Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Blizniaki2 gratuluję mamusiu 🙂 czekamy na zdjecia naszych pierwszych grudniowych maluszków! 🙂
wanilia oszzz kurcze chyba faktycznie ci czop wyleciał 😮
meliska no w końcu jesteś na łączach leż i odpoczywaj kochana my też tęskniłyśmy za tobą 😘
katja26 co ci wyszły za kropki 🤨

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
blizniaki gratulacje 🙂)))) super bardzo bardzo bardzo gratuluje i maluszkon zycze szybkiego wyjscia z inkubatorkow i powrotu do zdrowia,... martwiłuysmi sie o ciebie.... i tak przypuszczałam ze chyba bylas na porodowce...dobrze ze juz jestes odpoczywaj...
wanilia a ty na ibze przyjec marsz... mi ginekolog jak wychodzilam z gabinetu ostatnio powiedzial ze widzimy sie za miesiac ale, jak by:
- odeszly wody
- pojawiły sie skurcze regularne
- skoczyło cisnienie
- POJAWIŁA SIE KREW
to na izbe od razu... wiec prosze slonce jedz... napewno jest ok ale sprawdz....

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
wanilia napisał(a):
Dzień dobry 😎
Ja dziś dzień zaczełam pobudką o 3 z mega bólem brzucha, takim jak okresowy ale tym razem nie ćmienie w podbrzuszu tylko autentyczny ból który wywalił mnie z łóżka. Chodziłam po domu przez godzinę - kibelek, fotel, łóżko, kibelek...Puściłam tyle bąków że dziwne że się gęsto nie zrobiło 😉 Jak trochę przeszło po godzinie to położyłam się spać i pospałam do 7. Ale powiem Wam że już myślałam że się zaczęło.Przed chwilą dzwoniłam do położnej, powiedziała że najwyraźniej faktycznie coś się mogło zacząć dziać i te bóle mogą się pojawiać częściej. Mam wtedy nie panikować i zrobić sobie ciepłą kąpiel. Ale mógł to być też jednorazowy incydent...

no nie wierze!!!!! wlasnie chcialam opisac moje nocne przeboje, a widze ze u ciebie identyko!!!!!
O 4 rano obudził mnie zajebisty ból brzucha, wlasnie taki jak na okres, tylko mega mocny...do tego zaraz kibelek i rewolucje w brzuchu...bolało jakies pol godz i przeszlo, ale do 6.30 nie spalam i wyczekiwalam a akies skurcze. tez juz myslalam ze sie zaczyna, przestraszylam sie na maxa!!!
widzisz, jakie zgranie w czasie, haha 🙂

A jak teraz? Mnie do południa męczył jeszcze ból, teraz przeszło. Przyznam się też że jak zobaczyłam na wkładce taki gęsty śluz to pomyślałam że to może kawałek czopa i chciałam sprawdzić czy jest tego więcej. Jak włożyłam palucha to poleciała krew 😲 Zastanawiam się co robić, mała się rusza więc nie panikuję

przed poludniem jeszcze mnie pobolewal brzuch, ale teraz ok. tylko twardnieje co chwila

Wanlia z tym czopem to moze rzeczywiscie tak byc, mysle ze nie ma co panikowac, w koncu czop to sluz najczesciej podbarwiony krwia, wiec chyba wszystko gra, zwlaszcza ze mala sie rusza. A wlasnie, chcialam zapytac, czy czop zawsze odchodzi? czy akcja porodowa moze sie zaczac a czop nie odejdzie?

witam oj jaka dobra wiadomość od BLIŹNIAKÓW GRATULUJĘ Teraz szybki powrót do kondycji i do domku mamusia z tatusiem będą bawić super!!! Czyli w którym tyg urodziłaś???
Wanilia ty lepiej zadzwoń do lekarza bo jak to już???
Ja dziś gnijeeeee w domku rano byłam się tylko przejść a tak to obiadek zjadłam i leże i siedzę i herbatki pije!!!!!!

• Mamusia
wiecie co dziewczyny, głupia Weronika ze swoim chorym zartem zepsula mi cala zabawe....myslalam ze beda wieksze emocje jak sie urodza dzieciaczki, a tu prosze czlowiek zamiast sie cieszyc czyims szczesciem zastanawia sie czy to napewno....ale wierze ze tak i jeszcze taz GRATULUJE 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
pammat napisał(a):
[wanilia oszzz kurcze chyba faktycznie ci czop wyleciał 😮
:

Nie pammat to raczej nie czop tylko krew - taka (pozwolę sobie na opis ☺️ )z ciemnymi glutami - jak przy okresie jak się błona śluzowa macicy obkurcza i wypada...
Agami teraz już nie leci a mała się ładnie rusza więc poczekam do jutra - zobaczę jak minie noc.

• Mamusia
a ja siedze z moim M u kolegi oni grają w fife na ps3 a ja siedze i z wami klikam i chce isc do wc się złamać ale jakoś nie mogę 🤨haha 😁 a zaraz jedziemy na miasto i muszę się wypróżnić bo jak w trasie mi się zachce to będzie gnój 😁 😁 😁 🙃 ale jaja

• Mamusia
pammat napisał(a):
a ja siedze z moim M u kolegi oni grają w fife na ps3 a ja siedze i z wami klikam i chce isc do wc się złamać ale jakoś nie mogę 🤨haha 😁 a zaraz jedziemy na miasto i muszę się wypróżnić bo jak w trasie mi się zachce to będzie gnój 😁 😁 😁 🙃 ale jaja

pammat nie łam się 😜

• Mamusia
wanilia napisał(a):
meliska miło Cie widzieć 🙂 Do kiedy masz nakaz leżenia? Bo terminy mamy takie same a mnie już lekarz zwolnił z leżenia i leków rozkurczowych. A po dzisiejszej akcji nocnej uświadomiłam sobie że wcale jeszcze nie chcę rodzić 😜

chociaż tydzień... ale im dłużej dzidzi w brzuszku tym lepiej 🙂

• Mamusia
pammat napisał(a):

haha, słuchawki im zaloz na uszy, ale podgłośnij 😁

• Mamusia
Aniqa1111 napisał(a):
pammat napisał(a):

haha, słuchawki im zaloz na uszy, ale podgłośnij 😁

haha spoko dałam radę właśnie się złamałam 😁 😁 nie będę sie pierdzielić tam ja wstrzymywać w moim stanie nie moge nie 😁 😁 😁

• Mamusia
wanilia napisał(a):
pammat napisał(a):
[wanilia oszzz kurcze chyba faktycznie ci czop wyleciał 😮
:

Nie pammat to raczej nie czop tylko krew - taka (pozwolę sobie na opis ☺️ )z ciemnymi glutami - jak przy okresie jak się błona śluzowa macicy obkurcza i wypada...
Agami teraz już nie leci a mała się ładnie rusza więc poczekam do jutra - zobaczę jak minie noc.

myślę, że to jednak czop... to ma być taka śluzowata podbarwiona krwią wydzielina, bo jak krew to gorzej i jednak bym na Twoim miejscu wyruszała... zadzwoń do gina... bo jak pojedziesz to pewnie Cię zatrzymają...

• Mamusia
holi32 napisał(a):
Wanilia ty się lepiej do lekarza wybierz bo nie wiadomo czy już się tam coś nie dzieje!!!
Meliska super że ty w domku już jesteś czyli kanapę zaliczasz codziennie

już wypróbowałam wszystkie pozycje 😁 mam pozwolenie wstawać tylko na siusiu... a że siuuusiam dużo... to z perspektywy dnia aż tak dużo nie leżę 😁 😁 😁

• Mamusia
meliska napisał(a):
A w ogóle ku... mać co to za jaja tu odchodziły jak mnie nie było 😮
Co prawda pisałam, żeby nikt nie rodził, ale nie kazałam też nic wstecz odwoływać 😉

😁 😁 😁 Weronika sama nie odwołała, klub detektywów ją zdekonspirował 😉