Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no to moj sie urodzi w warkoczach po pas chyba heheh bo ja mam juz 2 miesiac zgage a teraz to szla cokolwiek nie zjem i juz jest.... a kiedys nie wiedzialam co to zgaga....
pammmat sliczny pokoik... co do wagi to ona moze wystrzelic jak oszalala w ciagu tygodnia... ja w szpitalu mialam kube wazonego i mial 1700 a niecale 2 tygodnie pozniej na wizycie juz mial 2500 🙂) dzieci teraz sie rozpedzaja bo sa na ostatnioej prostej..... z tym ze ja wazylam 4000 a maz 4300 jak sie urodzilismy wiec moze to genetycznie hehehe :P ale wczesniej to on malutko wazyl ze w szpitalu mowili ze malenstwo... i maly brzuszek.... spokojnie niedlugo zobaczysz magiczne 2 a pozniej 2,5 kg 🙂))
happy sad i aniqa powyzej 4 kg to juz tna... bo oni mierza biodra przed porodem tzn miednice heheh wiec jak ci smok wyrosnie 4300 to ci nikt go dołem nie pusci hihih

• Mamusia
Aniqa z tym czosnkiem to cos jest.kupiłam sobie bułkę z czosnkiem i tak mnie paliło...ja to nazywam stan przedzgagowy.wiem co to zgaga i to jest taka prawie zgaga ale nie przyjemne tak samo i męczy też ostro! później, za jakiś czas naszła mnie chęć na sałatkę z czosnkiem i byłam przerażona,bo myslałam że znowu mnie powali ale wyobraź sobie że nic.to chyba te konserwanty w tym niby 'maśle czosnkowym'.

• Mamusia
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/819/zdjcie0154n.jpg/][IMG]http://img819.imageshack.us/img819/8171/zdjcie0154n.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

a to pierwszy mebelek mojej córci 🙂 mąż złożył 🙂 jeszcze tylko łóżeczko złoży i bedzie wszystko

• Mamusia
przewijak dobra rzecz!! szczególnie jak kręgosłup po porodzie boli...ja mam dostać od sąsiadki przewijak na kółkach,gdzie wannę można zamontować do kąpania i ma półeczki na dole.wcześniej z Julka miałam taki jak Ty i na łóżeczku ją przebierałam na przewijaku.

• Mamusia
Co do wagi dziecka to oni przewaznie zawyzaja i nie ma co sie teraz tym martwic, bo nakwazniejsze zeby dziecko roslo, a ile bedzie mialo na koniec to sie dowiemy jak sie urodzi i ciekawa jestem czy bedzie sie zgadzac z szacowana waga... 😉
Moj pierwszy maly mial wazyc ponad 4 kg, a urodzil sie 3,700 kg, a u bratowej mala miala miec 3 kg, a urodzila sie 2,750 kg, wiec nie ma co panikowac 🙂

• Mamusia
Julka miała ważyć 2600 a urodziła się 3180.więc w obie strony to działa.niby jest 60 dag co mogą się mylić.nie ukrywam ze znowu moja mała jest chudzinka bo w 30 tyg ważyła tylko 1288 ale po Julce juz się tak nie stresuje bo wiem że moga się mylić.to tylko sprzęty 🙂

• Mamusia
Joł 😉
Co do wagi dzieci...
Ola miała mieć co najwyżej 3100g a wyszło 3700g 🤪
U Weroniki Ania przed porodem wg usg 1450g a wyszło 1710g 😉
Nie ma co patrzeć na to co nam mówią, te pomiary są orientacyjne tylko 🤔

A tak swoją drogą to żeście naprodukowały tyle stron, że masakra 🤪 🤪 🤪
...spadam kilka stron wstecz nadrabiać dalej 😜

• Mamusia
Agami napisał(a):
pewno tak 🙂) beatka piszesz ze za 7 tygodni bedziesz juz po... a bedzie to 38 tydzien... tez masz zaplanowana cesarke?

Przez cholestaze nie moge do konca donosic wiec przelom 37 a 38 bede miala wywolywany porod. Cesarki tu nie ma na zyczenie chyba ze dziecko jest zle obrocone.

• Mamusia
pammat uroczy ten pokoik 🙂
ja mam wizytę za 2 tyg gin powiedział że jakieś szczegółowe usg będzie robił i na pewno zleci mi dużo badań a na dzień dzisiejszy nie mam pojęcia ile malutka waży wiem że ja jestem 10kg na plusie ja chciałabym urodzić już w nowym roku no ale tego sobie raczej nie zaplanuje więc zobaczymy 🙂

• Mamusia
Dziewczynki ja się do lekarza zbieram więc prosze trzymac kciuki. Chociaz dzis się uspokoiło i skurczy o polowe mniej. Ale co tam niech obluka jak sprawy się mają 🙂 Jakos tak bez stresu jadę, najwyżej mi powie że lada moment urodzę haha. A tak serio to mnie wypowiedź Ulki uspokoiła, pomyslalam sobie ze co by sie nie działo to jest juz bezpiecznie raczej. Najwyżej każe mi leżeć na du..ie przez dwa tygodnie. I będziemy sobie z Wercią obie w tłuszczyk obrastać 😉

• Mamusia
Hej Brzuszki 😘

Ktos tu pytal, co na obiad, no przeciez ja sniadanie wlasnie zjadlam 🙃 😁 Noc jak noc, ale z innym nastawianiem, przed 3 zaczal sie fajny francuski film w telewizjii, wiec sobie obejrzalam. W koncu cos normalnego, bo z malzonem to tylko jakies amerykanskie seriale kryminlane, albo gorsze badziewia w internecie 😜 Po 4 poszlam spac, nawet szybko usnelam, choc taka sztywna troche i z niepokojem. Niby jestem dlugoszyjkowcem, ale poprzytulalismy sie troche wczoraj, a potem mialam wizje skracajacej sie szyjki. No ale Wercia dzis wyjasnila, nie z nogami do gory 😁 - to spoko 😁
Szkoda mi troche dnia, gnic tak codzinnie do 13 w lozku, ale po co mam sie meczyc od23 i ryczec, ze usnac nie moge, wrzucam na luz 😎
Pammat widac i Ciebie dopadaja problemy senne i tak dlugo bez przeszkod wiekszych sypialas.
Asiadudzika widze, ze Ty dzis w takich nerwach jak ja przez ostatnie dwa dni. Zrob po swojemu- choc wiem ze sama lozka nie wyniesiesz - i miej swiety spokoj.
Aniqa ale Kalinka duza 🤪 super, musi byc silna dziewczynka. Za dwa tygodnie mozesz rodzic ? -> ale szybko!!! 🤪

• Mamusia
novaM napisał(a):
Joł 😉
Co do wagi dzieci...
Ola miała mieć co najwyżej 3100g a wyszło 3700g 🤪
U Weroniki Ania przed porodem wg usg 1450g a wyszło 1710g 😉
Nie ma co patrzeć na to co nam mówią, te pomiary są orientacyjne tylko 🤔

A tak swoją drogą to żeście naprodukowały tyle stron, że masakra 🤪 🤪 🤪
...spadam kilka stron wstecz nadrabiać dalej 😜

No faktycznie nie ma co na to patrzec...

A teraz sie zbieram, bo do szkoly rodzenia jade 🙂 To do wieczorka 😆

• Mamusia
Aniqua fajna kluseczka juz tyle wazy 🙂
ja jutro sie dowiem na wizycie, 3 tyg bylo 1600 🤪

a z tym sexem... z nogami nie w gorze... to czemu nie mozna wlasnie tak 😞 😞 😞????? masakra, bo inaczej to mi brzuch przeszkadza 😜

Rubi a ja wlasnie chcialabym jeszcze w 2011 urodzic, sama jestem z konca roku 🙂

elo pilki!!!!!!!!!! ja od kosmitki wróciłam a zmi sie od niej odchodzic nie chc ale spala i pielegniarka powiedziała bm odpoczeła a jak sie obudzi pusci mi dzynka na tel cudowna kobita ina niz tamte pi.... ania jest na nowordkach i sa tu same wczesniaki jedna dziewczynka wazu 800 g czaicie??
tatus kupił Ani kocyk rózowy z mikrofibry a ja zasiadam na allegro i lapie promocje itp

• Mamusia
Weronika ty wreszcie odpocznij trochę!!!!!!! Ostatnio lekarz mi mówił że urodził się chłopczyk 700g i doskonale wyszedł na prostą. Pomyśleć że jeszcze jakieś 10 lat temu dzieciaczki nie miały szans. Któraś mi narobiła smaka na naleśniki, a obiad już mam gotowy ogórkowa i spaghetti. Współczuję wam tej zgagi, mnie na szczęście jeszcze nie dopadła, może się uda obejść bez. Ale czasami szczególnie wieczorem mam wrażenie jakbym miała jedzenie cały czas w przełyku 🙂