Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no ja na tym badaniu bylam sama ale na poczeklani byly jeszcze 2 dziewczyny w ciazy wiec pomocy udzieliły one i pani pielegniarka... wyprowadziły na dwor i z powrotem do budynku i przeszlo... 🙂))ale jak maz moze z toba isc to pewno ze razem razniej ...albo jakas kolezanka :P

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja miałam zgagę przez jakiś czas;/ coś okropnego potrafiłam się budzić w nocy z uczuciem jakby mi się w przełyku paliło. Dobra rada: nie jeść słodkiego na noc, jeść często ale w malutkich porcjach i zapijać wodą. Mi tak pomogło, ale wiadomo, że każdy organizm jest inny. Wiem że w aptekach są specjalne tabletki na zgagę dla kobiet w ciąży, więc jak nie przejdzie to zapytaj o nie lekarza.

• Mamusia
tez slyszalam o migdalach... mnie tak meczylo w tamtym tygodniu i jak sie okazalo po sokach owocowych.... bo pilam na zmiane pomaranczowy i jabłkowy 100% no i jak sie zapytałam rodzinnej to walsnie powiedziala ze to od sokow... poradzila zamienic na mineralna z sokiem ewentualnie tamte rozcienczac jak lubie no i mleko na noc 😜

• Mamusia
kasiuniaa1603 nie było mnie przy kompie ale Agami wyjaśniła ci na czym polega to badanie 🙂 jak mi było nie dobrze to kazała mi się pani położyć i nogi podkurczyć od razu mi przeszło 🙂
ja zgagi nie mam i jeszcze nigdy nie miałam więc nie pomogę..

• Mamusia
Słuchajcie tą glukozę da się przeżyć, paskudnie to słodkie i ja od razu miałam odruch wymiotny ale przetrzymałam i później było ok.
Chloe też Ci chciałam przyklasnąć ale limit czasowy działa, heh. Śmieszne że ktoś Ci te oklaski zabiera, strasznie małostkowe 😮 Oklaskowym skrytożercom mówimy NIE 😁

• Mamusia
Candys w Holandii slyszalam, ze podobno nawet po 4 godzinach po porodzie potrafia wypuscic do domu, to jest dopiero hard core. Co do znieczulenia to tez sie waham, jak bedzie szansa na szybki porod, to zrezygnuje a jak nie to pewnie spanikuje i wykrzycze, ze zmienilam zdanie i jednak chce 😉

• Mamusia
kasiuniaa1603 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
guga napisał(a):
A więc jesteśmy już po 🙂 Wizyta przybiegła bardzo spokojnie. Maluszek miewa się dobrze, jest zdrowy i w zaskakującym tempie rośnie. Oczywiście dostałam skierowanie na usg, bez którego obejść się nie może. Miejmy nadzieję, ze dam radę i nie zrobię panią żadnej niespodzianki :| Słyszałam, że dobrze zakroplić glukozę sokiem z cytryny.....hmmm zapewne wypróbuję 🙂 Dziewczyny w którym tc powinno zrobić się to badanie?? Z tego wszystkiego zapomniałam o to zapytać.
pozdrawiam :**

w 24-28 tyg

To ja pewnie też po wakacjach skierowanie dostanę.
Kasiu a ile maluszek już waży?

370g

Moja córka w 21 tygodniu miała 20g więcej 🙂 Ale ma tatę dużego 😁

• Mamusia
dorianna napisał(a):
A mnie juz trzeci dzien meczy zgaga 🤢
Miewacie tez? A macie jakies sposoby na zgage?

Ja zgagi nie miewam raczej, chyba nawet nie wiem co to jest. Ale ja w ogóle dziwnie przechodzę tą ciążę, żadnych wymiotów, mdłości na palcach jednej ręki mogę zliczyć, plecy raczej też mi nie doskwierają. Sistra pyta mnie czy na zapachy byłam czy jestem wrażliwa, a ja nic! 😁 Tylko raz zrobiło mi się słabo w sklepie, ale było tam duszno i znudziłam się czekaniem na męża aż obejrzy ciuchy.
A córeczka moja właśnie zaczęła swoje buszowanie w brzuchu 😁

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
dorianna napisał(a):
A mnie juz trzeci dzien meczy zgaga 🤢
Miewacie tez? A macie jakies sposoby na zgage?

Ja zgagi nie miewam raczej, chyba nawet nie wiem co to jest. Ale ja w ogóle dziwnie przechodzę tą ciążę, żadnych wymiotów, mdłości na palcach jednej ręki mogę zliczyć, plecy raczej też mi nie doskwierają. Sistra pyta mnie czy na zapachy byłam czy jestem wrażliwa, a ja nic! 😁 Tylko raz zrobiło mi się słabo w sklepie, ale było tam duszno i znudziłam się czekaniem na męża aż obejrzy ciuchy.
A córeczka moja właśnie zaczęła swoje buszowanie w brzuchu 😁

Co do braku obiawow to mialam tak przy pierwszej ciazy, zadnych oznak dopiero jak zaczal sie ruszac to dotarlo do mnie ze faktycznie ktos tam jest 🙂 A tak to nic.
No ta ciaza rozni sie troche od pierwszej, ale tez nie jest zle 🙂

• Mamusia
hihi no u mnie to tatuś dziecka może jest wysoki, ale za to chudy jak patyk, więc dzidzia nie ma za kim mieć wiele kg a raczej gramów :P

😁 No właśnie, a nasz tatuś o taki gabyrycik jest 😜
Ale ja jestem mała więc pewnie jakoś się potem wyrówna.

• Mamusia
Dorianna - masz rację - ze mną było podobnie. W pierwszej ciąży zero objawów teraz jest troszkę gorzej ale na szczeście wymioty i mdłość mnie ominęły - troszkę gorsze sampopczucie no ale nie ma już tyle czasu na odpoczynek i leniuchowanie co przy pierwszej.... Mała Kluska nie daje mamie odpocząć 😎

• Mamusia
Oj całe popoludnie mnie nie bylo a tu tyle do nadrobienia 🤪

Przyszły mebelki, poczekaja w kartonach ale musialam otworzyc choc jeden 🙂

Potem zaprosiła mnie saisiadka ktorej corcia ma 2 miesiace wiec uczestniczylam w kapaniu i przwewijaniu i karmieniu 🙂 nawet ciocia z nia zostala jakies 7 minut sam na sam 😁

Chloe... jezeli masz sie denerwowac to idz i sprawdz ale u mnie to samo...bardzo rozpulchnione i jakies miekkie od srodka jakby spuchniete - wiem bo wkladam teraz globulki na noc....

• Mamusia
suanach napisał(a):
Dorianna - masz rację - ze mną było podobnie. W pierwszej ciąży zero objawów teraz jest troszkę gorzej ale na szczeście wymioty i mdłość mnie ominęły - troszkę gorsze sampopczucie no ale nie ma już tyle czasu na odpoczynek i leniuchowanie co przy pierwszej.... Mała Kluska nie daje mamie odpocząć 😎

No nie ma lekko 😁
Widz, ze miedzy twoimi maluchami tez bedzie ok 2 lat roznicy. Czasami zastanawiam sie czy dam rade i jak sobie poradzi ten starszy. Ale chyba wszystko przyjdzie z czasem...
A jak u ciebie?