Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam
Meliska mozesz mi napisac jakie mialas objawy polpasca, bo mnie chyba tez to dopadlo...
Z tego co wyczytalam w necie to ta moja goraczka, dreszcze, oslabienie bez innych objawow, a wczoraj wieczorem zauwazylam swedzace, male, czerwone plamki pod prawa pirsia 😞
Chyba jestem zmuszona isc do lekarza...
Obawiam sie jeszcze o mojego synka, bo wyczytalam, ze polpascem nie mozna sie zarazic jak sie mialo juz ospe, ale jak ktos nie mial to moze miec ospe wietrzna, a moj synek nie mial... 😞

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzien dobry

Marika gratulacje udanej wizyty 🙂 zdecydowalas sie na L4 czy dalej pracujesz?
Dorianna wydaje mi sie ze jak masz polpasca to lepiej malego teraz zarazic ospa. Im wczesniej sie przechodzi to tym lepiej 🙂 ja mialam jak bylam w Anglii (25 lat) dwa dni wtedy lezalam w lozku w sumie nie przytomna i jak to powiedzili mi i tak mialam dobrze.
Meliska wszybkiego powrotu do zdrowia. Oby jak najszybciej sie to wyleczylo i nie bolalo

Ja na wizyty ide jutro 18:30 🙂 Nocki przesypiam normalnie, jak to mozna uznac za normalne (10-11 godzin snu). Mlody sie rusza az bola zebra. Milego Dnia zycze wszystkim 🙂

• Mamusia
Helloł brzuchy 😘
Dorianna mi to właściwie nic nie było... co prawda byłam osłabiona, ale poczułam się już tak w momencie przekroczenia progu oddziału 😉 właśnie tak jak Ty zauważyłam pod biustem krostki, które zaczęły się roznosić i w efekcie kilkudniowego nieleczenia zamieniły się w takie czerwone ogniska zapalne... więc leć kochana do doktora i zapytaj też co z małym, bo faktycznie jak nie miał ospy 🤢 w dodatku to cholerstwo umiejscowiło mi się z lewej strony i nie daję rady spać na tym boku, bo mnie to ni swędzi, ni piecze 😠

• Mamusia
Aaagaaa Ty to chodzisz ostatnia spać i wstajesz chyba pierwsza 😁 Ja dziś zdążyłam tylko umyć włosy, bo będę panów kurierów przyjmowała 😜 , ale ile się przy tym nakwiczałam... ku... mi takie zwykłe czynności sprawiają tyle problemów... normalnie myślałam, że kręgosłup mi pęknie i się zasapię ☺️ a jeszcze to to trzeba wysuszyć i wyprostować 🤢 może która chętna??? 😉

• Mamusia
meliska napisał(a):
Helloł brzuchy 😘
Dorianna mi to właściwie nic nie było... co prawda byłam osłabiona, ale poczułam się już tak w momencie przekroczenia progu oddziału 😉 właśnie tak jak Ty zauważyłam pod biustem krostki, które zaczęły się roznosić i w efekcie kilkudniowego nieleczenia zamieniły się w takie czerwone ogniska zapalne... więc leć kochana do doktora i zapytaj też co z małym, bo faktycznie jak nie miał ospy 🤢 w dodatku to cholerstwo umiejscowiło mi się z lewej strony i nie daję rady spać na tym boku, bo mnie to ni swędzi, ni piecze 😠

Ok, to ja lece do lekarza i chyba malego odrazu zabiore do pediatry 🙂 Mam nadzieje, ze jakis mnie teraz przyjmnie albo chociaz na popoludnie mnie zarejestruje. Dam znac co i jak.

• Mamusia
Ja też już na nogach od dłuższego czasu, M dziś jechał do pracy później więc udało się spędzić razem troche czasu rano. Teraz juz pojechał ale powinien być za 4h 🙂
Dorianna a Ty chyba faktycznie do lekarza. Co to za epidemia? Normalnie nieszczęścia chodzą parami - półpaśce, cholestazy...
beata26 przezyłaś jakoś noc?

• Mamusia
meliska napisał(a):
Aaagaaa Ty to chodzisz ostatnia spać i wstajesz chyba pierwsza 😁 Ja dziś zdążyłam tylko umyć włosy, bo będę panów kurierów przyjmowała 😜 , ale ile się przy tym nakwiczałam... ku... mi takie zwykłe czynności sprawiają tyle problemów... normalnie myślałam, że kręgosłup mi pęknie i się zasapię ☺️ a jeszcze to to trzeba wysuszyć i wyprostować 🤢 może która chętna??? 😉

nie potrzebuję dużo snu 😉 chociaż zależy kiedy 😜 a dzisiaj obudziłam się o 7.30, poleżałam do 8 w łóżku ale spać już mi się nie chciało więc wstałam 🙂

a teraz nie mogę się doczekać kuriera 😁

i mam w planie dzisiaj prasowanie rzeczy Maluszka, rzeczy małego wiszą na dwóch suszarkach i muszę się za to zabrać i potem wstawić resztę do prania 🙂

• Mamusia
Ja nie moge, dzis mi się chyba cora kroczem wyciśnie tak napiera 😮 Normalnie nie mogę usiedzieć. Ake przynajmniej sie zreflektowała i cisnie w dobrym kierunku bo rano atakowała okolice pepka i musiałam jej tłumaczyc że tędy sie nie da 😁

Przy okazji chciałabym zauwazyć że Aniqua111 zamilkła.

• Mamusia
Hello moje kochane narzekacze 🙂 Ja też muszę poględzić, znowu mnie trzepie po tych lekach, pozatym zrobiły mi się odparzenia w pachwinach i nie mogę wyleczyć. Bo musiałabym ze 3 dni bez majtek latać a ciągle albo ktoś przychodzi do domu albo ja muszę wychodzić

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Ja nie moge, dzis mi się chyba cora kroczem wyciśnie tak napiera 😮 Normalnie nie mogę usiedzieć. Ake przynajmniej sie zreflektowała i cisnie w dobrym kierunku bo rano atakowała okolice pepka i musiałam jej tłumaczyc że tędy sie nie da 😁

Właśnie... i Guga też 😲

A moja się jakaś spokojniejsza zrobiła 🤔 i tak zaczęłam się zastanawiać, bo chyba wczoraj Agami pisała, że dzieci w brzuszku mogą mieć ospę 🤔 ???

• Mamusia
Guga dycha ale ledwie 🤢
Mam juz dość...jakis dolek albo co... pieklam chleb o 0500 rano bo nie spalam od 0330 do 0700... wygladam jak zoobie i tak sie tez czuje wszystko mnie boli a nawet napier... 😮
Nie obraze sie wcale jak na wizycie 14-go lekarz przyspieszy cesarke... ☺️...

Jua Was nadrabiam brzuchole... 😘

• Mamusia
guga napisał(a):
Guga dycha ale ledwie 🤢
Mam juz dość...jakis dolek albo co... pieklam chleb o 0500 rano bo nie spalam od 0330 do 0700... wygladam jak zoobie i tak sie tez czuje wszystko mnie boli a nawet napier... 😮

A mówią... nie wywołuj wilka z lasu... ale czasem trzeba 😁
Guga dasz radę 😘

• Mamusia
meliska napisał(a):
guga napisał(a):
Guga dycha ale ledwie 🤢

Guga dasz radę 😘

Powinno byc:
Nie wywołuj Gugi z szałasu ;P

• Mamusia
meliska napisał(a):
guga napisał(a):
Guga dycha ale ledwie 🤢

Guga dasz radę 😘

Powinno byc:
Nie wywołuj Gugi z szałasu 😜

• Mamusia
wanilia napisał(a):
A ja myślę że to dobry pomysł żeby spróbować poprosic o przyspieszenie cesarki - jeśli córcia jest gotowa do wyjścia to chyba można mamie oszczędzić paru dni meczenia się? W końcu kręgosłup ma się tylko jeden i jeszcze się gudze przyda 😉
]

to juz nawet nie kregosłup... juz po prostu wszystko...mam nadzieje ze przejdzie i jutro bedzie lepiej bo zaczynam miec wrazenie ze zła matka ze mnie bo tak ciągle narzekam ☺️ 🤢

• Mamusia
meliska napisał(a):
wanilia napisał(a):

Właśnie... i Guga też 😲

A moja się jakaś spokojniejsza zrobiła 🤔 i tak zaczęłam się zastanawiać, bo chyba wczoraj Agami pisała, że dzieci w brzuszku mogą mieć ospę 🤔 ???

dzien dobry misiaki.... zakatarzona agami dołącza do waszego grona....
meliska artykuł o ospie

• Mamusia
guga napisał(a):
wanilia napisał(a):
A ja myślę że to dobry pomysł żeby spróbować poprosic o przyspieszenie cesarki - jeśli córcia jest gotowa do wyjścia to chyba można mamie oszczędzić paru dni meczenia się? W końcu kręgosłup ma się tylko jeden i jeszcze się gudze przyda 😉
]

to juz nawet nie kregosłup... juz po prostu wszystko...mam nadzieje ze przejdzie i jutro bedzie lepiej bo zaczynam miec wrazenie ze zła matka ze mnie bo tak ciągle narzekam ☺️ 🤢

guga ja dzis wstałam i normalnie sie podemna nogi ugięły - jakby były z waty. Myślę że to przez te zylaki w pachwinach krew słabiej dopływa, zreszta same nogi tez wygladaja coraz gorzej. I jak sobie pomyslę że zostanę z takimi oszpeconymi lydka i to mi sie ryczec chce i naprawdę wolałabym zeby Weronika juz wyszła bo z każdym dniem jest troche gorzej. I nie wiem czy to swiadczy o tym ze zła matka ze mnie ale czekam do weekendu a potem zaczynam intensywne wyganianie