Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
chloe: na pewno nic nie zmalało , też miewałam takie schizy ale rano brzusio zawsze jest troszkę mniejszy,potem się najadasz maluszek się układa do innej pozycji 🙂
Teraz tylko pozytywne myśli mam a nie ma co wracać do przeszłości ,ważne co mamy tu i teraz 🙂

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
słoneczko 123: ojej to trzymaj się odpoczywaj ,nie wiem co na rwę jest najlepsze ale odpoczynek na pewno pozytywnie wpływa na wszystko .
Ja dziś od rana oddałam honorowo mocz i krew do badania, jutro wyniki, zobaczymy czego maluszkom brakuje 🙂

• Mamusia
Hejka 🙂

U mnie też burza w nocy na maxa !!!
O mało co mi kompa nie zalało i drukarki bo pod oknem wszystko stało, a ja jak nurek jakiś na razie mieszkam i stare okna mam "sztukowane" z prześwitami z każdej strony 😠
Dół jeszcze wylewki na podłogę potrzebuje więc na "moim" poddaszu trochę czasu spędzimy jeszcze w bałaganie 🥴 Ale są plusy takiego życia ... nie trzeba się spuszczać nad sprzątaniem hahaha 🤪 🤪 🤪

A wracając do tematów brzuszkowych to mi też się brzuszek "stawia"...szczególnie nad ranem ale z Olą też tak miałam i wcale się tym nie przejmuję i Wam kochane radzę to samo 😉 Ważne jest żeby w tym czasie brzuszka nie masować ani nie uciskać żeby nie pobudzić macicy do większych skurczy 🤔

• Mamusia
Blizniaki2 napisał(a):
słoneczko 123: ojej to trzymaj się odpoczywaj ,nie wiem co na rwę jest najlepsze ale odpoczynek na pewno pozytywnie wpływa na wszystko .
Ja dziś od rana oddałam honorowo mocz i krew do badania, jutro wyniki, zobaczymy czego maluszkom brakuje 🙂

to chyba raczej co Tobie brakuje hihi 🙂 maleństwa wysycają z nas wszystko 😉
co macie dziś dobrego na obiadek? ja gotuje kapuśniak z młodej kapustki 🙂

• Mamusia
Witam,
a ja wlasnie wrocilam od poloznej, wyniki krwi ok, no ale wymaz nie tak, bo wychodowalam jakies grzybki, a obiawow zadnych, nic mnie nie swedzi ani nie boli i zadnych uplawow, ale doktorowa mowila, ze moze nie byc obiawow i mam jakies globulki. Ale to norma w ciazy wiec sie nie martwie 🙂

Boli mnie pod prawym zebrem od wczoraj i nie mija, mowilam poloznej, a ona mi kazala brac nospe, a jak nie minie to do szpitala... Jakos mi sie nie usmiecha, mam nadzieje, ze minie.
No a w piatek moja mama bierze slub i bede miec nowego "tatusia" hehe, i trzy siostry eksta 😆
Szykuje sie niezla wyzerka co najwazniejsze 😁

A burza to u mnie rano byla, pewnie od was przyszla, walilo i blyskalo sie nie zle, dobrze ze sie burzy nie boje 🙂

• Mamusia
Zaraz Guga zdechnie w powietrzu...parówka strszna...czekam z utesknieniem na burze... 🥴

Blizniaki najblizszy weekend do dupy ale od wtorku znow ładnie a ostatni weekend lipca przepiekny ma byc... dla wiesc meteo polecam strone : twojapogoda.pl, bardzo aktualna i sprawdzajaca sie...
Na obiadek ziemniaczki, gularz, mizeria, kompot domowej roboty - rozpusta...az szkoda wracac do domu 😜

Agami straszne panikary sa te Agnieszki...chyba mamy to we krwi... ja juz cieżej oddycham mysląc o piątku 😁

• Mamusia
CZesc dziewczyny 🙂
Ja mam od wczoraj wrazenie jakbym miała dostac okres. Stale latam do kibelka sprawdzac czy przypadkiem nie dostałam. Wpadne w paranoje 😉 A poza tym to na obiad nalesniki z dzemem truskawkowym i zupa"biała".

• Mamusia
Słoneczko na rwe kulszową najlepsze jest przeczekanie w jednej pozycji. Mnie na początku ciązy strasznie dokuczała aż mi jedną nogę paraliżowało. Do mnie teraz burza dotarła. Uwielbiam te błyski 🙂 U mnie dziś na obiad rybka z ziemniaczkami, surówką i kompotem wszystko od dziadziusia z jego ogródka, bardzo ekologicznie pomijając rybkę bo z auchan przypłyneła 😉.

• Mamusia
gugabiała zupe robi sie bardzo szybko. Obiera sie i kroi ziemniaki w kosteczke, zimna woda i na gaz. Od razu wrzucasz ilka groszkow ziela angielskiego i lisci laurowych tak z 3 liscie i 5 zieli ang. kostka rosłowa i troszke vegety.Jak ziemniaki zmiekna to wlewasz smietane 12% zeby zabielic zupke( nie za duzo) i jak czegos brakuje to albo maggi dodajesz albo vegety.

• Mamusia
a mi troche hemoglibina spadla w sumie to normalne 🙂ale ja juz swiruje ze nie kazal mi lekarz brac jeszcze żadnych witamin .....bo wszystko w normie... a ja pewnie za chwile znowu polece robić krew i macie racje my tak świrujemy a nasi mężowi taki luzik ..... szok 😮

a co do burzy to w nocy taka ze masakra......teraz tez juz kolejna mega nadciąga pewnie po pracy jakies kimonko mnie czeka 🙂

• Mamusia
Basienka84 napisał(a):
Moj maz niestety oblal prawko 😞
Niestety na nastepny termin trzeba sie umowic i czeka sie znowu 2 miesiace 😞

oooo, współczuje, wiem jaki to ból, 6 razy podchodziłam, zanim zdałam. 2 miesiace sie u was czeka??? masakra jakaś, wszystko mozna zapomnieć. U nas ok. 1,5 tygodnia sie czeka na kolejny egzamin

• Mamusia
🙂 no u nas tez usg polowkowe 4d kosztuje 250zl... wlasnie wrocilam... male potwierdzilo ze chlopcem jest 😉)) od razu sie pokazal i wiercil sie niemiłosiernie ciezko bylo go ogladac hihi tak fikał... wyglada na to z tej karty co dostałam ze wszystko jest ok i lekarz mowil to samo... tylko te bole brzucha go niepokoja i kazal zamiast nospy brac magnez taki rozpuszczany....Asmag czy jakos tak... no i zwolnic jeszcze bardziej.... bo taka kruszynka jeszcze nie bylaby wstanie samodzielnie funkcjonowac i lepiej go nie wypedzac z brzucholka... male jest malutkie bo ma 270gr i mierzy okolo 14 cm....ale najbardziej i tak cieszylam sie z widoku bijacego serduszka.....a teraz ide cos zjesc... bo glodna juz...

• Mamusia
Agami napisał(a):
🙂 no u nas tez usg polowkowe 4d kosztuje 250zl... wlasnie wrocilam... male potwierdzilo ze chlopcem jest 😉)) od razu sie pokazal i wiercil sie niemiłosiernie ciezko bylo go ogladac hihi tak fikał... wyglada na to z tej karty co dostałam ze wszystko jest ok i lekarz mowil to samo... tylko te bole brzucha go niepokoja i kazal zamiast nospy brac magnez taki rozpuszczany....Asmag czy jakos tak... no i zwolnic jeszcze bardziej.... bo taka kruszynka jeszcze nie bylaby wstanie samodzielnie funkcjonowac i lepiej go nie wypedzac z brzucholka... male jest malutkie bo ma 270gr i mierzy okolo 14 cm....ale najbardziej i tak cieszylam sie z widoku bijacego serduszka.....a teraz ide cos zjesc... bo glodna juz...

a jak nazywa się Twój lekarz?