Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
asiadudzika napisał(a):
ja też przytyłam 6,5 kg.i też słyszałam że w normie.może nie będzie tak źle z tą cukrzycą. nawet jak będziesz miała to oni wiedzą co z Tobą zrobić,żeby było dobrze.po to się robi te badania.
ja pierwszy poród też bez kółka ale żałowałam że nie mam...chociażby w szpitalu i te pierwsze dni w domu.majciochy ofkors 🙂 zależy jak dużo leci.pierwsza doba na duże podpachy u mnie była a później normalne i zwykłe majtki.a boleć boli i to jak cholera!no co będziemy się oszukiwać...wypluj z siebie arbuza i tak za darmo.... ale przejdzie 🙂 tak samo jak mówią że ból porodowy się zapomina.może się nie zapomina tylko szufladkuje się do tych średnio fajnych ale do przeżycia 🙂

Kochane a do czego te kólka? Ja pierworódka to nic nie wiem...

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Asiadudzika jesli chcesz wygrać walkę o męża to musisz być stanowcza i konsekwentna. Jeśli zgodzi się zaszyć to super. Mogę tylko tyle podpowiedziec że lekarz może wszyć wkładkę bez tabletki. A pacjent będzie myślał że ma wszywkę. Jesli będziesz chciała mogę dać kontakt do lekarza z Katowic( 400zł).
Happysad moja znajoma miała cukrzycę ciążową, generalnie miała diete i musiała pilnować cukru, ale urodziła zdrową silną dziewczynę. A jaką figure miała po porodzie wyglądała lepiej niż przed ciążą.

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂
Długo mnie nie było, ale długi weekend się przedłużył 😜 Bardzo mile spędzony, wycieczka do aquaparku, codzienne grillowanie, no i w związku z tym już 11 kg + ☺️ więc się nie martwcie, widzę, że prowadzę, pewnie nawet Bliźniaki wyprzedzam ☺️ Mi też strasznie puchną kostki, nawet się przeraziłam jak to ostatnio zobaczyłam, bo ja zawsze taka koścista i żylasta byłam... A w sobotę użądliła mnie pszczoła w stopę i ta dopiero mi napuchła, na szczęście uczulona nie jestem, ale taki mi się serdel zrobił 😮 dziś wygląda już przyzwoicie
Widzę, że u Was się tyle dzieje, ale robi mi się smutno jak czytam o tych Waszych problemach 😞 Trzymajcie się dzielnie dziewczynki 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny ja nawet nie czytam co napisałyście w ciągu ostatnich dwóch dni bo jestem już w Pieninach i czasu na forum brak 🙂 Chcę tylko napisać że na wczorajszej wizycie okazało się że z moją pępowiną jest ok, była widoczna cała rozciągnięta i nie ma węzła 🤪 Lekarz mnie nawet przeprosił że się stresu najadłam ale przecież nie mówił że węzeł jest na 100% tylko że jest mocno prawdopodobne że może być. Ale nie ma, juppi 😁 🙃 🤪 To tyle tak na szybko, pozdrowienia z gór, jest pięknie!!

Wanilia cieszę się że z twoją pępowiną jest wszystko oki!!! Super!!!
Ja wczoraj byłam na forum i już dziś kurde tyle zaległości ale są nadrobione!! Jutro znowu wyjeżdżam na parę dni na wypoczynek i też będę musiała nadrabiać straty!!! Dziś dzień fajnie minął!!!

• Mamusia
Wanilia!!!!!!!!!!!!!!!!!

Guga nie potrzebować kryształowej kuli- ty przeczytac co Ci Guga napisać wcześniej 😉

Chloe kawaler Wam rosnie duzy 🙂

Musiało byc wszystko OK 😜

A ja własnie złożyłam przystawke do łóżka dla małej i jestem zachwycona wykonaniem samaj przystwako-kołyski i rezultatem mojego składania 😉 POLECAM!!!! to jest ta sama której link w shoppingu wklejałam kilka dni temu,...

• Mamusia
Chloe super,że siusiak potwierdzony 🙂
Wanilia kamień z serca co nie 🤪 No i dobrze bo nerwy niewskazane 😉

A ja dzisiaj wieczór rozmyślań mam...zastanawiam się co takiego złego zrobiłam, że teraz mam tak pod górkę 😞
Echh...czarna owca normalnie ze mnie...dwójka dzieci i każde z nas inne nazwisko 🤢
Smutno mi zajebiście 🥴 🥴 🥴

Śpijcie dobrze laski 😘

• Mamusia
novaM napisał(a):

A ja dzisiaj wieczór rozmyślań mam...zastanawiam się co takiego złego zrobiłam, że teraz mam tak pod górkę 😞
Echh...czarna owca normalnie ze mnie...dwójka dzieci i każde z nas inne nazwisko 🤢

Śpijcie dobrze laski 😘

novaM a jakie to ma znaczenie to nazwisko... dla dzieci najwazniejsza jestes Ty i to ze je kochasz!!! a pod gorke co jakis czas wszyscy maja, akurat teraz jest tak u ciebie, ale to sie ulozy, i zobaczysz 🙂 🙂

ok spadam spac, bo malego cisne chyba na krzesle i mi cyrki odprawia w brzuchu! 😁

wanilia spoko lekarz ze przeprosil a nie upieral sie przy swoim. ja dzisiaj z ciekawosci zapytalam o pepowine i powiedziala mi lekarka ze pepowina ma ok 0,5 m i nie da sie jej calej zobaczyc kawalek po kawalku, dla niej najwazniejsze jest ze przeplywy w serduszku dziecka sa ok, i to swiadczy o tym ze pepowina dobrze dziala. Nasz mial dzisiaj zarzucona pepowinke przez ramie, na szyje i podobno to jest bardzo dpbre ulozenie bo najtrudniej ja wedy przygniesc... 🙂

• Mamusia
novaM napisał(a):

Śpijcie dobrze laski 😘

nie wazne nazwisko...wazne ze mają zajebistą i kochającą mamę...a mają!! 🙂

• Mamusia
Witam brzuszki...
Agami...kondolencje...wiem ze jest ciężko ...ale..jak sama powiedziałaś była prababcią, wiec miała długie życie... i tak trzeba na to patrzec...taka nasza wspolna i jedyna sprawiedliwosc..ze każdy z nas kiedys odejdzie.... 🤢

NovaM...no cóż... \\\'\\\'facet to...świnia\\\'\\\'... jak sama piosnka mówi... ważne, ze dzieci są kochane i walić nazwiska czy pochodzenie... maja supermame i to sie liczy!!!!

Ja dzisiaj jade po tapetę.... miałam nie zmieniać \\\'\\\'foto róży\\\'\\\' ale nie moge sie oprzeć i zrobie po dziecinnemu... 😜

• Mamusia
Agami napisał(a):
hej dziewczynki.... a moj dzien zaczal sie smutno... wczoraj w nocy zmarła mi prababcia 😞(( wiec smutno.... mimo wszystko wam zycze milego dnia... ja ide lezec bo mnie z nerwowe brzuch boli ciagle ;(

Serdeczne kondolencje, a ile prababcia miala lat jesli moge zapytac?

• Mamusia
doriana 96 lat przezyła moja babcie.... bo babcia umarła w lipcu rok temu ,.... prababcia super sie trzymala... w zeszlym rok,u sie na wesele nasze wybierala.... sama chodzila sama duzo rzeczy jeszcze wokolo siebie robila... nawet kieliszka wypila jak prawnuki przyjechaly.... i to tak nagle sie stan pogorszyl i odeszla.... sluszny wiek tak jak guga pisala.... tylko smutno.. tym bardziej ze to pechowy rok.... pochowalismy w ciagu roku dziadka mojego meza, moja babcie, mojego dziadka, moja ciocie i teraz prababcia.... tak jakos w ciagu roku....