Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
Nie grzeszcie... ja mam 23 na + i jeszcze spuchnięta jestem, a tu znajomi na wesele 30 grudnia zaprosili...aha, ciekawe, pewnie w ciążówce pójdę i na kółku do pływania będę siedzieć....

No nieźle...perspektywa po ciulu fest 🤔

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
novaM napisał(a):
nadia85 napisał(a):
Nie grzeszcie... ja mam 23 na + i jeszcze spuchnięta jestem, a tu znajomi na wesele 30 grudnia zaprosili...aha, ciekawe, pewnie w ciążówce pójdę i na kółku do pływania będę siedzieć....

No nieźle...perspektywa po ciulu fest 🤔

no.... zastanawiam się, czy jest sens iść.. kasę wydamy, ja będę do małej latać i jeszcze pewnie ledwo żywa będę... cienko to widzę....

• Mamusia
te pieski świetne 🤪 🤪 🤪

a co do porodu, to ja z jednej strony już bym chciała iść i rodzić, a z drugiej strony nie czuję się źle i mogę jeszcze trochę pochodzić z tym brzuszkiem, poleniuchować 🙃 bo potem to już pewnie nie będzie czasu...

• Mamusia
DZIEWCZYNY A JA WYOBRAŹCIE SOBIE DOPIERO WRÓCIŁAM DO DOMU....JAK WCZESNIEJ PISAŁAM MIAŁAM DZIS KONTROLNA WIZYTĘ W SZPITALU I CO SIE OKAZAŁO,PANI DOKTOR MNIE ZBADAŁA I PO MOJEJ RELACJI O PLAMIENIACH SOBOTNICH ZBADAŁA MNIE GINEKOLOGICZNIE ,WYGNIOTŁA I STWIERDZIŁA ZE MAM ZOSTAC NA ODDZIALE BO MAM SZYJKE SKRUCONA I NA PALCA ROZWARCIE I TO ZE CZUJE "WILGOTNO TAM NA DOLE" TO MOGĄ BYĆ PIERWSZE SYMPTOMY ŻE SIE ZACZYNA.....A JA WOGULE NIE BYŁAM NA TAKIE COS GOTOWA I MAŁO NIE PADŁAM JAK MNIE NA ODDZIAŁ POŁOŻYLI.POBADALI,7 GODZIN SIE WYMĘCZYŁAM,WYSTRESOWAŁAM I ....WYPUŚCILI MNIE.NA DODATEK ZA ŚCIANA RODZĄCE TAK SIE DARŁY I TAKIE MEKI PRZECHODZIŁY ŻE UWIERZCIE WSZYSTKIEGO MI SIE ODECHCIAŁO -CHCIAŁAM JAK NAJPRĘDZEJ SPIER.....LAĆ TAK ŻE 2 PORODY SŁYSZAŁAM BRRRRRRRRRRRRRRRRRRR........NA SZCZĘSCIE JESZCZE NIE MUSZĘ DZIŚ "STĘKAĆ" WIĘC MAM CHWILE NA UŚWIADOMIENIE SOBIE TEGO CO MNIE CZEKA!!!
RODZĄCYM KOLEŻANKOM ŻYCZĘ SIŁ-HOLI 3 MAM KCIUKI I ZA RESZTE TEŻ
NOVAM GAVISCON JEST U MNIE WIĘC SKORZYSTAM Z RADY I SPRÓBUJĘ BO ANI WODA ANI COLA ANI RENIE NIE ZA BARDZO POMAGA 😞 A CO DO SUTKÓW TO CO MAM KUPIC ŻEBY NIE BOLAŁY????COS DOBREGO I SKUTECZNEGO.

• Mamusia
NOVAM STRACHA-TO MAŁO POWIEDZIANE 🙂 WIESZ INACZEJ JAK CHOC TROCHE SIĘ NASTAWISZ ZE A NUŻ TO JUZ I CZASEM MAM TAKI DZIEŃ ZE SIĘ NIE BOJE PORODU,ALE DZIS TO ZUPEŁNY DOŁUJĄCY DZIEŃ I ANI BYM MYŚLAŁA O PORODZIE 🙂 HEHEHEHMODLIŁAM SIE "ŻEBY TYLKO MNIE PUŚCILI,ŻEBY MAŁY NIE CHCIAŁ SIE RODZIC DZIŚ" 🙂 ALE CYKOR -OWSZEM BYŁ I TO GIGANTYCZNY!!!!!! 🙂

• Mamusia
novaM napisał(a):
nadia85 napisał(a):
Czy ja jestem najstarsza w ciąży nierozpakowana?? bo ja mam już 40 tc i 1 dzień....

Heh 🙂
Pewnie nie 😜
Jest jeszcze Holi, Meliska... 🤨

No właśnie a co z dziewczynami się dzieje 😮 😮 😮 ??????

No i ja nadzisiaj mam termin, ale na pewno nie urodze 😁

• Mamusia
Co do KTG to dzisiaj mialam dwa skurcze po 50% i tetno wporzadku 🙂
Pytalam sie o co tu chodzi, to mi wytlumaczyla, ze skurcze oznaczaja, ze macica sie tylko przygotowuje do porodu, ale kiedy to nastapi to nie wiadomo... W sumie to obsrewuja oni tetno dziecka w momencie aktywnosci, musi byc podwyzszone. No i jak maluszek ma niskie tetno i w dodatku macica ma caly czas skurcze ponizej 10% co oznacza, ze sie starzeje i nie spelnia juz swojej funkcji. To dotyczy glownie ciaz po 39 tygodniu. Wlasnie po to jest robione KTG, a nie czy juz sie zbliza porod. Jedynie obserwuja skurcze jak ktos ma rozwarcie i sa one regularne.
Czyli tak naprawde to nic to nam nie daje 😮 😮 😮

• Mamusia
solenizantka napisał(a):
Hejka,
ja juz po wizycie. Dzidzia juz niziutko, szyjka skrocona ale niestety jeszcze nie miekka....
Wod plodowych coraz mniej. Jutro jedziemy na ktg i badanie przeplywow.
Maly wazy juz 3390g 🤪

Kolejna udana wizyta 🙂

A dlaczego piszesz, że niestety jeszcze szyjka nie jest miękka 🤨 ???
Masz jeszcze trochę czasu kochana 🙂
A Julek to rośnie jak szalony 🤪 Prawie 3,5 kg w 37 tc to ładniutko 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Laski nie bac sie porodu, naprawdę da się przeżyć - ja dzwierki wydawałam z siebie tylo przy parciu, ale nie z bólu tylko z wysiłu raczej. A jak mi lekarz poweidział ze sie zaczyna to byłam PRZESZCZĘŚLIWA 🙂 ale teraz jestem barfdziej- e juz po. bylam dzis u lekarza, obejrzał podwozie i powiedział ze się goi i krwiaki się zmniejszają ale jescze z tydzien będzie napier...ać. Mogę brać ketonal ale mam opory bo to silne draństwo. Ale podobno do mleka sladowe ilości przechodzą...

• Mamusia
novaM napisał(a):
solenizantka napisał(a):
Hejka,
ja juz po wizycie. Dzidzia juz niziutko, szyjka skrocona ale niestety jeszcze nie miekka....
Wod plodowych coraz mniej. Jutro jedziemy na ktg i badanie przeplywow.
Maly wazy juz 3390g 🤪

Kolejna udana wizyta 🙂

A dlaczego piszesz, że niestety jeszcze szyjka nie jest miękka 🤨 ???
Masz jeszcze trochę czasu kochana 🙂
A Julek to rośnie jak szalony 🤪 Prawie 3,5 kg w 37 tc to ładniutko 🤪 🤪 🤪

wlasnie z tego powodu o ktorym piszesz w ostatnim zdaniu!!! 😁