Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Rita napisał(a):
woow Wanilia duża ta Wasza dzidźka 🙂 ja urodziłam sie tydzień po terminie i miałam 3150 🙂
2 tyg to sporo czasu -ja Ci tego życzę zeby malutka już była w tym czasie z Wami 🙂
u mnie jest odwrotnie-panicznie boje sie tego ze urodze w ciągu najbliższych 2 tygodni 😁

No duża ale nie aż tak jak straszyli na poprzedniej wizycie. Lekarz mówi że czasem tak jest że dziecko wystartuje i rośnie szybciutko a potem zwalnia i tak całe szczęscie chyba jest w przypadku Weroniki że już wolniej rosnie. A Ty tydzień po terminie miałaś 3150 i tak Ci do dziś zostało że nie ważysz za dużo 😁

• Mamusia
wanilia usg może o 500g też źle pokazywać może miec więcej albo mniej słyszałam 😎 gratuluję udanej a może trochę nie udanej wizyty bo wiem że wolałabyś już żeby Wercia wyszła 😜
a ja badania pójdę jutro porobić sobie też bo w piątek mam wizytę i muszę być przygotowana i w czwartek dentysta jeszcze mnie czeka bo później jak się dziecko urodzi nie będzie czasu 🙂

• Mamusia
Wow Wanilia gratki wielkie 🙂
Ale co do tego rozmiaru 56 ciuszków to nie skreślaj ich do końca 😉
Ola miała 60 cm i ważyła 3700 jak się urodziła i uwierz mi, że ani jednej sztuki 56 nie miałam i strasznie tego żałowałam bo przez jakiś czas wszystko na 62 musiałam podwijać, zawijać i skarpetki nakładać bo jej śpiochy np. wszystkie zjeżdżały 🤨
Więc nie skreślaj tych najmniejszych słodkich ubranek bo mogą się przydać ... "w sam raz na raz" jak to się mówi 😎

• Mamusia
Rita napisał(a):
Dorianna jak u Was w szpitalu wyglada sprawa ze znieczuleniem??? ja mam do wyboru Tczew,Starogard Gdański albo Grudziądz

Znieczulenie tylko do CC, a wogole to jest dostepny caly czas gas, wiec tez nie zle 🙂
No i oczywiscie po porodzie dzidzia idzie na piers mamay, w ciagu pierwszej godziny przystawienie do cycka i na sali z mama. Warunki super, nowy sprzet i ogolnie ok. Wiec polecam 😆

• Mamusia
Rita napisał(a):
dzięki to fajnie-w Starogardzie podobno zabieraja dzieci żeby "mama mogła odpoczywać" i daja tylko do karmienia wiec jak dla mnie Starogard odpada-a do Tczewa i Grudziądza mamy tyle samo km tak ze albo tu albo tu 🙂

Musisz sie dowiedziec jak jest w Tczewie i wtedy wybrac 🙂 Daj znac jak zdecydujesz.

• Mamusia
pammat napisał(a):
novaM byłam w tesco i kupiłam sobie ten mini żel pod prysznic za 0,92gr Dove i do higieny intywnej Biały Jeleń był za 2zł szampon tylko kupiam normalny duży bo się nie opłacało 😜

Fajnie 🙂
Ja tam napakowałam kosmetyków w buteleczki 100ml 🙂
Na bogato będę się mydlić hehehe 😎
A z tymi "próbkamI" to rzeczywiście ceny kosmiczne czasem 😮
Za małą pastę do kłów sensodyne 20ml zapłaciłam prawie 4 zika 😮 Dopiero przy kasie się zczaiłam, że to lekka przesada 🤢

• Mamusia
dziewczyny, moja misja zakończona 🤪 choć bywało lepiej 😜

teraz ubieram się i po badania i jeszcze do sklepu a potem wyprawa 🙂 z racji tego, że mieszkam na wsi, ale takiej ładnej 😉 to większość rzeczy załatwiam "przy okazji" 🙂 i dzisiaj przy okazji wizyty u lekarza odwiedzę kilka sklepów 😁 bo powiem Wam szczerze, że specjalnie to mi się nie chce jechać, bo ja nie lubiąca po sklepach chodzić... znaczy muszę mieć odpowiedni nastrój ku temu 🙂

• Mamusia
cze dziewczyny ja po wizyciee prof zadecydowal na jutro rano cc powiedzial ze mam dzisiaj malo jesc bo przy takich skurczach i rozwarciu moga pojc mi wody w kazdej chwili , jestem zmeczona w nocy malo spalam , jakos musze dac rade wiez trzymajcie zamnie kciuki a przedewszystkim za mala wybralismy imie Giorgia

bede sie starala dawac znac ( mala na 100 orocent pojdzie na neonatologie qiec dopiero pojutrze ja zobacze dluzej )

• Mamusia
a ja wrocilam wlasnie.. w pracy bylam w odwiedzinach i ostatni raz stuknac pieczatke w ksiazeczce hehehe po badaniach juz oczywiscie... wyniki z krwi juz sa... za duzo leukocytów i neutrofili... ale tragedii nie ma heheh bo lekko ponad norme.... a na mocz jeszcze czekam bo wynik zawsze sie po 12 pokazuje... oj dobre sa to wyniki online hehe chociaz stresta nie mam do jutra co i jak tylko od razu widac... no i co dziwne zelazo w normie po tak zabojczej dawce zelaza w koncu wskoczylam w granice normy ;D cukier we krwi tez ok wiec tylko teraz czekac na mocz a tego boje sie najbardziej....

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
dziewczyna moja misja zakończona 🤪 choć bywało lepiej 😜 teraz ubieram się i po badania i jeszcze do sklepu a potem wyprawa 🙂 z racji tego, że mieszkam na wsi, ale takiej ładnej 😉 to większość rzeczy załatwiam "przy okazji" 🙂 i dzisiaj przy okazji wizyty u lekarza odwiedzę kilka sklepów 😁 bo powiem Wam szczerze, że specjalnie to mi się nie chce jechać, bo ja nie lubiąca po sklepach chodzić... znaczy muszę mieć odpowiedni nastrój ku temu 🙂

Heh nie ważne jak Aga 😉 ważne, że misja zakończona 🙂
Ja jestem zmuszona dzisiaj łazić po sklepach w poszukiwaniu mega ciepłej kurtki dla Olki, takiej narciarskiej najlepiej bo tu są okropnie mroźne zimy...nie to co w Szczecinie 😞
No i ta wyprawa nie będzie wcale przy okazji 😜 I ja też na wsi teraz mieszkam więc wyprawa do MIASTA to już z moim brzucholem nie lada wyzwanie 😉
Chociaż trzeba szukać plusów - McDonald's będzie po zakupach PRZY OKAZJI 🤪