Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam Dziewczynki!!
nie było mnie tutaj...oj kilka ładnych m-cy 😞(( juz nawet nie bede sie tlumaczyc a obawiam sie ze wiekszosc z Was nawet juz mnie nie pamieta 😞 To ta mama co niestety na poczatku ciazy jechala na sterydach tak dla przypomnienia. Opowiem Wam moje wrazenia z dzisiejszego polowkowego USG. Kochane mam synusia pokazał nam wielkiego pitola 🙂 Rozwój prawidłowy ale słuchajcie tego Mały waży 650 g na poczatku 23 tyg. ciąży! Zgłupiałam bo zdaje sie ze to mega duzo !! Sprobuje ponadrabiac zaleglosci w czytaniu zeby sie wdrozyc w forum a poki co serdecznie Was pozdrawiam 🙂))

• Mamusia
Tak więc kochane moje i ja się doczekałam swojej wizyty w końcuuuuuu 🙃

Od czego by tu zacząć 😉
- na plusie 3,9 kg 🙂
- wyniki w normie ciążowej (dowiedziałam się, że jest inna 😉 )
- termin nadal na 28.12. dopiero 😞
- ciśnienie do bani ale pogoda też robi swoje
- FL z 23,8mm na 34,6mm 🤪
- ze mną wszystko oki 🙂
- serducho małego jak malowane i reszta również 🤪
- wciąż brak dodatkowych leków 🤪

Jedyne co się okazało, tzn.potwierdziło...owulacja dzięki której w ogóle udało nam się go "zrobić" przesunęła mi się aż o 10 dni i teraz Kajtek z wymiarów mieści się w przedziale dzieciaczków z zaledwie 21 tc 😞
Więc dziewczynki z terminem z końca grudnia możemy porównywać swoje wyniki 😉

Aaa i kazał mi zrobić glukozę ale to dopiero przed następną wizytą czyli za jakieś 4 tygodnie więc mam czasu a czasu 😉

Aaa i widziałam jak Kajtek wody łykał i pępowiną się bawił 🤪
Cholera szkoda, że moj gin nie nagrywa usg 😞

Jej padnięta jestem, a do tego ten niekończący się remont 😞

Buziale dziewczyny i brzuszki 🙂
Oczywiście fotka Kajtka jest już w naszych zdjęciach, a ja czekam na Wasz kolejne sprawozdania z wizyt 🙂

• Mamusia
Cieszę się Kochana 🙂 w ogole jestesmy w tym samym tyg ciazy co do dnia i dzisiaj to USG w tym samym dniu i tez syneczek 🙂 Super! Gratuluję Marzenko! Tylko ja mam termin na 14 grudnia ...moze uda nam sie jednak w jednym czasie urodzic 🙂
AAA i zaraz sprobuje wrzucic fotke z USG mam buziola mojego Aleksandra...bo chyba juz takie imie zostanie 🙂

• Mamusia
happysad napisał(a):
Cieszę się Kochana 🙂 w ogole jestesmy w tym samym tyg ciazy co do dnia i dzisiaj to USG w tym samym dniu i tez syneczek 🙂 Super! Gratuluję Marzenko! Tylko ja mam termin na 14 grudnia ...moze uda nam sie jednak w jednym czasie urodzic 🙂
AAA i zaraz sprobuje wrzucic fotke z USG mam buziola mojego Aleksandra...bo chyba juz takie imie zostanie 🙂

Hihi ja już od 13 tygodnia wiem, że się u mnie w brzuszku facet zagnieździł 🤪
A co do terminu to ja z OM też mam 14.12. no ale przesunięta owulacja zrobiła swoje i mój Kajtek ma prawie dwa tygodnie do tyłu niż powinien wg lekarzy 😞
Aleksander ładne imię 😉 Ja już mam ośmioletnią Aleksandrę hihih 🙂
Czekam na foteczkę Olka 😉

• Mamusia
Cześć brzuszki 🙂
O widzę, że jeszcze wszystkie śpicie, ja już nadrobiłam zaległości i czekam na pana z LG do lodówki - kostkarka nie robi kostek 😮
Tak miło czyta się te Wasze relacje z wizyt 🙂
Ja ostatnio mało czasu mam, na głowie (dosłownie) siedzi mi bratanica, ale to takie przyjemne 😜
Dzisiaj wybieram się do fryzjera - ufff nareszcie 🙃
A po południu wyjazd do szwagrów, dziś jedni, jutro drudzy i wracam dopiero w niedzielę, pewnie będę miała zaległości 🙂 ale będę tu dziś jeszcze zaglądać 🙂

• Mamusia
dzień dobry dziewczynki ja dzisiaj spałam prawie do 9 w końcu bo tak to wczesne wstawanie 7 rano 🙂
Marzenka to teraz jestes z nami końcóweczkami grudnia 🙂
Happysad gratuluje chłopczyka
Dorianna między moim chłopakami jest dwa lata różnicy teraz dojdzie Szymon będzie jak na wariackich papierach ale z dwójką wcale nie jest ciężko zależy jak sobie wszystko zorganizujesz ja to teraz będe miała kociokwik 😁 Mamuśka na pełnych obrotach.

• Mamusia
Dzien dobry dziewczeta 🙂

Witaj ponownie HappySad...gratuluje synka... ale bardziej tego, ze z ciąża jest wszystko OK i z dzidzia rowniez bo pamietam dobrze o Twoich kłopotach z jelitem i rozsterkach zwiazanych z sterydami.

NovaM - rosnijcie w siłe zdrowo 🤪

Pammat - to musialas pojsc spac o 1700 skoro jestes dzisiaj jak ranny ptaszek 😁 😉

U Gugi zawrót głowy bo oczekuje transportu z materiałami budowlanymi 😮
Nie moge sie doczekać płyt pilśniowych w sypialni , farb w łazience itp... 🤔 i ze wszstkim musze walczyc sama...jak z wiatrakami...nierowna walka...

Milego poranka kochane brzuszki

ps. Plamienia o wiele, wiele sie zmniejszyly, wiec chyba \'\'czerwona flaga\'\' odwołana....

• Mamusia
Ulka moje dziecie uskutecznia akrobacje i zmienia pozycje... mysle ze jakos w 7-8 miesiacy beda sie dzieciątka odwracac...nie wczesniej...

Z tym decydowaniem to jest tak, ze zostalam sama jak kołek na 4,5 miesiaca i musze o wszystkim myslec - w miedzy czasie o sobie, dzidzi, rachunkach i innych gownach... 🤢
Wolalabym isc na kompromis niz miec to co mam 😮

• Mamusia
Hello dziewczynki. Mnie od rana popsuł humor mężuś. Chodzi i się czepia o wszystko. Ewidentnie wstał lewą nogą. Jak niunia odziedziczy charakterek po tatusiu to oszaleję. Dziś miałam całą noc przespaną, zero kaszlu. Nareszcie wracam do świata żywych. 😉

• Mamusia
Guga byłam rano na targowisku a mój szedł na 9 do pracy dzisiaj i dlatego tak wcześnie wstałam a teraz na 12 idę do kosmetyczki na brwi ale spokojnie jak wrócę idę na drzemkę bo już jestem osłabiona 😁 😁 😁
Ulka od ostatnich 2 usg moja dzidzia leżała za każdym razem wzdłuż całego brzucha z jednej strony główka z drugiej nóżki czyli twoje jest tak jakby siedziało na tyłku na razie a moje leży na brzuchu a może ci się jeszcze obróci 😮