Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
novaM napisał(a):
Heh no na razie dwójka mi wystarczy 😎

A co do dziewczyn to happysad jakoś skierowanie już do szpitala miała więc sms od niej by mnie nie zaskoczył 🤪

Kajtek nadal cyca tarmosi a mnie już plery bolą 🤢

A Happysad dalej w dwupaku i NIC sie nie dzieje...NIC 😞 Mam skierowanie do szpitala na środę...wiec pewnie tak sie to wlasnie skonczy... na indukcji ktorej tak cholernie nie chcialam 😞

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
novaM napisał(a):
A ja jutro rano chyba do szpitala zawitam 🤔
Poproszę o usg bo mieli mi zrobić zanim do domu wypuszczą w związku z tymi skrzepami dużymi...no i wypisali i nie zrobili...a dzisiaj już trzy takie spore znowu wylazły 😮 😮 😮
O zgrozooo 😠

Echhh...spokojnej nocy mamuśki życzę, a brzuszkom naszym kochanym przespanej i bezproblemowej 😘 😘 😘
Mam nadzieję, że do jutra 😘 😘 😘

a lozysko normalnie urodzilas? bo mi nie mogli wyjac wlasnie, dopier jak trzy razy zrobilam mostek i opadlam bezwladnie na lozko to wyciagneli

• Mamusia
Aniqa1111 napisał(a):
novaM napisał(a):
Poproszę o usg bo mieli mi zrobić zanim do domu wypuszczą w związku z tymi skrzepami dużymi...no i wypisali i nie zrobili...a dzisiaj już trzy takie spore znowu wylazły 😮 😮 😮
O zgrozooo 😠

Echhh...spokojnej nocy mamuśki życzę, a brzuszkom naszym kochanym przespanej i bezproblemowej 😘 😘 😘

a lozysko normalnie urodzilas? bo mi nie mogli wyjac wlasnie, dopier jak trzy razy zrobilam mostek i opadlam bezwladnie na lozko to wyciagneli

Tak normalnie całe i "zdrowe" 🤔
No ale te skrzepy to od tego, że sporo leżakuję przez te hemoroidy i na leżąco się nie oczyszcza macica jak powinna no i "wątróbki" się takie właśnie robią 🤢
Echhh...jak nie urok to wątróbki 😜 😜 😜

A co Ci powiedzieli na te skrzepy jak byłaś na IP ??

• Mamusia
happysad napisał(a):
a w ogole to musze ogarnąc co tu sie dzieje..bo chyba sporo mnie ominęło. Dzisiejszy dzien cały pt teście obiadki i rozmowy...caly dzien bez netu

Heh na odwyku byłaś powiadasz 😉

No dzisiaj totalne szaleństwo 🙂

A co do indukcji porodu to nie smutaj babe bo zazwyczaj stres z tym związany przyspiesza samoistne akcje porodowe 🤪

• Mamusia
novaM napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
novaM napisał(a):
O zgrozooo 😠

Tak normalnie całe i "zdrowe" 🤔
No ale te skrzepy to od tego, że sporo leżakuję przez te hemoroidy i na leżąco się nie oczyszcza macica jak powinna no i "wątróbki" się takie właśnie robią 🤢
Echhh...jak nie urok to wątróbki 😜 😜 😜

A co Ci powiedzieli na te skrzepy jak byłaś na IP ??

ze to jest normalne, nawet miala ze soba ta "watróbke", robil mi usg i powiedzial ze jeszce tam sa resztki, ale mu to tez wyglada na skrzepy a nie na lozysko. mimo to kazal za tydzien pojsc do mojego gina na kontrole.

• Mamusia
novaM napisał(a):
happysad napisał(a):
a w ogole to musze ogarnąc co tu sie dzieje..bo chyba sporo mnie ominęło. Dzisiejszy dzien cały pt teście obiadki i rozmowy...caly dzien bez netu

A co do indukcji porodu to nie smutaj babe bo zazwyczaj stres z tym związany przyspiesza samoistne akcje porodowe 🤪

ja mam taki poziom stresu ze powinnam juz rodzic i nie powinno mi to zając wiecej niz 5 minut 🙂
ale sie Grudnióweczki "posypały" wooooowww 🤪 szok 🙂
a jesli chodzi o brak dostepu do netu to ja juz wiem ze sie podczas ciazy najnormalniej uzaleznilam...bo nogami przebieralam zeby wrocic i odpalic kompa 🤪

• Mamusia
happysad napisał(a):
novaM napisał(a):
happysad napisał(a):

ja mam taki poziom stresu ze powinnam juz rodzic i nie powinno mi to zając wiecej niz 5 minut 🙂
a jesli chodzi o brak dostepu do netu to ja juz wiem ze sie podczas ciazy najnormalniej uzaleznilam...bo nogami przebieralam zeby wrocic i odpalic kompa 🤪

spokojnie, urodzisz, to zobaczysz jak ci to uzaleznienie samoistnie minie:-) po pierwsze brak czasu, a po drugie ja to wole na Kaline patrzec niz w necie siedziec:-)

• Mamusia
Aniqa1111 napisał(a):
happysad napisał(a):
novaM napisał(a):
happysad napisał(a):

spokojnie, urodzisz, to zobaczysz jak ci to uzaleznienie samoistnie minie:-) po pierwsze brak czasu, a po drugie ja to wole na Kaline patrzec niz w necie siedziec:-)

Ech nawet nie wiesz jak ja juz marze zeby sie powpatrywac w tego mojego uparciucha...Twoja Kalinka jest śliczna wiec nie ma się co dziwic ze nie odrywasz od Niej wzroku 🙂

• Mamusia
Aniqa no ja właśnie chcę pojechać żeby mi określili jak dużo tego tam jest jeszcze 🤨 🤨 🤨
Żeby się nie zdziwić jak mi już bóle od tyłka odejdą, że mi w sklepie gdzieś to zacznie wypływać 🤢

Happysad...no co ja Ci mogę napisać...ja też się denerwowałam na maxa, a wystarczyła wizyta na KTG i ciulas doktorek, który ciśnienie mi podniósł i ... Kajtek z rańca był już ze mną 🤪

• Mamusia
novaM napisał(a):
Aniqa no ja właśnie chcę pojechać żeby mi określili jak dużo tego tam jest jeszcze 🤨 🤨 🤨
Żeby się nie zdziwić jak mi już bóle od tyłka odejdą, że mi w sklepie gdzieś to zacznie wypływać 🤢

Happysad...no co ja Ci mogę napisać...ja też się denerwowałam na maxa, a wystarczyła wizyta na KTG i ciulas doktorek, który ciśnienie mi podniósł i ... Kajtek z rańca był już ze mną 🤪

pewnie jeszcze sporo masz, u mnie minelo juz 18 dni,a ciagle sa resztki, wiec ty po trzech dniach pewinie jeszcze bedziesz miala troche tego

• Mamusia
novaM napisał(a):

Dawaj adres tego ciulasa to tam pojade i sie z nim pokłóce i za Ciebie i za siebie 🙂 to może Oli da czadu i wylezie zeby doktorkowi za mamusie strzale sprzedac 🙂

• Mamusia
Ojj mam nadzieję, że się jutro stresu nie najem 🤨

A co do doktorka to jego mina była bezcenna jak mnie na drugi dzień rano z dzieckiem przy cycku zobaczył hahahahah 🤪
Oczywiście nie byłabym sobą nie komentując jego "drobnego" zaniedbania w odczytaniu mojego wyniku ktg z dnia poprzedniego 😎 😎 😎
Myślałam, że się pod ziemię zapadnie heh a ja patrzyłam na niego z szyderczym uśmieszkiem 😎 😎 😎

Nooo to się napisałam na dzisiaj 😉

D O B R A N O C B A B E C Z K I i ich małe kluseczki i piłeczki 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Aniqa1111 napisał(a):
Wanilia czy y chodzisz z dzidzia na spacerki juz? bo chyba widzalm twojego posta takiego. Kurcze, ja se boje w tej pogodzie wyjsc, wszyscy mi odradzaja. do tego mala ma katarek wiec odpada calkowicie teraz

Ja chodzę na spacerki od piątku. Dzis bylismy rano na ważeniu u położnej i pytałam czy mam sie jakoś ograniczać przy tej pogodzie i powiedziała ze do minus dwoch możemy chodzić ile chcemy a jak Weronika skończy miesiąc to do minus pięciu. A jesli chodzi o ważenie to mam juz 0,5kg szczęscia więcej niż przy wypisie ze szpitala 🙂 Weronika waży 3600g czyli przybiera ładnie mimo dość długich przerw między karmieniami. Dziś w nocy przespała 4,5h w jednym kawałku 🤪
Załączam spacerkowy dowód
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/140/dsc00456u.jpg/][IMG]http://img140.imageshack.us/img140/6899/dsc00456u.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Ulka napisał(a):
ból porodowy - chyba nie do opisania, jak sie ma kryzys to meksyk reszta da sie wytrzymac i parcie tez, niby rozrywa ci sie psiuta czy tną nożyczkami ale to w porównaniu do tych skurczy nie boli!

nie jestem pewna czy kasiunia takich odpowiedzi oczekiwała 😉

😲 😲 😲 😲

• Mamusia
Aniqa1111 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Kurcze mamusie, ile wasze dziedzi przy piersi czasu spedzaja? Moja je moze czesto, ale konczy sie na 10 minutach ssania, a bywa ze i po 5 przestaje i spi. Czasami 15 minut. Malo, 🤔

no moja mała mała tez wlasnie tak krotko 10-15 min i juz nie weznie wiecej suta, buzke zaciska i koniec.tez mam wrazenie ze sie nie najada.
wczoraj byl u nas lekarz na wizycie, bo mala ma lekki katarek i kilka razy pokaszliwala, zapisal wit c i wapno dla dzieci. modle sie zeby pomoglo.
poza tym mowilam mu ze musze mala wybdzac na jedzenie,,bo sama sie nie budzi,powiedzial ze mam jej dac spac i nie budzic. no to w nocy karmilam ja o 23 i mysle soie, ze nie bede budzic. no i wyobrazcie sobie ze budze sie o 6 rano, a ta mala koza dalej spi!!!! normalnie szok, 7 godz bez jedzenia!!!i tak ja obudzilam i nakarmilam,no sie normalnie balm ze cos jej sie stanie. wiec juz sama nie wiem co robic, budzic czy nie, bo jedni mowia tak, a inni ze powinna jesc w nocy min co 4 gdz. no i gluia juz jestem

ja miałam tak dzisiaj ze mała spała 7 godz ciurkiem a mnie cycki obudziły!! no tak mnie rwały że usiadłam za pierwszym razem i je masowałam zeby troche zleciało bo nawet jakby się obudziła to mogłaby nie dać sobie rady,takie były nabrzmiałe.później wstałam drugi raz jak tylko zakwiliła cichutko,daje jej cycka a ta ze 2 razy zassała i poszła spać 😮 więc troche znowu uleciało i tak z pieluchą zamiast wkładki spałam bo inaczej zlana bym była cała.zawsze jeszcze można odciągnąć pokarm ale znowu jak się obudzi za chwile a w cyckach nic nie będzie??lepiej bez butelki się póki co obyć... a co do budzenia na karmienie to przeciez teraz jest karmienie na życzenie,tak??poza tym dziecko nie da się zagłodzić.jak już jest głodne to nie to że lalka.smokiem tez na długo nie ugłaszczesz 🙂o swoje się upomni,więc korzystaj jak śpi.ja wychodzę z takiego założenia.a jak się budzi co 20 min to nie masz wyjścia i też musisz wstać i dać jeść i nie powiesz,ze teraz to za wcześnie i nie dostaniesz 🤔 współczuje katarku 😞 czego używasz do odciągania z noska?? my mamy Nose Frida.lepsze od gruszki,bo lepiej wyciąga.

• Mamusia
Joł lalki 😎
Mam nadzieję, że dzionek będziecie miały udany 😘 😘 😘

Ja mam dzisiaj kryzys szwowy 🤢
Leżę w bezruchu bo szew prawie na nodze mam no i hemoroidy 😠
Ni w pięć ni w dziewięć...żadna pozycja nie odpowiada 🤢
Na brzuchu leżeć też nie da rady bo mleczarnia otwarta w końcu i cycki bolą 🤢

Jeden wielki zgon dzisiaj ze mnie 🥴