Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewuchy,
Naprawdę macie takiego speeda z tym pisaniem, że niemożliwością jest nadrobić 🙂
Ja tak jak większość - noc bolesna. U mnie zostały trzy dni do terminu 🤢
Jak u was wyglądają te bóle brzucha? Bo mnie czasem boli, ale albo 3 sekundy zakłuje, albo ciągle przez parę godzin.Czyli tego skurczami, nawet przepowiadającymi nazwać nie można?

• Mamusia
kurcze a już bym miala prezent dla Julki zamówiony a tu sąsiadka przyszła,że wody u nich brak i kawy jej się zachciało.więc tata jej zrobił a ta na schodach stanęła i ; Asia ,chodź na kawkę!!. ja pitole a ja miałam tyle do zrobienia a tu czas taki zbączony,ze o ja!! spacer z Julką w 'lesie' ze tak powiem i obiad poszedł też do lasu... wrrrrr.nie lubię nie zapowiedzianych gości 😠

• Mamusia
pammat napisał(a):
dorianna

Najlepiej zwalić na faceta 😁 no dobra jesteś 🙃 pewnie ładne baty dostał 😁 😁

No ktos musi byc winny 😉 Troche bylam na niego zla, ale to specjalnie, bo jak cos sie stanie nie z mojej winy, a akurat jestem w poblizu to on tez mnie wini, wiec sie odwzajemniam 🙂 😉 😜

• Mamusia
Agami napisał(a):
a ja dzis mam juz mega cykora przed jutrem 😞 a pojutrze to sajgon .... chyba dzis to byla ostatnia noc ze cos tam spalam...

Agami słoneczko luzik 😘 będziemy wszystkie trzymać kciuki... będzie dobrze... strach ma wielkie oczy...
Rita no z tym pakowaniem to nie lada wyzwanie Cię czeka 🙂 a z tym Waszym wyjazdem to chyba też bym się jak najdłużej wstrzymała... tym bardziej, że w Polsce będziesz mogła liczyć na pomoc 🙂

hej kochane jeszcze chwilkę brzuszki. he. ja noc miałam dziś nawet nawet ale co godz pobudka wc i już mam dość na widok tego mojego sraczyka. ciągle kibel
AGAMI będzie wszystko ok zobaczysz wiem łatwo się mówi ale przeleci tylko żeby ci tą cesarkę zrobili 30.
CHLOE a ciebie wypuszczą jak ci tylko antybiotyk skończą podawać bo po co cię mają jeszcze tyle trzymać jak ty masz do terminu jeszcze!!!!
Ja dziś nudy byłam u siostry wyszłam na 2 piętro i nic potem byłam w barze mlecznym kupić kluski na parze i miałam zupę jarzynową!!! Siedzę i leżę pije herbatka za herbatką

• Mamusia
a wiec rita nie bierz nic ;D bedziesz miala ful wypas hehehehe nie no zarcik....no dzieki dziewczyny za wsparcie... nawet moj maz widzi ze ja dzis nie swoja... rozbita, zamyslona,,, bylismy na spacerze wrocilismy teraz zjedlismy obiadek a mysli dalej krązą....
Marzenka jak po fryzjerze? fryzjer cały hehe??

• Mamusia
heloł,
a myslalam ze tylko moja nocka taka do dupy...wylaczyli prad o 21 i wlaczyli dopiero o 7 rano, do tego wialo przez kratke wentylacyjna tak, ze nie dalo sie oka zmrużyc.

Aha, czy leci z nami jakis dentysta??? 😉
wczoraj wieczorem zablokowała mi sie żuchwa 😮 w zeszlym roku tez tak mialam przez kilka dni, nie moge kurde normalnie buzi otworzyc, jeść i ogólnie ruchomość jest ograniczona, bo niezle boli. Ktos wie moze od czego to sie bierze? albo jeszcze lepiej jak temu zaradzic? 🙂
boje sie ze mi dfo porodu nie przejdzie, a wtedy nie bede mogla szeroko buzi otworzyc, zeby krzyczec!!! 😆

• Mamusia
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeestem lalki 😘 😘 😘 😘 😘

Fryzjer żyje i nawet medal ode mnie dostał za bycie gejem ... nie będąc gejem 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

No i młodego "myjkowego" na porodówkę zaprosiłam po kilku minutach masażu głowy 😎
...to tak się wczuł na pozostałe prawie pół godziny, że odpłynęłam 🤪

Fryz niewymodelowany bo Kajetan nie pozwolił mi już usiedzieć dłużej ale jak po swojemu z siebie sucz z make-up'em zrobię to i fotka będzie 😜
Obiad miałam robić dla Oli ale na łatwiznę poszłam i naleśniki smażę 😎

Młodemu zajebiste rajtuziory kupiłam w LIDLu 🤪 Takie grubaśne 🤪

😮 ...naleśnik się pali !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
chamster napisał(a):
Aniqa, Ty też już widzę na wylocie 🙂

no tak jak ty 🙂 dlatego sie martwie, czy mnie ta zuchwa przestanie bolec. A jak tam u Ciebie? czujesz, ze cos sie zbliza? jakies objawy? bo mnie lekarz nastawil ze bedzie szybciej, bo mam rozwarcie, szyjki juz nie mam i glowka niziutko...no ale sie nie zapowiada...

• Mamusia
O to super 🙂 Ja jak byłam 2 tygodnie temu u gina to mówił, ze nic - cisza i jeszcze mi łajdak zrobił masaż szyjki!! o ludzie jak to bolało! a teraz to biodra mnie bolą, cała miednica, kość łonowa, co dzień mnie mdli, ale kiedy nastąpi ta chwila - nie mam pojęcia 😁

• Mamusia
chamster napisał(a):
O to super 🙂 Ja jak byłam 2 tygodnie temu u gina to mówił, ze nic - cisza i jeszcze mi łajdak zrobił masaż szyjki!! o ludzie jak to bolało! a teraz to biodra mnie bolą, cała miednica, kość łonowa, co dzień mnie mdli, ale kiedy nastąpi ta chwila - nie mam pojęcia 😁

z tym bolem kośći lonowej to możemy sobie podac reke.. to jest moje najwieksze utrapienie w tym 9 m-cu, w nocy przez to nie moge spac, stekam przy każdym ruchu. No ale nic, juz tak niewiele zostało, ze trzeba to przezyć, a nagroda bedzie najpiekniejsza na świecie 🙂
a z tym masazem szyjki to slyszalam wlasnie ze zajebiscie boli. A nie poinformowal cie, ze bedzie robil? Ja mam wizyte w czwartek, w dzień terminu, może i mi wtedy bedzie robil...

• Mamusia
Aniqa1111 napisał(a):
wczoraj wieczorem zablokowała mi sie żuchwa 😮 w zeszlym roku tez tak mialam przez kilka dni, nie moge kurde normalnie buzi otworzyc, jeść i ogólnie ruchomość jest ograniczona, bo niezle boli. Ktos wie moze od czego to sie bierze? albo jeszcze lepiej jak temu zaradzic? 🙂
boje sie ze mi dfo porodu nie przejdzie, a wtedy nie bede mogla szeroko buzi otworzyc, zeby krzyczec!!! 😆

Aniga dentysta niestety nie pomoże, prędzej ortopeda a najlepiej chirurg szczękowy. Wyglada na to że Ci się żuchwa wywichnęła, jeżeli faktycznie masz ograniczona ruchomość to może lepiej sie wybrac do lekarza i nastawić. Ja zaliczyłam taka akcje na wiosnę, masakra była...Z tym że mi z zawiasów wyleciała zupełnie i zamknąć gęby nie mogłam 😮A winna znów relaksyna - stawy nam się rozluźniają - trzeba być czujnym 😉

• Mamusia
Aniqa1111 napisał(a):
chamster napisał(a):

z tym bolem kośći lonowej to możemy sobie podac reke.. to jest moje najwieksze utrapienie w tym 9 m-cu, w nocy przez to nie moge spac, stekam przy każdym ruchu. No ale nic, juz tak niewiele zostało, ze trzeba to przezyć, a nagroda bedzie najpiekniejsza na świecie 🙂

Ja od wczoraj ledwo chodze tak mnie miednica napierdziela... 🤨