce i niechcial sie obudzic gin troche go szturchnol ale spal jak niedzwiec 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

no to chyba wszytsko 😘

• Mamusia
Zwlekłam się z łózka i mam zamiar dzisiaj posprzątać dom 😆 może w końcu mi się uda.
Fajnie aaaa, że wszystko w porządku. Podziwiam Cię, że masz motywację do pisania pracy. Codziennie u mnie kończy się tylko na otwarciu i zamknięciu kilkunastu plików. Może jednak się też zmotywuję do tego pisania i jakoś poleci do przodu....
Do wizyty zostało mi jeszcze 5 dni i już się nie mogę doczekać ....