Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Guga jestes pod kontrola lekarza nie zamartwiaj sie. Ja w moczu tez przez caly czas mialam bialko przekraczajace norme, a po powrocie z Polski wyszlo zero bialka. Bedzie dobrze.

Brzuszki czy jak chodzice lapie Was kolka. Ja wrocilam z poltoragodzinnego chodzenia po miescie i po raz kolejny lapala mnie kolka 😮 Nie wiem czy ja za szybko chodze?

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziekuje kochane...ale i tak rycze...sama nie wiem jak przestac 🤢

Cudownie Wanilia 🤪 ... ze takie dobre wiadomosci 🙂
ja bede musiala sie naprosic zeby dziecie zobaczyc...a jak mi odmowi (bo nie jest zwolennikiem usg) to chyba pojde do innego na podglad bo mi widoku niuni brakuje 😞

• Mamusia
guga napisał(a):

ja bede musiala sie naprosic zeby dziecie zobaczyc...a jak mi odmowi (bo nie jest zwolennikiem usg) to chyba pojde do innego na podglad bo mi widoku niuni brakuje 😞

guga a Ty prywatnie czy na nfz? bo ja dzis byłam na nfz i to usg jest że tyak powiem w programie, żadna łaska - musi je zrobić żeby wizyte rozliczyć. A u tego prywatnego (będę za tydzień) to juz wogóle nie ma o czym mówic, zawsze robi usg. Pytałam nawet czy to nie za często ale on twierdzi ze nie, zreszta niech mi jeszcze raz pępowine obluka, tak żeby mieć pewność1000%

• Mamusia
wanilia napisał(a):
guga napisał(a):

guga a Ty prywatnie czy na nfz? bo ja dzis byłam na nfz i to usg jest że tyak powiem w programie, żadna łaska - musi je zrobić żeby wizyte rozliczyć. A u tego prywatnego (będę za tydzień) to juz wogóle nie ma o czym mówic, zawsze robi usg. Pytałam nawet czy to nie za często ale on twierdzi ze nie, zreszta niech mi jeszcze raz pępowine obluka, tak żeby mieć pewność1000%

Ja chodze prywatanie ale lekarz nie lubi usg i tyle, uwaza, ze do konca nie wiadomo czy to takie całkowicie nieszkodliwe...co lekarz to inna opinia... a skarba widziałam ostatnio 22 lipca.... czyli daaaaawno temu.....

• Mamusia
Wiecie co, mnie juz usg nie rusza tak jak kiedyś, codziennie czuje ruchy - w kilku seriach i wiem że jest ok więc wytrzymałabym spokojnie bez pozdglądu. Może teraz bedę ciekawa jak z tym ułożeniem chociaz jak ma byc cesarka to trudno..
A Ty guga jak się stęskniłaś to idź do innego lekarza albo powiedz swojemu wprost że jak Ci nie zrobi usg to pójdziesz gdzie indziej bo masz doła i potzrebujesz sobie na córcie popatrzeć. I masz do tego prawo,a co 😜

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Wiecie co, mnie juz usg nie rusza tak jak kiedyś, codziennie czuje ruchy - w kilku seriach i wiem że jest ok więc wytrzymałabym spokojnie bez pozdglądu. Może teraz bedę ciekawa jak z tym ułożeniem chociaz jak ma byc cesarka to trudno..
A Ty guga jak się stęskniłaś to idź do innego lekarza albo powiedz swojemu wprost że jak Ci nie zrobi usg to pójdziesz gdzie indziej bo masz doła i potzrebujesz sobie na córcie popatrzeć. I masz do tego prawo,a co 😜

doła kurna mam...z tym sie musze zgodzić...wy klasniecie ja zaraz moge sie ja na zawolanie rozryczec 🤢

• Mamusia
cześć kochane 🙂

wanilia super, że Twoja królewna rośnie i że wszystko jest w porządku 🙂

guga kochanie, a Ty się nie martw. lekarz na pewno coś zaradzi na te leukocyty. nie ma co się teraz martwić. wszystko będzie dobrze, zobaczysz! 😘

a co do usg, to ja mam na każdej wizycie czyli co 3 tygodnie, no teraz będę miała za 2 od poprzedniej bo tak wizytę ustaliłam, bo mąż będzie. chodzę prywatnie

• Mamusia
Wanilii gratuluje udanej wizyty 😁 😁D:
co do kolek to mnie łapią bardzo często;/
ja usg też mam przy każdej wizycie-chodze prywatnie,tylko moja Pani ginekolog nie jest zwolenniczką rodzinnych porodów itd i na początku nie bardzo była za tym żeby mój był przy usg ale byłam uparta jak osioł i teraz nie musze nic mówić-sama go prosi do gabinetu hehe 🙂

• Mamusia
Rita napisał(a):
Wanilii gratuluje udanej wizyty 😁 😁D:
co do kolek to mnie łapią bardzo często;/
ja usg też mam przy każdej wizycie-chodze prywatnie,tylko moja Pani ginekolog nie jest zwolenniczką rodzinnych porodów itd i na początku nie bardzo była za tym żeby mój był przy usg ale byłam uparta jak osioł i teraz nie musze nic mówić-sama go prosi do gabinetu hehe 🙂

Ufff dzieki Rita, myslalam, ze to tylko mnie kolka lapie.
Przykro mi z powodu rodzicow. Nie znam sytuacji, ale moze beda oboje szczesliwsi osobno a Was i tak beda niezmiennie kochac. 😘

• Mamusia
Witam 🙂
znowu noc bezsenna i teraz chodzę jak cień... ja już po zakupach hehe 3 nektarynki, 2 cytryny i śliczna czapka dla dzidzi 😉 konsumuje śniadanie
Guga nic się nie martw 🙂 przecież nie dasz się jakimś leukocytom 😉
Wanilia rośnie ta Twoja princessa 🙂
Rita mojego też zawsze woła do gabinetu, a on leci pomiędzy tymi babami z głową w chmurach, jeszcze mu mierzy ciśnienie... tylko czekam aż zacznie mi liczyć podwójnie za wizytę 😉
Coquelicot mnie też często przy chodzeniu łapią kolki i to tak z obu stron, to trzymam brzuszek i tak się kulam 😉

• Mamusia
guga napisał(a):
Drugi wynik też do dupy 🤢
Jutro bedzie bakteriologia.... 😮
Lekarz nie odbiera... Guga musi sie uzbroic w cierpliwosc.... 🤨

Dostaniesz jakis augmentin albo inny antybiotyk na tydzien i bedzie dobrze. najwazniejsze to zabic bakterie zeby nie zarazily dzidzi ani nie wywolaly przedwczesnego porodu. po to wlasnie robimy co miesiac te badania 🙂

• Mamusia
Meliska ja tez troche jak cien, bo wstalam przed 7 zeby mezowi sniadanie przygotowac i kanapki. Jak pojechal do pracy milalm dalej spac, ale nie moglam usnac i zimno mi sie zrobilo, wiec poszlam pod prysznic.
A te kolki sa nieznosne!!! Dobrze mi sie chodzi, wszystko ok, a tu nagle klucie 😠

• Mamusia
a ja zaraz idę obierać ziemniaki na obiad. każdy dzisiaj kończy o innej godzinie, brat kończy lekcje o 13.20, mama o 14. a tata o 15. więc ziemniaki myślę, że wstawię tak pół godziny przed przyjściem taty. a mama z bratem zjedzą tylko zupę czekając na drugie danie 🙂

teraz skończyła mi się laba i będę im obiady gotować 😁 oni wszyscy uczą się i pracują, tylko ja siedzę w domu 🙂 no i siostra, ale ona od października z powrotem na studia, więc będę spędzała przedpołudnia sama w domu 🙂 ale ja to lubię 🙂

• Mamusia
chloe napisał(a):
guga napisał(a):
Drugi wynik też do dupy 🤢
Jutro bedzie bakteriologia.... 😮
Lekarz nie odbiera... Guga musi sie uzbroic w cierpliwosc.... 🤨

Dostaniesz jakis augmentin albo inny antybiotyk na tydzien i bedzie dobrze. najwazniejsze to zabic bakterie zeby nie zarazily dzidzi ani nie wywolaly przedwczesnego porodu. po to wlasnie robimy co miesiac te badania 🙂

Kochany gin odpisał...kazał wziac Monural 3g...jednodawkowy antybiotyk...Guga leci do apteki szukac specyfiku 😮