Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
marika321 mówią od rana w wiadomościach o tym i teraz czekamy co postanowi PAN PREMIER
Agami teraz juz dają na święta co za chamstwo i trzoda normalnie .. nigdy nie będzie sprawiedliwie na tym świecie a obiecywali że będą ulgi a oni teraz JAK ZWYKLE człowiekowi utrudniają 🤨
solenizantka u nas za taki poród z lekarzem trzeba zapłacić 2000tyś chyba że akurat ma dyżur 😜
novaM trzeba nadrabiać strony nie chcesz chyba urodzić na 3000 tyś i robić sobie wstyd przed koleżankami :P
ja mam dzisiaj ZRAZIKI ziemniaczki i czerwoną kapustę na obiad 😜

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
pammat jadę do Ciebie na obiad - zraziki, mniam...
JA wróciłam z miasta - poczta, lab po wyniki i lekarz na NFZ. I powiem Wam że pierwszy raz jestem taka zadowolona po wizycie u tego lekarza - zrobił mi dużo dokładniejsze USG niż ten prywatny wczoraj. Posprawdzał pępowinę, przepływy, narządy, wymiary itd. Potwierdziła się mc z wczoraj : 3250g. I uwaga: kontrola za tydzień znów plus 30 min KTG. Aha, paciorkowca nie mam, morfologia i mocz w normie. A ja już podejrzewałam u siebie jakąś anemię w ramach szukania przyczyny dla lenistwa 😜
felunia pisałaś coś o swedzeniu - moze skonsultuj to z lekarzem, czy to nie poczatki cholestazy - lepiej sprawdzic

• Mamusia
marika321 napisał(a):
pammat faktycznie...... zniesienie ulg dla rodzin co maja jedno czy 2 dzieci......... a to ciule 🙂 becikowe to już szczegół bo to jednorazowe ale to fakt napewno nie wszystkim powinno przysługiwać
a z tymi ulgami to już pojechali ładnie......po bandzie.....

Po co nam ulgi, przeciez zyjemy w tak bogatym kraju pelnym paradoksow ze nie potrzebujemy zadnych ulg 😉

a tu fajny cytat:
"Polska kraj absurdu i paradoksu

Kraj, który ma dwa razy więcej studentów, niż Francja, a inżynier zarabia tu mniej niż przeciętny robotnik. Kraj, gdzie człowiek wydaje dwa razy więcej, niż zarabia, a przeciętna pensja nie przekracza ceny trzech par dobrych butów, gdzie jednocześnie nie ma tu biedy, a obcy kapitał pcha się drzwiami i oknami.

Kraj, w którym w ramach „taniego państwa” jest kilkunastu wicepremierów i paru ministrów bez teki.

Kraj, w którym w przeciwieństwie do wielu krajów Europy, następuje regres komunikacji kolejowej, gdzie pociągi na wielu odcinkach głównych tras kolejowych jeżdżą wolniej niż przed II Wojną Światową.

Kraj, w którym od budowy dróg ważniejsze są dyskusje, czy pan lub pani X współpracował z SB oraz czy Tinky Winky jest gejem.

Kraj, w którym człowieka, który zbudował system gospodarczy od zera obwinia się o niepowodzenia całego społeczeństwa i nakłania do odejścia.

Kraj, w którym sąsiad woli modlić się o niepowodzenie drugiego sąsiada, niż o własne szczęście.

Państwo, którego zdaniem rządu nie dotknął ogólnoświatowy kryzys, więc nie można o nim mówić. Według reszty, szarej masy zamieszkującej ten absurd, kryzys nas nie dotyczy, bo jego polska odmiana trwa od wielu dziesięcioleci. "

• Mamusia
a ja tak sie ociągałam z tym obiadem ...... mam wczorajsza zupkę jarzynową a i akurat mamusia zadzwoniła czy nie chcemy kopytek z sosem pieczarkowym 🙂 YUPI mąż po pracy odbierze przesyłkę w postaci drugiego dania 🙂

a tu jaki spokój sie zrobił wszystkie coś pichcą 🙂

• Mamusia
marika321 napisał(a):
a ja tak sie ociągałam z tym obiadem ...... mam wczorajsza zupkę jarzynową a i akurat mamusia zadzwoniła czy nie chcemy kopytek z sosem pieczarkowym 🙂 YUPI mąż po pracy odbierze przesyłkę w postaci drugiego dania 🙂

kopytek to bym zjadła 🙂

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
marika321 napisał(a):

kopytek to bym zjadła 🙂

też jestem zadowolona z takiego rozwiązania, tym bardziej że sama nigdy nie robie z lenistwa 🙂 od mamusi najlepsze 🙂

• Mamusia
Słuchajcie... zrobilam pomidorową - na rosół wrzuciłam koncentrat pomidorowy (pomidorki świeże są juz za drogie - jka na moj skromny budzet domowy). Nawet nie zabieliłam śmietana bo jej nie mam. W moim rodzinnym domu zupa bez śmietany by nie przeszła... a moj mąż jest takim wrogiem wszelkiego tłuszczu, że najchetniej zupy z samej wody by jadł. Dla mnie wygoda, nie musze sie malowac, żeby isc do sklepu po glupia smietane. Sobie wmawia, ze jak mnie tłuszczu zjem to mniej w dupe pojdzie 🙂

A jak na mnie wyzywa jak sobie kromke chleba posmaruje pod wedlinke masłem....a tak lubie 🙂

• Mamusia
pammat napisał(a):
ale to jest nic bo ja nadal w kołdrze zawinięta jestem w kokon :P

Pammat wyskakuj z wyra 😜
Ja obiadek zrobiłam... trochę go zmodyfikowałam, żeby jeszcze łatwiej było 😉 i teraz ledwo się ruszam tak się obżarłam 😮
Muszę się Wam pochwalić, że już całkiem, całkiem radzę sobie z postrzyżynami podwozia 😉 sumiennie co drugi dzień poprawki wprowadzam i nogi też przy okazji zahaczam... a że u mnie brodzik zamiast wanny, więc trochę przyciasno... ale nogi na ścianę zadzieram i heja... a ile się przy tym nastękam... moi sąsiedzi to pewnie myślą, że my jakiś ostry seks w kiblu uprawiamy 😉

• Mamusia
Basienka84 napisał(a):
marika321 napisał(a):
Basienka nie dobijaj 🙂 🙂 🙂
Basiu a Ty jak byłaś ostatnio chora to jakie tabletki na gardło Ci przepisał lekarz bo nie podejmuje sie szukania tego postu 🙂

Zapisal mi chlorchinaldin co 3-4 godziny 🙂

dzieki za info 🙂

ma któraś jakieś info od Ani ???

no i radio Nova.fm też coś przycichło....... 🙂 ale u Gugi pewnie bez zmian do jutrzejszego obchodu..... 🙂

meliska to nieźle dajesz sąsiadom do myślenia, a niech zazdroszczą gorącej parce 🙂