Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Nie no Aga to, ze o 7 wstalas to ja Cie podziwiam!!!!! 😮 Odpoczywaj, praca nie ucieknie 😜
Kurcze, dziewczyny widze, ze ja jakas szczesciara, bo fakt brzuch twardnieje, ale jeszcze nawet ani jednej no-spy nie wzielam. Mam nadzieje Happysad ze dzielnie znosisz ten swoj brzuszek.

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Nie no Aga to, ze o 7 wstalas to ja Cie podziwiam!!!!! 😮 Odpoczywaj, praca nie ucieknie 😜
Kurcze, dziewczyny widze, ze ja jakas szczesciara, bo fakt brzuch twardnieje, ale jeszcze nawet ani jednej no-spy nie wzielam. Mam nadzieje Happysad ze dzielnie znosisz ten swoj brzuszek.

Ja tez nigdy no-spy nie bralam 🙂 Dolaczam do klubu 😉

• Mamusia
Te twrdnienia brzucha to juz chyba normalne w tych ostatnich mieciacach, nie ma co sie nimi przejmowac i mysle, ze tu nospa nic nie da... Po co sie nie potrzebnie faszerowac jak i tak dzidzia wyjdzie kiedy bedzie chciala 🙂
novaM szkoda, ze malego nie widzialas, bo pewnie sie nastawilas, a tu zonk, ja tez juz chyba nie bede miala USG do konca ciazy, to jak masz wizyte za miesiac to chyba juz przed samym porodem, a na kiedy dokladnie?

• Mamusia
Dobry wieczor,
ja na chwile wpadam sie przywitac. podczytuje Was co jakis czas ale dopiero teraz pisze,bo mi bol nerki zelzal. leze caly dzien,siostra mi obiad przyniosla i posprzatala. kamien chyba schodzi coraz nizej bo mam bole co jakis czas. zejde na do kuchni zrobic cos cieplego do piciu i dalej grzac sie do wyrka.
Marzenka super ze wizyta udana,najwazniejsze ze Ty i Kajtek macie sie zdrowi. Olke pozdrow i niech sie kuruje.
Jutro u nas na wsi Halloween i beda dzieci chodzily po domach. Grzesiek kupil maske i mowi ze bedzie w niej otwieral dzieciakom.Ten to ma pomysly az sie dziwie,ze z dziecmi nie bedzie chodzil po domach 😉
Trzymajcie sie cieplo. buziaki

• Mamusia
coquelicot napisał(a):

ja też ani jednej no-spy nie wzięłam 😉

• Mamusia
beata26 napisał(a):
Dobry wieczor,
ja na chwile wpadam sie przywitac. podczytuje Was co jakis czas ale dopiero teraz pisze,bo mi bol nerki zelzal. leze caly dzien,siostra mi obiad przyniosla i posprzatala. kamien chyba schodzi coraz nizej bo mam bole co jakis czas. zejde na do kuchni zrobic cos cieplego do piciu i dalej grzac sie do wyrka.
Marzenka super ze wizyta udana,najwazniejsze ze Ty i Kajtek macie sie zdrowi. Olke pozdrow i niech sie kuruje.
Jutro u nas na wsi Halloween i beda dzieci chodzily po domach. Grzesiek kupil maske i mowi ze bedzie w niej otwieral dzieciakom.Ten to ma pomysly az sie dziwie,ze z dziecmi nie bedzie chodzil po domach 😉
Trzymajcie sie cieplo. buziaki

To dobrze ze juz Ci lepiej 🙂
Co do Halloween to pewnei twoj M bedzie chodzil jak tylko malenstwo sie urodzi 🙂 wreszcie bedzie mial pretekst 😁

• Mamusia
HEJKA!!!!
AGAMIIIII BEZ OBAW 🙂 ŻYJE 🙂 I JAKOS SIE TRZYMAM.NIE BYŁO MNIE NA FORUM DOSYC DAWNO BO CIAGLE COŚ-ALBO W PRACY,ALBO JAKIEŚ WIZYTY ALBO ZMĘCZENIE NA MAXA....NARAZIE JESTEM STRASZNIE "NIEPOUKŁADANA,ZMĘCZONA,OBOLAŁA,I CIĘZKIE DNI NASTAŁY DLA TEGO MILCZAŁAM.ALE DZIEKUJE ZE NAPISAŁAS 🙂 TO MIŁE. OSTATNIO BYŁAM W PRACY I ZACZEŁO MI SIE SŁABO ROBIĆ-PRAWIE PADŁAM TRUPEM ,WIĘC POTEM BYŁ SZPITAL,BADANIA KROPLÓWKI PO CZYM OKAZAŁO SIĘ ZE Z MOJA NOGA COŚ NIE TAK I JAKIEŚ ZATORY W ŻYŁACH SIĘ ROBIA WIĘC WIECEJ BADAŃ,DOPPLER NA ŻYŁY ZASTRZYI NA ROZRZEDZENIE KRWI I TAKIE TAM....OGÓLNIE NADAL COS EXTRA WYCODZI-JAKIEŚ DOLEGLIWOSCI I PO PROSTU JUZ NIE MOGE SIE DOCZEKAC GODZINY ZERO.POZDRAWIAM 🙂

• Mamusia
CANDYNS napisał(a):
HEJKA!!!!
AGAMIIIII BEZ OBAW 🙂 ŻYJE 🙂 I JAKOS SIE TRZYMAM.NIE BYŁO MNIE NA FORUM DOSYC DAWNO BO CIAGLE COŚ-ALBO W PRACY,ALBO JAKIEŚ WIZYTY ALBO ZMĘCZENIE NA MAXA....NARAZIE JESTEM STRASZNIE "NIEPOUKŁADANA,ZMĘCZONA,OBOLAŁA,I CIĘZKIE DNI NASTAŁY DLA TEGO MILCZAŁAM.ALE DZIEKUJE ZE NAPISAŁAS 🙂 TO MIŁE. OSTATNIO BYŁAM W PRACY I ZACZEŁO MI SIE SŁABO ROBIĆ-PRAWIE PADŁAM TRUPEM ,WIĘC POTEM BYŁ SZPITAL,BADANIA KROPLÓWKI PO CZYM OKAZAŁO SIĘ ZE Z MOJA NOGA COŚ NIE TAK I JAKIEŚ ZATORY W ŻYŁACH SIĘ ROBIA WIĘC WIECEJ BADAŃ,DOPPLER NA ŻYŁY ZASTRZYI NA ROZRZEDZENIE KRWI I TAKIE TAM....OGÓLNIE NADAL COS EXTRA WYCODZI-JAKIEŚ DOLEGLIWOSCI I PO PROSTU JUZ NIE MOGE SIE DOCZEKAC GODZINY ZERO.POZDRAWIAM 🙂

Juz niedlugo godzinka zero 🙂 wytrzymamy... teraz siedzisz w domku? lepiej sie juz czujesz?

• Mamusia
CANDYNS napisał(a):
HEJKA!!!!

Fajnie, ze wreszcie znalazlas chwile zeby napisac:-)
Dobrze, ze juz lepiej, ale pewnie musisz teraz duzo odpoczywac i zaliczasz sie do kanapowcow 😉
Oby do 38 tygodnia...

• Mamusia
CANDYNS a tak dzisiaj myślałam o Tobie a mianowicie co się z Tobą dzieje. Super, ze napisałaś 🙂 No niestety 3 trymestr ciąży jest najgorszy bo wszystkie choroby, dolegliwości wychodzą na wierzch. Odpoczywaj i niczym się nie stresuj:* No i na L4 idź!! :P też czasami mam dosyć i tak sobie myślę, no ile jeszcze?! No ale niestety ciąża to okres 40 a nawet 42 tygodni;/ Jak to ktoś kiedyż powiedział cieszmy się, że nie jesteśmy słonicami :P 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂 maz przyniosl mi laptopa! mam kontakt ze swiatem hehe... no mam zdiagnozowana ta cholestaze ciazowa, przyjmuje leki, w nocy jest najgorzej ale dali mi difergan i spie jak zabita, bo 1 nocke w szpitaku mialam z glowy -cala noc sie drapalam. Mam podwyzszone proby watribowe, dzis mi powiedzielei, ze na pewno zostane kilka dni w szpitalu beda obserwowac proby i dziecko, a potem zobaczymy, bo im bardziej wzrastaja te proby watrobowe tym bardziej jest to niebezpieczne i rzeba ukonczyc ciaze wczesniej. Jutro na szczescie zaczyna mi sie 33 tydzien. Mala wazy 2050- powiedzieli ze jest wieksza niz powinna na ten tydzien. Szyjke mam 2cm, a powinna byc ok 3cm, ale beda sie martwic jak bedzie 1,5cm. Glowka jest juz nisko ulozona. Tyle w skrocie... buziaki

• Mamusia
DZIĘKI DZIEWCZYNY ŻE MYŚLALYŚCIE O MNIE TAK TEN TYDZIEN ODPOCZYWAM BO NAPRAWDE BARDZO ŹLE SIE CZUJE.DUŻO LEZE,ROBIE TO CO MUSZE Z GRUBSZA .W PONIEDZIAŁEK IDE DO MOJEJ PANI DOKTOR I CHYBA WEZME ZWOLNIENIE BO W SUMIE TO I TAK OD GRUDNIA IDE JUZ NA MACIERZYŃSKI A SIŁ CORAZ MNIEJ.NO I NIEMOGE JESĆWCZORAJ ZJADŁAM ZUPE Z MAKARONEM I 2 BUŁECZKI NA KOLACJE I WSZYSTKO ZWYMIOTOWAŁAM 😞 I TEZ TO MNIE MĘCZY BO CIĄGLE MI W BRZUCHU TAK JAKBYM SIE "PRZEJADŁA"A JA MAŁO CO JEM 😞 ALE DAMY RADE-JUZ BLIŻEJ NIZ DALEJ CO NIE :p CAŁUJE WAS DZIEWCZYNKI I WY TEZ 3MAJCIE SIE I UWAZAJCIE NA SIEBIE I NA "BRZUSIOLKI" 🙂

• Mamusia
sloneczko123 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
Słoneczko trzymaj się tam kochana 🙂 i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze 😘

dziekuje 🙂 a co z agami? bowidzialam sie z nia wczoraj w szpitalu i mowila ze nie czula sie dobrze...bo wymiotowala

Pisala ze juz jej lepiej 🙂 ale pewnie zaraz sama odpowie 😉

Dziewczyny życzę Wam szybkiego i jak najmniej bolesnego rozwiązania 🙂 Ja swoją 1córcię rodziłam 27.12.2005r całe 2godziny 🙂 aż mi się wierzyć nie chce że to już 6lat minęło....
Powodzenia

• Mamusia
dobry dobry.... dobry wieczor.... nie bylo mnie bo u sasiadki na herbatce bylam,.... no ja juz sloneczko funkcjonuje normalnie w miare.... jutro jade na weekend do rodzicow....
miło dziewczyny ze sie odezwałyscie... Candys dobrze ze zyjesz i jest powiedzmy hmmm znosnie.. 😉)))
nova... szkoda ze nie widzialas tego urwisa... nie dlugo na zywo zobaczysz.....;D

• Mamusia
sloneczkowitaj w gronie chodzacej cholestazy 😉 ja tez ja mam, biore leki 2 razy dziennie i sie przestalam drapac. przez cholestaze bede miala szybszy porod bo przez te enzymy male szanse na donoszenie do 40tygodnia.Na pocieszenie dodam ze u mnie to rodzinne a dzieci rodza sie zdrowe. dobra opieka lekarska a na 100%bedzie dobrze. Trzymaj sie cieplo:*
CANDYSsuper ze sie odezwalas 🙂
Ja juz po kapanku i kolacji. Oby do rana bez niespodziewanek.
Buziole brzuchole:*
Dobranoc

• Mamusia
pammat napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
pammat napisał(a):
🙂

Pam jak Ci czas mija?

no jak do mnie napisałaś wpadłam tylko na chwilkę sprawdzić co się dzieje :P pranie rozwiesiłaś ma się rozumieć dzisiaj ? 😎

no ma się rozumieć 😁 i jeszcze 2 następne zrobiłam i rozwiesiłam od razu 😎

• Mamusia
happysad jakbyś poleżała plackiem ze 2 dni tylko chodząc do wc to by ci skórcze brzuszka przeszły wiem po sobie jak leżałam plackiem w szpitalu jak się wstanie za szybko napina się jak jest pełny pęcherz w nocy napina,jak kucam i wstanę napina się więc standardowo ..
sloneczko123 życzę ci jak najmniejszych katuszy żeby cię tak nie swędziało 😉
CANDYNS biedna nasza jak cierpiałaś na początku jako jedyna najdłużej wisiałaś na toalecie tak teraz znowu biedna się męczysz 😘
novaM też bym się wkurzyła na twoim miejscu 🤨
Daniela no mamy nadzieje że porody przebiegną pomyślnie szybko dzięki 😎
aaagaaa się wie 😎