Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):
cholera, na zewnątrz normalnie Armageddon, mam nadzieję że mąż nie jedzie właśnie samochodem, coś czuję że niejedna gałąż poleci.... 😲

Uuuuu lubie burze, ale nie jak galezie leca! 😮 A gdzie tak sie narobilo Wanilia, Ty z Kolobrzegu jestes?

Nie kochanie, Guga obstawia Kołobrzeg 🙂
U mnie Armagedonów nie ma...tylko pada...

CUKIER na czczo : 82
2 h po glukozie : 95,5 ....
Lekka anemia a tak to wszystko w miare OK....

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):
cholera, na zewnątrz normalnie Armageddon, mam nadzieję że mąż nie jedzie właśnie samochodem, coś czuję że niejedna gałąż poleci.... 😲

Uuuuu lubie burze, ale nie jak galezie leca! 😮 A gdzie tak sie narobilo Wanilia, Ty z Kolobrzegu jestes?

niee, opolszczyzna. Musiałam wciągnąć regał z balkonu bo wczoraj mąż nad nim pracował i zostawił a pada akurat w okna. A to drewniany regał upolowany w komisie, szkoda żeby zamókł więc go jakoś wtargałam 🥴

• Mamusia
guga napisał(a):
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):

Nie kochanie, Guga obstawia Kołobrzeg 🙂
U mnie Armagedonów nie ma...tylko pada...

CUKIER na czczo : 82
2 h po glukozie : 95,5 ....
Lekka anemia a tak to wszystko w miare OK....

Guge z Kolobrzegiem kojarze 🙂

Witam was kochane moje!!! Musiałam nieco nadrabiać hehh ale już jest oki!!
Ja dziś fajnie dzień spędziłam byłam też u diabetologa i co kazał mi mierzyć cukier po każdym posiłku i mam jeść 6 posiłków dziennie i powiedział że co 2 tyg wizyta! dziś już zaczęłam pomiary alce mnie już bolą!!! Tu na dodatek jeszcze brzuch się napina co jakiś czas i nie wiem czy tak ma być po prostu twardy jest wiadomo że miękki nie będzie a wy jak macie????

• Mamusia
coquelicot ale po co mam porównywać z tobą badania ?
sorry ale ja nie jestem otyła i musiałam np. zrobić badania na cukrzyce więc o co chodzi ?
a ty mi dajesz jakiś wycinek że kobiety otyłe muszą robić obciążenie na glukoze albo że dziedziczne czy coś ..........................

• Mamusia
ja już po wizycie jestem mała ma 925g prawie kg 🤪
i pokazała kaczuszkę w końcu po 9 tygodniach jest potwierdzenie że noszę na 100% córkę pod sercem 😜 🤪
chciał mi zrobić zdjęcie buzi w 3d ale mała się zasłaniała i dupa blada nie mam zdjęcia mam 3 fotki z pipką że jest dziewczynką i nowe pomiary jak urosła od 22 tygodnia jutro dodam zdjęcie bo dzisiaj już mi się nie chce 😆

• Mamusia
pammat napisał(a):
coquelicot ale po co mam porównywać z tobą badania ?
sorry ale ja nie jestem otyła i musiałam np. zrobić badania na cukrzyce więc o co chodzi ?
a ty mi dajesz jakiś wycinek że kobiety otyłe muszą robić obciążenie na glukoze albo że dziedziczne czy coś ..........................

Pammat w Polsce to jest standard, widocznie nie we wszystkich krajach.
W każdym bądź razie ja czuję się otyła... 😮

• Mamusia
Pammat chyba mnie zle zrozumialas i niepotrzebnie poczulas sie urazona. Z gory przepraszam. Napisalam to co wyczytalam na stronie, czyli jak to jest we Francji. A Polska nie jest swiatowym centrum medycznym wiec nie wszedzie jest tak samo.
Nigdzie nie napisalam,ze jestes otyla!!!!
A porownywac badania chcialam po to, zeby sprawdzic, moze tu jest cos standardem a w Polsce nie. Tyle.

• Mamusia
cześć brzuszki 🙂

dopiero znalazłam trochę czasu, żeby do Was zajrzeć 😁 jakoś do tej pory cały czas coś robiłam, złożyłam dzisiaj wniosek o pozwolenie na budowę. a potem liczyliśmy coś z tatą do budowy. i tak dzień zleciał 🙂

a teraz nadrabiałam zaległości, bo dzisiaj dużo napisałyście 😆

• Mamusia
pammat napisał(a):
guga mówię do lekarza że chyba się źle zrozumieliśmy we wtorek i nie boli mnie w środku tylko po między nogami i kazał kupić maść CLOTRIMAZOLUM bez recepty to jest mam nadzieje że mi ulży w końcu ☺️

kiedyś tego używałam przy jakimś swędzeniu, wtedy mi pomogło.

więc mam nadzieję, że Tobie kochana też pomoże i już nie będziesz się męczyć 😘

• Mamusia
dziękuję aaagaaa kochanie ja też mam taką nadzieje !!
Agami jak ja byłam w szpitali to koleżanki obok dziecko miało z 5 razy na dzień czkawkę ale ogólnie się nie znam ona wtedy była w 34 tygodniu myślała na ktg że ją dziecko kopie i naciskała guzik co chwilkę okazało się że mała alkoholiczka lubiła wody płodowe i co chwilkę miała czkawkę 😁