Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
meliska napisał(a):
Ale widzę Nova, że się nie nudziłaś 😜 no odwaliłaś kawał dobrej roboty... fakt, nie było mnie wtedy jeszcze z Wami, ale ja też bym trafiła... od początku uważałam, że dziewczynka, chociaż wszyscy twierdzili, że chłopak 😜

Ojjj Meliska my wtedy z trzech rodzajów wróżb korzystałyśmy + przeczucia oczywiście 😉
...od trzech czy czterech dni nad tym siedziałam 😜

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ale musze przyznać że zdziwił mnie suplement diety na dziewczynkę. Z tego co wiem jedyną skuteczną i wykorzystywaną w praktyce metodą seksowania nasienia jest wciąż metoda cytometrii przepływowej oparta na różnicy wielkości chromosomów X i Y. U bydła daje ponad 90% pewności co do płci potomstwa uzyskanego z takiego nasienia. Witaminki na dziewczynki? Ja w to nie wierzę..Ale się cieszę że Guga ma swoją wymarzoną dziołchę 🤪

• Mamusia
novaM napisał(a):
meliska napisał(a):
Ale widzę Nova, że się nie nudziłaś 😜 no odwaliłaś kawał dobrej roboty... fakt, nie było mnie wtedy jeszcze z Wami, ale ja też bym trafiła... od początku uważałam, że dziewczynka, chociaż wszyscy twierdzili, że chłopak 😜

Ojjj Meliska my wtedy z trzech rodzajów wróżb korzystałyśmy + przeczucia oczywiście 😉

W takim razie szacuneczek 🤪 swoją drogą widać, że Cię ta wieś nudzi 😉

• Mamusia
meliska napisał(a):
novaM napisał(a):
meliska napisał(a):

W takim razie szacuneczek 🤪 swoją drogą widać, że Cię ta wieś nudzi 😉

Nooooo strasznie żebyś wiedziała 🤪
...ale tak całymi dniami nie siedziałam żeby nie było, że jakaś nadgorliwa jestem 😜

• Mamusia
Miałam Wam napisać że narobiłyscie mi ostatnio smaka na chipsy i kupiłam sobie wczoraj i był zonk, zjadłam z dwa i wcale mi nie smakowały a przed ciążą jadłam normalnie. Może się samoistnei przestawiłam na dietę matki karmiącej i takie mocno przyprawione rzeczy mi przestały wchodzić

• Mamusia
hej hej
Ja szczerze mówiąc to jestem juz na ostatnich nogach. Pachiny bolą mnie co raz bardziej. W nocy praktycznie nie spie a jak się przkeręcam z boku na bok to trwa to wieki i sprawia wielki ból. Ucisk główki juz znaczy i jakoś tak myślę ze max tydzień mi został. Przy czym zaplanowałam że urodze w nastepny weekend 😁 😁 😁D: 😁 ciekawe jak to wyjdzie 😁

• Mamusia
ziolka napisał(a):
hej hej
Ja szczerze mówiąc to jestem juz na ostatnich nogach. Pachiny bolą mnie co raz bardziej. W nocy praktycznie nie spie a jak się przkeręcam z boku na bok to trwa to wieki i sprawia wielki ból. Ucisk główki juz znaczy i jakoś tak myślę ze max tydzień mi został. Przy czym zaplanowałam że urodze w nastepny weekend 😁 😁 😁D: 😁 ciekawe jak to wyjdzie 😁

Ziolka to witam w klubie 😎
Jak ja się cieszę, że śpię sama bo centralnie do przekręcania się wykorzystuję całą szerokość łóżka ... No i co zmiana pozycji to pobudka 🤢

A co do rozwiązania...to ja mam jakieś takie przeczucie, że po kolejnej wizycie (czyli 1 grudnia) coś się u mnie ruszy 😎

• Mamusia
novaM napisał(a):
A co do rozwiązania...to ja mam jakieś takie przeczucie, że po kolejnej wizycie (czyli 1 grudnia) coś się u mnie ruszy 😎

Ty się przed szereg nie wychylaj tylko puść wanilię przodem 😜 Mam nadzieję że jeszcze ktoś tu będzie za 40 min - coś ze sklepu przynieść? 😉

hej kochane naczytałam się ale ok spoko!!! Wiecie faktycznie na razie tylko nam się w listopadzie kobitki rozpakowują a co do grudnia no to czekamy tylko że ja bym chciała już dziś byłam w szpitalu na ktg i na szczęście wszystko w porządku z maluszkiem, ale moja doktorka mówiła mi ciągle że się skurcze piszą i fakt pisały się czułam tylko twardość brzucha i ciepło na twarzy ale bez bólu.
Potem zostałam zbadana ujście mam zamknięte ale szyjki brak i głowa małego mojego jest bardzo nisko dlatego ciężko mi się chodzi!!! Mówi doktorka że powinnam od dziś zacząć przytulanki z mężem i jak najszybciej urodzić!!!! hehe Wód płodowych mam nad stan prawidłowo i wszystko prawidłowe mały waży już 3400 super i ma dość uniwersalną główkę nie za małą nie za dużą widziałam go na usg kochany i jakie ma włosy!!! To chyba faktycznie przez zgagę

• Mamusia
Dzien Dobry!!!!

Nova no wrozby fantastyczne 😁 Ja przeczuwalam chlopaka i wszyscy tez tak mowili. A moze chcialam chlopaka ze w zgledu na meza, ktory o nim marzyl, bo u niego w rodzinie same dziewczynki sie rodza 🤔 Nie wiem, dzis jestem megaszczesliwa, ze to dziewczynka, jakas taka solidarnosc kobieca mi sie z nia zalaczyla. A i malzon szczesliwy!
A dzis , taka zmeczona jakas jestem, niby spalam, ale chyba nie tak dobrze. Jak sie polozylam, to nogi jakby z olowiu i ogolna ociezalosc. Ostatnio czuje, ze wieczorem jak Mala sie rusza a ja leze , to doslownie cale podozie mi sie kolebie 😮 To normalne? No mam wrazenie, ze pupe jest w stanie rozbujac 🤔

Udanej niedzieli Brzuchatki!!! 😘

ja na obiadek właśnie zjadłam pyszne naleśniki zrobione przez mojego męża tylko ja miałam dietetyczne a mój mąż z normalnej mąki pszennej!!! Z serkiem i dżemem dla diabetyków brzoskwiniowym mniam !!!!

• Mamusia
wanilia napisał(a):
novaM napisał(a):

Ty się przed szereg nie wychylaj tylko puść wanilię przodem 😜 Mam nadzieję że jeszcze ktoś tu będzie za 40 min - coś ze sklepu przynieść? 😉

Hihi Wanilia no ja chciałam szlaki dla Was przetrzeć po prostu tak z grzeczności 😉
A ze sklepu poproszę dużą puszkę mleka zagęszczonego słodzonego 🤪 🤪 🤪
Jummy 😎

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Dzien Dobry!!!!

Nova no wrozby fantastyczne 😁 Ja przeczuwalam chlopaka i wszyscy tez tak mowili. A moze chcialam chlopaka ze w zgledu na meza, ktory o nim marzyl, bo u niego w rodzinie same dziewczynki sie rodza 🤔 Nie wiem, dzis jestem megaszczesliwa, ze to dziewczynka, jakas taka solidarnosc kobieca mi sie z nia zalaczyla. A i malzon szczesliwy!
A dzis , taka zmeczona jakas jestem, niby spalam, ale chyba nie tak dobrze. Jak sie polozylam, to nogi jakby z olowiu i ogolna ociezalosc. Ostatnio czuje, ze wieczorem jak Mala sie rusza a ja leze , to doslownie cale podozie mi sie kolebie 😮 To normalne? No mam wrazenie, ze pupe jest w stanie rozbujac 🤔

Udanej niedzieli Brzuchatki!!! 😘

Cog mój też tak jak ma swoje fazy to całą mną może poruszyć 🤪
Moja mama na początku myślała, że to ja tak nim ruszam ale później jej udowodniłam, że jak on zamach weźmie to całym tułowiem moim poruszy 🙂

Dziwne to uczucie ale ciekawe co nie 🤪 ???

• Mamusia
No ja zaciskam juz nogi jak tylko jestem w domku to raczej siedze leze nic nie robię bo mam rozwarcie już dośyć no i czop tez juz odchodzi wiec w każdej chwili.... KTG mam mieć w czwartek ale chciałabym do soboty dotrwać. 🙂 Zobaczymy...
A jeśli chodzi o plany to jak do piatku sie uda to w sobotr na dłuuuuuuuugiiiii spacer całodniowy jak w pierwszej ciąży i pójdzie 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
No Nova uczucie dziwne jak taka mala istota trzesie czlowiekiem 😁

Kurcze czytam te objawy i widze, ze ten: Objawy ze strony narządów płciowych - zwiększa się wydzielina z pochwy, występuje również uczucie pełności w okolicy sromu. to ewidentnie moj przypadek od dwoch dni! 🤢