Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Łazienka wysprzątana, kawusia z mamą wypitą. Grzeję zupę ogórkową, bo dziś mam bojowe zadanie zająć mężowi kolejkę u lekarza. A i autobusem będę jechać co niesamowicie uwielbiam. Ostatnio tak rzucało mną po całym ale oczywiście nikt nie zlazł z miejsca bo po co. Stanęłam dla jaj nad jakąś młodą dziewczyną to tak intensywnie wpatrywała się w okno że myślałam że oczka ją zaczną boleć, zresztą większość pasażerów nagle zaczyna podziwiać widoki 🙂

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ulka napisał(a):
nova - dziecka nie mam jeszcze ale tak samo musze budzic mojego do pracy, doszło do tego ze musze nastawiac swoj budzik, zeby go obudzic, bo on swoim włącza ciagle drzemki i co drugi dzien zasypia do pracy i juz mnie to zaczeło wnerwiac jak lata po domu w szoku i sie w pospiechu ubiera i biega bo zaspał, wiec tez co rano mam pobudke i jeszcze musze odpowiadac na pytania gdzie sa jego spodnie lub bluza! jak prosze zeby wieczor wczesniej naszykował to jak grochem o ściane

Hahah Ulka no tak...zapomniałam, że faceci to często jak "starsze dzieci" 😜
Z tego co pamiętam z porannych wyjść kiedy ja mogłam pospać to zazwyczaj nawet o 4:30 potrafił mi światło zapalić...nie lampkę nocną al ŚWIATŁO to takie najmocniejsze w całym pokoju 😮...o zgrozo...jak sobie przypomnę... 😠

• Mamusia
Novam szanowny tatuś wpada do pokoju w którym śpię, z talerzem i pałaszuje śniadanie przy tv. Oczywiście co któryś dzień wpadnie na pomysł że może ja głodna jestem podczas snu więc jeździ mi bułką po ustach. Jak już pochłonie swój poranny posiłek i pójdzie się szykować to za chwilę przychodzi i budzi żebym poszła drzwi zamknąć za nim pominę prwie milczeniem że ma klucze

• Mamusia
katja26 napisał(a):
Novam szanowny tatuś wpada do pokoju w którym śpię, z talerzem i pałaszuje śniadanie przy tv. Oczywiście co któryś dzień wpadnie na pomysł że może ja głodna jestem podczas snu więc jeździ mi bułką po ustach. Jak już pochłonie swój poranny posiłek i pójdzie się szykować to za chwilę przychodzi i budzi żebym poszła drzwi zamknąć za nim pominę prwie milczeniem że ma klucze

Aaaaaaaa 😲 😲 😲
Zamykanie drzwi "za nim" też niechętnie wspominam 😮 😠

• Mamusia
To widze ze ja mam luzy z moim M 🙂
W ciagu tygodnia to on przygotowuje sniadania, wiec nawet jak mam na 7:30 i trzeba wstac o 5:45 to moj wstaje ze mna robi mi sniadanko i idzie spac dalej. Jak mam na 9 albo 10 to wtedy jedzie ze mna samochodem. Jego praca zaczyna sie o 8 ale on moze sie zjawic w sumie kiedy mu sie podoba, byleby do 16:00 siedzial 🙂 W piatki kiedy nie muze jechac do pracy to wstaje zamyka drzwi do sypialni zeby mnie nie obudzic i potem jak juz pora zebym wstala dzwoni do mnie na komorke zebym nie zaspala 🙂

• Mamusia
novaM napisał(a):
pammat napisał(a):
no to proponuje bułeczkę z nutellą 🤪
Pami ... a ja też mam bułeczkę 😉 ale z "leniwym gołąbkiem" hehe 😎

Ja dzisiaj Zupa krem z brokół albo z pory jeszcze nie wiem... 😜
Wczoraj pochlonelam kebeb w bułce i fryty... mam wyrzuty sumienia jak cholera...

Teraz zaczynem nadrabiać watek z '' przysiegam ze bede/ nie bede'' 🙂

Weronika... jeszcze raz... serce rosnie jak sie patrzy na Twoja coreczke 🙂

• Mamusia
Basienka84 napisał(a):
To widze ze ja mam luzy z moim M 🙂
W ciagu tygodnia to on przygotowuje sniadania, wiec nawet jak mam na 7:30 i trzeba wstac o 5:45 to moj wstaje ze mna robi mi sniadanko i idzie spac dalej. Jak mam na 9 albo 10 to wtedy jedzie ze mna samochodem. Jego praca zaczyna sie o 8 ale on moze sie zjawic w sumie kiedy mu sie podoba, byleby do 16:00 siedzial 🙂 W piatki kiedy nie muze jechac do pracy to wstaje zamyka drzwi do sypialni zeby mnie nie obudzic i potem jak juz pora zebym wstala dzwoni do mnie na komorke zebym nie zaspala 🙂

Basienka ja cale szczescie mam podobnie...no moze oprocz przygotowywania posilków bo do tego ma dwie lewe rece 😉 Ale za to wozi gdzie potrzeba, nie pozwala mi juz prowadzic samochodu. Tylko na ostatnia wizyte u gin musialam dojechac sama bo On pedzil prosto z pracy, ale zajał mi kolejkę -ja oczywiscie spozniona. Jak wychodzi rano do pracy to na palcach, po cichutku...Dzowni czesto z pracy,pyta jak sie czuję, czy czegos nie potrzebuje...ech, no nie jest zle 🙂

happysad napisał(a):
a ja na obiadek przygotowuje udka pieczone w sosie ziołowo-czosnkowym, takie pichcone w woreczku w piekarniku, do tego ziemniaczki i surówka z cukinii lub do wyboru buraczki z papryką :P

podziwiam zapał

• Mamusia
wieronika87 napisał(a):
happysad napisał(a):
a ja na obiadek przygotowuje udka pieczone w sosie ziołowo-czosnkowym, takie pichcone w woreczku w piekarniku, do tego ziemniaczki i surówka z cukinii lub do wyboru buraczki z papryką :P

podziwiam zapał

Weronika, to juz chyba z nudów i dla zabicia czasu chyba bo ja to taka kucharka jak z koziej dupy trąba... wzięlo mnie ostatnio bo juz wszystko posprzatane,urzadzone, kupione i tylko siedze i czekam na poród 😉

• Mamusia
Marzenak ty masz córkę jedną a ja dwóch łobuziaków którzylubią wcześcnie wstawać 🙂 ostatnio zapytałam starszego czyu będzi mi pomagał przy dzidziusiu a on na to " WIES MAMO TO TWÓJ OBOWIĄZEK ZMIENIAĆ PIELUCHy I KARMIĆ DZIDZI CYCUSIEM " szczęka w dół nic nie odpowiedziałam bo co miałam powiedzieć 🙂 zatkało matkę

• Mamusia
rubi napisał(a):
Marzenak ty masz córkę jedną a ja dwóch łobuziaków którzylubią wcześcnie wstawać 🙂 ostatnio zapytałam starszego czyu będzi mi pomagał przy dzidziusiu a on na to " WIES MAMO TO TWÓJ OBOWIĄZEK ZMIENIAĆ PIELUCHy I KARMIĆ DZIDZI CYCUSIEM " szczęka w dół nic nie odpowiedziałam bo co miałam powiedzieć 🙂 zatkało matkę

Rośnie mały dyktator 😜 😉

• Mamusia
happysad przebierz sie za kubusia puchatka z takim brzuchem bedziesz wygladac bosko 🙂 🙂

pammat nie ograniam twojego pomysłu na obiad ......kurczak zupki cebulowe grzanki i ryz jak to powiązać??? 🙂 ktoś tu chyba w ciązy 😉

a ja z moim mezem walczylam i nauczyl sie cichutko zbierac do pracy 🙂 a w drzwiach mamy zatrzaskujacy sie zamek 🙂 a na sniadanie jak sie nie chce robic to zawsze jest mleko i płatki wiec tez sobie poradzi 🙂 no i przez 3 lata małżeństwa jego koszule prasowalam moze 3 razy 🙂 włącza i opróżnia zmywarke i pranie tez zrobi a ostatnio nawet obiad mu sie zdarzył .....
faceta tez duzo mozna nauczyc 🙂 🙂 🙂 nawet pojętne bestie 😎

• Mamusia
marika321 napisał(a):
happysad przebierz sie za kubusia puchatka z takim brzuchem bedziesz wygladac bosko 🙂 🙂

pammat nie ograniam twojego pomysłu na obiad ......kurczak zupki cebulowe grzanki i ryz jak to powiązać??? 🙂 ktoś tu chyba w ciązy 😉

a ja z moim mezem walczylam i nauczyl sie cichutko zbierac do pracy 🙂 a w drzwiach mamy zatrzaskujacy sie zamek 🙂 a na sniadanie jak sie nie chce robic to zawsze jest mleko i płatki wiec tez sobie poradzi 🙂 no i przez 3 lata małżeństwa jego koszule prasowalam moze 3 razy 🙂 włącza i opróżnia zmywarke i pranie tez zrobi a ostatnio nawet obiad mu sie zdarzył .....
faceta tez duzo mozna nauczyc 🙂 🙂 🙂 nawet pojętne bestie 😎

tak tak, tez uwazam ze jak sie nie rozpusci to tez czasem cos zrobia sami w domu.
moj mi tylko buzi daje jak wychodzi wczesnie i tyle go widze, a jak idzie na 11 i juz nie spie to gadamy chwile, nawet czasem razem snaidanie jemy jak sie zwloke z lozka haha. a sniadan nie szykuje aani kolacji, obiady czasem ale z reguly mi nie wychodza bo cos przypale... 😞