Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Wrocilysmy ze spaceru. Niby 11 stopni a jakos tak mrozi rece.
Mala jak usnela o 9 tak budzi sie tylko na jedzenie czyli bedzie dziki szal w nocy. 🤢

W niedziele moja chrzesnica ma trzecie urodziny. A my bedziemy obchodzic miesiac 😆
A ze ona jest fanka sinki Peppy to ma taki tort 🤪
[url=[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/210/39342532073086129517510.jpg/][IMG]http://img210.imageshack.us/img210/1742/39342532073086129517510.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]] 😁[/url]

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hejka wam dziewczynki!!! Szkoda mi Ciebie wanilia i małej!!! Oby jej to przeszło wszystko!!! Z czego jej się te wymioty wzięły??? Zaraziła się od kogoś??? Ty ją karmisz tylko cycusiem?? My dziś u mojej mamy siedzimy ja czekam na męża bo pojechał babcię zawieśc do domku!!! O 19 kąpiel mały leży teraz a jak go przed chwilką karmiłam to znowu się zakrztusił kurcze!!!

• Mamusia
Ooo fuck !!!!!!!!! Właśnie wróciłam ze spaceru z małym i Olą...wszystko byłoby oki gdyby nie fakt, że deszcz ze śniegiem padać zaczął, a ja przy płaszczu nawet kaptura nie mam i jak zmokła kura jestem 🤢 ...no i Olka kałużę zaliczyła chyba dwa razy i buciory mokre 🙃 Kajtek oczywiście jeszcze śpi w rozpiętym kombinezoniku zadowolony z siebie bo na niego nic nawet nie kapnęło 😜 Heh pierwszy konkretny spacer i taka wtopa 🤪 Ale nie ma tego złego...wózek na maxa ochrzczony 😎 😎 😎

Coq co do tabsów to tak jak Kasia pisała koło 30zł 🙂 Ciekawe jest to, że ponad 8 lat temu ja płaciłam 30-32zł w zależności od apteki i przez tyle czasu cena się prawie nie zmieniła 🙂

Laski mam pytanie...jak u Was wygląda sprawa "czyszczenia się od środka" ???
Ja to już sama nie wiem o co kaman bo raz już tylko żółtawe upławy, a raz tak jakby okres 🤢
A poza tym to mam już masakrycznie dość tych pieprzonych wkładek (bo podpaski już dawno pożegnałam) 😠 Nie wiem jak długo jeszcze to zniosę 😠 Nigdy w okres nie używałam podpasek i teraz męczę się nieziemsko 😠

• Mamusia
no u mnie to jakoś przerwami się czyszczę 🤨 tzn jednego dnia krwawię normalnie jak na okres a drugiego dnia lekko na brązowa zaznaczam wkładkę.... jakiś bezsens bo jednego dnia normalnie podpaska a drugiego wkładka....jestem ciekawa ile tak to będzie jeszcze trwało... 🤨 🤨

• Mamusia
novaM napisał(a):
Oooo jaaaa dopiero teraz poczułam jak bardzo się dotleniłam 😮 Łeb mi pęknie zaraz 😮 A do tego przez ten szybki marszobieg w deszczu wszystko mnie boli 🤢 Zakwasy gwarantowane jak nic 😮

ojjj kochana ubieraj ciepłe skarpety i wskakuj do łóżka, żebyś się nie rozchorowała.

• Mamusia
U mnie podobnie z tym oczyszczaniem sie, tzn. teraz to juz bardziej na brazowo, ale zdarzy sie bardziej zaczerwnienione. W ogole jak nigdy nie moge doczekac sie wizyty u ginekolog, bo chce wiedziec co i jak 🙃 A to dopiero 26 stycznia.

Kurcze zostawic faceta z dzieckiem, przed wyjsciem powie, "ale szybko, ratuj mnie" 😎 i polowa zakupow zostala w markecie. 🤔

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
U mnie podobnie z tym oczyszczaniem sie, tzn. teraz to juz bardziej na brazowo, ale zdarzy sie bardziej zaczerwnienione. W ogole jak nigdy nie moge doczekac sie wizyty u ginekolog, bo chce wiedziec co i jak 🙃 A to dopiero 26 stycznia.

Kurcze zostawic faceta z dzieckiem, przed wyjsciem powie, "ale szybko, ratuj mnie" 😎 i polowa zakupow zostala w markecie. 🤔

No wkurzający na maxa jest ten czas połogu 😠 😠 😠
A wizytę ja też mam 26 stycznia więc razem do tego czasu będziemy pazury obgryzać 😜

A co do zostawiania maluszka to ja gdyby nie moja mama to bym go musiała przyssać do siebie jak mackę ośmiornicy 😜 Tatuś jak był to nawet stresa miał jak do łazienki szłam a co dopiero wyjazd do sklepu 😜

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Hej,
u nie nocka fatalna zakończona wizyta w szpitalu bo mała zaczeła wymiotowac. Wypuscili nas do domu ale powiedzieli że jeśli się powtórzy to już szpital. no i jak wrócilismy do domu 0 3 tak zasneła ok 4 i spała do 8 rano i nic sie nie dzialo. dzis ciągle jej sie ulewa a przed chwilą zrobiła taką wodnistą zieloną kupę. Nie wiem czy już jechac do szpitala bo kupa wodnista ale jeda więc to chyba nie biegunka?

słonce a jak odroznic wymioty od ulewania? bo moj dzisiaj ok 16 tak sie zakrztusil ze byla akcja glowa w dol na kolanach a ja myslalam ze zawalu dostane... a o 17 zaczal tak ulewac ze 2 pieluchy zahaftowane.. i to bylo mleko z takim ciagnactym sluzem... nie samo mleko i tez sie zatsanawiam czy to ulewanie czy juz wymioty bo stanowczo za duzo i nie samym mleczkiem 😞((

• Mamusia
hej mamusie.. nocka nawet w miarę, za to wczoraj i dzisiaj mała bardzo niespokojna, płacze, pręży się, krzyczy. Teraz śpi mi na ręku i nagle krzyk, wyraźnie coś ją boli 😞
daję jej delicol, ale czy to kolki?? może powinnam coś innego dać?tylko co?
i ciągle na cycu wisi, już mam puste, i ulewa...
już sama nie wiem co robić?? poradźcie...

• Mamusia
Agami napisał(a):
wanilia napisał(a):
Hej,
u nie nocka fatalna zakończona wizyta w szpitalu bo mała zaczeła wymiotowac. Wypuscili nas do domu ale powiedzieli że jeśli się powtórzy to już szpital. no i jak wrócilismy do domu 0 3 tak zasneła ok 4 i spała do 8 rano i nic sie nie dzialo. dzis ciągle jej sie ulewa a przed chwilą zrobiła taką wodnistą zieloną kupę. Nie wiem czy już jechac do szpitala bo kupa wodnista ale jeda więc to chyba nie biegunka?

słonce a jak odroznic wymioty od ulewania? bo moj dzisiaj ok 16 tak sie zakrztusil ze byla akcja glowa w dol na kolanach a ja myslalam ze zawalu dostane... a o 17 zaczal tak ulewac ze 2 pieluchy zahaftowane.. i to bylo mleko z takim ciagnactym sluzem... nie samo mleko i tez sie zatsanawiam czy to ulewanie czy juz wymioty bo stanowczo za duzo i nie samym mleczkiem 😞((

Przy wymiotach dziecko tak "chlusta" i nie ma znaczenia czy to jest jak mleko, twarozek, czy cos zoltego. A przy ulewaniu tylko lekko wyplywa z ust.
Tak wiec u ciebie to prawdopodobnie byly wymioty...

• Mamusia
novaM - ja tez mam na zmiane plamienie i krwawienie... tak chyba ma byc, po karmieni zawsze troszke bardziej leci. ale 3 male wkladki dziennie juz wystarczaja. 🙂
a malego zostawiam max na 5 minut jak ide sie przewietrzyc z psami, generalnie maz sie stresuje jak zostaje sam, kaze mi brac telefon, haha 😁
nadia85 - mnie mowili w szpitalu ze jak dziecko nie bedzie mialo przerw w karmieniu min 1,5 h to bedzie go brzuszek bolal, wiec moze jedno jest przyczyna drugiego i tak bledne kolo sie robi.
nasz ma dzisiaj problemy z kupka, nie moze jej zrobic i tez sie wtedy zlosci. mozna dawac espumisan 5 kropli, u nas pomaga.
Agami - nasz maly jak sie preje to mi tez chusnal juz 2 razy tak sporo...
wczoraj przy beknieciu tez chlusnac chyba na pol metra za moje plecy.. takze to roznie. ale dobrze powiedziec chyba o tym lekarzowi.

• Mamusia
Nadia takie nagłe krzyki + prężenie to objawy kolki 🤨 Mój Kajetan też mnie tym stresuje 🤔 I nic nie pomaga czasami niestety...wtedy tylko głaszczę go po główce i po twarzy i powtarzam sobie w duchu, że pokrzyczy sobie i zaraz mu przejdzie...później biorę na ręce i mocno przytulam tak żeby się nawet ruszyć nie mógł i się uspokaja 🙂
Aaa i lekarz mi na wizycie powiedział, że dzieci "kolkowe" nie jedzą...one ŻRĄ !!!!! 😮
No i Kajtek tak ma...no i później też sporo ulewa 🤔

Koleżanka dzisiaj w Niemczech była i Sab Simplex mi zakupiła 🤪 🤪 🤪
Do tego jeszcze kosmetyki penatena i bebe dla małego 🤪 🤪 🤪
Ale się cieszę 🤪

• Mamusia
Kurcze, a myślałam, że kolka nas ominie 😞
Jej to muszę koniecznie zaopatrzyć się w te kropelki Sab, zaraz obdzwonię znajomych, kto się wybiera do Niemiec (bo my mamy tylko 20 km do granicy 🙂)
Widziałam te kropelki na necie,ale mogą to być nieoryginalne.. Jak one wygladają? Mają słonika na opakowaniu?

• Mamusia
kasiuniaa1603 napisał(a):
CANDYNS napisał(a):
JA PITOLE...NORMALNIE PADAM Z NÓG....AHHH TE NIEWYSPANE NOCE I DNIE....MAŁY WCZORAJ DAŁ CZADU,JADŁ NIE JADŁ BAWIŁ SIE CYCEM PONAD GODZ.POTEM ZA CHWILE RYK BO GŁODNY I TAK CAŁA NOC.A JA JUZ NA RZĘSACH CHODZE....DEPRECHA MNIE DOPADŁA,ZMECZENIE NIE MAM CZASU NA DOBRE POŻĄDNE JEDZONKO....SZAŁ NORMALNY!!! SCHUDŁAM JUZ 13 KG,CZYLI 3 WIĘCEJ NIZ BYŁAM PRZED CIĄŻĄ...STRASZNIE OSŁABIONA JESTEM,ALE TO TEZ ZAPEWNE PRZEZ TO ZMECZENIE.POGODA U NAS BYŁA ISTNIE TRAGICZNA-OD 3 DNI WICHURY TAKIE ŻE CAŁYM DOMEM TRZEPAŁO,DO TEGO MIGRENA MNIE ZAATAKOWAŁA I MÓJ SYN DAŁ W DUPE-PO PROSTU MEXYK MEXYK!!!!A JAK U WAS KOCHANE???DAJECIE RADE???JAK WASZE BĄBLE???JAK MACIE JAKĄS STRONKE Z MENU MAMY KARMMIĄCEJ TO BYŁABYM WDZIĘCZNA BO JUZ NIE WIEM CO MAM GOTOWAC I JAKIE WARZYWKA JESC .DOBRANOC-IDE SPAĆ CHOC NA CHWILE 🙂

Kochana nie zapominaj o jedzeniu! Wiem, że jest Ci ciężko, ale wytrzymaj już niedługo wszystko się unormuje i będziesz się cieszyć z macierzyństwa i Twojego ślicznego Karolka 🙂 Jak źle się czujesz i masz czas to wpadaj na forum i pisz. Wszystkie jesteśmy z Tobą 😘 😘

DZIEWCZYNKI BARDZO DZIEKUJE ZA WSPARCIE...JEST NAPRAWDE CIĘZKO-I UPRZEDNIA NOC ZNOWU OD 1-5 RANO MAŁY SZALAŁ 😞 SPAŁAM 3 GODZ A W DZIEŃ NIC BO PO 9 JECHAŁAM NA WIZYTE KONTROLNA DO SZPITALA .W SZPITALU PONAD 3 GODZ.SIE WYSIEDZIAŁAM,POTEM W DOMU KOŁO 13:30 BYŁAM TO MAŁY ODRAZU RYK I CYC,ZMIANA PIELUCHY ...POCZYM WIZYTA KUZYNKI MĘZA Z DZIECKIEM I TAK DO 17...POTEM COS NA SZYBKO ZJADŁAM,KAPIEL MAŁEGO I TERAZ CHWILA NA RELAX,I ZARAZ SIE POŁOZE CHOC ZE 2 GODZ.POSPIE.DZIS SIE WKURZYŁAM I POSTANOWIŁAM DAC MAŁEMU KRPOLE NA KOLKI I BUTELKE TEZ DOSTANIE,A POTEM DOWALE MU CYCEM...I MOZE WTEDY BEDZIE SPOKÓJ W NOCY A NIE ZABAWY NOCNE !!!A TE MOJE DEPRESJE TO Z NEWYSPANIA, JESTEM TAK ZMECZONA ZE LEDWO CHODZE ,MÓJ MĄŻ TEZ BIEDNY WYMORDOWANY JEST I TAK WALCZYMY 17 DZIEŃ Z KAROLKOWYMI NOCNYMI "IMPREZAMI"-3 MAJCIE KCIUKI ZA DZISIEJSZA NOC 🤨 MAM NADZIEJE ZE CHOC ZE 4-5 GODZIN DO KUPY POŚPIMY.BUZIAKI DLA WAS I DOBRANOC

• Mamusia
Aniqa1111 napisał(a):
holi32 napisał(a):
hej kochane !!!! Ja używam dla małego pieluszki pampers i mały ma ok pupcie zaczerwienienia wiadomo są bo ma delikatną skórę i w ogóle ciągle w tych pieluchach więc się nie dziwie!!! Przemywam bezzapachowymi chusteczkami z jonsona i jest oki i jak duża kupa to pod kran albo woda i kompresy!!!
Mój mały grzeczny ale jak chce mu się spać to długo mu to zajmuje żeby zansąć!!!
Druga zmora to tak łapczywie je że przy każdym karmieniu krztusi się

witaj w klubie Holi - u nas jak mala jest przemeczona, to usypianie trwa czasami i 3-4 godz 🤢 🤢
a to ze sie krztusi to tez norma...juz nie raz mialam akcje szybkiego przewrotu na plecki i klepania mocno...a za kazdym razem stres.

A TE KSZTUSZENIA TO ISTNY HORROR!!!!MÓJ TEZ ŻRY JAK SZALONY POCZYM GO ZATYKA,ULEWAC ZACZYNA DUSIC SIE ALBO RAZ Z NIEGO TAK TRYSNEŁO PRZEZ NOS I USTAMI JEDNOCZESNIE I CAŁY CZERWONY I ODDECHU NIE MÓGŁ ZŁAPAC ŻE....Z MĘŻEM MAŁO NA SERCE NIE PADLISMY.I TERAZ PO KAŻDYM JEGO ŁAPCZYWYM JEDZENIU STRES O TO CHOLERNE ULEWANIE I TO ZE RAZ MU SIE BEKNIE A RAZ DUPA :/ A CO DO PIELUCH TO JA TAKŻE HUGGISY COTTON UZYWAŁAM PRZEZ OKOŁO 10 DNI ALE TERAZ ZMIENIŁAM NA PAMPERS NEW BORM.I JA OSOBISCIE WOLE PAMPERSY BO JAK MAŁY SIE POKUPKA TO W PAMPERSA KUPA RZADKA WSIĄKA ELEGANCKO A W HUGGIESACH BYŁ POSRANY PO PLECY BO CO PRAWDA "COTTON"ALE BEZ TEJ SIATECZKI Z DZIURKAMI CO MAJA PAMPERY...ZRESZTA JAK NARAZIE ODPUKAC ,MAŁY NAWET NIEZLE TOLERUJE PAMPERSY WIĘC ZOBACZYMY.

• Mamusia
ehhh no ja tez daje delicol.. ale to chyba malo.. jak je to prezy sie stekla, robi czerwnoy wydaje odglosy jak traktor na koncu sobie uleje i tyle.. a dzis jak juz doriana pomogla ocenic to jednak wymioty i juz sie uspokoilo za to taka megakupe wodnista zrobil ze sie boje czy to efekt kopru bo wypil 60 ml czy rozwolnienie 😞( a my idziemy go dopiero kapac.. teraz kapiemy miedzy 21;30 a 22 bo wtedy impreza nocna z 2 przesówa sie na 4 czasem 5;D

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
Kurcze, a myślałam, że kolka nas ominie 😞
Jej to muszę koniecznie zaopatrzyć się w te kropelki Sab, zaraz obdzwonię znajomych, kto się wybiera do Niemiec (bo my mamy tylko 20 km do granicy 🙂)
Widziałam te kropelki na necie,ale mogą to być nieoryginalne.. Jak one wygladają? Mają słonika na opakowaniu?

Nadia byle nie ze słonikiem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tu masz linka do Sab Simplex 🙂